25:e November 2011

Har vart rätt dåligt med bloggande denna veckan. Men storprinsen har vart och är sjuk. Han har en hemsk hosta. Lider med honpm varje gång han hostar. Igår hörde jag även att Lillprinsen var rosslig och hostade väldigt mycket! Så idag blir det ett samtal till VC och hoppas på att dom kan göra nåt. Annars är det väl tänkt att vi ska åka till stan och handla lite, ska även göra ett besök på Rusta tänkte jag.. Men vi får se om vi får komma till VC först.

Nu i veckan blev Lillprinsen 1 månad redan! Var tar tiden vägen. Han växer på riktigt bra, följer sin kurva. Och det vore la fan om han inte gjorde det med tanke på hur mycket han äter :) Haha! Nästa besök på BVC blir det läkarundersökning, och då ska även storprinsen på sin 2,5 års kontroll. 2,5 år!! Hjälp! Vart har DEN tiden tagit vägen då? Känns som det var nyss vi kom hem från BB med honom..

Igår var det en månad kvar till Julafton, jag känner absolut ingen stress alls.. (nej jag är INTE ironisk ) men det är nog för att jag är klar med julklappsinhandlingen. Och jag har slagit in dom med :D Visst jag kommer säkert köpa lite mer smågrejjer till grabbarna, men då är det ju lite lättare och mindre saker än det vi redan köpt. Annars så är dom flesta ljusstakarna på plats. Några till ska upp, se om jag hittar några stjärnor idag på Rusta som faller mej i smaken. Annars tar jag inte fram alla tomtar och sånt förrän nån vecka eller två innan jul. Man tröttnar ju så fort på det.

Igår kom beskedet vi väntat på. Nickes mosters gubbe somnade in kl 10 igår :( Vila i frid!
Det var väntat att han skulle försvinna från oss. Men inte trodde vi att han skulle försvinna nu. Bara härom dagen var han så pigg. Så det gick fort de sista dagarna. Men vi får tänka positivt, han mår bättre där han är nu. Hos sin fru och svägerskor.
Så nu hoppas jag verkligen att nästa år blir bättre, för det kan inte bli sämre än detta året.. Eller?! Detta året går till världshistorien om det värsta i mitt liv. 4 dödsfall inom familjen på 9 månader! Mina tankar går till Malin med familj! Även till Martin! Tänker på er!

Nu ska jag sjunka ner i soffan med min stora Prins!

Talk to you later!


22:e November 2011

Hann aldrig göra ett andra inlägg igår.. Men nu kanske jag hinner med ett litet iaf :)

Ullaredstrippen gick jättebra, Leo vart hungrig direkt när vi kom dit. Så vi uppsökte en fikaplats och passade även på att ge Storprinsen en smörgås med. Så han inte skulle bli hungrig bara en timme senare än lillebror.. Leo sov så gott i sin vagn efter maten och vaknade först när vi kom hem runt 13 tiden. Max däremot satt som en duktig kille i kundvagnen hela vägen genom den stora butiken. Han gnällde lite några gånger men det hade vi ju faktiskt redan kunnat lista ut med tanke på att han ändå hade feber.. Men han var iaf jätteduktig. Jag fick köpt alla resterande julklappar och även en babygunga till lillprinsen. Han har kanske inte riktigt börjat tycka om den men jag ger inte upp hoppet om det än. Får väl försöka sälja den om han inte tycker om den. Har sett att det ligger massa ute på Blocket och Tradera, så det blir nog inte jättesvårt att bli av med den isf. Men jag får nog ge det ett par veckor till..

Idag har vart en sån där gnäll-dag från båda barnen. Storprinsen har feber och ont i halsen, kanske inte så konstigt så som han hostar hela tiden. Lillprinsen har bara ätit känns det som hela dagen.. Just nu ligger han dock i babysittern och sover en stund men han vaknar säkert snart igen. Undrar om det kan vara för att jag ville grejja och fixa med adventsljusstakar idag som dom vart lite extra gnälliga? Säkerligen! Men får väl ta tag i det när sambon kommer hem..

Så nu blev det ett litet inlägg iaf.. Håll till godo :)

21:a November 2011

Måndag igen. Ny vecka, nya tag.. Och veckan börjar vi med feber på den stora killen. Men han är såpass pigg så vi gör ett nytt försök att åka till Gekås. När vi kom dit i lördags var det så mycket folk så det va kö in, det har jag vart med om en gång tidigare och det är nog 5-6 år sen. Och iom vi hade en tid att passa så tog vi beslutet att åka hem igen och göra nytt försök idag. Då vi inte kunde få barnvakt idag får Max följa med.. Trots lite feber.. Men det ska nog gå bra! Hoppas jag!
Så nu ska jag göra lillkillen färdig. Skriver mer sen..


18:e November 2011

Underbar morgon vi fick idag! Leo vaknade och ville äta kl 5, han somnade om vid kvart i 6. Sen hörde jag Max börja hosta kl 6 och jag trodde att vi då skulle gå upp. Men när jag hörde honom nästa gång va klockan 7,40! Heeelt underbart! Leo sov fram till halv 9.. Och sover nu igen :)
Max busar med mormor som kom hit igår. Vi ska ju åka till Ullared imorn :)

Idag ska vi åka till Svenljunga en sväng för att hämta ut ett paket jag fått, och in en sväng på Ica för att handla lite nödvändigheter och fredagsmys! Vet dock inte vad vi ska äta ikväll ännu men det ger väl sej när vi kommer dit.. Är så less på allt vad mat heter.. Ingenting som är riktigt gott! Men men.. Nåt blir det väl..

Nää dax o göra sej i ordning!


17:e November 2011

Idag var det dax för BVC med lilleman igen.. Han ökar riktigt duktigt i vikt, + nästan 300 g på en vecka.. Nu börjar kläderna sitta ordentligt på honom iaf :) Och han hade vuxit 1 cm i längd :) Liten börjar bli stor! På tisdag har en månad gått sen han kikade ut till världen.. Vart tar tiden vägen?
Nästa söndag är det 1:a advent och då är det dax att börja julpynta! 1:a advent är nåt speciellt, känns som man "firar" det på annat sätt än 2:a, 3:e, och 4:e advent.. Nån som också känner så?

Ohhh, igår hade Breaking Dawn premiär, så nu får jag snart gå och se den :) Wieee! Kan knappt vänta! Blir jag och Syster Jeanette som går på den :) lämnar sambosar och barn hemma och har lite kvalitetstid :) Längesen det hände kan jag säga! Men snart så!

Nää nu ska jag tända i pannan! Lite rôset inne idag!


16:e November 2011

Ytterligare en dag närmre helg! Och då bär det av till Gekås med mamsen, julklappshandling. Och den stora terroristen får vara hemma med plastmormor :) Känner inte att jag vill ha med mej båda barnen dit faktiskt.. Leo är ju inte så uppmärksammhetskrävande än.. Han är nöjd (oftast) bara han får mat och sova lite. Och dessutom sitter han inte i vagnen och säger till allt han ser: " Jag ha den!" Så vi bokade en tid med plastmormor och han brukar inte ha ont av att va med henne :)

Just nu sover båda barnen, Max va helt utslagen efter dagis att han ville gå och sova direkt när vi kom hem. Och givetvis fick han göra det. Han har kommit in i en period där han gärna sover lite längre på morgonen, inte för att jag gnäller över det, men ska han till dagis blir det så himla stressigt att få båda klara till kl 8 om vi vaknar 7,15. Och då ska jag hinna få i mej kaffe med.. Idag var en sån dag då vi vaknade lite sent men vi hann ändå till dagis :)

Annars händer här inte mycket idag vill jag lova.. Ska väl ta tag i min bästa kompis, disktrasan och ge mitt kök lite extra kärlek eftersom det inte fick nån kärlek alls igår. Skulle kanske passa på o dammsuga med när dom sover ..? Japp! Så får det nog bli..

Moooooot städskåpet!

15:e November 2011

Mitten av November och ingen snö inom synhåll än.. En del säger att det ska bli "ryssvinter" i år och en del säger att det blir milt.. Vet inte vad man ska tro på. Men kanske lika bra o ställa in sej på att det blir snorkallt! Så blir man inte besviken :)
Idag när vi vaknade hade vi -4 grader! Brr!! Och "som tur va" så hade vi tagit sovmorgon så vi slapp gå ut i detta kalla :) Och när jag ringde till dagis för att säga att han inte kommer skrattade dagisfröken lite och sa " ja ni är de 3:e som ringer och säger att ni tagit sovmorgon " :) Haha!

Lillprinsen har sovit jättebra inatt, han fick mat vid halv 9 igår och han vaknade 4,40 och ville ha mat! Såå stolt jag blev över min gosegjiis! Nu ligger han i babysittern och sover :) Och den stora killen leker och busar :)

Funderar på en tripp till mormor idag. Men vi får se! Just nu känner jag inte för det, men om nån timme eller så kommer jag bli så rastlös så jag knappt vet vad jag heter. Och det är ganska skönt o komma från hemmet lite med. Jag städar ju bara när jag är ensam hemma. Men nu behöver jag kanske inte städa idag så det e ju bra :) Har en maskin tvätt jag måste köra bara!

Nää, nu tog fantasin en abrupt vändning..
Men håll ut, I'll be back soon!


12:e november 2011

God lördag gott folk! Inatt har vi sovit ganska så illa. Lillprinsen har haft ont o magen, vilket började redan igår kväll.. Men han somnade runt 9 tiden. Sen vaknade han kvart i 1 och ville ha mat. Han somnade när jag la ner honom i sängen som tur va. Då jag kände mej som en levande död! Värre va när han sen vaknade halv 5 och ville ha mat. Då kunde han inte riktigt komma till ro, så han fick ligga hos mamma o pappa. Då kände han sej trygg och somnade en stund. Tills storebror vaknade vid halv 7, då skulle han minsann upp med. Hade jag fått välja så hade jag legat kvar nån timme, men då Nicke skulle iväg och byta fönster hos våran bilmekaniker så va vi ju tvugna att gå upp till storebror. Men med lite kaffe i magen och jag kände mej genast lite piggare. Nu ligger lillprinsen i babysittern och sover en stund. Han är nog inte helt nöjd då han ligger och knorrar lite. Men han är iaf lugn :)

Nu ska vi göra oss klara för att åka till moster om nån timme. Så får vi se om vi åker en sväng till Leos Lekland med så storprinsen får göra av med lite energi..


10:e November 2011

Idag var det dax för stora Prinsen att gå tillbaka till sin vardag på dagis! Tyst och skönt är det hemma.. Lill Prinsen ligger och sover och jag har precis fått i mej ett par mackor.. Ska strax hänga en madkin tvätt :)
Haha! Att ta det lugnt medans Storprinsen är på dagis finns inte hos mej.. Jag grejjar hellre medans han är där, så att vi kan mysa massa när han kommer hem. Jag har faktiskt inte så mycket tid ihop med han, han är på dagis sina 3 timmar och sen när han kommit hem är han vaken nån timme och sen sover han sina 2,5-3 timmar. Försökte för ett tag sen att dra ner på hans sovtider på eftermiddagen, då han vaknar så sjukt tidigt på morgonen, men inte hjälpte det. Det enda som blev va en tjurig kille på kvällen! Så han får sova det han behöver!

Vi vaknade lite senare än tänkt idag.. Behöver ju lite tid på morgonen när det är 2 barn som ska ha mat och kläder. Sen ska jag själv ha på mej kläder och dricka kaffe.. Men vi hann iaf och kom i väg i vanlig tid. Han blev så himla glad när han träffade sin tjej Inez.. Och visade stolt upp sin lillebror för henne :) Sen var det dax att gå o leka och han höll på o glömma pussa sin mamma :)

Nää, nu ska jag dricka en kopp te för min onda hals ochsen hänga tvätt och bege oss till dagis :)

Puss hej!


8 November 2011

Då var det tisdag idag! Dag 2 för Storprinsen hemma från dagis.. Idag har inte febern gjort sej påmind iaf så han kanske kan gå till dagis imorn..
Vi har inga planer för dagen alls, ska bara försöka ta oss till affären och köpa lite frukt. Har ju en liten kille som hellre äter frukt än nåt annat.. Och det är ju bra så sett. Men när frukten tar slut hemma är det ju inte så bra :)

Måste försöka komma iväg och handla lite julklappar med.. Undra om jag ska göra det denna månaden..? Då vet man ju om man saknar nåt dagarna innan julafton.. Det får ju bli en sväng till gekås då.. Vi har sagt att det inte blir så mycke julklappar i år. Vi koncentrerar oss först o främst på barnen i familjen.. Och dom minsta barnen fattar ju inte det här med julklappar ändå..
Den här julen kommer ju bli tuff ändå, då 2 mycket älskade personer inte kommer vara hos oss. Men vi får göra det bästa ändå, för barnens skull :) Men förhoppningsvis så kommer min syster, hennes sambo och lilla Bellis att fira jul med oss i år. Och min storasyster kommer nog att vara här med :)
Hur firar ni jul? Kul att höra hur andra gör :)


7:e November 2011

Idag har varit första dagen jag varit ensam hemma med båda barnen. Mormor åkte hem i fredags och pappa började jobba förra måndagen redan så han har ytterligare 5 dagar kvar att ta ut.. Och då Max har feber och förkylning så har han inte varit på dagis idag utan fick vackert va hemma med mamma och lillebror. Och det har gått superbra hela dagen trots att Max varit febrig och toksnorig, och lillprinsen har haft lite magknip och varit kinkig. Men han är ju inte så svår att få nöjd direkt så han fick lite minifomdroppar och sen somnade han så gott så..

Han har varit väldigt hård i magen och jag har försökt med allt från olja i maten till att "topsa" honom. Men då inget av det fungerade rådfrågade jag våran BVC-sköterska, vi fick rådet att köpa Lactulos. En form av laxermedel. Och han har fått det nu i 3 dagar och nu börjar den hårda magen lösas upp. Så skönt så.. Både för mej och honom :)

Jag har fått lite gjort hemma idag ändå.. Och jag är riktigt nöjd med dagen än så länge. Har tvättat lite, kastat in ved, tänt i pannan, gett köket lite kärlek och börjat röja uppe i det "nya" rummet.. Snart är det dags för lite matlagning. Men tyvärr så kommer nog lillprinsen vakna lagom till att det är dags att börja med det så det blir nog lite försenat.. Men men.. Inget att göra åt..

Sen till ett problem jag har! Det är ju som bekant farsdag på söndag! Vad ska man köpa?? Nicke är ju inte den som direkt använder skjorta och slips, så det är uteslutet. Kläder i allmänhet är uteslutet, då han inte hinner slita ut dom han får övrig tid på året.. Jag behöver råd!! Hjälp mej! Vad ska ni köpa till era pappor/sambos?

Häpp, häpp! Dags att börja med maten innan lillprinsen vaknar..