nästan lite nostalgi



Äntligen är den tillbaka.. =)

...

FUCK!!

vad händer?

Känner mej så svag i kroppen. Känner mej inte alls kry. Halsen kliar och näsan är snuvig. Bara jag inte blir sjuk nu. Det vill jag verkligen inte. Helt hängig och slö är jag. Fryser som en liten gris.

Om en och en halv vecka kommer min älskade bror hem från Portugal. Ska bli underbart att få hem honom igen.

Guuuud, jag hade massa i skallen som jag tänkte jag skulle skriva här men nähääe då.. Då får man världens hjärnsläpp och hjärnan går på högvarv.. Hmm, nääe jag lämnar det väl såhär då.. Jag kanske återkommer lite senare när jag kanske kommit på vad det va jag skulle skriva..



Tur att Timon o Pumba alltid kan pigga upp en =)

lilla vännen

Idag ringde Pluttens doktor. Provsvaren såg normala ut. Men det va ju inte därför hon ringde egentligen, utan hon ville kolla om vi hade fått en tid ner tillShlgrenska. Men jag sa att det visste inte jag för jag inte hade ollat brevlådan och det kunde ju vara så att det låg ett litet brev där med en tid i. Och mycke riktigt det gjorde det. Så den 8/10 ska vi infinna oss på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg då Plutten ska genomgå en Gammakameraundersökning av njurarna. Fick även ett litet informationsblad med så vi kunde läsa hur undersökningen går till.. Så här står det:

Hur går undersökningen till?

"Vi sticker genom huden och lägger in en liten tunn plastslang i ett blodkärl. EMLA kan, vid önskemål, användas för bedövning av huden. Vi injicerar ett radioaktivt läkemedel genom plastslangen samtidigt som bilder tas av njurarna med en gammakamera. Bildtagningstiden med en gammakamera är 20 minuter och kan även behöva förlängas ytterligare 15 minuter.

För bästa undersökningsresultat är det viktigt att barnet ligger stilla under bildtagningen. till de något större barnen finns video som avledning. Ibland kan vi behöva ge lugnande medicin"

Jaha, hur ska man få en 3 månaders liten kille att ligga still i 20 minuter??
Och jag som har svårt att ta sprutor och bli stucken själv, hur ska jag då kunna se på när min Prins får en liten slang i magen? Jag kommer ju få så ont i mitt lilla mammahjärta!


mitt liv








sunday bloody sunday

Inte för att jag direkt bryr mej om vad det är för dag, men söndagar är sjukt tråkiga. Orkar ju inte med nånting direkt känns de som. Men idag har jag o Plutten iaf vart en sväng hos tant Tirre. sen på eftermiddagen va Nickes päron här och åt middag. Fick även mina fönster putsade av svärfar och Nicke. Måste erkänna att det blev snyggare och det gick fortare för dom än för mej. Dock va ju dom två! Sen har Backis vart här vi har kikat på film o så. idag blev det rallybrudar! Har sett den innan men den e ju ganska så bra. Så den e ju värd att se igen.

Imorn ska jag till en kompis och fika, har inte träffat henne på massa massa år. Så det ska bli sketa göra sköjj. Får träffa hennes lilla dotter med. Hon e bara 12 dagar yngre än min Prins =) Mys mys!

Nu ska jag slänga mej i soffan en stund innan tvätten e klar, sen ska jag krypa ner jämte min underbara karl.. =)

Puss hej

090912

Gud vad frustreande! Dom har fortfarande inte ringt från sjukhuset angående pluttens provsvar! Jag blir ju lite smått galen! Får ta o ringa dit på måndag o se vad som händer.

Idag har vi träffat moster Jeanette, vi va hos mamma och åt pannkakor som vi ringde o snällt berättade att vi ville ha =) haha.. Snäll mamma vi har va?! Sen åkte vi till Rångedala och drack lite kaffe med världens bästaste Renée och hennes mamma och syster! Sen var det dax för hemresa. Plutten började bli lite väl trött på o va ute och mamma behövde åka hem. Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket. Plockat undan lite här hemma. Suttit lite på Facebook, faan det e beroendeframkallande det däringa! Men nu ska jag strax väcka plutten så han får lite mat i sin lilla mage. Sen är det dax för mamma att krypa ner i sängen med.
Imorn blir det pilldag hemma tror jag. Svärpäronen kommer hit tror jag. Och inga miljoner blev det ikväll heller. Men jag satsar stenhårt på att ta dom på onsdag då istället =) hehe

Bye bye for now

varför tar det sån tid?

Varför kan man aldrig få svar när man vill? Jag går och väntar på Lillemans provsvar från sjukhuset. Dom skulle ringa nu i mitten av veckan, och för mej så räknas onsdag som mitten av veckan.. Eller?! Man blir ganska frustrerad av att bara gå o vänta! Gahhh!

Igår var prästen här som ska döpa min prins. Mycket trevlig för att vara präst måste jag säga. Dom flesta jag träffat har alltid vart överreligösa eller liknande. Men inte denna inte. Känns hur bra som helst. Så nu är det bokat och klart. Den 17/10 kommer han att skvätta vatten på prinsen.. =) haha.. Så nu har datumet blivit ändrat 2 gånger men nu är detta det slutgiltiga datumet.

Men nu ska jag krypa ner under filten i soffan och göra absolut ingenting. Har ingen lust o göra nåt..

Kisses

håhå jaja

Idag har jag varit på infoteket i stan och hämtat lite information om Folkhögskolor. Funderar väldigt starkt på att börja plugga nämligen. Detta kanske chockar många då jag inte är typen som sätter mej i skolbänken självmant. Men nu har jag kommit till en punkt i livet då jag känner att jag vill göra detta. Men! Det stora problemet är att den utbildningen jag hade tänkt läsa finns inte på nån skola i närheten av där jag bor. Men jag hittade dock en skola som dom har den på distansläsning =) så jag ska kika lite närmre på detta så återkommer jag med mitt beslut, det lovar jag.

Nu ikväll har jag haft besök av min mammas vännina som behövde min karls hjälp. Hennes bil krånglar lite för henne så han kikade på det. Så nämnde jag för henne att jag funderar på att flytta vårat sovrum till övervåningen. Och hon e lite som jag, får jag för mej nåt ska det helst ske på en gång. Sagt och gjort vi flyttade upp våran säng o nattduksbord, och sedan flyttade vi upp Lillemans säng. Så nu ska vi sova på övervåningen.
Imorn har jag att grejja med i vårat gamla sovrum, för där ska det in en soffa som stod där vi nu sover och även en säng som står i Lillemans rum. Eftersom det ligger i anslutning till vårat kan han sova där inne nu ju. Behöver bara komma ihåg att kanske ta med den lilla babywatchern (stavning?) när jag går och lägger mej.

Imorn kommer även prästen hit som ska döpa våran prins. jag har efter många om och men fått en präst som vill göra detta hemma. Det var inte lätt ska ni veta men envis som jag är lyckades jag även med detta. Så han kommer imorn och kikar lite och pratar antagligen en massa ;p haha..

Åhhhh, jag ska äntligen få en NY telefon. Det ska bli helt suveränt! Kommer förhoppningsvis denna veckan =)

Visst är den fin? Tihi!

Tvtajm nu tror jag..

Puss hej!

Kult!!


ehh..mmmmm.....vad säger man? patetiskt


http://amandavardet.blogg.se




mouhahahahaha




sjukhuset

Igår var vi som sagt på sjukhuset med Lilleman. Det gick väl kanske inte riiiiktigt som jag ville.
Dom gjorde ett ultraljud på hans njurar och då visar det sej att det ena njurbäckenet är rejält vidgat nu. Innan var det ju inte så mycke men nu var det betydligt mycke mer. Så han skickade sina svar till barnläkaren vi träffade senare. Dom tog lite prover på prinsen. Blodtryck, blodprov och urinprov. Han tyckte inte själva sticket var jobbigt med blodprovet, det var mer när hon var tvungen att trycka fram blodet i fingret på honom, han gillar inte när man håller fast hans händer. Men annars var han hur duktig som helst lilla prinsen.
Tant doktorn ringde nån timme senare och meddelade att blodprovet såg bra ut. Urinprovet hade dom inte fått svar på. men det ringde hon om idag. Och då hade dom hittat en liten bakterie i provet. Men hon sa att det sannolikt kunde vara den bakterie som alla små killar har under förhuden. Så vi ska in igen imorn och lämna ett nytt litet prov. Tillbaka till hans njurar då! Vi kommer att bli kallade ner till Göteborg för att dom ska röntga honom där med nån vätska som skulle in i njurbäckenet på nåt konstigt sätt, för att dom ska kunna se hur mycke vidgat det är. Dom säger att det inte är nåt att oroa sej för. Men det är min prins vi pratar om!! Hur kan man INTE oroa sej?! Gaahhhhh...

Känner mej lite hängig idag men det är väl för allt som händer anatr jag. Så nu ska jag strax krypa ner i soffan o kika på lyxfällan som har premiär idag WEEEHHHHOO

Bye

pics


Plutten med kompisen Oskar 090822


Bus med moster 090826


The bubble boy 090826

onsdag 090902

Guuuud vad tiden knallar på fort då. Redan September.. Hua, snart jul då ;p

Idag ska vi först åka o hämta tant Tirre i Fristad för att sen åka hem till min mamma och fika, för det blir nog ingen fika på stan med detta jävla väder som vi har. (Risk för åska var det idag igen jue. Tycker inte det gjort annat än o åskat denna sommaren) Sen ska vi jag o Plutten möta moster Jeanette på sjukhuset, har tid för att röntga hans njurar idag. Det ska nog gå jättebra tror jag. Dom har sagt att det inte är någon fara så då får man väl tro på dom då :s jag har lite svårt att lita på läkar faktiskt. Men men.. Får väl börja nån gång ;P

Åhhh, de måste jag säga.. Sen jag har börjat väcka plutten kl 23,00 så sover han mycke mycke bättre på natten. Han får då mat och han somnar igen med en gång. Sen sover han till ca kl 5. Men idag minsann sov han till kl 6. Min goding. Fast jag va ju vaken vid kvart i 5 för då gick Nicke upp så jag gick upp o pratade med han lite. Sen somnade jag nog inte om ordentligt innan prinsen ville upp. han fick lite käk och sen gick jag o la han i min säng, men han ville inte riktigt somna så vi busade lite istället. Tog lite kort o pratade lite o så.. Sååå mysigt på morgonen har vi =)
Men nu sover han lite igen så nu passar jag på o dela med mej lite här. Ska ladda upp lite bilder på Facebook med om jag hinner, sen e det dax o göra sej klar för avfärd till Fristad.

Love u all!