31:a Januari - Kvällen

Japp ny design blev det. Dock lite saker jag inte fått att fungera som jag vill, och headern är inte riktigt hundra! Men får försöka pilla till det en dag när jag hinner.

Eftermiddagen varganska lugn. Storprinsen sov ca 2 timmar, medans Lillprinsen total vägrde att sova. Han har krånglat lite med det i 2 dagar nu. Det verkar som att han vill ha påökt i sin flaska. Men vette sjutton faktiskt. Han äter 240 ml var 4:e timme som det är nu. Kanske är bättre att försöka börja peta i honom lite annat då. Förslagsvis lite gröt. Ja, så får det nog bli.

Såg när Storprinsen vaknade att hans utslag blivit "värre" men jag följde Sjuksysters råd att ge honom lite alvedon. Och en halvtimme senare så hade dom gått ner till ursprungsläge. Men det kliar nog, han har varit gnällig emellanåt och kommit och sagt att det kliar. Men vill ju inte börja klia honom. Ni vet ju själva hur det är, börja klia på ett myggbett och ni kan inte sluta. Får springa in på apoteket imorn när vi är iväg och köpa den där "minska-kli-salvan" :) Kanske bra och ha hemma. Kanske funkar när dom väl får vattenkoppor med :)

Vi möblerade om lite i vardagsrummet nu i kväll när Nicke kommit hem. Vi ska få ett vitrinskåp nämligen och behövde då flytta på en schänk. Den schänken ställde vi teven på och den byrån vi tidigare haft under teven ska jag fundera ut nåt bra användningsområde för. Det fixar mamma serrö!

Nu ska jag få och skalla kudden, får nog knalla upp inatt och mata Lillprinsen då han åt himla dåligt nu. Men men..


31:a Januari 2012

Tisdag idag och vi har fortfarande hemmadag. Storprinsen har fortfarande sina utslag, men idag fick jag reda på vad det var för nåt. Virusprickar! Kommer i samband med feber och virusinfektion. Har han aldrig haft förut, men nån gång ska vara den första! Och dom kunde sitta i upp till en vecka "/ Dom smittar inte men han har ju då en infektion i kroppen. Han är lite snorig men det är allt. Så han får väl kanske vara hemma resten av veckan med antar jag. Dumt att börja sprida nåt på dagis. Känns ju som en typiskt dålig idé :)

Jag höll på att få andnöd när jag tittade på nyheterna igår. Det var tal om bensinpriset! 14:88 kr/liter! Gahh! Inte konstigt att man väljer att stanna hemma om man kan. Man får ju tänka sej lite för när man är ute och åker, försöka göra allt man kan på en och samma gång. Handla det där extra mjölkpaketet, eller den där godispåsen man vet att man ändå kommer bli sugen på när lördagskvällen kommer.
Det är liksom inte fett att ha 2 barn, men vi har själva valt det! Jag skulle inte välja bort dom mot nånting annat. Jag har själv valt att stanna hemma dom flesta dagarna i veckan. Men vet ni vad? Jag trivs hemma! Finns inget bättre än att kunna gå hemma och dra i mina fula mjukisbyxor och kanske en mössa på huvet för att gömma burret. Jag trivs med det. Det får mej att må bra!
Och när vi väl hittar på nånting, ja då blir det oftast en heldag hemifrån. Och då får jag nästan lite panik. För det har ju då inte blivit eldat på hela dagen kanske och då är det ju svinkallt när man kommer hem på eftermiddagen. Ja visst! Ni får gärna tycka att jag är tråkig. Men låt det vara så då! Jag ser till mej, mina barn och mitt hem i första hand! Ja, jag känner för att hitta på nånting varje dag. Men tyvärr funkar inte det så. Jag skulle inte må bra av att varje dag ha nånting att göra, nånstans att åka. Tider att passa här och där.
Sån är jag, like it or not!

I veckan så ska vi börja med smakisar på Lillprinsen :) Wiee! Som jag längtat! Haha, så underbart att se alla miner som blir av den underliga konsistensen och smaken på maten! Kommer aldrig glömma när Storprinsen började få burkmat! Har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv! Så jag ser verkligen fram emot detta!
Vi börjar nog lite lätt med gröt på morgonen tror jag :) Ska sitta med kameran i högsta hugg så ni ska få se hur han ser ut :)

Nu är jag sådär trött på min design igen. Får se om jag hittar nån ny, och om jag orkar fixa till allt igen! Det lär vi väl märka :)

Bilder



Blir så glad när vi ska ut och åka :)



Nanar gott!



Badar i badkaret med pappa och brorsan!



Mina hjärtan!



Tokis!



Kul att leka med dammsugaren!

30:e Januari 2012

Ännu en helg har susat förbi! Men vet inte om man ens kan kalla det för helg. Nicke jobbade ju.
I lördags var vi som sagt barnlediga och det var faktiakt jätteskönt! Innan vi åkte till stan så stannade vi till hos våra fina vänner Fia och Johan. Dom blev lite förvånade när vi störtade in där helt oanmälda :) Hihi! Kuuul!
Vi tjötade lite, dom höll på att laga lite mat så vi pyste när dom skulle sätta sej och äta.
Vi kom till Oliven runt 20-tiden :) När vi ätit klart och var mätta och belåtna åkte vi hem till mammas lägenhet. Jag fick helt panikont i magen, kändes som om jag skulle spy! Men jag lyckades somna men vaknade flera gånger under natten av att jag hade ont. Jävla magkattarr!

Vi åkte hem ganska tidigt igår för Nicke skulle som sagt jobba. När vi kom hem så tyckte jag Storprinsen såg lite hängig ut. Tog tempen på han och ja, välkommen feber! Och hela överkroppen full med små små små utslag. Vette sjutton vad det kunde vara för utslag. När febern gick ner så blev dom mindre med, men försvann inte riktigt. Men febern blossade upp på kvällen igen och likaså utslagen. Och jag kollade över honom nu när vi gick upp och dom är kvar. Känns som att det skulle vara värmesutslag av febern, men det skumma är att han aldrig haft det innan. Men han har dock haft nässelutslag, utan feber! Men får hoppas att dom försvinner under dagen. Läste lite igår om "Femte sjukan" "Sharlakansfeber" och "Tredagars feber" men inget stämde in på hans symptom förutom tredagarfeber. Men då ska det ju komma utslag efter febern, inte ihop med den. Skumt det häringa. Men han får iaf vara hemma från dagis ett par dagar. Idag är han jättepigg, än så länge. Och jag känner att jag inte kan ta tempen på honom så länge som han inte kan sitta still en stund. Men samtidigt, man ser på honom när han får feber. Så idag blir en hemma-mys-pyjamas-dag!

Nu längtar till och med jag till våren och sommaren. Men det är nog mest för att det är så jävla svinkallt här på morgonen när man kommer upp. Och det är ju inte så att jag alltid kan gå ner och tända i pannan direkt när jag går upp. Och ju senare på kvällen man eldar desto varmare är det ju på morgonen. Så jag önskar mej en braskamin! Skulle vilja ha en liten vedspis i köket. Det underlättar en hel del! Men Nicke vill ju inte ha en braskamin i vardagsrummet för han tycker alltid det blir för varmt då! Våran granne murade upp en skitsnygg öppen spis i deras vardagsrum. En sån skulle jag lätt kunna tänka mej :) Men vi får väl se, jag förlorar väl som vanligt!

Nääe nu ska vi mysa vidare :) Ha en bra måndag allihopa!


27:e Januari 2012

Fredag idag dårå! Men som vanligt gör det ingen skillnad för mej vad det är för veckodag! Nicke ska jobba, så då känns det ändå inte som helg.

Idag ska vi åka en sväng till stan medans Storprinsen är på dagis. Lika bra att passa på då :) Har bara några små ärenden att uträtta. Inget viktigt egentligen.
Ska åka hem till mamma för att hämta dopklänningen, måste prova den på Lillprinsen. Är rädd för att den kanske blir lite tajt.

Igår var det kontroll på BVC, med vaccin. Han blev lite ledsen men det gick över väldigt fort. Lilla killen väger nu 7390 g och är 61,5 cm lång :) Inte så liten längre :)
Och vi slapp febern med. Han la sej dock klockan 19 och vaknade 21,45 då var han varm, men jag tog av han pyjamasen och då blev han nöjd. Han fick lite mat och somnade om så gott så! Däremot vet jag inte vad Storprinsen pysslat med. Jag hörde kl 4,40 att mormor var inne hos han, då hade han vänt upp och ner på madrass och alltihopa i hans säng. Och han hade kissat så mycket så blöjan inte räckt till. Så det blev klädbyte direkt. Så vi har varit uppe sedan dess! Blir en lång dag idag. Men får göra det bästa av situationen, försöka hålla igång och grejja så dagen går.

Imorn kväll ska vi vara barnlediga. Ska gå ut och äta och låna mammas lägenhet och sova där. Ska bli skönt! Kan behövas tror jag!

Nää! Nu ska jag göra mej i ordning innan det är dax att ta upp Lillprinsen!


26:e Januari 2012

Oj oj oj! 26:e Januari redan! Snart är denna månade slut. Då sätter vi fart mot en månad som kanske kommer bli lite tung. Men samtidigt så har vi ju lillemans dop, och det är ju lite glädje iaf! Hoppas vi att det kommer bli iaf!
Prästen va iaf här igår och fick igenom hur det skulle vara och så. Men ha fick bara chansen att se Lillprinsen i sovande tillstånd! Då han somnade 16,40 igår och ja, han sover fortfarande! Jag var beredd på att få gå upp i natt, men näee, han har sovit hela natten. Så skönt! Men jag förstår bara inte vad som hände :) Men jag tror inte jag tänker grunna mer på det för jag kommer inte bli klok på det ändå!

Annars idag är det att köra Storprinsen till dagis och sen ska vi till BVC. Sen blir det nog hem och röja lite i det andra vindsförrådet skulle jag tro.. Det blev himla mycket plats i det jag röjde i igår. Mycket skräp man kunde slänga!
Skönt att göra sånna ryck ibland!

På lördag ska bi vara lite barnlediga. Vi fick presentkort på Oliven i stan i julklapp. Så vi tänkte få lite egentid och sen sover vi i min mammas lägenhet. Eftersom hon ska vara hemma hos oss med barnen så passar vi på och lånar hennes lägenhet!
Men jag kommer säkert inte sova ordentligt för det!

Nää nu säger jag tack för mej - heeeeej


24:e Januari 2012

Usch! Har nu 2 mornar i rad vakna tidigt och kan inte somna om. Igår morse gick jag till och med och la mej på soffan. Då va klockan 4! Idag vaknade jag av Nickes larm. Inget ovanligt, men Lillprinsen vaknade han med. Men jag gjorde som jag brukar, gick upp och la på honom filten som han sparkat av sej. Men det hjälpte inte :( Så det fick bli lite mat och nu sussar han sött igen.
Själv kunde jag givetvis inte somna. Så nu är mitt kaffe påväg ner i magen. Håller på att planera dagen i huvet. Har ganska mycket att göra så måste planera det på bästa sätt :) Ska hämta en klänning som en kompis skulle sälja som jag så gärna vill ha, men den kan vara för stor :( Sen ska det handlas lite när jag ändå är ute och åker. Mamma ska hämtas.
Jag måste röja på vinden och då är det lättast om mon mamma kan vara här och hjälpa mej lite med barnen :) Storprinsen sköter sej självt nästan, men Lillprinsen behöver ju massa uppmärksamhet. Och sen är det ju alltid trevligt med lite sällskap under dagarna :) Allra helst på morgonen :)

Åhh vad jag längtar tills vi ska börja med smakportioner på Lillprinsen! Han har ju blivit 3 månader nu, så nu är det inte långt kvar. Börjar väl lite lätt med gröt och lite efterrätt! Ska bli så roligt och se om han är som Storprinsen, vad han tycker om och inte. Storprinsen åt ju ingenting som innehöll fisk! Det spottade han ut hela tiden. Men när
Min bonusmamma var barnvakt till honom gjorde hon kokt torsk till honom och han älskade det!
Ska faktiskt börja lite smått att köpa hem burkar idag, fick ganska bra rabatt från City Gross på det :) Så då får man allt passa på, och det är ju sånt som inte blir gammalt!

Nääe men det var inte mycket jag hade att skriva idag. Det kanske kommer sen!


VARNING!! - Deppinlägg!

Måndag!
Ångest!
Vet inte varför jag nu känt såhär i några dagar.

Dopkorten gick ut i förra veckan, och vi har fått besked redan att några inte kan komma "/ Väldigt tråkigt, me jag visste som sagt att det kunde bli så. Me jag kan inte hålla på att rätta mej efter folk hela tiden. Sen finns det andra människor som hakar upp sej på andra saker som jag tycker är jättetråkigt! Men vad det är tänker jag faktiskt inte ta upp. Kände bara igår att jag skiter i allt nu och ger fan i att ha nåt dop överhuvudtaget! Men nä! Min lilla kille ska också få en dag där han står i fokus!
Men blir så jävla depp bara. Folk gör fan inget annat än gnäller på allt. Allt från att det är kallt till att det finns en snorbuse i näsan!
Jag har helt ärligt funderat på att onaktivera mitt Facebook-konto för ett tag! Bara för att slippa se alla jävla gnälliga statusuppdateringar om folk som är patetiska, sjuka i huvet, deras föräldrar gör si eller så! Herregud! Håll sånt för er själva! Visst jag kan väl kanske med vara gnällig, men jag Facebookar inte mina problem. "Ahhh har sån jävla mensverk!" "Ahhh jag kan inte sova" "Ahhh jag vill inte gå och jobba" Ge er för helvete!!

Så nu har jag gnällt ur mej det!
Känner me ganska ur balans om man säger så! Men jag hamnar väl på fötter igen om ett par dagar skulle jag tro..

Idag är storprinsen hemma från dagis, han kändes väldigt hängig imorse.. Ingen idé att skicka honom då tycker jag. Jag menar han behöver ju inte gå varje dag!
MEN! Jag kom på att jag måste ut och åka idag ändå! Har lite paket jag måste skicka iväg till folk som köpt kläder av mej på Tradera! Vet inte om jag kanske kan vänta med det tills imorn för jag har en auktion som avslutad om en dryg timme! Och jag har inget annat ärende jag måste uträtta när jag ändå är ute heller. Helst hade jag väntat till Torsdag då vi ska till BVC. Men det går ju inte.
Jaja! Får se hur vi gör!

Annars är det väl inget nytt! Nu ska jag fortsätta gnälla i det tysta, alldeles för mej själv!


Mammarollen

Förstå mej inte fel nu! Jag älskar mina barn över allt annat! Men just nu vill jag säga upp mej som mamma! Lillprinsen gör inte så mycket väsen av sej. Men nu handlar det om Storprinsen! Han är inne i en fruktansvärt jobbig gnällperiod! Får han inte som han vill så slänger han sej på golvet och skriker och sparkar med benen, det är sånna tillfällen man bara vill ge med sej för att man bara är för trött i huvet för att lyssna på hans gnäll och skrik! Men NEJ! Jag ger inte med mej för han lär sej alldeles för fort att om han bara gnäller lite så får
Han som han vill för att mamma inte orkar lyssna på honom.
Idag handlar det om att han inte kunde följa med sin pappa och åka grävmaskin! Hade det gått hade han självklart fått följa med! Men att försöka förklara för honom lugnt och sansat att han inte kan följa med/åka till sin pappa är inte lätt.
Underbara trots!
Det finns inte mycket annat jag kan locka honom med som han faktiskt tycker är roligt att göra. För en stund tänkte jag faktiskt plocka fram fingerfärgen han fick av sin moster i julklapp. Men kom snabbt på att jag inte tänt i pannan och kan slänga honom i badet när han är färdig! Lego tyckte han inte va alls kul idag! Och ja! Vi ska gå ut lite senare! Då ska han få åka lite sopsäck tänkte jag :) Hoppas bara han blir nöjd med detta!

Men om någon har nån idé på hur man annars kan göra så tar jag gärna mot förslag. Känner mej helt slut som människa, färdig att begravas!


22:e Januari 2012

Söndag igen! Jag gillar inte söndagar! Dom är på nåt sätt ångestfyllda. Vet inte varför jag känner så om jag ska vara ärlig. Jag förstår om folk som jobbar känner så, men jag är ju hemma med mina fantastiska barn. Då ska man väl inte känna så?!

Idag fyller världens bästa syster år! Happi happi birtdaj! Och även bästaste Helen fyller år idag! Happi happi birthdaj på dej med! :)

Gårdagen sprnderade vi dels hemma och dels hos bästaste moster/syster. Det bjöds på lunch och fika. Men då Storkillen va på sitt absolut "bästaste" humör så var det absolut inte kul att vara iväg med honom! Han var en riktig gnällspik igår. Vet inte alls vad det var med honom. Men det var väl en sån dag bara. Synd bara att det resulterar i att mamma blir på jättedåligt humör!

Idag blir det nog inte så mycket heller. Vara hemma och göra sina "sysslor" på dagen och framåt eftermiddagen ska vi åka till Grabbarnas farfar och kika på lite möbler och grejjer :) Han och hans tjej ska flytta ihop och dom har inte plats med alla möbler.

Näpp nu vaknade den lilla killen så då får jag väl ta upp han :)

Have a najs daj!


18:e Januari 2012

Kul att vakna klockan 5 av Nickes larm.. Känna en plågande värk i öronen. Förkylning på väg? Jo jag tackar ja! Gör allt i min makt för att somna om, men 5,40 ger jag upp!! Ont i magen hade jag med! Men det har iaf släppt! Jag vill inte bli sjuk nu!! Hinner inte, orkar inte, VILL inte!!

Så idag blir det nog lugna gatan här. Bara köra Storprinsen till dagis. Sen åker jag och Lillprinsen till affären och handlar lite nödvändigheter.
Måste bara tala om hur stolt jag är över min älskade sambo! Han påbörjade en LCHF-diet förra veckan. Ja för en vecka sen idag. Och han han gått ner nästan 5 kilo på bara en vecka. Han sköter sej verkligen så bra. I helgen som var så gick han upp själv och stekte sin frukost. Korv och bacon :) Han kan inte äta ägg för han får så ont i magen! Typiskt för det rekommenderar dom verkligen, men då får vi istället hitta ett komplement till detta. Men han tycker det går bra med bacon och korv. Så nu hoppas vi att det fortsätter visa minus på vågen i fortsättningen. Han ropade från badrummet häromkvällen "Det är faktiskt ganska roligt att banta när man ser resultatet på vågen" Haha! Ja annars hade han nog tröttnat direkt! Så det är tur det!
Och tur i oturen är ju att vårat matkonto kommer minska på det här :) Och det är ju inte fy skam det heller :)

Igår satt den där berömda tummen väldigt lång upp i arslet! Jag MÅSTE komma igång och röjja bland Storprinsens kläder! Men jag vet att det är sjukt tråkigt så det är väl därför jag inte kommer igång riktitgt! Gjorde roligare saker som att möblera om i sovrummet lite :) Sånt tycker ju jag är kul! Slängde även upp lite barnkläder och overaller på Tradera igår med i hopp om att jag får sålt det. För nu är det bra med barn här. Blir inga fler. Jag ville ha två pojkar och det fick jag! Så nu är det klappat och klart! Vi får inte plats med en unge till heller för den delen :) Haha!

Undrar om det är så att Storprinsen har nått virus i kroppen med. Han har varit väldigt mammig på dagis i 2 dagar. Och väldigt gnällig o klängig på dagarna när han är hemma. Och det är han oftast bara när det är virus som spökar. Ja det är la nåt han dragit med sej hem! Eller så fick vi den av kära syster när vi var där i lördags. För hon är tokförkyld nu! Dumma dej! :p
Får se hur han verkar när han kommer upp om en stund! Jag hörde honom gnälla i barnvakten för en stund sen men det var nog i sömnen. För det har vart tyst nu!

Trodde allt jag kommit på varför Lillprinsen inte sover ordentligt på dagarna. Men nä! Så enkelt var det nog inte.. Jag har verkligen testat allt nu! Vagnen ute, mörklagt rummet, tagit av han kläderna, sova på sidan, sova på rygg, ställt en radio i rummet, "nattlampa", dörren öppen, dörren stängd, lagt ett täcke i sängen som han ligger på, men det är väl bara attacceptera att just nu vill han inte sova mer än 30 minuter var 3:e timma! Så det är inte konstigt att jag är trött! Men jag vet ju att det kommer ändra sej. Jag är bara jävligt nöjd över att han sover hela natten. Och det har han egentligen gjort sen han var nyfödd. Frånsett några enstaka nätter då och då som han vaknar och vill ha mat. Men dom få nätterna kan jag ta. Men när man inte är van så blir det himla jobbigt och man är mer död än levande dagen efter! Enda gången han sover riktigt bra (oftast) är när vi vart ute och åkt bil! Då kan han sitta i bilbarnstolen jättelänge.. Men vi kan ju inte ut och åka varje dag bar för att han ska sova. Det tänker jag inte vänja honom vid. Nackdelen är ju att Storprinsen åker till dagis varje dag då. Men men. Jag kan ju inte ha honom hemma bara för att jag inte vill vänja Lillprinsen vid att sova i bilbarnstolen. Han kommer ändra sej förr eller senare! Han är ju inte så gammal än!

Såå! Vad ska ni hitte på idag?


17:e Januari 2012

God tisdag folket!

Nu har det passerat en helg igen. Lördagen spenderade vi hos grabbarnas moster medans pappa hjälpte sin syster att flytta. Vi hämtade även mormor så hon va här 2 dagar. Men nu är vi ensamma igen "/
I söndags gjorde vi inte allt för mycket. Nicke och storprinsen va ute och grävde lite. Men jag vet inte om storprinsen va lite trött på grävmaskinsåkandet. För det dröjde inte alls länge innan han kom in och ville vara med mamma.
Självklart fick han det :)

Igår var min extramamma på lite besök och drack lite kaffe. Annars var det lugnt. Pillade och plockade lite som vanligt men det är väl för att jag har så sjukt svårt att sitta ner och bara ta det lugnt.. Hellre full fart hela tiden än snigelfart! :)
På kvällen började jag plocka i Storprinsens kläder, han växer med raketfart nu så alla byxor börjar bli för korta för honom. Så det måste bytas ut till en större storlek. Tur att vi fått så sjukt mycket av Nickes kusin.

Har även börjat förstå lite hur Lillprinsen vill ha det när han tar sina "powernaps" på dagarna. Han vill ha det ljust, inga kläder och en radio.. För nu iaf! Men det ändrar väl sej snart.. Helt galet att han blir 3 månader på söndag! Snart får vi börja med smakportioner! Yayy!! Vi började så smått i förra veckan att faktiskt ge honom ersättning för 4 månader. Men givetvis blandar vi ut det med den vanliga ersättningen, så han får 50/50. Och han har blivit mycket nöjdare med det. Men det dumma är ju att han fortfarande inte tar nappen, och han har ett ganska kraftigt sugbegär så vette sjutton hur man ska grejja det. Det blir ju givetvis bättre och bättre och han kanske får för sej att ta nappen en vacker dag :) Det är både på gott och ont att han inte tar nappen. Men samtidig vill jag inte att han börjar suga på tummen istället. Det är ju mycket svårare att ta ifrån honom.

Nä nu försvann min fantasi totalt! Håll till godo, kanske kommer mer under dagen :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_184836426.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_184836428.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_184836431.jpg" class="image">


13:e Januari 2012

Gårdagen va lite dryg kan man säga..
Efter jag hämta storprinsen på dagis så åkte vi hem och fixade lite lunch. När jag senare ska plocka undan efter lunchen tittar jag ut och tänker "shit vad det blåser! Kanske ska värma på vattnet till barnen!" Går och trycker på knappen till vattenkokaren och DÅ försvinner strömmen.
Jag som hade pannan full med ved.. Bara att gå ner och öppna luckan lite så löser det sej :)
Det värsta var ju att Storprinsen, som jag lagt bara 30 minuter tidigare, inte ville sova. Han ropade och ropade. Och till slut gav jag med mej och gick och hämtade upp honom. Förklarade för honom att vi inte hade någon ström. Han verkade förstå tyckte jag. Men det första han gör är att försöker tända lamporna i vardagsrummet :) Sötegöte! När vi inte kunde titta på Nicke Nyfike filmen tyckte han att vi skulle gå ut och köra grävmaskinen! Inte lätt att förklara för honom att mamma kan inte köra den, du får vänta till pappa kommer hem. Nicke tycker ju dock jag ska lära mej. Det är ju faktiskt ganska lockande :) Jaaa, kanske skulle bli grävmaskinist :) Haha! Tåls att tänkas på!

Idag blir det att tvätta den tvätten jag inte hann med igår pga strömlösheten. Ja visst är det jobbigt att vara utan ström. Men ibland kan det vara så otroligt skönt när det bara är tyst. Teven går ju här hemma från morgon till kväll. Inte för att vi sitter där hela tiden. Men det är en sällskapsgrejj.. Och i köket har jag för det mesta på radion. Också som sällskap. Folk frågar, "du som alltid lyssnar på radion, hörde du om det där på nyheterna idag?" Alltså jag LYSSNAR inte i den bemärkelsen. Jag vill bara ha ljudet..

Uscha! Måste snart börja leta efter ny bilbarnstol till Storprinsen. För när Lillprinsen vuxit ur babyskyddet får han ta över Storprinsens nuvarande stol.. Och då vill jag givetvis ha en som jag kan vända på sen. Då han ska åka framåt. När säger dom att man kan vända på dom? Runt 4 år va? Men jag vet inte om jag kan ha honom bakåt så länge för han har så långa ben. Är det jättefarligt att vända innan 4 år? Jag vet att det är för nacken om man mot förmodan skulle krocka. Men om han inte får plats är det inte mycket att göra åt.. Eller..?

Nää nu ska jag dricka mitt kaffe och njuta av lugnet tills Storprinsen ska upp och åka till dagis :)


12:e Januari 2012

Rena busvädtet är det idag. Meen inget o gnälla över.. Det ska tydligen va så :)
Man kan ju faktiskt hålla sej inomhus när det är sånt här väder. Och det är precis vad jag tänker göra! Ska bara ut när Storprinsen ska lämnas och hämtas på dagis. Annars blir det bara massa myys!

Nu är dopet återigen flyttat! Dopkorten är beställda så nu är det ingen återvändo. Jag kan inte hålla på att flytta det mer för att det ska passa alla. Så nu får det bli som det blir helt enkelt! Jag är redan rädd för att Lillprinsen inte kommer i dopklänningen :/
Han är som bekant en liten tjockis! :) Haha! När vi va inne på Barn i måndags kväll så skulle han vägas. Jag blev lite nervös för att vågen skulle gå sönder. Hehe! Jag vet ju att han är lite stor, men ett tjockt barn är ett glatt barn! Så är det bara! Jag kan inte direkt sätta honom på diet! Anyway! Vågen stannade på 6920 gram! Jisses tänkte jag, han är ju bara 2,5 månad. Men när jag sedan kollade i Storprinsens bok så vägde han ungefär detsamma när han var 3 månader! Så det är inte så stor skillnad!

Nää nu ska jag strax väcka den stora trollungen! Så han kommer iväg till dagis!


Kläder!

Ingen som är intresserad av killkläder i storlek 50-56??



Klädpaket till den nyfödda killen.

Innehåller:
10 Bodysar
3 pyjamasar
4 par snickarbyxor
1 sjömansset
6 par byxor
2 tjocka tröjor
2 set byxa + tröja
2 sparkdräkter
2 st t-shirtar

Alltihopa i storlek 50-56 till ett pris av 150:-

image description

Ett till paket för den nyfödda killen
Innehåller:

10 bodysar
8 par byxor
2 tjocka tröjor
3 snickarbyxor
2 pyjamasar
3 set byxa + tröja
1 sparkdräkt

Alltihopa i storlek 50-56 till ett pris av 150:-

11:e Januari 2012

Återigen har det gått ett par dagar utan att jag orkat blogga nånting! Men jag har bra skäl :) Haha! Inte för att jag kanske behöver ha skäl till det men jag har det.

I söndags va min fina kompis Cissi och hennes lilla Anton här och lekte en stund, Storprinsen va som vanligt ute och åkte grävmaskin med sin pappa! Men han kom in efter en stund så grabbarna fick busa lite. Men Storprinsen var ganska trött och ville gå och sova sa han.. Då fick han göra det!
Vi passade på att laga lite mat så den va färdig lagom till han vaknade igen. Sen var det dax för badkaret för sllihopa.. Eller ah! Inte jag.. Men Storprinsen och pappa badade och jag duschade. Passade på att bada den lille killen med när vi ändå höll på.

I måndags var det dags för Storprinsen att gå tillbaka till dagis igen. Det är så skönt för även om han vart borta några dagar så blir han inte ledsen när jag lämnar honom. Han tycker alltid det är lika kul att komma dit :)
Allra helst när "flickvännen" Inez är där :)
Men det går givetvis bra när hon inte är dät också.
Annars var måndagen ganska lugn. Framåt kvällen hörde jag hur rosslig och hostig Lillprinsen var. Han har varit det från och till nu. Men denna gången ringde jag till 1177 och rådfrågade. Hon tyckte att jag skulle åka in med honom så dom fick lyssna på han. Japp! Typ halv snöstorm och jag måste ut och åka!! Jaja! Allt för mina barn. Givetvis blir man lite orolig innan man kommit dit och får veta vad det är. Så Nicke fick mata honom och klä på honom för jag kunde inte sitta still alls. Kom iväg runt 20,45 och var hemma igen 23,40 så det tog inte jättelång tid. Men det dom gjorde var att inhalera honom så att han kunde få upp allt slem han hade. Och han skötte sej jättebra så han behövde bara en inhalering! Skönt! Så det är väl lite det som stört honom när han ska sova med. Ändå har jag höjt upp hans säng i huvudändan. Verkar inte fungera det där..

Och igår var det återigen dags för en begravning. Årets första och enda hoppas jag! Nu var det Claes vi sa adjö till. Det var Nickes mosters gubbe som också dog i cancer.
Så det var en ganska tung dag igår. Efter begravningen åkte vi och hämtade barnen som varit hos mormor under tiden. Sen åkte vi till Nickes kusin där det var lite fika. Tur att barnen finns annars hade det varit så ledsamt! Dom livar upp det lite grann om man säger så :)

Lillprinsen har fått för sej nu, efter flera veckor, att han vill ha mat på natten! Så jag är ju helt död! Men det är väl nån tillväxtperiod där det krävs mer mat eller liknande. Han ändrar sej säkert snart igen.

Nu måste jag väcka Storprinsen så han kommer iväg till dagis!
Ha en bra dag!


9:e Januari 2012

Ytterligare en helg har susat förbi! Jag har knappt sett röken av mina två stora killar. Dom har som sagt varit ute och kört grävmaskin heeeel helgen. Men nu är det klart för den kommande fibern! Så nu hoppas jag bannemej att den kommer snart! Jag vet att dom inte är så långt borta härifrån, men (!) sen ska det ju dras och kopplas in! Och det kan ju ta sin lilla tid. Men dom har återigen lovat att alla ska ha det inkopplat och klart att använda till midsommar! Haha! Först lovade dom att det skulle vara klart till jul! Men jag förstår inte hur dom kan lova en sån sak när dom inte vet hur det är i marken. Allt kan ju hända! Det kan vara stenigt och jävligt.. Vi får la se! Jag är bara sjukt nöjd att det äntligen blir av! Att man inte behöver vänta 20 minuter för att ladda en sidan :D Nää, riktigt sååå illa är det inte, men det känns så :)

Idag ska vi inte göra mycket alls. Storprinsen är på dagis och leker av sej lite. Lillprinsen sover en stund :) Och jag, ja jag sitter här.. Ingen teve har vi då den där Emil som drog förbi här förra veckan vred våran parabol så illa att vi inte kan titta på nån kanal.. Så vi har sett typ varenda film vi har nu under veckan. Det börjar bli lite tröttsamt kan man säga.. Men jag hoppas att dom kommer idag! Men jag ska allt ringa och skälla lite på Via sat för det här! Jag tänker inte betala full månad när vi inte kunnat använda det! Fröken Karlsson är på krigsstigen :) Mouhahahah!
Jag måste ringa till prästen med som ska döpa våran kille, då det krockade lite med en födelsedag som jag inte alls tänkte på.. Jag vet att det datumet som vi kommer ta nu kommer också krocka, men jag kan tyvärr inte hålla på att rätta mej efter alla andra hela tiden! Så den som inte tycker mitt beslut om datumet för dopet, behöver heller inte yttra sej!

Jag har ju eftersökt lite tips på hur jag ska göra för att få Lillprinsen att sova.. Jag fick ett tips ang. sova ute i vagnen.. Och jag har provat detta, men han sover inte bättre då heller alla gånger.. Det bästa som finns är att ta en tur med bilen, men det kan jag ju inte göra varje gång.. Men igår fick jag se nånting i hans mun, trodde att han fått nån skit i munnen.. Men vid närmare titt så var det... Ja! En tandsebissing! Jisses tänkte jag, han är ju för guds skull bara 2,5 månader! Jisses vad tidigt. Storprinsen var nästan 7 månader när hans första tand kom..
Den här lilla killen vet vad han vill kan man säga. Han gör stora försök med att vända sej till magen med.. Igår la jag han på magen och då försökte han vända sej till ryggen.. Hur ska detta sluta? Oj oj oj!

Men nu är han vaken... Igen!

Jag har btw lite kläder jag vill bli av med i storlek 50-56! Lämna en liten kommentar så kan jag maila en bild med beskrivning på vad klädpaketet innehåller.. Skulle bli mycket glad om jag kunde bli av med detta :)

8:e Januari 2012

Man blir inte lite dagvild av alla dessa lediga dagar nu. Nicke var hemma i Torsdags så då kändes fredagen som att det var lördag. Så det har varit 3 "lördagar" denna veckan om man ser det så :)

Denna helgen har nog varit den bästa helgen i Storprinsens liv! Han har åkt grävmaskin med sin pappa varje dag! Man skulle kunna tro att det är julafton varje dag för honom. Han vaknar på morgonen och hinner knappt slå upp sina blå innan han säger: "Ja åka gäbahinen pappa" Gullunge! Igår sov han ingenting på dagen alls. Och det gick förvånansvärt bra faktiskt. Knappt tjurig på kvällen alls. Men det var kanske inte så svårt för honom att somna. Tror han kom i säng runt 19,30! Sen sov han till 8,45 idag. Så om man vill ha sovmorgon så kanske det är så man ska göra.. Med lillkillen är det värre. Jag kan inte överguvudtaget komma på varför han sover så himla dåligt på dagarna. Han sover 20 minuter här, 30 minuter där! Men häromdagen när vi vart ute och åkt bil en sväng, ja då sov han minsann 4 timmar i sträck! Hade jag inte väckt honom hade han nog gärna sovit en stund till! Men var tvungen att väcka honom så det inte skulle bli så sen sänggång på kvällen.
Och igår somnade han vid 20,30 redan, men då vaknade han givetvis inatt och ville ha mat. Han är lite svår att förstå sej på den där lille Leo :)
Men det kommer väl den dagen då jag förstår helt och hållet vad det är han vill! Önskar bara den dagen kunde komma nu.
Och dääääär vaknade han igen.. 1 timme denna gången..
Har någon nåt bra tips på hur jag kan göra så är det välkommet!


6:e Januari 2012

Hann inte blogga igår, men vette sjutton vad jag gjorde som gjorde att jag inte hann :) Haha! Jag har ju fan teflonminne! Kommer knappt ihåg vad jag åt till frukost ju!

Mina två stora grabbar är ute och kör grävmaskin. Det ska grävas för den kommande fiberkabeln.. Så nu kommer min trädgård inte vara så fin länge till :( Tur är ju att det går ganska fort när man väl sått lite gräs och så :) Så ja, jag längtar till våren. Men jag vill ändå ha snö nu. Ska det promt vara vinter och kallt så kan det lika gärna komma snö med!

Jag har ett problem! Jag vet inte om ni övriga kallar det för problem. Vi har ju ett kommande dop att planera. Prästen är bokad, inbjudningskorten är klara att beställa MEN när jag räknar på vilka som ska bjudas in så blir vi på tok för många för vårat "lilla" hus. Vi får helt enkelt inte plats med 24 vuxna och 10 ungar! Då är det bara 4 av våra närmsta vänner som isf blir inbjudna. Vad kommer hända om dom inte blir inbjudna? Sura miner? Kontaktuppsägning? Eller är dom helt klart förstående? Jag menar vi var ju bjudna på deras barns dop! Usch! Jag hatar att sitta i denna situationen. Ni som känner mej vet att jag inte gillar att göra folk besvikna.. Så om det är någon som har ett bra tips på hur jag ska kunna lösa detta så lämna gärna en kommentar!

Nä, nu hinner jag faktiskt inte sitta här mer.. Ska passa på att grejja lite medans grabbarna är ute och lillfisen sover :)

4:e Januari 2012

För andra morgonen i rad vaknar jag klockan 5 och kan inte somna om. Idag fanns det en ordentlig anledning till varför. Strömmen var spårlöst borta och tankarna om hur barnen skulle få sin morgonmat började snurra. Jag tog på mej och gick upp tillsammans med Nicke. Han var lite i valet och kvalet om han skulle åka till jobbet. Man vet ju aldrig om han ens kommer till jobbet.. Men när han fixat så jag kunde värma vatten till barnen så åkte han till jobbet. Jag värmde även på lite vatten så jag kunde få mej lite kaffe :) Det tog sin lilla tid men det gick. Vem behöver elverk, vedspis och liknande saker när det finns värmeljus..? Jo det hade suttit fint med ett elverk faktiskt :) Men dom kostar ju litegranna!
Men strax efter klockan 8 så kom strömmen tillbaka. Jag skyndade mej och kokade nytt kaffe och värmde på mer vatten till Lillprinsens mat.
Men vi ska ändå försöka att ta oss till mormor. Det börjar bli lite kallt här nu och jag vågar inte tända i pannan om strömmen skulle gå igen.

Annars händer inte så mycket här.. Hoppas ni sndra får en bra dag i blåsten!


3:e Januari 2012 - kvällen!

Dagen idag har gått sjuuuukt sakta. Kan det kanske bero på att den lilla killen inte sovit mer än 1 timme på hela dagen. Orsaken har troligtvis varit magont, eller att dom borrar för bergvärme hos grannarna.. Men nu sover han.. En liten stund iaf.. Tills han kommer på att han är hungrig! :) Man blir ganska frustrerad när man inte vet anledningarna till varför han inte sover. Man testar det mesta, allt från lite mer mat till att byta blöja..

Nu har vi stormen Emil på besök. Det snöar ganska rejält ute. Blåser inte så värst mycket just nu. Dock har vi ingen teve för tillfället! Jag HATAR parabol! Ska bli så underbart skönt när vi får vårat fibernät! Då ska vi byta till Telias digitalbox! Så fort det ens nämns på teven att det ska snöa eller regna så börjar bilden flacka.. Så tröttsamt! Ändå hade vi en parabolinstallatör här för snart 2 veckor sedan. Och dom kunde med att ta 980:- för det! Jag kunde fått betala "bara" 495:- men då krävdes det att vi förlängde vårat abonnemang.. Men nej tack!

Nä! Nu vaknade lillgrisen... Igen.. Då lägger vi på 30 minuter på hans sömn idag!


3:e Januari 2012

Dagen började tidigt för mej, jag vaknade kllockan 5 med en sjuhelsikes huvudvärk och kunde inte somna om.. Så det va ju bara att knalla upp då ju.. Drack kaffe, betalade räkningar..
Fick väcka Storprinsen klockan 7, han hade nog gärna tagit sovmorgon idag. Men han behöver åka till dagis för bådas skull.. Men idag sa han att han inte ville åka dit.. Men ändrade sej ganska snabbt igen :) Jag längtar inte till den dagen han faktiskt menar att han inte vill åka till dagis! Uscha! Jag hoppas den dagen aldrig kommer!

Idag har jag ingen lust eller ork till nåt känner jag. Bara sitta på röven och göra ingenting. Men tyvärr funkar inte det så. Jag kommer få såååå dåligt samvete när kvällen kommer att jag inte har gjort nåt vettigt alls! Och så vill jag inte ha det!
Jag har iaf tagit mej i kragen och ringt till prästen om dop, så nu är det klappat och klart! Vi ska ha samma präst som när Storprinsen döptes och det känns bra för han är inte sådär våldsamt "prästig" som andra kan vara :)
Han vigde även våra vänner Johan & Fia i somras. Det var lite av en chock att det var han som skulle göra det. Men också väldigt kul givetvis. Han såg ju att jag va gravid och han fattade ju att han skulle få komma och döpa nästa barn med :) Haha!

Men oj vad tiden rasslade iväg när man gör ingenting :) Nu är det ju snart dax att hämta hem huliganen.

Meeeen, ha en bra dag då!

2:a Januari 2012

Då har vi påbörjat det nya året. Vi hoppas att det ska bli ett bra år fullt med nya drömmar och möjligheter. Inga tråkigheter!
2011 bjöd på mycket tråkiga besked redan i februari, så det var nästan bäddat för tråkigheter resten av året. Och så blev det! Jag har redan berättat i tidigare inlägg vad det är för tråkigheter som infann sej hos oss så jag tänker inte ens nämna dom!
Men vi börjar 2012 med en begravning, och vi hoppas att det kommer vara den enda detta året. Så många jag va på förra året har jag nog inte varit på i hela mitt liv.

Nyårsafton spenderades i goda vänners sällskap. Lugnt och sansat var det. Grillen startades upp som vanligt, och det var den godaste måltid jag ätit på mycket, mycket länge.. Resten av kvällen va hättelugn! Vi spelade lite spel och tjôtade skit! Barnen lekte hej vilt..
Vi kom i säng runt halv 2. Somnade vid 2. Sen vaknade storprinsen vid 3 och inte kunde somna om. Vid 4 vaknade lillprinsen (som sovit sen 19,30) och ville ha mat. Vi somnade om och vaknade klockan 8. Då upptäcker jag att storprinsen inte är kvar i sängen och en panikänsla uppkommer. Tills jag hör dom på övervåningen. Puh! Då hade han vaknat och va sugen på att leka med William :) Så att vända handtagen på dörrarna här just nu är ganska överskattat.. Haha!

Gårdagen spenderades hos syster yster i Varnum. Det bjöds på fika och mat.. När vi skulle åka hem bestämde vi oss för att göra ett stopp hos Nickes chef. Cheesecake och kaffe fick vi där! Haha! Det är minsann inte alla som kan åka hem till sin chef en söndageftermiddag och fika. Och känna sej så välkommen som man alltid gör det. Man blir så sjukt avslappnad när man kommer dit! Underbara människor!
Klockan flög som vanligt iväg och den blev 18,30 innan vi kom därifrån.. Då var storprinsen riktigt trött! Så han åt sin välling och stupade i säng..
Jag och Nicke myste ner oss i soffan och tittade på Transformers.. Jag har aldrig riktigt gillat dom filmerna, men den va faktiskt riktigt bra.. Underskattade filmer tror jag..

Idag blir det att försöka ordningsrälla lite rutiner som blivit förstörda under helgerna nu. Se om jag kanske kan städa undan julen med. Det får ta den tid det tar känner jag. Min energi är inte på topp. Men den kommer väl krypandes till slut..

Hoppas ni får ett bra nytt år och en trevlig dag!