Våååååår :)

Idag har vi riktigt vårväder :)

Lillprinsen fick äta sin lunch ute på altanen idag innan han la sej i vagnen för att sova under det enda träden som ger lite skugga just nu :)
Storprinsen är med sin pappa och farfar och tjatar hål i huvet på dom :) Själv sitter jag på altanen och avnjuter en kaffe i solen innan det är dags att förbereda lunchen som idag blir grillade kycklingklubbor :) Mums!


120430

God måndag!

Känns lite konstigt att Nicke kan ligga kvar och sova denna dag. Men efter många om och men fick han va ledig :)
Men Lillprinsen och jag är dom enda som är vakna. Vet inte riktigt varför han ville upp nu. Nåt som stör honom säkert.

Idag är det ju Valborgsmässoafton! Och vi ska inte hitta på nånting alls. Barnens farfar kommer hit vid 10 tiden. Han ska hjälpa Nicke att fixa lite, bla i min tvättstuga, koppla in den nya maskinen och fixa till en bänk. Och äntligen ta ut den duschkabinen som stått där sen vi renoverade badrummet. Alltså över ett års tid. Den tar upp massa plats för mej där sden står. Men nu äntligen ska den ut :) Och min nya kompis ska få komma på plats :)

Igår va Familjen Vourela-Hall här! Johan skulle hjälpa Nicke med veden och Fia va med som sällskap till mej :) Dom 2 stora barnen va ute nästan hela tiden. När lunchen serverades va min stora kille så trött att han istället fick gå och lägga sej. Han sov ett par timmar och sen va det igång igen. Matvägrade till tusen! Men jag skulle iväg en sväng och under den tiden så hade Fia minsann fått i honom maten och jag möttes av en helt annan kille när jag kom hem :) När han ätit ordentligt på dagen blir han som en helt annan kille!
Jag menar hur kul kan det vara att tjura hela dagarna istället för att äta när maten serveras?

Lillprinsen har nu i 2 dagar inte riktigt sovit så bra på eftermiddagen. Han har inte ens sovi en timme alltså. Så igår satte jag honom faktiskt i bilen och passade på att göra några ärenden, bara för att han skulle sova en stund till. Och det gjorde han ju!
När han inte sover som han ska blir han ju så gnällig och tjurig fram mot kvällen nån timme innan läggdags. Och det kan ju vara lite frustrerande iom att vi då oftast äter middag och allt sånt ska fixas. Men men. Hoppas han sover lite bättre idag :)

På förmiddagen idag ska vi åka och handla lite.
Helt otroligt egentligen! Jag va ju och storhandlade i Onsdags! Så idag måste vi komplettera med lite mjölk och sånna saker! Såååå tråkigt!
Storprinsen sa igår att han ville följa med och handla. Men när jag nämnde att farfar skulle komma så ville han nog inte det :) Haha! Men när vi väl ska åka så ska han säkert med iaf!

Det ser ut att bli bra väder idag :) Så det håller vi tummarna för. Sol gillar vi!


Nu jäklar!

Nu hoppas vi på en ny bil till mej! Önska mej lycka till :)


bilder :)

Jag kan inte få nog av att ta massa kort på mina hjärtan :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200441940.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200442020.jpg" class="image">


120429

God Söndag!

Jisses vad dagarna flyger iväg. Hade det inte vart så att Nicke ska vara hemma Måndag & Tisdag så hade jag haft ångest nu :)
Helgerna går lite för fort, allra helst när han är iväg och jobbar.
Han tog med sej Storprinsen igår i grävmaskinen och åkte och jobbade lite. Han ringde en stund senare. "Du får komma och hämta honom för han somnade här" Haha! Sötnosen. När jag kom och hämtade honom så va han vaken men supertrött. Han blev ju givetvis vansinnig i bilen hem. "Jag VILL INTE åka hem mamma!" när vi kom hem frågade jag om han ville sova en stund till. Det ville han så jag la han. Men som vanligt kom han nertassandes efter en stund!

Så då fick han i sej lite mat och sen ville han gå ut lite :) Han spenderade nästan hela dagen ute igår :D Så skönt!
Han älskar sin sandlåda!

Själv fick jag ur tummen och plockade fram dammsugaren medans Storprinsen va ute och Lillprinsen sov. Och jag dammtorkade även :) Duktig jag är :) Skulle behövt torkat golven med, men för det första tycker jag det är vansinnigt tråkigt och för det andra kommer det ju folk hit och hjälper oss med veden så då kommer det dras in skit iaf!

Jag berättade för Storprinsen igår att Alvin och William skulle komma til honom imorn! Han sken upp som en sol och utbrast: "WILLIAM!!" Haha!
Och Fia hade sagt åt William att knäppa jackan så att han inte blir sjuk när han ska åka till Max!
"MAMMA ska vi åka till min kompis Max?" "Ja William." "Åååh mamma nu e jag så glad så jag nästan dör, det va sååå längesen jag träffa han!"
Barn är la för goa! Haha!

Oj! När jag startade appen tyckte jag att jag hade massor att skriva, men nu känns huvet tomt "/
Så då säger jag:



120428

Goood Lördag!
Känner mej så utsövd och go idag! Men sängen va himla god när jag skulle upp. Men jag kom upp till slut.
Nicke har nu åkt till Verkstaden där han ska tillbringa sin dag med att svetsa skopor "/

Vad vi ska hitta på idag är väldigt oklart! Jag har inte en susning faktiskt. Men förmodligen blir det väl att vara hemma. Vi går väl ut en sväng senare. För idag skulle det vara hyfsat väder väl?
Och så är det ju den där satans middagen "/ Jag har verkligen ingen fantasi vad gäller mat längre! Tycker ändå att jag inte gör annat än lagar mat. Först lunch till mej och Storprinsen och sen tills Nicke kommer hem. Nån som har nåt bra förslag på mat?

Igår va vi då hos min fina Fia! Alltid skönt att komma dit, man känner sej så himla välkommen och hemma :) Skitsnack och kaffe står alltid på agendan när man åker dit :)
När vi hämtat Storprinsen på dagis så åkte vi till affären för att köpa helgmys. Vi köpte även ett nytt svärd till pappas motorsåg så han kan jobba hårt med veden :D
Sen åkte vi hem, jag fixade till lite lunch medans Storprinsen sov en stund i bilen. Och som vanligt vart det bråk vid matbordet. Han skulle bara inte äta. Klockan va då 13,30 och han hade inte ätit mer än lite frukt sen vällingen på morgonen. Och det som irriterar mej mest är ju att han inte ens försöker äta själv. Man ska "hjälpa" honom. Men det är väl för han sett mej mata Lillprinsen. Bra förslag på hur man slipper bråket var evigaste dag vid matbordet sökes!

Dom har alltid haft "fredagsmys" på dagis med popcorn och film. Men nu har dom slutat med filmen och har aktiviteter istället. Så igår hade dom Disco :) Så personalen hade gjort fina strutar till dom som dom fick popcorn i och sen dansade dom :) Tycker det är himla roligt att dom gör sånt!

Igår åt vi grillat! Åhh så gott det är! Efter maten tog Nicke med sej Storprinsen på en tur i grävmaskinen, han skulle laga ett hål där dom grävt av vägen förra helgen. Så då fick han åka med. Men han hade blitt så lessen på vägen hem när han förstod att dom verkligen va på väg hem.

Så härligt det är att öppna altandörren för att ta morgonciggen och man hör massa fågelkvitter. Det kan nog lugna vem som helst! Lovley!

Nää, med detta så säger jag


pics

Bjuder på några bilder på mina stjärnor


Soool :)

"Är det här trallskruv?" "Åh jag vet inte riktigt, jag måste ha lås och skruv svårigheter!" "Har ni hammare och sånt?" "Ja där borta i hörnet, speakers corner" "List men inte minst, innan vi tänger. Köp mer spara mer. Jag kom jag såg jag stegade"

Man bara måste älska Ö&B reklamen! Jag gör iaf :)


120427

God Freeeedag!

Helgen är nära :) Morgondagen är oplanerad men på söndag är det vedklyvardag! Suck, pust, stön,stånk! Man får väl se det som att man inte behlver köpa ett gymkort när man har hus med vedeldning. För varje gång det ska kastas in ved eller när den årliga vedklyvningen är så kan man räkna det som ett par träningspass! Men så skönt det är när det är klart!
Fast oavsett behöver man inte ha gymkort när man bor i hus. Jag tycker det är mycket att göra hela tiden. Men nu har min kropp tagit semester dom senaste dagarna. Jag har inte ens orkat se på det som behövs göras. Tror det är nån förkylning eller nåt på G! Hoppas inte!

Gårdagen va en av dom tristaste dagarna på länge. Regnet avlöstes av hagel som avlöstes av den stora gula lampan som bara va framme ett par sekunder innan det började regna igen :(
Hoppas på finare väder idag. Men det lovade gubben på teven iaf! Så vi får väl kanske lita på honom. Även om han har en riktigt ful permanent (?)

Storprinsen ska till dagis, vi åker till fina Fia och fikar lite. Nu va det sådär längesen igen. Det får inte hända! Du får se till och ta ditt körkort nu :) Haha!
Efter vi vart där blir det att hämta Storprinsen och sen en sväng till affären för att köpa lite helgmys!
Ikväll är det ju Lets Dance :) Och äntligen har den där Björn fått åka hem :) Jag tål inte åsynen av honom, varför vet jag inte riktigt. Blir bara äcklad av honom på nåt sätt.
Då är det bättre med Anton Hysén :) Yummie! Synd bara att min sambo skulle ha större chans på honom än jag "/

Hur ser helgen ut för er? Några roliga planer ni vill dela med er av? :)

Ha en fantastisk dag!


Badtajm!

Båda mina barn älskar att bada och det är ju skönt. Vilket barn gillar inte att bada föresten? :)
Nu innan läggdags var det dags för Lillprinsen att ta ett bad. Och nu när han nästan sitter helt själv är det så mycket lättare. Det är ju ett tag sen han växte ur "badstolen" så det har varit lite bôkigt att bada honom själv. Men idag gick det superbra! Och man kunde nästan tro att det var jag som hade badat :) Så mycket plaskade han!
Tänkte bjuda på några bilder på min lyckliga Badkille!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200060680.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200060701.jpg" class="image">


Blivande grävmaskinisten..

..har varit framme i vårat smörpaket!

En dag i förra veckan råkade jag glömma smörpaketet framme, och när jag kom på det så hittade jag Storprinsen vid det med smörkniven i högsta hugg. Och det här är resultatet :)


Trist!

Vädret idag gör mej så trött och uttråkad. Ja, det låter inte som en bra kombination. Men så är det "/ Man har ju verkligen inte lust till nånting alls.
Varför är man så beroende av vädret? Det är ju inte direkt så att man vill pracka på barnen massa regnkläder och gå ut och leka i sandlådan. Och även om man nu håller sej inomhus så är man så trött så man kommer inte på nåt roligt att göra.
Hade ju planer på att kanske baka lite idag, men den lusten försvann när det började att spöregna. Suck!
Och att Lillprinsen är übergnällig idag gör inte saken bättre. Men ska nog snart slänga han i säng och se om han vill sova lite. Han sov inte sina vanliga 2-2,5 timme på förmiddagen så det är la därför han är gnällig!


120426

God Torsdag alla fina!

Kan inte förstå att det redan är torsdag idag! Vart sjutton tar dagarna vägen? Kan någon vara snäll och stanna tiden?

Idag blir en hemmadag! Får se hur min rygg är när vi vaknat till lite. Just nu känns den hyfsat bra. Men jag måste försöka röja ur det sista i pannrummet idag.
Sen är det det där vanliga med att tvätta kläder ") Men min nya vän har tyvärr inte kommit på plats ännu. Nicke sa att han skulle gjort det som igår men han va tvungen att åka till sin chef och kolla på ett jobb.
Så jag hoppas den kommer in idag ")

Storprinsen ska till dagis idag med ") Ett tag trodde jag att jag fått med mej fel unge hem från dagis igår. Det va lite tjurigt men inte alls som det varit dom senaste dagarna alls. Tänk att så lite kan göra så mycket. Personalen på dagis tyckte han pratade väldigt mycket så dom trodde han tog igen dom dagarna han inte varit där! Haha! Men han pratar vääääldigt mycket. Ibland så knasar meningarna till sej och man kan inte riktigt låta bli att skratta lite åt honom ")
När jag hade hämtat honom så ville han vara ute en stund sa han. Och givetvis så fick han det. Sen kom han in en stund. Sen sov han ca 2 timmar på eftermiddagen där ") Då hann jag och mamma/mormor fixa till middagen och efterrätten, som igår blev en äppelpaj ") Så gjorde jag fläskpannkaka till middag. Sen va jag mätt i magen efter vi ätit! Jisses!

Hmm, funderar på om man kanske skulle baka lite idag ") Men jag är så trött på att baka det där vanliga, sylviakaka, bullar, sockerkaka och kladdkaka. Måste finnas nåt roligare att baka, som ändå är ganska lätt ") Nån som har nåt förslag?

Ni får ha en alldeles fantastisk dag allihopa!



Färdig..

..för slakt!

Nää så illa är det kanske inte, men nästan. Idag har jag tagit semester från vedinkörning och röjning i källaren. Eller rättare sagt så har ryggen sagt upp sej idag. Får se om den blivit återanställd imorn. Kanske iaf så jag får kört ut de sista bôset från pannrummet iaf :) Fick lite dåligt samvete när jag var nere och tände i pannan och såg det lilla bôset som är kvar där nere :) Så kan ju hoppas ryggen vill va med imorn så jag får ut det!

Storhandlingen är avklarad idag iaf. Dyrt! Men ett måste! Det tråkigaste är ju ändå när man kommer hem med allt och ska packa upp och placera allt på rätt ställen och packa om storpack med kött och frysa det! Men så akönt att det är gjort nu iaf

Jag har ju då inte gjort allt för mycket idag. Och det skäms jag inte för! Ja visst gillar jag att hålla igång, så man inte blir förslappad i soffan, men jag är inte mer än människa! Jag orkar inte hur mycket som helst!

Nu myser jag med min Storprins i soffan och tittar på katten Gustaf! Han älskar honom :) Haha. Den lilla la sej precis och han somnade själv i sin säng idag med :) Vilket han även gjorde tidigare idag!

Nä! Jag ville inget speciellt egentligen! Kände bara för ett litet inlägg :)


120425

God Onsdag!

Idag var det jag som inte riktigt ville kliva ur sängen. Så trött och så ont i min lilla rygg. Det är väl vedkörandet och allt annat grejjande som tar ut sin rätt! Hade lite ont igår innan jag började köra in ved, men är man envis så är man :) Men idag får vi se om det blir nån vedkörning. Storprinsen ska nämligen till dagis idag :D Och medans han är där så passar vi på att åka och storhandlar. Så skönt att slippa att ha med ett barn iaf. Sen åker vi hem med det och plockar upp allt och sen är det nog dags för att hämta hem Storprinsen igen. Jag tror att han kommer vara himla trött efter dagis idag. Jag räknade ut att han varit 5 dagar på 1 1/2 månad ungefär. Så han kommer nog ta igen det idag :)

Igår va det en ganska lugn dag ändå. Lillprinsen bestämde sej för att ta sovmorgon och då ruckades alla rutiner totalt. Men vad gör det :) Nån gång då och då gör ju inget.
Han har dock kommit in i en dum period där han inte kan somna själv i sin säng. Så igår så la jag honom, han blev arg så jag fick gunga honom till sömns. Det har gått så himla bra med att bara lägga honom i sin säng och han somnar själv. Men nu är det nåt som stör honom tror jag. Skulle tippa på att det är den där fördömda tanden som är på väg :) Så nu kan man kanske räkna med en lite snorig och hostig tid kanske. Om han nu reagerar som Storprinsen gjorde när det kom nya tänder.
Men! Han kan somna själv i sängen på kvällen när det är dags för nattsömnen. Det har han ju alltid gjort. Men jag kan bara inte förstå varför han kliver tillbaka till ruta 1 bara på dagarna..?
Nån som har en bra förklaring på detta? För jag kan inte för mitt liv förstå det :|

Idag då är det storhandling som gäller. Bäst att passa på innan Bidraget försvinner från kontot till räkningarna. Satte mej och fixade till allt med räkningarna igår. Så om några dagar när alla räkningar dragits så kommer jag säkert ha sån ångest! Samma ångest man har varenda månad!
Jag avskyr att storhandla. Och jag är nog långt ifrån ensam! Men så skönt det är när det är gjort!

Nä! Drt var nog allt jag hade för nu!

Ha en fantastisk dag!


frustrerad..

Ja det kan man bli när ens barn bara skriker, gnäller, matvägrar och kastar sej på golvet och sparkar med benen i värsta utbrottet utan att kunna tala om vad felet är.
Ingenting duger till honom. Just nu känner jag mej så sjukt värdelös och misslyckad i min mammaroll att ni inte kan förstå. Jag vill bara gå och lägga mej och hoppas på en bättre morgondag.


120424

God Tisdag alla fina!

Uppe med tuppen som vanligt. Lillprinsen har sovit ganska oroligt inatt. Jag har vaknat flera gånger av att han "pratat" i sömnen. Men han har inte vaknat till ordentligt nån gång och jag har inte behövt ge honom nappen heller. Skönt!

Gårdagen spenderades mest hemma. När Lillprinsen sov där på morgonen/förmiddagen så passade jag på att köra in ved på tork. Körde även ut "bôs" från pannrummet. Och jag askade även ur pannan. Men vedinkörningen fortsätter väl idag :) Bara det inte spöregnar på mej idag med. Det va mindre trevligt! Men några skottkärror fick jag kört in iaf :)

Efter lunchen skulle Lillprinsen sova igen. Han ville först inte. Han har riktigt grejjat i sin mun tänkte jag, så han fick lite alvedon sen somnade han så gott och sov 3 timmar ungefär. Storprinsen och jag väntade bara på att han skulle vakna så vi kunde åka till mormor och hjälpa henne flytta undan lite möbler så hantverkarna kommer fram. Och under tiden vi väntade så somnade Storprinsen på soffan som ni kanske såg i tidigare inlägg :) Han fick sova ungefär en timme :) Men han var ändå på strålande humör, även om jag fick väcka honom. Då brukar han va på riktigt uselt humör så man drar sej lite för att väcka honom.
När vi kom till mormor så serverades den vanliga glassen för Storprinsen :) Och kaffe till mamma!
Vi väntade på att Nicke skulle ringa, han va uppe i Rångedala och hämtade en grip till grävmaskinen. Så han visste ju inte om tvättmaskinen skulle få plats :) Men det fick den så vi mötte upp honom vid Elgiganten.
Sen åkte vi hem och nattade barn och åt lite.

Jag såg igår det första (för mej) avsnittet av serien Alcatraz. Det får nog försökas följa den serien lite kanske. Den va ju riktigt bra! Synd bara att jag inte riktigt orkar sitta uppe efter kl 21 då jag går upp så tidigt! Man är ganska slut efter en dag!

Idag så fortsätter vedinkörningen som sagt. Och det blir nog en och annan maskin tvätt med. Annars är det ganska lugnt. Hoppas inte att Nicke måste jobba ikväll så han kan såga upp lite ved.
Och på Söndag så hoppas jag att vi kan få lite hjälp med vedklyvningen :) Nån som känner för ett träningspass? :) Det serveras givetvis mat och så mycket kaffe man vill ha :) Tacksamma för all hjälp vi kan få.
Men tyvärr verkar det som att alla man känner är väääääldigt "upptagna" när det kommer till att hjälpa andra. Väldigt tråkigt då det finns folk som alltid förväntar sej att man ska hjälpa dom jämt!

Nää, nu får jag nog gå och knuffa på mannen i huset! Han verkar inte riktigt vilja gå upp idag (heller) :)

Ha en toppendag allihopa!


Proffsbloggare.nu

Vet ni vad! Jag tycker att ni går in på Proffsbloggare.nu och registrerar er. Så blir just din blogg automatiskt länkad från den sidan och ditt läsarantal kommer förhoppningsvis att öka :)
Fyll i formuläret, ladda upp en banner och länka på din blogg så är det klart! Om du har problem med din banner så kan du kontakta Samuel så kanske han kan hjälpa dej med det :)


ibland blir väntan alldeles för lång...

Ja, ibland så väntar man alldeles för länge på att få göra nånting, och väntan kan ibland trötta ut en till tusen! Då kan det till slut se ut såhär:



Han väntade med spänning på att vi skulle åka och hämta mormor att han blev så trött och somnade.
Men nu har det fallit sej så "bra" att vi inte behöver åka riktigt än så han kan få sova där en stund :)

Åh, jag vet inte om jag visat er den fina bilden jag knäppte på Lillprinsen när han sov i bilen härom dagen. Men här kommer den iaf :)


Jag är ingen mästerfotograf, men visst blev det fint?

120423

God måndag alla finingar!
Hoppas ni haft en bra helg!

Tycker allt att helgen gick lite väl fort jag. Men det va väl för att jag hade saker att göra hela tiden känns det som. I lördags röjde jag som sagt i tvättstugan och igår tvättade jag lite till! Men nu är det helt röjt och klart. Tänker faktiskt inte tvätta nånting på ett par dagar ny :) Haha!
Igår skulle ju min mamma köras hem. Åkte förbi Coop Bygg för att köpa motorsågsbensin till Nicke så han kan börja med veden nån gång! Och vad hittar jag då? Jo, ett jättefint utemöbelset! För våran plånbok! Varför har jag inte varit där och kollat tidigare? Nä, det får iaf bli en tvättmaskin. Så det flyttar in en i kväll :)
Efter vi vart på Coop en sväng va vi på Norrby och köpte tvättmedel, dom har sånna stora förpackningar där som räcker hur länge som helst känns det som, köper nog en sån förpackning per år tror jag :) Rätt lagom faktiskt! Sen måste jag köpa nytt sköljmedel med. Och det gör vi ju på City Gross! Jag har mina små ställen :) Haha! Nä men där har dom 5-liters dunkar för 85:- eller vad det är.
Vi köpte med oss mat hem till mamma så åt vi och drack en kopp kaffe sen åkte vi hem igen. Tänkte att Storprinsen skulle få åka lite grävmaskin med sin pappa, men då satt han långt ut på en leråker så det hade blitt besvärligt att ta sej dit ut. Så vi fick snällt åka direkt hem. Men han kom hem strax efter det. Då tog Nicke med sej Storprinsen upp i badet så jag fick lägga Lillprinsen i lugn och ro, och dessutom få en liiiiten stund för mej själv :) Det är det lilla dom räknas :)

Idag blir det ganska lugnt. Jag har så sjukt ont i ryggen, igår kadtade jag in så stora vedkubbar som jag klöv i våran lilla miniklyv i pannrummet. Och dom kubbarna vägde inte lite! Så det va ett riktigt träningspass :) Haha!
I den ena kubben hade det flyttat in en monsterspindel! Gaahhhh! Jag avskyr spindlar! Jag vet att dom (i sverige) inte kan göra mej illa, men så äckliga dom är! Tur ingen va med nere i pannrummet för dom hade ju trott att jag klämde mej, så skrek jag!
Men idag ska jag försöka köra in lite ved som måste torka i pannrummet! Kanske hinner med det när Lillprinsen sover på förmiddagen. Får ta på Storprinsen kläder så kan han följa med ut :) Ska bara komma på en lösning på hur jag ska göra det bäst, så man slipper lyfta veden så få gånger som möjligt eftersom jag har ont i ryggen.
Så i eftermiddag bär det av till stan (igen) kanske gör ett besök hos mormor innan vi möter upp Nicke. Hon kanske ska åka med hit idag igen. För dom kommer nog och byter hennes fönster nu.

Annars är veckan nog väldigt lugn. Storprinsen kan snart gå tillbaka till dagis :) Tror alla koppor har torkat nu. Så då smittar han ju inte längre. Och han har tjatat om dagis ett par dagar nu. Han har faktiskt sovit hela natten utan varken Tavegyl eller Alvedon i kroppen. Allt bara för att jag glömde det igår kväll. Så jag va orolig över att det skulle bli en tuff natt. Men icke! Jag vaknade dock vid 1-tiden inatt av att jag drömde att Lillprinsen rullade ur söngen. Ganska märklig dröm eftersom han aldrig, aldrig får sova i våran säng av just den anledningen, att han skulle rulla ur! Skulle aldrig kunna förlåta mej själv att jag lagt honom i våran säng då jag vet att han kan rulla runt och kanske ramla i golvet!

Igår fyllde Lillprinsen 6 månader! Tiden hittills har gått så fort. Den har gått mycket fortare nu än den gjorde när Storprinsen va liten. Men det är väl för att jag just har Storprinsen att koncentrera mej på med.
Och han fyller ju 3 år om 2 månader. Dom 2 sista åren där vet jag inte vart dom tagit vägen!
Han har allt kommit på hur han ska göra om jag är arg eller har skällt på honom. Då kryper han upp i knät och säger: "Mamma vet du vad?" "Nä" svarar jag ju då. "Jag älskar dej mamma!" det mina vänner värmer i mammahjärtat och man kan inte vara arg då!

Med dom orden avslutar jag för idag! Hoppas alla får en fin dag!


120422

God Söndag alla fina!
Hoppas ni hade en fin Lördag allihopa! Själv spenderade jag hela dagen hemma med min mamma som är här på besök och givetvis mina barn.. Storprinsen är ju inte riktigt kry ännu och det märks, runt halv 10 på förmiddagen så satt han och somnade i soffan. Jag fick bära upp honom och bädda ner honom. Sen sov han i 4 (!) timmar!
När han vaknat till liv så fick han i sej lite mat och vi åt glass till efterrätt :) Inte ofta vi kör med efterrätt, så det uppskattas extra mycket dom gånger det blir.

Grabbarnas Farbror Markus kom på en fika med och det uppskattades av Storprinsen.
Och när pappa kom hem med grävmaskinen så skulle det svetsas lite på den så då gick han med honom ut. Skönt för mej att "slippa" honom en stund. Nu låter det som att jag inte vill ha honom hemma, men jag har honom hemma hela dagarna när Nicke är iväg och jobbar. Så kan jag få en stund för mej själv med bara Lillprinsen så är det underbart!
Och han älskar ju att vara med sin pappa när han grejjar i garaget :)

Igår hade jag en riktig röjjardag, i tvättstugan!! Det har legat lite "mindre viktig" tvätt där ett tag nu. Men igår fick jag ett ryck och städade där nere :) Torkade av allt och tvättade upp massa av det som låg där nere och så. Man kan ju lugnt säga att det var sotigt där inne då det ligger i direkt anslutning till pannrummet. Så det är ju tur man inte har plats att hänga kläder där inne.
Den stora anledningen till att jag fick mitt städryck där är nog för att jag har beslutat att lägga ner utemöbels-jakten och köper en ny tvättmaskin istället. Så på måndag blir det att åka in till staden och fixa detta.

Idag blir det nog att grejja lite på förmiddagen, sen ska vi köra hem min mamma. Men hon kommer i veckan igen då dom ska byta fönster i hennes lägenhet, så då ville hon vara här under tiden. Och det är ju självklart att hon får :)

Det var lite motigt att åka igår kväll för att hämta min Svärfar och Nina i stan. Jag va så trött! Men det gick ganska bra ändå. Han var väldigt missnöjd med kvällen. Mark hade inte varit så bra som han hoppades på. Lite tråkigt när man ändå betalar såpass mycket pengar och efter 10 minuter är man missnöjd.

Ikväll är det ju Bingolottokväll :) Försöker ju vinna en ny bil, och förra veckan va jag 1 nummer ifrån på 2 stycken :( Man blir ju lite spänd och förväntansfull när man är så nära :) Men nä! Jag ska inte ha en ny bil bara :(

Vad gör ni idag?


120421

God Lördag!

Idag var det tidig mirgon för Storprinsen. 5,10 hör jag honom försöka öppna dörren. Då ligger jag fortfarande i sängen :) Mormor sover ju ändå på samma våning som honom så hon tog hand om honom :)
Men jag tror jag håller på att bli knäpp på honom! Han har hållt på att gnälla och tjura sedan han kom upp. Han kan inte tala om vad problemet är heller. Han bara sitter på golvet och skriker. Och pratar jag med honom så skriker han ännu mer och ännu högre. Så jag beslöt mej för att ignorera honom, men det funkar sådär kan jag säga. Tålamodet så tidigt på morgonen finns ju inte riktigt. Är drt nån som länner igen det här? Vad ska jag göra? Han gnäller alltså för minsta lilla, alltså en liten tillsägning och det är kört! Jag orkar inte med mer nu känner jag. Snälla vad ska jag göra?

Igår då så va vi och hämtade upp mormor, åkte till City Gross och handlade. Sen åkte vi till Vacatio då, men det fanns inget för våran plånbok där "/ Hua!
Sen åkte vi hem och packade upp all mat och bara tog det lite lugnt.
Till mat blev det revben, ris och beasås! Efter det stoppades Lillprinsen i sin säng och Storprinsen i ett bad och jag ställde mej i duschen.
Och eftersom det va fredag så va det ju Lets Dance kväll! Och jag säger bara det! Den där Anton Hysén kan verkligen svänga på höfterna. Jisses säger jag bara. Om det va nån som missade hans dans igår tycker jag att ni går in på Tv4 play och kollar på det! Mums!

Jag har sovit hyfsat bra inatt faktiskt. Vaknade lite före 4 och hade ont i ryggen. Nickes klocka ringde då med, så fick knuffa på han för att han skulle stänga av den. Han skulle börja jobba klockan 5 nämligen. Men jag somnade om så gott så :) Vaknade när min klocka ringde kl 5. Snoozade tills jag hörde Storprinsen då. Och jag ångrar att jag inte gick upp med Nicke som jag tänkte för jag har inte fått nån lugn och ro tack vare Storprinsens utbrott nu på morgonen.
Men ska ringa Nicke och fråga om han får åka med en stund i eftermiddag. Han saknar nog sin pappa.

Idag då! Ja dagen är oplanerad och jag tror allt det kommer bli en hemmadag. Behöver det känner jag. Måste tvätta lite och så.
Ikväll ska jag hämta min Svärfar och hans Nina på Åhaga. Dom ska gå och se Mark Levengood :) Så då får man agera lite taxi :)

Nää men likabra att sparka igång dagen då!
Ha en fin fin Lördag allihopa! Vad hittar ni på idag förresten?


inte jätteblond egentligen!

Mouhaha! Den som säger att blondiner är dumma kan kyssa mej där bak. Nu funkar mina länkar igen, och jag fixade det heeeeelt på egen hand! *klappar på axeln*

WTF!

Nu behöver jag verkligen hjälp av någon kunnig på det här området!
Mina länkar funkar inte!! Hjäääälp! Vad är felet?? Finns det någon vänlig själ som kan det här? Snälla hjälp mej! Jag vill liksom inte börja om från början med alla koder och så..! *Snyft* Jag som äntligen började bli nöjd, så händer detta "/

120420

God fredag Sverige!

Vart har veckan tagit vägen tro? Känns ju inte som man har gjort nåt vettigt. Det enda vettiga jag gjort är att tagit hand om min sjuka Storprins :) Men nu börjar det nog gå åt rätt håll känns det som. Det borde glra det om inte annat. Men nu kommer det ju att klia som värst på honom när det blir skorpor på prickarna.

Igår åkte vi till stan då, lite senare än tänkt då Lillprinsen har för vana att sova lite längre när vi ska iväg. Åkte och lämnade Storprinsen hos mormor och sen åkte jag och Lillprinsen till Knalleland för att köpa present till Ella. Jag hittade så söta kläder till henne :)
Hoppas nu hon kan ha det till sommaren :)
Sen åkte vi hem till mormor och tog en snabbfika. Då kom jag på att jag hade glömt göra ett besök på Apoteket för att hämta Storprinsens klåddämpande medecin. Så det fick vi ju göra innan vi åkte på kalaset för Ella :)
Barnen sommade i bilen på vägndit och jag hade tänkt låta den stora sitta kvar en stund men han vaknade så fort jag stängde av bilen "/ Sen va det ju kört! Han va så tjurig hela tiden vi va där, gnällde över minsta lilla, och när vi skulle åka hem ska vi inte ens prata om egentligen. Han skulle inte följa med hem alls. Han ville stanna hos Malin. Han ville inte ens följa med och ta på sej utterkläderna. Så det slutade med att Malin fick göra det. Men när vi väl kommit ut så va han en helt annan unge. Börjar tro att han är schizofren "/ Haha! Ibland kan man undra. Gapa och skrika ena sekunden, sen är det som att vända på en krona och han är världens gulligaste! Men han va smågnällig hela vägen hem, eller ah fram till 5-skiftet då han somnade. Men innan dess hade han plockat av sej både skor och strumpor. Den lilla fotfetischisten! Haha! Han ska jämt sitta och pilla mellan sina tår och gärna mellan andras tår med. Men mina fötter får han faktiskt inte röra! Jag avskyr fötter. Vidrigt!
Väl hemma så va Nicke hemma, tack och lov (jag ringde efter vägen och sa att han får sluta nu för jag vill ha hjälp med läggningen) så han fixade vällingen till grabbarna och jag fixade blöjor och pyjamasar. Sen va det bums i säng för som. Klockan va ju ändå nästan 21,00 "/
Jag va inte sen i säng jag heller kan man påstå. Och jag hann nog bara läsa 1/2 sida eller nåt.

Lillprinsen han vaknade vid 5 idag, men jag gav han nappen och bäddade om honom några gånger så han somnade till slut. Det tog en stund men han sover iaf :)

Idag ska vi iväg igen (suck) Vi ska veckohandla och hämta mormor. Och vi ska åka till Vacatio i Dalsjöfors då vi inte hann göra det förra veckan. Måste bege mej till Svenljunga med och hämta ett paket :) Nää så roligt är det inte. Fått beställa en ny "barnvakt" till Lillprinsen. Hans har börjat låta konstigt och göra konstiga saker. Så lika bra att fixa en ny innan den går sönder :)
Så får se om vi gör det innan vi åker till stan eller om vi gör det efteråt. Det litar mer åt innan.

Och helgen är skönt oplanerad. Och det ska bli sååååå skönt.
Men känner jag mej själv rätt så sitter jag säkert här och är super-rastlös imorn kväll :) Haha!

Vad hittar ni på i helgen?


Mina stjärnor

Knäppte några sköna kort på mina stjärnor innan som jag tänkte dela med mej av :)


Total förvirring

Jag kan göra det lite lättare:

Denna designen jag har nu.
Eller den här:



Hittade även en annan men jag vet inte, den såg så himla knasig ut. Men såhär blev headern på den när jag fått fixa lite :)


120419

Oj vad veckan susar iväg. Torsdag redan!
I eftermiddag ska vi åka och köpa en present till Ella som fyller 2 år idag! Sen ska vi åka och fira henne. Tror att Storprinsen får vara hos mormor medans jag köper present. Jag är liksom ingen bläckfisk som kan köra 2 vagnar samtidigt. Även om man många gånger önskar man hade fler armar.
Mormor kan inte följa med till Knalleland idag då hon ska få en soffa hemlevererad och hon vet inte riktigt när dom kommer.
Men tror inte Storprinsen blir ledsen över att bli bortskämd hos sin mormor :)

Igår hade vi en mys-hemmadag. Storprinsen va hemskt gnällig. Det kliar nog riktigt mycket på stackarn. Men vi fick iaf utskrivet mer Tavegyl. Men vill inte riktigt ge honom det på dan då han blir så himla trött utav det. Så får nöja mej med att ge han det på kvällen så han får sova gott.
Storprinsen va hemskt trött, så vid 12 gick han och la sej. Klockan 16 fick jag gå upp och väcka honom och inte heller då ville han riktigt komma upp. Men jag lät han ligga kvar och mysa i sängen en stund så kom han nertassande sen :)
Jag är fortfarande förvånad över hur bra det går med den nya sängen :)
När Nicke kommit hem va det som vanligt matdax. Igår serverades det kyckling i sweet and sour sås med ris! Mums! Det va gott! Sen städade jag av (igen) och Nicke åkte återigen iväg på möte! Jag badade Lillprinsen och gav honom kvällsmat. Igår fick han "gonatt-välling" och det var inga fula miner där inte. Han tyckte nog det va jättegott :) Skönt!
Så nu äter ha minimalt med ersättning och det va min tanke hela tiden att få in rutiner på maten så vi slipper ersättningen så tidigt som möjligt. Han kan få en flaska om vi är iväg och det är lite bökigt med matningen. Men annars så får han vanlig mat och gröt och mellis på dagarna. Tycker dock det är lite svårt med mellisen, finns inte så jättemycket man kan variera med. Banan och gröt är väl det vi kör med mest. Nån som har nåt bra förslag på mellis till en (snart) 6 månaders kille?

I mitt förra inlägg så bad jag om er hjälp om att byta design eller inte. Tycker allt det varit lite dålig respons på det, så kom igen nu och tyck till :)


Hjälp!

Nu behöver jag eran hjälp! Jag har idag haft såpass tråkigt att jag har hunnit göra en ny design (igen) Men nu är jag lite i valet och kvalet om jag ska byta eller inte. Ja, det är snabbt gjort att byta tillbaka om jag inte trivs men jag vill gärna veta lite vad ni tycker :)

Så! Ska jag har kvar den här som är nu? Eller ska jag byta till den --->HÄR<---

Väldigt tacksam om ni kunde ta er liten tid och hjälpa mej nu :)

120418

God Onsdag folket!

Inatt har ingen av barnen varit vakna, eller ah, Storprinsen drömde nog nånting så jag fick gå upp till honom och sitta hos han en stund, sen somnade han. Men för övrigt har jag sovit som en kratta. Vaknat varannan timme ungefär. Vet inte varför bara. Så jag har väldigt ont i mitt stackars huvud idag.
Får se om kaffet kan ändra på det :)

Igår så va det ju lite sisådär med vädret. Ville inte riktigt ge mej ut med bilen med sommardäcken på när det snöade så. Så vi avvaktade lite. Vi kom iväg så småningom. Vi skulle följa med mamma/mormor så hon skulle kika på en ny soffa :)
Sen handlade vi lite. Storprinsens välling va helt slut så det va ju därför jag gav mej ut. Annars hade vi nog stannat hemma i skitvädret.
Men vi va inte iväg så länge. Eftermiddagen spenderades hemma, lugnt och fint. Storprinsen ville inte äta igår heller så jag fick slänga till honom en flaska välling så han fick i sej nånting iaf. Så jag är riktigt glad att han dricker välling när det kommer till sånt här då han inte vill äta vanlig mat.
Grabbarnas farfar och hans Nina va här igår för att gratta Nicke som ju fyllde år förra veckan. Nicke skulle ju iväg på möte men dom stannade kvar ändå. Storprinsen va så glad så han glömde av att det kliade på hela kroppen och det behövde han nog :)
Ska ringa till VC idag och se om dom vill/kan skriva ut mer Tavegyl till honom. För utan det i kroppen får varken jag eller han sova om nätterna. Och en trött mamma är ingen rolig mamma, som Kicki sa :) Så jag hoppas dom kan skriva ut lite till :)

Idag blir det att vara hemma. Just nu känner jag absolut inte för att göra nånting alls. Men det är väl huvudvärken som pratar. Men det blir väl en del plockande och grejjande om jag känner mej själv rätt. Har lite svårt att sitta still om man säger så :)
Skulle behöva dammsuga så det blir det nog. Dammsög i Lördags men det syns ju fan inte. Kanske åker skurhinken fram med :) Vi får se!

Thats all folks!

Puss & Kram


Bra där!

När jag var och handlade idag så passade jag på att köpa Aftonbladet för att läsa om varför Breivik hånflinade och grät i rättsalen.
Han sa att han grät för att filmen han gjort är så fin! "Den är så emotionell" sa han till sin advokat!
Hmpf!

När jag först slår upp tidningen hittar jag en insändare från en upprörd kvinna! Och det är precis vad jag tycker!
Ni ska få se själva!


120417

Klockan är nu 4,03!
Jag sitter här med en icke sovande Storprins. Han kom intassande till oss vid 2 tror jag klockan va!
Och som vanligt hade han svårt att somna om vilket resulterar i att jag inte kan somna om då det är trång och varmt i sängen. Lillprinsen började vakna vid 3,30 och Storprinsen va fortfarande vaken då. Jag gav Lillprinsen nappen och tog Storprinsen och gick upp! Kommer bli en sjukt lång dag. Jag vet en tjej som kommer vara helt slut ikväll. Men jag får skylla mej själv lite. Jag glömde ge Storprinsen medecin igår kväll. Så detta är väl resultatet av det. Så ikväll ska jag absolut inte glömma det!

Igår va vi hemma hela dagen. Va riktigt skönt faktiskt.
Vid 8,30 så kom Storprinssrn och sa att han va trött och ville sova. Jag va lite skeptisk till det men jag smorde in honom och gick upp och la honom. Han kom ner 3 timmar senare! Så trött va han nog allt! Han va inte så hemskt gnällig efter det att han sovit. Men han har ju ingen vidare matlust. Men jag fick allt i honom lite lasagne till lunch.
Han var lite piggare igår och orkade leka mer.
När Nicke kom hem så åt vi lite och sen va det dags för Lillprinsen att få sin kvällsmat och gå och nana. Jag tog med mej Storprinsen upp så han fick bada och jag duscha. Han tyckte nog det va skönt att bada, kopporna kliar nog inte så då. Men jag har ju märkt att han kliar på dom nu "/
Sen va det dags för han att gå och nana.
Sen va det lite lugn och ro i soffan innan John Blund kom och slog till mej i bakhuvet med en slägga!

Har börjat på min nya bok nu "Rånet" det är den som är baserad på Helikopterrånet. Jag verkligen älskar sånna böcker! Har precis läst klart "Livet Deluxe" Rekomenderar jag verkligen.
Men inte ens en bra bok kunde hålla mina ögon öppna igår.

Idag ska vi åka till mamma/mormor. Vi ska åka och kolla på en ny soffa till henne. Sen ska vi handla lite smått och gott, hoppades jag skulle slippa handla innan fredag. Men Storprinsens välling räcker inte till dess :( Så då får vi göra det idag.
Annars blir det lugnt. Nicke ska på möte ikväll igen så det blir nog tidig sänggång för mej, det finns ju inget bra på teven på tisdagar fick jag ju erfara förra veckan.

Uff! 4,27! Lika bra att säga; Morrn!


Mår illa!

Sitter och tittar på rättegången mot Anders Breivik som inleddes idag!
Jag kan bara inte förstå hur en människa kan sitta så lugnt när dom läser upp namn och födelsedatum på de som han dödat! Han rör inte en min.
Han får mej att må riktigt illa!!
Att han inte är "psykiskt sjuk" är i alla fall en bra grej då han kommer få fängelsestraff. Men för att kunna genomföra en sån sak som han nu gjort så måste man vara bra sjuk i huvudet! Att ens komma på tanken att genomföra en sån sak är ju sjukt!

Tyvärr kommer det väl vara så att han kommer att hållas isolerad från andra intagna i fängelset. Annars kommer han nog kanske inte få det så lätt. Men dom andra intagna kommer nog att komma åt honom på ett eller annat sätt ändå. Man kan ju alltid hoppas åtminstone.
Han ska inte komma undan så lätt.
Synd att dom inte har dödsstraff i Norge! För det är vad han är värd!

Fy fan!


Byta eller inte byta? Det är frågan.

Jag har nu i några dagar funderat över om man ska byta blogg-domän. MEN! Då kommer jag ju till problemet med alla inlägg jag har skrivit här under 4 års tid! Hur gör jag då? Jag vill ju att mina (få) läsare ska kunna gå tillbaka och läsa gammla inlägg med. Nån som kan sånt här? Kan man flytta över alla inlägg på ett snabbt, lätt och smidigt sätt? Lite inne på att flytta till Bloggplatsen.se eller blogger.com. Ni som bloggar där, vilken är bäst? Ska man hålla sej kvar på blogg.se? Jag menar det är ju snabbt och smidigt då jag har blogg.se's app i telefonen och kan lätt slänga ihop ett inlägg. Men jag har tröttnat lite på att det är svårt att ladda upp bilder och det tar lång tid för att göra det osv osv.

Förslag någon?

pics

Bild 1: Storprinsen tittar på när pappa kommer hem med grävmaskinen :)

Bild 2: Soffmys med lillprinsen

Bild 3: Lillprinsen gör allt för att försöka nå katten :)

Bild 4: En trött, hängig och sjuk Storprins

Bild 5: En himla mätt och belåten Lillprins :)

 

 


120416

God Måndag Sverige!

Jag har inte så mycket att skriva idag (tror jag) men jag ska väl försöka med ett litet inlägg iaf.

Gårdagen va lugn och fin. Vi åkte och fikade en snabbis hos mamma/mormor på förmiddagen och väntade in att apoteket skulle öppna.
Jag frågade på apoteket om den här allergimedecinen när barnen har Vattkoppor. Nej, han är inte ute och snurrar! Det finns en allergimedecin dom kan ta. Dock va Storprinsen för liten för det. Men gon sa även att läkarna vid vissa tillfällen kan skriva ut "Tavegyl" en klåddämpande lösning. Och den har vi hemma! Han fick den när han hade fått dom här "virusprickarna" Så då sa hon attbi kunde ge honom det! Perfekt!
Sen va vi förbi fina Fia och fick lite mer Aloe Vera kräm till honom. Han tyckte det va lite obehagligt att bli insmord med det. Men jag sa bara att det inte kliar så mycket då. Så då gick det bra.
Han va väldigt hängig under dagen igår. Han orkade leka kanske 10 minuter sen bäddade han ner sej i soffan och vilade lite. Han hade inte heller någon vidare matlust "/ Jag gjorde pannkakor till honom men han åt bara en halv. Vi försökte även senare att få i honom nån mer pannkaka men ha ville verkligen inte ha.
Får se hur han är idag. Det är ju tur att han dricker välling då. Så man kan slänga till honom en flaska om det skulle vara så.

Idag är det hemmadag. Av flera anledningar. Dels för att han är sjuk och dels för att jag inte fick bytt mina däck igår. Men ska faktiskt bli skönt att vara hemma! Men ikväll kommer mina sommarskor på. Nicke skulle förvisso jobba ikväll men ha skulle byta däcken först! Bäst för honom! Äsch! Jag klarar mej ganska bra utan bilen.
Men det är ju skönt och ha den körbar om det skulle vara nåt.

Farbror Johan va här igår och bytte däck på sin bil. Storprinsen blev lika glad som alltid när han fick syn på honom. Chicko (hunden) kanske inte va så jätteimponerad över att bli jagad över hela huset.

Idag ska vi göra det där berömda samtalet till dagis igen. Tycker inte jag gjort annat nu det senaste än och ringt dit för att säga att han är sjuk. Nu har han väl säkert smittat några barn på dagis med. Dom smittar ju 5 dagar innan det bryter ut så nån liten stackare han han väl smittat "/

Nej! Nu har mina barn kommit upp så nu ska det mysas!

Ha en helt fantastisk dag allihopa!


120415

God Söndag sverige!

Ja då va den här, den tråkigaste dagen på hela veckan. Söndag!

Lillprinsen har för 3:e natten i rad sovit hela natten utan att vakna och vilja ha mat :) Det gillar vi mycket!
Storprinsen däremot ropade vid halv 6!
Igår ploppade hans Vattkoppor upp, så nu kör vi en ny omgång! Lika bra! Så skönt att båda barnen fått det nu, slippa det sen och även slippa att behöva undvika folk som har vattkoppor :) Så idag ska vi försöka ge bort lite Vattkoppor. Kicki och hennes Ida va ju här när Lillprinsen hade det men det har inte kommit nåt än. Men hon tänkte komma ner och kanske smitta henne ännu mera :)
Va ju tvungen att sms:a Nickes kusin igår och berätta att Storprinsen har Vattkoppor, då vi ska dit på Torsdag då Ella fyller år. Men vi va så välkommna så :) Haha! Dock så kanske han inte smittar då tyvärr.
Men men! Det ger sej!

Igår va en rätt så lugn dag. Vi skulle ju åkt till Fia och Bengan på eftermiddagen. Men febern slog ut Storprinsen totalt. Vi satt och tittade på tv och helt plötsligt lutade han sej mot mej och tvärslocknade. Så jag bar upp honom och la han i sin säng där han sov i nästan 3 timmar. Jag fick till och med gå upp och väcka honom. Men han va så hängig så han låg kvar och myste i sängen en stund. När pappa kom hem från jobbet vankades det Lasagne! Mums!
Sen tog vi det bara lugnt framför teven. Nicke gick till och med och la sej före Storprinsen. Det är illa! Men han va så trött efter dagens jobb!

Nu är Nicke iväg i Sexdrega och hämtar diesel till grävmaskinen. Så kommer han hem och tankar och sen åker han iväg för dagens jobb. Jag och grabbarna ska inte göra så mycket faktiskt. Vi måste ge oss iväg och köpa cigaretter till mej och göra ett besök på apoteket. Nicke pratade nåt om nån allergimedecin när dom har Vattkoppor. När jag frågade vad det skulle vara för nåt så sa han bara "det vet dom på apoteket". Det skulle vara nåt som gör att det inte kliar. Nån som vet vad han pratar om? Jag har inte en susning.

Så ikväll när Nicke kommer hem måste han byta mina däck. Då det är sista dagen för vinterdäck idag. Han hävdade ju igår då att det är den 30:e April som är sista dagen. Men dom ändrade för 2 år sen till den 15:e April och vi hade samma diskution förra året om vilket datum det verkligen va. Och igår höll det på och bli liknande diskution. Jag undviker att diskutera sånna saker med honom då han alltid tror han har rätt och ger sej verkligen inte förrän han fått bevis för det!
Men han måste ju göra det för imorn får jag ju inte köra med bilen "/

Vi har en helt oplanerad vecka framför oss. Ska bara ta hand om min prickiga Storprins. På Torsdag ska vi iaf till stan och köpa en present till Ella då :) Se vad vi hittar på för kul!

Så! Vad hittar ni på idag gott folk? Nåt skojjigt?


120414

God Lördag!

Då va det helg. Men för min del känns det ju inte som helg då Nicke jobbar. Han har precis gett sej iväg. Då geävmaskinen stod på framsidan inatt så kommer la den stora kullen ner snart för han bör ha vaknat när Nicke startade upp den. Japp! Nu hör jag han komma nertassandes (5,56) Och den lilla killen ligger och pratar i sängen :) Tidig morgon för mina killar idag.

Igår va vi som sagt iväg i stan då mormor skulle köpa ny dammsugare. Vi passade även på att äta "lunch" på McDonalds. Storprinsen blev helt till sej när han förstod att vi skulle äta där. Han va faktiskt jätteduktig. Sen gick vi in på Willys och handlade lite grönsaker och annat smått och gott som saknades i skåpen hemma. Sen skjutsade vi hem mormor. Vi följde inte med upp till mormor då vi skulle köra in pappa till stan så han kunde hämta en grävmaskin. Så det blev sen kväll för båda grabbarna då dom somnade i bilen båda två. Men vad gör det. Så länge man inte behöver rucka på rutinerna varje dag så :D
Kvällen var ganska lugn. Det va ju fredag och Lets Dance. Men jag orkar ju aldrig sitta uppe och titta på hela så jag har inte en susning om vem som fick åka hem. Nån som vet?

Idag blir det ganska lugnt. I eftermiddag ska vi åka till fina Fia och hennes Bengan så ska dom hjälpa mej byta mina däck. Känner inte att jag vill tvinga Nicke till att göra det när han jobbat en hel dag och är trött. Så kan jag fixa det på egen hand så gör jag ju det. Dessutom får jag ju träffa Fia och snacka massa skit :)
Ska bli så skönt att få på sommaskorna nu, slippa det hemska vibrerandet!
Måste åka till min vän på volvo och felkods-söka bilen med. Det är nåt knasigt med den. Jag har mina misstankar och jag hoppas inte det är det "/ Då blir det hemskt dyrt.
Efter besiktningen ska vi börja leta bil på allvar. Finns ju ingen som vill köpa en bil som är precis i slutet av besiktningsperioden. Så i sommar hoppas jag att det står en ny bil på gården. Annars kanske vi vinner en på bingolotto på söndag :D Troooooligt!!

Näpp! Tror jag ska gå och slänga i en maskin tvätt. Såg att det behövdes :)

Ha en superfin lördag alla fina!


120413

Idag är jag så trött så trött. Vet inte vad det är.
Lillprinsen vaknade vid 3 inatt och han låg och sparkade och pratade i sängen, jag går upp och fixar till mat och när jag kommer in så sover han "/ Skitunge!
Sen vaknade jag när min klocka ringde. Snoozade lite granna och gick upp strax innan halv 6. Nicke han är trött han med. Har fått väcka honom 2 dagar i rad nu vid halv 6.
Men nu har han åkt i väg till jobbet.

Efter vi lämnat Storebror på dagis igår så åkte vi och handlade ingredienser till den supergoda Annanaskakan som jag skulle överraska Nicke med på jobbet. Medans Storprinsen va på dags slängde jag ihop kakan.
Sen hämtade vi honom, åkte hem och åt lite och åkte sen till pappas jobb. Storprinsen blev ju överförtjust när han fattade att han skulle få stanna kvar med pappa! Han gillar även att åka "putte pött" med pappas kollega, Långelid. Och det är så skönt att han inte är blyg för honom. Han pratar om honom ibland att han vill åka till Långelid och åka putte pött! Haha! Han åker nog dom flesta maskinerna där på pappas jobb! Haha! Har vi en blivande grävmaskinist i familjen? :)
Och nu i helgen ska Nicke ha hjulgrävmaskinen hemma, så tror inte jag kommer få se min stora son så mycket! Haha!

Idag ska vi köra Stororinsen till dagis och sen åker vi hem och myser innan vi ska hämta honom igen. Sen ska vi faktiskt åka till stan för att träffa mormor. Hon ville köpa nya stolar till sin balkong.
Sen ska vi även åka till Vacatio i Dalsjöfors för att kolla på trädgårdsmöbler. Det går inte så bra för mej med det här med möblerna. Jag ger snart upp det. Blev så depp när det jag kollat på i Skene inte fanns. Och det finns inget på Blocket.se heller!
Så vet inte riktigt vart mer jag ska kolla om det inte finns nåt där heller.

Funderar på att försöka få mina däck bytta i helgen. Vet inte hur det ska gå till riktigt bara. Nicke jobbar och jag kan faktiskt inte göra det själv. Är så trött på att åka runt i "vibrationsbilen" det är nåt som ligger i den ena fälgen (troligtvis en klump med grus) som gör att bilen skakar hysteriskt när man kommer upp i lite hastighet. Iofs, barnen somnar ju gott! Men det är sjukt irriterande! Så finns det nån vänlig själ som kanske vill hjälpa mej lite? Vi har ju allt här hemma :)

Sådär ja gott folk!
Ha nu en underbar dag trots att det är Fredagen den 13:e! Men tänk inte på det så händer det inget :)



Mysmorgon med mina underbara barn <3


120412

Idag börjar jag mitt inlägg med att säga: Grattis på födelsedagen min älskade Nicklas!

Nu är klockan 4,28 och ni undrar säkert vad jag gör uppe nu. Jo! Lillprinsen har nån konstig grejj för sej att han ska ligga och sparka i sängen. Han lixom lyfter benen och slappnar av så benen dunsar ner i madrassen. Han gjorde detta ett par gånger och rätt som det är börjar han gallskrika. Och innan jag kom fram till honom och fattade vad det va för fel så hann han ju väcka sin pappa.
Men jag fick loss honom och han fick komma upp och få lite mat. Han va nog hungrig, han åt upp allt i flaskan och det är längesen han gjorde på morgonen :)

Igår va vi ju på BVC. Lilla stjärnan väger nu 9275 gram och mäter 69,2 cm. Han harskjutit på bra i längden. Han har alltså vuxit 4 cm på 2 veckor! Läkaren tyckte att han var fin i kroppen. Allt funkade som det skulle. Så nu ska vi inte dit förrän han är 8 månader "/ Oj oj! Det är lång tid!

Efter BVC åkte vi hem en stund. Jag satte fart i pannan och slängde i en maskin tvätt. Åt några mackor innan Lillprinsen ville ha mat. Sen va det ju dags att hämta hem Bin Laden! :)
Vi åkte bara rakt hem efter vi hämtat honom. Jag hängde lite tvätt och slängde i en ny. Lagade lite lunch och matade barn. Efter lunchen va det dags för Lillprinsen att sova en stund. Så skönt för då får Storprinsen all uppmärksamhet från mej.
Nicke va bara hemma en jättesnabbis innan han sen åkte till verkstan. Barnen busade med varandra en stund. Lillprinsen satt i sin gåstol och jagade sin brorsa! Jag satt bara och myste när jag tittade på dom! Storprinsen busade så han va helt genomsvettig så jag satte honom i ett bad med. Lillprinsen skulle ändå bada så då fick han hoppa i plurret då med. Han älskar ju att bada, så att bada 2 dagar i rad berör honom inte och det är ju skönt.

Idag då blir det inte så mycket. Eller ah, jag har en grej och fixa men det kan jag inte skriva just nu då jag inte vet om personen i fråga läser min blogg.
Men först ska Storprinsen till dagis. Får se när han vaknar idag. Han gick och la sej ganska tidigt igår så får nästan räkna med ganska tidig morgon för hans del idag.
Nä men annars finns det säkert lite tvätt att tvätta och ved att elda och barn att leka med. Så det blir väl en vanlig dag här :) But I love it!


Nä lite mer kaffe på det så sparkar vi igång dagen sen!
Ha en fantastisk dag allihopa!


Stolt mamma

Jag har ju i tidigare inlägg skrivit om min oro över hur det ska gå när Storprinsen ska sova i stor säng. Jag kan säga att jag är inte det minsta orolig längre. Nu är det 3:e natten han sover i den stora sängen och det har hänt 1 (!) gång hittills att jag fått gå upp till honom och lägga honom igen. Jag är så stolt över honom. Vi pratar varje dag om att han är en så stor och duktig kille, undrar om det kan vara därför han är så duktig..?Nej, jag ropar inte hej än! Jag vet att det kan komma kvällar då han absolut inte vill. Men jag tror; eftersom han inte sover nåt vidare på dagarna längre så hjälper det nog till ganska mycket då han är jättetrött på kvällarna. Så han kanske inte ens orkar protestera :) Det är ju min teori, kan ju finnas en annan anledning med.

Min duktiga kille <3


120411

Goooo morron goooo morron!

Har sovit som en liten prinsessa inatt :) Vet inte varför men har bara socit så otroligt gott! Vaknade vid 4,20 då Lillprinsen låg och sparkade i sin säng. Han fick nappen och den hjälpte fram tills Nickes alarm ljöd. Så han har fått mat och ligger i sin säng igen. Men han verkar inte riktigt vilja somna. Han ligger och tjatar lite. Får se om han somnar.

Igår åkte jag och Lillprinsen till City Gross och handlade medans Storprinsen va på dagis. Givetvis våldgästade vi mamma/mormor innan vi åkte och hämtade Storprinsen igen :)
Han va så trött efter 3 timmar på dagis så han tvärslocknade i bilen hem och sov i 1,5 timme. Lillprinsen sov när vi kom hem med men för att han skulle sova på eftermiddagen så va jag tvungen att gå och väcka honom.
Hans lunch igår gick jättebra. Han åt som en häst. Gapade när varje sked kom :) Nu börjar det allt likna nåt, men ropar inte hej än "/
När Storprinsen vaknat va det dags att peta i honom lite mat med. Igår fick det bli korv och makaroner.
Jag hade ju städat och fixat i hans rum medans han sov. Så efter maten gick vi upp och lekte lite. När han kom in i rummet så sa han "Wow! Mitt fina rum!" :) Värmde jättemycket i mammahjärtat!

När Lillprinsen hade stoppats i säng så satte jag Storprinsen i ett bad. Nicke skulle iväg på möte så va lättare att göra nåt med han då han ibland blir väldigt ledsen när pappa åker iväg. Så han glömde det ganska fort :) Efter badet var det dags för kvällsvällingen och sedan tandborstning och sängen.
Igår fick jag gå upp till honom då jag hörde att han va på väg ut (hans dörr är lite trög så han kan inte alltid öppna den) Så när jag kom upp så stod han innanför dörren så sa han "Jag inte sova mera" "Joo det är ju natten nu" Sen så bäddade jag ner honom och gick ner. Sen somnade han :)
Så då plockade jag fram lite godis till mej. Och givetvis när jag har fjärrkontrollen alldeles för mej själv så är det bara skit på teven! Jag börjar förstå varför dom oftast har möten på Tisdagar! Det är då det inte är nåt av värde på teven. Så då kan det kvitta att va hemma! :) Haha! Det slutade iaf med att jag gick och la mej och läste min bok. Blev inte så många sidor dock då mina ögon grusades igen väldigt snabbt! Men jag vaknade till när Nicke kom hem men tänkte att det inte va nån idé att orata med honom för då kan jag inte somna.

Idag är det BVC och 6-månaders läkarkontroll som gäller! Jag vet, han är ju bara 5,5 månader men det är så att läkaren har väldigt många barn att kolla på och väldigt lite tid att göra det på. Så då får det bli såhär. Ska bli kul och se om han kallar honom för tjock idag med. Han gjorde det (indirekt) vid 1-månads kontrollen! 1 månad!!
Ha frågade till och med om jag kanske kunde dra ner på hans matintag då han tyckte att han kanske åt lite för mycket! Men herregud! Ska jag "banta" min 1-månads bäbis? Nä du! Han får äta det han äter. Jag har hellre en "tjock" och nöjd bäbis än en supersmal och onöjd bäbis som gnäller och är hungrig hela tiden!
Efter BVC så är det hem som gäller. Storprinsen hämtas 11,15 och eftermiddagen spenderas hemma. Pappa ska till verkstaden ikväll och jobba så vi blir ensamma idag med. Så jag hoppas på större utbud på teven ikväll :) Haha!
Så om någon är sugen på kaffe i eftermiddag är ni hjärtligt välkommna!

Thats all folks!
Försök nu ha en underbar dag trots att det regnar och kommer fortsätta med det under nästan hela veckan "/ Vi behöver det dock så inte våran brunn sinar. Och mej kvittar det faktiskt vad det är för väder!


Storprinsens rum :)

Kanske lite dumt att jag inte tog några före bilder men va så ivrig att börja röja i hans rum idag så det glömdes bort! Men här kommer iaf efterbilder :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_197839006.jpg" class="image">


120410

God morgon världen!

Då va det Tisdag. Nicke åkte till jobbet strax innan jag guck upp. Han va nog inte så sugen på det tror jag :) Det är nackdelen med långhelger. Man hinner slappna av lite för mycket och rätt som det är så ska man gå till jobbet igen.

Idag ska jag och Lillprinsen åka och handla medans Storprinsen är på dagis, japp DAGIS! Nu får det vara nog med sjukdommar och skit. Han behöver åka dit, och jag behöver att han åker dit!
Frågade gonom igår om han ville åka till dagis och leka med alla barn. JA! Sa han bara. Sen va det färdigpratat om det. Haha! Så han ser nog fram emot att åka dit :) Så då åker jag och lilleman till Svenljunga och handlar lite. Skulle gjort det igår men när vi kommit hem från Ikea, lagat mat, ätit och fått ihop Storprinsens säng så va klockan 18 så då kände jag inte för det.

Det gick ganska fort på Ikea ändå. Nicke va ju med! "Nu går vi in och tar det vi ska ha så vi kommer hem igen" haha! Typiskt karlar!
Hans mamma fick för sej en gång att ta med honom till Ullared när jag och hon skulle åka. Vi hann inte mer än i på Gekås innan han gnällde. "Är vi klara snart?" "Har du inte allt nu?" Så han får aldrig, aldrig, aldrig mer åka med dit.
Det är knappt jag vill ha med honom till mataffären.

Storprinsen har sovit första natten i sin nya stora säng. Jag va jätteorolig över läggningen och undrade hur många gånger han ska komma upp. Inte en enda gång kom han upp :) Det värmde i mammahjärtat! Sån duktig kille! Men vi har pratat mycket om det här med nya sängen. Stor säng till stor kille osv. Men inte överhuvudtaget nämt att "du får inte gå ur nu när du ska sova" för givetvis hade han ju gjort det då!

Hmm, hur svårt ska det vara att fatta att det inte är Måndag idag, denna veckan kommer bli himla dagvild!

Nån som känner för att ses i veckan kanske. Har inga planer alls! :)
Förutom BVC på onsdag :) Alltså imorn. Ja ni ser, jag är lite korkad när det gäller sånt här. Åhh då måste jag ju ringa till BVC idag och berätta hur Lillprinsens vattkoppor är. I och med smittorisk och allt så va det ju inte säkert att vi kunde behålla vår tid där imorn. Men alla koppor är spruckna och är skorpor så nu smittar han ju inte längre! Så då är det ju ingen fara alls :)
Är så glad att han haft det nu. Bättre nu än sen när man börjat jobba och får va hemma 1-20 dagar från jobbet.. Och han har inte varit direkt medveten om att det kliar. Han känner ju lite obehag men förstår ju inte att det kliar så det har gått jättebra. Önska Storprinsen hade fått det vid den åldern med. Men hur det nu är med honom, om han haft det eller inte återstår ju att se. Vi får nog fortsätta att utsätta honom för viruset så får vi se!
Så nu har vi ju krossat en myt med. Barn under 6 månader kan visst få Vattkoppor! Men det va som min BVC-sköterska sa. Han fick det troligtvis för att han har en äldre bror och äldre kusin. Hade han varit ensambarn hade han troligtvis inte smittats.

Jaja! Nää nu ska jag dricka lite mer kaffe inna Storprinsen kommer ner :)

Ha en mysig dag allihopa!


120409

Go morron go morron!

Annan dag påsk va det idag då ja! Och dagen kommer vi ju då spendera på Ikea. Just nu känner jag inte alls för att åka "/ Men det kanske beror på att jag inte kan handla det jag skulle vilja ha!
Men det får väl bli en annan gång.
Hoppas bara ungarna sköter sej idag med!

Igår va vi ute och fixade lite med veden och kastade in en hel massa så nu är hela pannrummet fullt :) Skönt att slippa göra det på ett tag!
Sen kom grabbarnas farfar förbi en sväng. Storprinsen bara avgudar sin farfar! Dom krattade grenar i trädgården och Storprinsen fick åka med i skottkärran :) Åhh vad han tyckte det va kul!
Sen kom min fina Cissi med familj och fikade lite. Skönt att det va bra väder så barnen kunde vara ute och leka. Lillprinsen han låg mest i vagnen :) Haha!
På eftermiddagen begav vi oss till Syster med familj i Varnum för lite grillmys! Mums va gott det va!
Barnen fick sina påskägg med sina leksaker i :) Sen va det lite skagsmål då både Belle och Storprinsen fick bilar i sina ägg :) Haha!
Men det löser sej ju alltid! Som tur är!
Lillprinsen sov hela vägen hem, eller ah han slog upp sina blå strax innan vi va hemma. Som vanligt! :)
Han fick ny blöja och pyjamas sen lite mat och sen va det dags för sängen för honom.
Och han somnade ganska direkt, vilket jag inte trodde då han sov såpass mycket i bilen hem. Sen vaknade vi av att han fick en hemsk hostattack klickan 4! Han fick nappen men det hjälpte inte utan han skulle ha mat :) Men nu sover han iaf. Det tog lite tid för honom att somna om idag.
Men jag tror ju att den stora vaknar snart ändå så då är det slut på friden :) Haha!

Nu är det nog dags för påtår i mitt kaffeglas!
Ha en underbar dag! I regnet! Mouhaahha! :)


120408

God Söndag!

Påskaftonen blev helt och hållet en hemmadag. Efter att jag varit hemma och städat hela dagen kände jag för att hitta på nåt men vi kunde inte komma på nåt att göra. Så det fick bli hemmakväll med. Nicke slängde ihop en köttgryta, mums. Sen va det dags för Lillprinsen att nana för natten. Och Storprinsen va visst väldigt nanig han med och somnade i pappas famn. Så innan klockan var 18,30 så sov båda barnen i sina sängar. Kändes väldigt konstigt! Men väldigt skönt! Men jag är rädd för att Storprinsen vaknar snart eftersom han la sej så tidigt. Och klockan är nu 5,18. Så vi får se när han kommer upp. Han har börjat ta det som en vana att ta sej ur sängen och komma ner själv nu. Och jag tackar gud att han brukar komma framåt 6,30 och inte vid 2 på natten. Men imorn så byter vi ut hans säng då! Jag letar fortfarande tips på hur man bäst gör detta med att byta till stor säng. Är det bara att göra som vanligt?

Idag ska min fina vän Cissi och hennes barn komma hit och leka lite. Så sjukt längesen vi träffades nu. Kan inte riktigt minnas när det var sist. Men nu så blir det äntligen av :)
Och sen skulle visst grabbarnas Farfar och hans Nina komma med. Och i eftermiddag drar vi oss till Varnum till syster och grillar lite. Ska bli mys!
Så det blir full rulle idag kan man säga. Och inget mot vad det egentligen blir imorn då vi åker till Ikea.

Och nu så hör jag Storprinsen i barnvakten (5,25) Suck! Även Lillprinsen har gjort sej hörd. Ibland är dom riktigt synkade men aldrig på ett bra sätt! Men det va ju att räkna med att Storprinsen ville upp tidigt eftersom han slocknade så tidigt.

Nä men det va nog allt jag hade för idag. Det va inte så mycket men det får räcka :) Kommer ju inte på nåt mer att skriva om just nu :)

Vad hittar ni på idag då??


Tävling!

Gå in och va med i utlottningen på Fina Fias blogg.. Du kommer direkt till utlottningen --->HÄR<---


120407

God Påskafton!

Idag va det påskafton då. Och den går i hemmadagens tecken. Lite städning och fixning. Har vart en fartfylld vecka så blir skönt med en hemmadag. Första maskinen tvätt är snart klar att hängas och då åker ju nästa i.
Och vi vaknade ju till ett vitt landskap idag. Kan faktiskt tycka att denna snön är lite onödig då den med all säkerhet kommer försvinna under dagen eller dom närmsta dagarna. Måndag ska det iaf regna :) Så jag hoppas verkligen ni som redan bytt till sommardäck kör försiktigt! Ännu hellre låter bilen stå idag! Mina vinterskor sitter fortfarande på och kommer göra ett tag till faktiskt. Det är ju för min och barnens säkerhet i första hand! Skulle aldrig utsätta dom för det!

Igår träffade vi moster x2, kusinisen och mormor. Gick en sväng i Knalleland för att sen åka till Golden Elephant för att avnjuta en god lunch. Dom 2 stora barnen härjade utan dess like, tur det inte va mycket folk :) Lite svårt att få dom att sitta still och äta när dom trissar varandra till att springa runt och härja istället!
Efter lunchen åkte vi hem till mormor på kaffe. Men mina barn va så trötta så vi åkte ganska snart. Hade 2 slocknade hjältar i bilen som dessutom sov i nästan en timme efter det att jag stannat och stängt av bilen. Nör klockan började röra sej mot kvart i 5 så fick jag gå ut och väcka dom :) Förvånansvärt att Lillprinsen sov så länge efter att bilen stannat. Han som brukar vakna nästan direkt. Så det va skönt. Jag fick tänt upp i pannan igen och kastat in lite ved. Även fixat till taklampan till Storprinsens rum :)
Just de! Vi har köpt en elektrisk tandborste till honom nu. Och när han i förrgår kväll fick använda den för första gången så hade han ett sånt leende på läpparna hela tiden :) Det va ju Blixten Mcqueen på den! Haha! Han har alltid tyckt om att borsta tänderna men nu är det ännu roligare! Haha! När han ätit sin välling och det är dags för tandborstning så rusar han upp till badrummet och sliter tag i den och kan knappt vänta till någon av oss har kommit upp :)

Nä men tvätten va det ju!!

Hur firar ni påsken förresten? Kul att se hur andra firar när vi inte gör det :)


120406

God Långfredag Sverige!

Ja då va påsken här! Själv tycker jag att det är en ganska överskattad helg. Vi firar inte påsken alls egentligen. Vi gjorde väl det när vi va små. Målade ägg och hade påskris inne och sånna grejjer. Men jag är inte mycket för det numer faktiskt.

Natten har varit ganska lugn faktiskt. Lillprinsen vaknade till när jag hade gått och lagt mej. Trodde nog att det va dags för mat. Men upp några svängar för att ge honom nappen så sov han sen. Fram till klockan 3. Då va det dags för mat. Och sen sov han till 5,45. Och Storprinsen vaknade strax där efter. Så nu har vi soffmys HELA familjen. Men Nicke ska ju åka till verkstan om en stund. Och jag och barnen ska spendera dagen i stan med mormor, moster x2 och kusin Isabell. Först ska vi som sagt till Lockryd och kolla utemöbler. Hoppas jag hittar nåt där. Har ju en lite tajt budget vad gäller utemöblerna "/ Haha!
Så hoppas jag att jag får mitt efterlängtade tak över min altan i sommar. Vi har pratat om det i flera år men nu hoppas jag det blir i år!

Idag blir det inget bra väder, så stanna inne om ni kan :) Haha!
Thats all folks!


120405 - kvällen

Ujj så trött jag är nu. Det tar på krafterna att vara och handla med min mamma. Hon har inhandlat en ny teve idag och lite annat smått och gott till sej själv :)
Efter vi lämnat av det hos henne så åkte vill City Gross då hon skulle handla lite till påsk då hon får middagsbesök på lördag!

Sen skulle vi ju som sagt till Skene och köpa trädgårdsmöbler, men med min vanliga tur med möbler just nu så var dom slutsålda och kommer inte in i lager igen :( Damn! Så imorn blir det en sväng till Lockryds Trädgårdsmöbler innan vi ska in till stan. Och på måndag blir det en sväng till Ikea och inhandla en säng till Storprinsen. Jag får ge mej denna gången och hitta en annan säng. Den sängen jag egentligen vill ha till honom verkar vara såpass populär så det är svårt att få tag på en begagnad, och en ny harvi inte råd med. Så då köper vi en som är likvärdig istället. Så nu ska vi åka (hör och häpna) HELA familjen (Nicke med!) och mormor med såklart, till Ikea på måndag! Yayy!

Kan man gå och lägga sej nu (19,50)? Skulle kunna tänka mej det iaf. Är såååå tlött!

Jaja! God natt ändå!


120405 - bilder



Nerbäddad ordentligt :)



Lunchar på altanen i vårsolen 27/3-2012 :)



Jag erkänner aldrig när jag är trött :)



Sitter och filosoferar lite här bara :)



Mi nLillprins Prickikorv ♥

120405

God Torsdag!

Har sovit som en Prinsessa inatt. Lillprinsen har sovit hela natten och sover än (5,18) Aloe Vera kräm är grejjer! Jippie!
Gudars vad skönt det har varit. Vaknade dock av mej själv när jag va kissenödig runt 1 tiden. Men gick lätt att somna om :)

Våran hemma dag idag pajades då mamma/mormor behöver åka och handla lite och snäll som jag är så ställer man givetvis upp och hjälper henne :) Eftersom jag behöver ha med båda vagnarna imorn så kanske det blir lite trångt i bilen om hon ska handla mycket.
Och i eftermiddag åker vi ner till Garrys i Skene och köper ett nytt utemöbel set! Äntligen ska jag få ett jag vill ha! Super duper blir det!
Och jag hade ju hittat en säng till Storprinsen! Jag pratade med honom i lördags och han sa att den troligtvis finns kvar till helgen men att han inte kan hålla den till mej. Men igår när jag skulle gå in och leta upp annonsen igen och ringa honom så är den borta!! Gaaahhh! Den som va så fin!
Jaja! Vi får avvakta lite och se.

Igår va vi hos min fina Fia! Storprinsen blir lika glad varje gång jag säger att vi ska åka dit :)
Det blev kaffe, skitsnack och lite lunch. Vi stannade lite längre än det va tänkt men det gick ju bra. Kan säga att jag hade 2 slocknade stjärnor i bilen hela vägen hem :) Men dom slog upp ögonen när jag backade in på uppfarten! Storprinsen han va ute en stund. Och Lillprinsen åkte runt i gåstolen en stund innan han blev trött igen så då fick han lägga sej i vagnen en stund (2timmar) Så då hann jag tända i pannan och kasta in ved och grejja lite :)
När pappa kom hem så skulle vi äta lite och så. Nör diske va undanstoppad så tig vi kvällen. Tittade på när grabbarna busade. Storprinsen har ju kommit på att det faktiskt är jätteroligt med en brorsa han kan busa med. Ibland är han kanske lite hårdhänt men det kan ju inte han rå för när han blir så uppspelt. Igår satt han och skulle lägga en keps på huvet på Lillprinsen som bara vred undan huvet och ville ha den i munnen :) Och båda två skrattade så dom kiknade :) Så underbart att lyssna på :)

Nähäpp! Thats all folks!

Ha en underbar dag i solen som skulle bli idag, dock inte så jättevarmt men sooool. Njut för fullt för imorn skulle det nog snöa! "/


120404

God Onsdag Sverige!

Åter en natt då Lillprinsen tog lång tid på sej att somna om "/ Jag tippar ju på att det är Vattkopporna som gör att han har svårt att komma till ro ordentligt. Jag hoppas det iaf så inte detta fortsätter efter han blitt frisk med.. Nej hujedamej det får det verkligen inte göra.

Igår hade vi en riktig hemmadag! Gick i pyjamasen hela dagen. Barnen fick på sej andra kläder men jag behöll pyjamasen på :)
Jag gjorde ärligt talat inte speciellt mycket. Jag kastade in lite ved och tände i pannan. Starta diskmaskinen och plockade ur den när den va klar. Men mycket mer än så var det nog faktiskt inte. Och det va riktigt skönt. Men! Dammsugaren måste ju snart få komma ut på en dans igen. Men det får nog bli imorn. För idag ska vi in till fina Fia! Dricka kaffe och snacka skit! Och känner jag mej själv rätt så orkar jag inte dammsuga när vi kommit hem. Ja, vi får se. Men imorn ska vi bara va hemma med så då är det ju lättast :) Haha!

Åhh! På fredag ska vi ha en familjedag! Jag, min mamma och mina systrar (och barnen givetvis!) ska träffas och bara umgås på stan och äta lunch :) Så längesen vi gjorde nåt sånt ihop :) Men nu äntligen! Ska bli himla mysigt!

Det va nog allt jag hade idag :)
Men ha en fantastisk dag allihopa!


Bloglovin'

Följ min blogg på Bloglovin!

120403

Inatt vaknade Lillprinsen klockan 2. Jag gjorde några försök med nappen men det dög inte. Så det fick bli mat. Han har dom senaste nätterna/mornarna inte ätit mer än halva flaskan "/ Och likaså denna natten. Jag fattar inte riktigt. Han gjorde likadant på dagen igår. Han verkligen vägrar äta mer än hälften "/
Och inatt hade han lite svårt att somna om. Så tankarna började ju flyga om att; ska vi behöva gå upp nu (2,30) Men jag tror klockan va 3,30 när jag tittade på den sista gången. Och då hade jag gett han nappen och bäddat om honom säkert 10 ggr! Till sist så la jag honom på sidan och då somnade han direkt. Varför provar man inte sånt först då jag vet att han sover gott då?
Och precis innan jag skulle somna då så hör jag i barnvakten att Storprinsen skriker. "Ja men visst grattis!" tänkte jag. Men han gjorde det i sömnen tror jag för sen var han tyst. Och sen somnade jag :)

Igår var det dags för Mormor att åka hem. Så vi åkte till City Gross och handlade lite och sen åkte vi med hem till henne en stund.
När vi kommit hem så kom Kicki och hennes lilla Ida. Vi är ju så snälla så vi vill gärna dela med oss av sjukdomarna så nu hoppas vi att hon med får Vattkoppor :) Haha! Givmilda vi är :)
När Nicke kom hem åt vi lite och sen va det dags för Lillprins Prickikorv att sova för natten.

Idag ska vi bara va hemma! Jag är helt slut i knoppen. Försöka plocka och greja lite får jag nog göra. Ser ut som 3:e världskriget här!

Och där vaknade Lillprinsen. Ja men 30 minuter egentid fick jag iaf! Hör ni ironin!
Fast jag fick han nog att somna om :) Han vaknade nog av att han låg på magen i sängen :) Så jag vände baar på honom och gav han nappen :) Ja vi får väl se!

Mitt förra inlägg med bilder blev lite knasigt som ni kanske ser :) Bilderna laddades upp 2 gånger "/ Det är det dumma med Blogg.se's app, att det är svårt att ladda upp bilder.

Ha en fin fin dag allihopa :)


pics

Första bilden: Mammas sjuka Lillprins

Andra bilden: Även där mammas sjuka Lillprins

Tredje bilden: Kusinbus!

Fjärde bilden: Ramlade i trappan, men med plåster på näsan blir man glad fort.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_196564313.jpg" class="image">


120402

4,20!!
Idag igen.
Uff!
Problemet är ju att han inte somnar om. Varför somnar han inte om? Han har gjort det varenda morgon sen han va nyfödd! Varför ändra nu?
Vi kom på igår kväll iaf att han inte tycker om vällingen och det är därför han rycker undan huvet efter typ halva flaskan. Så efter 2 försök med läggning så fick han va uppe en stund till och sen fick han ren ersättning och han somnade som den Prins han är! Och sov till 4,20!! Ny blöja och mat! Och han somnade inte om. Jag vet inte, det kanske beror på att han håller på att förvandlas till en prickikorv. Eller så är det nåt annat! Han ändrar sej säkert snart igen! Med betoning på snart!! Men jag är ju glad att han inte är tjurig och vresig iaf!

Igår spenderade vi dagen hemma. Jag tvättade 2 maskiner tvätt. På eftermiddagen hade vi besök av min extra mamma och hennes mamma.
Storprinsen hade en riktig tjurdag! Riktiga utbrott där han kastade sej på golvet för minsta lilla. Det börjar bli riktigt jobbigt det där. För han lyssnar ju inte alls vad man säger till honom.
Jag och Lillprinsen åkte för att köpa bingolotter, som pappa skulle gjort men gllmde plånboken hemma. Så det fick bli en liten tripp bara han och jag. Under tiden så badade pappa och Storprinsen och när jag kom hem igen va han på ett strålande humör och jag frågade vad dom gett honom :) Nää, han har bara badat! Jaha! Om han blir på så bra humör av att bada ska han få göra det varje dag!
Och jag får ju inte skicka honom till dagis heller nu när Lillprinsen har fått Vattkoppor. Än så länge har inte Storprinsen fått nåt. Så jag börjar ju undra om han inte redan haft det och vi bara inte sett det. För han får ju lite utslag emellanåt. Och det kan ju vara så att han bara fått en koppa eller så. Så får han det inte nu så har han säkert haft det. Men måste ju ändå hålla honom hemma ett tag till. Jag försöker få honom att pussa och krama på Lillebror men det gör han bara när han själv vill :) Haha. Men i och med att det är luftburet så borde han få det ändå. För han sitter gärna jämte mej när Lillprinsen sitter i mitt knä osv.

Idag ska vi köra hem mamma/mormor. Måste handla lite mjölk med bara. Sen blir det nog bara lugnt. Känner mej inte direkt på topp just nu. Hängig och dan känner jag mej. Vaknade med sån hemsk huvudvärk med. Men den är nog snart borta efter 2 glas kaffe och en alvedon.

Veckan är helt oplanerad och känns som att den förblir det med me tanke på Vattkoppor och smittorisk.
Men jag är glad att han iaf fått de nu innan jag blrjat jobba. Och det är än så länge ganska lindrigt. Och jag tror inte det blir mycket mer om jag ska vara ärlig. Och han verkar inte ha ont utav det heller. Så det är ju positivt. Värre kan det ju bli med Storprinsen! Men det återstår ju att se!
Anw! Så om nån redan haft Vattkoppor och vill ta en fika så är det bara att höra av sej!



120401

Alltså jag har inga som helst problem med att vakna tidigt och ge Lillprinsen mat, bara han kan somna om med! Nu är det andra morgonen i rad som han inte vill somna om! Visst att jag i regel går upp efter han fått mat, men det beror också på när han får sin mat. Och då vill jag ju vara ensam!
Nu ligger han där inne och tjattrar! Han vaknade för snart en timme sen (4,20)
Men det beror väl säkert på att han har nån skit i kroppen!
Hittade ett utslag, i förrgår, snett ovanför hans ena öra som såg ut som en vattkoppa. När den sen igår såg lite vätskefylld ut så började jag fundera lite. Och igår kväll såg jag några fler som kan vara Vattkoppor. Får se sen när jag byter kläder på honom hur det ser ut!

Igår åkte vi en sväng till syster/moster. Där den andra syster/moster också va. Så va ju smidigt att träffa båda på en gång! Kusinerna härjade och bråkade som vanligt. Konstigt att barn ska ha exakt den leksaken som den andra har! När det ändå finns hur mycket andra leksaker som helst. Konstigt :)
Storprinsen körde runt Bellen i hennes dockvagn, himla gulligt faktiskt. Ska se om jag kan lägga upp en bild på det sen.
Sen vart Storprinsen så himla trött och tjurig så jag bestämde att det va dags att åka hem. Inte så kul att åka nånstans med honom när han är på det humöret! Igår fick han ett riktigt vansinnesutbrott alltså! Han blev helt tokig. Men tror att det va en blandning av trötthet och svartsjuka. För det hände medans jag matade Lillprinsen. Han har börjat visa svartsjuka ännu mera nu. Men som sagt så är det mestadels i samband med att han är trött eller hungrig. Han talar ju inte ditekt om att han är hungrig heller utan det får man fråga honom om.

Idag är en totalt oplanerad dag med. Och den kommer att spenderas hemma. Känner inte att jag orkar åka nånstans idag alls. Så får väl ta itu med den sista tvätten och elda och grejja under dagen. Har sett att jag behöver damma med så det kanske händer det med :D Kanske!! Haha!
Ringde igår till en kille som har en annons på Blocket på en säng till Stororinsen. I annonsen står det att den finns i Mölndal.. Men i själva verket finns den i Ulricehamn! Helt perfekt för min del. Och jag frågade om han kunde hålla den till mej, men han vågade tyvärr inte göra det då han inte kunde lita på folk även om dom lät så himla trevliga på telefon :) Så direkt när dom pengarna kommer som vi väntar på så kastar jag mej på telefonen och ringer honom igen. Jag ska bara ha den! Men måste ju ta en tripp till IKEA med och köpa en "trilla-ur-bräda"
Sen kan helvetet med att lära honom sova i stor säng börja! Antingen blir det ett rebt helvete eller så går det superlätt! Jag hoppas mest på det sista, men lika bra att förbereda sej på att det blir tufft.

Ja! 1:a April idag då ja! Se nu till att inte bli alldeles för lurade! Ska bli spännande och se vad BT har kommit på i år!

Nähäja! Nån som inte är rädd för troliga vattkoppor som vill komma och fika idag kanske?