Lördag 30/6

God Lördag Sverige! 
 
Sista Juni idag. Oj vad tiden försvinner. Och sommaren den regnar bort för oss :(
 
Gårdagen va väldigt lugn faktiskt. Körde Storprinsen till dagis, jag hade utvecklinssamtal. Hon hade bara positiv saker att säga. Och det va ju roligt. Samtidigt är det ju svårt att se hans utveckling när han är så kort stund på dagis. Men det va väldigt positiva sker som sades. 
Sen åkte jg och Lillprinsen hem så han fick sova lite och jag fick i mej lite frukost. 
Så när vi hämtade honom igen va det ju dags att tömma hans fack på kläder och dylikt. 
Och Solveig jobbade sin sista dag på dagis igår :( Hon kommer bli saknad! Men vi kommer ju träffa henne då hon bor här i Roasjö med. 
Vart en lugn eftermiddag. Lagade lite lunch och sen tittade vi på en film och busade lite. Lillprinsen tog sin eftermiddagsnap så jag och Storprinsen fick lite kvalitetstid :)
Pappa Nicke kom hem vid 16-tiden. Vi gjorde tacos och sen va det bad och dusch för hela familjen. 
Eftersom Storprinsen inte sovit nåt på dan så va han ju supertrött. Han höll på att somna under maten. Och efter badet så somnade han i fotöljen innan han ens fått vällingen :) Haha! Men vi fick i honom vällingen och innan klockan va 19 så låg båda barnen i sina sängar och sov :D Mycket härligt! 
Men sen började det ju åska så vi fick ju dra ut allt och vi gick och la oss vid 21. 
 
Idag ska jag åka ner till Sätila för att hämta 2 stycken strålkastarhus till bilen, fick se igår att den ena hade gått sönder :( Men jag hittade billigt på blocket :) 
Sen ska väl Pappa Nicke byta detta och vid 16-tiden så ska vi åka till Aplared för att ha myskväll med familjen Vourela-Hall. 
Annars blir det nog lite tvätt och plock idag skulle jag tro. Måste passa på att handla lite när jag ändå åker förbi Willys idag.
Storprinsen blev helt förstörd när jag sa att jag glömt att köpa fredagsmys. Men till honom har jag ju köpt till :) Men det vet ju inte han :) Men det va så roligt och se hur han reagerade när jag sa att vi glömt detta :)
 
Nä! Nu ska jag mysa med mina barn som är vakna båda rvå!
Ha en fin dag!

pics

 
 
 
 

Fredag 29/6

God Fredag Sverige! 
 
 
Idag är jag en väldigt trött tjej. 
Det tar på krafterna att va hemifrån en hel dag :) Men mysigt hade vi ju! 
 
Först körde vi Storprinsen till dagis. När vi kom hem så ville Lillprinsen gå och lägga sej en stund. Då passade jag på att hänga lite tvätt, tända i pannan och äta lite frukost. Och vips så var det dags att väcka honom för att åka och hämta Storprinsen igen. Det för ont i mammahjärtat varje gång jag är tvungen att väcka upp honom. 
VI åkte först hem till Therese för Lillprinsen behövde få lite mat i magen. Sen åkte vi mot djurparken. 
Storprinsen va jätteglad och jätteduktig hela dagen. Han hade inget sånt där jätteutbrott som han ibland kan få. Och Lillprinsen va vaken hela tiden från det att jag väckte honom hemma till det att vi satte oss i bilen från djurparken. Ungefär 5 timmar! Men så trött han var. 
Storprinsen tyckte det va himla kul att titta på alla djuren, han ville gärna gå in till dom allihopa :) Haha! 
Efter djurparken så åkte vi till McDonalds, vilket jag lovat honom. Dit kom också bobbo en sväng! Storprinsen älskar sin bobbo! 
Sen körde vi hem Therese och passade på att ta en kopp kaffe innan vi åkte hem. Ungarna va så trötta så det liknade ingenting! Men dom somnade himla gott i bilen hemåt. Väl hemma så fick dom pyjamas och välling och bums i säng. 
Själv skulle jg försöka bota min hemska ihärdiga huvudvärk jag haft hela dagen. Men det funkade inget vidare så jag gick och la mej i stället. 
 
Idag har vi inga andra planer än att köra Storprinsen till dagis. Idag ska vi ha utvecklingssamtal. Och idag går han sista dagen så måste tömma ur hans hylla på kläder och ta med hem och tvätta och byta och grejja. 
Annars ska vi ha en hemma dag i eftermiddag. Vädret verkar vara med oss så vi kan ju vara ute i eftermiddag. 
 
Ha en fantastisk dag allihopa!
 

Torsdag 28/6

God Torsdag Sverige!
 
Helt galet att det är torsdag redan. Känns inte som om vi gjort mycket vettigt av veckan. 
 
Inatt har Lillprinsen sovit väldigt oroligt. Han har varit vaken flertalet gånger och gnällt och gnytt. Han tyckte nog egentligen att vi skulle gå upp vid 2,30. Men mamma ville inte det och vi somnade om :) 
Och än så länge sover han faktiskt och klockan är nu 5,45 :) Vet inte om det var vällingen eller iprenen som gjorde nytta. Eller rent av att han kom i säng lite senare tack vare att Pappa Nickes kusin med familj va här igår. 
 
Medans Storprinsen va på dagis igår så va jag och Lillprinsen hos Fina Fia och myste lite. Dumt bara att det inte blir så långa stunder när vi åker medans han är på dagis. Men men.. 
Eftermiddagen va ganska lugn. Barnen sov en stund. Lillprinsen ville inte riktigt då heller. Jag fick återigenvagga honom. Men jag tror ju att det är hans tänder som stör honom. Det återstår att se.
 
Idag ska vi ta en sväng till djurparken med Fantastiska Therese! Men först ska Storprinsen till dagis. Under tiden åker jag och Lillprinsen hem och packa i ordning en väska till eftermiddagens mys! 
 
Måste bara ge er en liten update på hur det går med Storprinsen och "sluta-helt-med-nappen" Det går superbra! Han har nu sovit 4 nätter utan den. Och det har imte vart några problem. Det som kanske är det stora problemet är att det tarlängre tid för honom att komma till ro på kvällen när han lagt sej. Han leker gärna i sitt rum efter det att vi har lagt honom. Men är det nåt vi ska bry oss om? Ska vi gå upp och säga till honom? 
 
Detta blev ett väldigt kort onlägg. Men kanske kommer mer sen :) 
 

Onsdag 27/6

God morgon världen!
 
 
Morgonmys (120626)
 
Uppe med tuppen som vanligt!
 
Igår kom jag på vad felet kan vara, varför Lillprins bus vaknar så tidigt. Han får ju för sjutton välling för 6 månaders barn. Jag är ju så trög! Stackars barn som ska ha en så trög mamma! Haha! Så igår kväll provade vi välling för 8 månader (det han ska ha) Och det funkade väl kanske inge vidare. Han vaknade tidigare än vad han brukar "/ Jaja! Det får la gå några dagar så han vänjer sej kanske. Men jag hoppas detta är över snart iaf. Känner mej ju som ett vandrande lik.

Medans Storprinsen va på dagis igår så va jag och Lillprins bus och handlade lite, men vi åkte direkt hem efter handlingen för vi hade köpt glass så det va inte så smart att stanna till hos mamma/mormor då kanske :) Så när vi kommit hem så packade vi in varorna och jag tog mej en macka och Lillprinsen fick lite yoghurt! Sen va det nästan dags att hämta Storprinsen igen, vi hann med att busa lite grann.
Vi va ute en sväng när vi kommit hem från dagis, men plötsligt ville Storprinsen gå in "/ Han som alltid vill va ute ju :) Men han va nog trött för han höll på och somna vid matbordet. Så båda barnen sov en stund på eftermiddagen så jag fick min egentid då istället :)  Lillprinsen ville väl kanske inte riktigt somna, han har lite svårt att komma till ro på eftermiddagarna så man ska gärna vagga honom lite. Inte så han somnar i famnen, men bara så han blir lagom sömnig :)
Jag plockade lite och tvättade lite medans dom sov. Och bara njöt av tystnaden, förutom åskan som mullrade utanför, men det är härligt!
 Vi fixade till lite mat när Pappa Nicke kommit hem och sen var det läggning av Lillprinsen och bad för dom andra 2 och en dusch för mej! Mycket skönt!
 
Idag är det ju Onsdag! Det innebär Onsdagsmys hos Fina Fia! Börjar bli lite rutin på detta :) Haha! Men idag blir det bara jag och Lillprinsen som åker dit. Storprinsen går som sagt sista veckan på dagis sen ska han vara hemma till den 17:e Augusti så då får han passa på att leka med sina kompisar den sista veckan nu :) Sen är vi fria till att göra vad vi vill :) Haha!
I eftermiddag/kväll kommer Pappa Nickes kusin med familj för att fira Storprinsen. Dom är alltid i Varberg under midsommarhelgen då vi nu har haft kalas så dom kunde inte komma i söndags så vi sa att dom kunde komma en annan dag. Så det blir lite kalasande i eftermiddag igen :)
 
 
Lillprinsen vill bada med Storebror :)
 
Ha en bra dag allihopa! Hoppas vädergudarna är med oss idag igen så vi kan få njuta av lite soooool :)
 

Bildbomb

Tänkte bjuda på en liten bildbomb nu när jag har tid att sitta vid datorn lite och himlen bara öppnade sej ute "/
 
 
 
 
 

Tisdag 26/6

God Tisdag! 
 
Vaknar upp till ett jättemulet Roasjö. Det regnar lite grann men jag hoppas det kommer sluta snart. Inte konstigt att man blir trött om dagarna. 
Vill ha lite sol nu! 
 
Gårdagen spenderades på Leos Lekland! Storprinsen va överförtjust! Han satt inte still många sekunder. Knappt han satt still när vi skulle äta. 
Han var helt slut när vi satte oss i bilen. Han stenslockknade verkligen i bilen :) Skönt! 
När vi kom hem så myste han i soffan till "Alvin och gänget 3" medans jag fixade till lite mat :) 
När Pappa Nicke kommit hem så åt vi och sen myste vi lite. Lillprinsen krånglade lite med vällingen igår så han fick vara uppe lite längre, men han sov inte längre för det "/ Hmm kan den här perioden ta slut snart. Det hade vart en sak om han kanske va lite glad p morgonen men han gnäller mestadels och är jättetrött. Och denna veckan är det viktigt att Storprinsen går till dagis alla dagarna för sen ska han ju vara hemma en månad. Så jag kan ju inte lägga Lillprinsen när han blir trött vid 7. 
Men jag hoppas som sagt denna perioden är över snart. 
 
Idag ska Storprinsen till dagis och jag och Lillprinsen åker och handlar lite. För imorn kommer Pappa Nickes kusin med familj för att fira Storprinsen. Får se vad vi ska bjuda på för gott :) 
Annars blir det nog en ganska så lugn dag här. Se om vi kan gå ut en stund i eftermiddag om det inte vräker ner, men enligt SMHI så skulle det va uppehåll iaf. Men jag litar inte riktigt på detta. Bättre att titta ut genom fönstret för o se vad det är för väder. 
 
Nää nu ska jag göra mina barn klara för avfärd, inte för att vi ska åka nu men skönt att dom är klara i tid :) 

3 ÅR! ♥

Idag fyller min "lilla" kille 3 år! makalöst vad tiden går!

 

Juni 2009 ♥

 

Juni 2012 ♥


Måndag 25/6

God Måndag! 
Ny vecka och nya möjligheter. 
 
Igår hade vi ju kalas för Storprinsen som idag fyller 3 år :) 
Det gick jättebra, han va väl lite tjurig emellanåt men det va för att dom andra barnen ville leka med hans saker :) Haha! Men det är ju alltid så. Dom slåss om samma leksak! 
Han fick jättefina presenter och alla verkade nöjda och glada. Tårtorna vi hade beställt va superfina! Och jättemumsiga :) 
 
När alla åkt så pratade vi om kvällens middag. Jag sa att jag orkar inte ställa mej och göra nån mat så det fick bli pizza. 
Storprinsen passade på att ta en liten nap på soffan när jag va och hämtade maten. Han sov lagom länge så han inte va direkt tjurig sen. Han fick sin pizza som jag lagt undan till honom. 
Pappa Nicke skruvade ihop cykeln vi hade köpt till honom. Sen skulle han testa den men han höll på att ramla så han blev nog lite rädd. 
Men han försökte iaf. Det kommer! 
Grannarna kom över en stund igår kväll med ett litet paket till honom. Vi bjöd på tårta som är över och dom tyckte den va god med :)
 
Idag ska vi åka till Leos Lekland, eller som Storprinsen säger: "Max Lekland" :) Ska träffa Finaste Therese där! Så mysigt det ska bli! Men först ska Storprinsen till dagis och vi ska väl ha utvecklingssamtal. 
Sen när vi vart på Leos så ska vi köra hem mamma/mormor. Sen vet jag inte om pappa Nicke ska jobba ikväll eller om han kommer hem normal tid. Vi får väl se. 
 
Igår så började vi operation "sluta helt med nappen" på Storprinsen. På hans födelsedag förra året så tog vi bort nappen helt på dagarna. Så nu kände vi att han nog är redo att även släppa den på nätterna med. Han har sovit hela natten iaf. Det va väl jobbigast när han skulle lägga sej. Men Pappa Nicke gick upp han med till honom och sa: Du är ju stor kille nu så du behöver väl ingen napp nu." "Nä pappa, jag är ju 3 år nu" Haha!
Sötnos! 
Han har inte kommit upp än men han kommer nog snart. Så då får vi se om han sovit gott utan nappen.. :)
 
Ha nu en trevlig dag i regnet. Det ska regna MASSOR idag så kom ihåg gummistövlar om ni ska gå ut ;)

Söndag 24/6

God söndag Sverige! 
Midsommarhelgen börjar närma sej sitt slut. 
 
Idag är det dags för Storprinsens kalas. Min stora kille :)
Ska åka iväg nu på morgonen och hämta lite frallor jag beställt. Och syster är så snäll och plockar upp tårtorna på vägen hit :) Blir ju ingen direkt omväg för henne :)
 
Idag vaknade Lillprinsen sådär tidigt igen. 4,30! Och det finns ingenting som hjälper så han somnar om. Så det är ju bara att gå upp och gilla läget. Men idag är jag ju inte alls så trött som jag va igår så det går bra :) idag hinner jag ju inte direkt lägga mej för att sova nån timme. 
Han har börjat vilja va ute och "gå" man ska hålla honom i händerna och gå med han :) Han är ju så kort så man får ju väldigt ont i ryggen "/ Men det får man väl bara ta! 
 
Nä, nu ska jag dricka lite mer kaffe och försöka vakna till. Mormor kom ner för en liten stund sen hon med :) Så helt ensamna är vi ju inte. 
 
Ha en bra dag!
 

Trött tjej

Idag har jag fått städat lite och vikt in massa tvätt som jag tvättade igår.
Vi va iväg en sväng och hämtade mamma/mormor. Jag sprang in på Willys och köpte lite bröd och pålägg så vi får frukost imorn.
När vi kom hem så sprang jag ett varv med snabeldraken medans Lillprinsen jagade den :) Haha!
Sen va det dags att laga lite lunch, när den va nere i magen så va det dags för kaffe. Men jag fick inte i mej kaffet utan jag somnade i fotöljen. Pappa Nicke väckte mej och sa åt mej att gå och lägga mej i sängen en stund. Jag la mej, men då vart jag ju pigg "/ Men jag gav mej f*****n på att jag skulle sova en stund så jag låg där en stund och tillslut vaknar jag av att Storprinsen kommer in och ska väcka mej :)
Han la sej så vi myste en stund :) Pappa Nicke va i hög färd med att fixa till maten :)

När det va läggdags för Lillprinsen så tog mormor hand om det udag. Han ska ju lära sej att det finns andra med som kan lägga honom. Och det gick strålande. Jag höll mej ur vägen medans hon gav honom vällingen så han inte såg mej och hon la honom i sängen och han somnade jätteskönt :)

Nu ska vi ha lördagsmyskväll!

Lördag 23/6

God Lördag sverige!
 
Hoppas ni inte är allt för bakfulla idag :) 
Själv har jag fått ungefär 4,5 timmars sömn "/ så kommer vara en ganska trött tjej idag. 
Det va Lillprinsen i vanlig ordning som väckte mej. Hade ju faktiskt tänkt och ta lite sovmorgon idag då det blev rätt sent igår, men icke! 
Men vi hade trevligt så det gör inget :D Hoppas bara Storprinsen sover länge idag för annars kan det bli en ganska jobbig dag. 
 
Idag ska vi iaf åka och hämta mamma/mormor! Vi ska ju ha kalas för Storprinsen imorn! Så känner jag att jag behöver lite hjälp med barnen då jag behöver städa av lite idag. Och pappa Nicke är nog ingen jättestor hjälp med det idag :) Haha! Så efter att Lillprinsen tagit sin förmiddagsnap och sen fått lunch så åker vi och hämtar henne. 
 
Lillprinsen har för övrigt börjat att visa att han vill ställa sej upp. Så igår så kommer pappa Nicke och säger att det va jättenära att han ställde sej upp mot dammsugaren. Ja, bara för att jag inte va i närheten givetvis! Gaaah! Men han drar i allt han kommer åt och försöker dra sej upp. Men benen hänger inte riktigt med på det så han får inte till det när han väl ska ställa sej upp. Men det kommer nog snart skulle jag tro :) Men att krypa ordentligt är jag lite tveksam till om han kommer göra faktiskt. Han ålar på i väldans fart :) Haha! Han är så söt när han gör det :) 
 
Nää vet inte riktigt vad jag kan berätta mer. Blogg.se's app krånglar så jag kan dessvärre inte bjuda på några bilder :( 
Hoppas ni klarar er ändå :P
 
Men vårda nu er bakfylla och ta det lugnt idag :) Tänk inte på mej när jag kommer springa här som en tok och städa :) Haha! 

Midsommar 2012

Japp! Idag har det vart midsommarafton. Har faktiskt inte hunnit göra nåt inlägg förrän nu. Och nu ska jag strax gå och lägga mej. Men ville bara berätta lite om dagen. Förmiddagen va ganska lugn. Lunkade på som vilken annan dag som helst. Tvättade lite och gjorde dagens plock och lite så. På eftermiddagen kom min bror och hans bonusbarn. Som skulle spendera eftermiddagen/kvällen med oss. Som vi skulle spendera inne hos våra grannar. Det grillades och barnen busade på som vanligt. Väldigt skönt.
Blev en sen kväll för Storprinsen, så hoppas han tar sovmorgon imorn :) Men Lillprinsen ska väl upp innan fan själv antar jag. Så får nog faktiskt gå och knyta mej nu!

Men hoppas alla haft en bra dag idag och att ni tagit det lugnt med sillen och potatisen så att ni inte mår såligt imorn ;) Min älskade sambo kommer nog inte må så bra imorn då han gick hem långt före mej och Storprinsen :) Haha!

Och grattis till min lilla kille som idag blev 8 månader och det firade han med att få igenom en tand till :) Så nu har han 2 :)

Metrojobb

Är du arbetslös? Eller bara trött på ditt nuvarande arbete och söker ett nytt? Då tror jag att Metrojobb är sidan för dej! Just idag finns det 7599 lediga jobb att hitta på sidan. Jag själv har varit inne och kikat och det finns många jobb som lockar mej. Så det är sidan jag kommer använda när det är dags för mej att söka mej ett nytt jobb.
 
 
 
Här är några av de många företag som söker srbtsvilliga människor på Metrojobb.se
 
 
 
Så kika nu in här och se om du kanske kan hitta jobbet just för dej!
Lycka till!

Torsdag 21/6

God Torsdag!
 
Idag hade vi ytterligare en tidig morgon för Lillprinsen! Men nu vet jag varför! Han har nog vansinnigt on i lilla munnen. HIttade ytterligare en lite tandsebissing som vill komma fram! Han är jättesvullen på tandköttet. Så vi började morgonen med lite Alvedon och sen lite gröt. Nu har han lagt sej för att sova lite. Han va ju jättetrött!
Så mina planer för dagen gick lite i stöpet kan man säga, men det får jag väl bara ta. Storprinsen får följa med och handla, det är inget med det!
 
Idag ska vi åka och handla med mamma/mormor. Och i eftermiddag ska vi åka till söta Linda som har fixat ett par varsel byxor från Blåkläder till Storprinsen. Ska bli himla kul att träffa henne idag! Har knappt träffat henne sen jag slutade på Blåkläder. Sprungit på varann på Ica nån gång men inte mer.
 
Igår va vi hos Fina Fia då hon ville fira Storprinsens födelsedag. Han fick tårta, paket och godis. Så han va ju lykligaste killen igår. (Bilder kommer)
Jag hämtade hem min 3:e bäbis igår äntligen! Gud vad skönt. Eller ah, jag fick ju en helt ny! Men nu är jag hel igen! :)
Va även och lämnade in en födelsedagsanonns på BT, så på måndag får ni hålla utkik i tidningen efter min stora kille :)
Efter vi varit hos Fina Fia så begav vi oss till Rångedala för att hämta en stårbräda jag köpt. Så nu äntligen kan jag slippa att ta med mej båda vagnarna varje gång jag ska göra nånting. Och jag kan göra det själv med barnen om jag så vill :)
 
Blev lite irriterad över att jag inte kunde logga in på Blogg.se appen idag, men det är väl för att dom håller på att ändra utseendet på hela Blogg.se. Men jag hoppas att det fungerar inom kort. Tror ju inte ni dör om det kommer ett inlägg senare än vanligt. Haha! Och för övrigt så tycker jag faktist om det nya Blogg.se :) Hoppas bara allt funkar som det ska och att appen snart kommer igång med!
 
Så! Det va allt från mej idag (tror jag) Ha en helt fantastisk dag! Det ska jag ha!
 
PS! Varsågod Fiddeli, nu har jag gjort ett inlägg :) DS
Blåser ut ljusen på tårtan :)
 
 
Öppnar paket :)
 
 
 
Titta mamma! :)
 
 
 

Onsdag 20/6

Goooood Onsdag people!

Halva veckan har snart gått och det börjar närma sej Midsommar! Jisses! Tyckte inte det va längesen det va julafton! Men vi är väl snart där igen :) Haha!

Igår så skulle Storprinsen upp jättetidigt, vilket jag inte alls kan begripa faktiskt. Han kom i säng vid 20 snåret nån gång. Men 5,05 låg han i sin säng och gastade. Och dessutom skulle jag komma upp och hämta honom, vilket inte har hänt på säkert 2 månader. Ja sen han fick den nya sängen iaf! Så jag fick ju säga till på dagis att det går bra att lägga honom om han skulle bli trött.
Jag och Lillprinsen åkte och hämtade upp släpkärran som Pappa Nicke ställt där Farfar är och jobbar. Vi skulle ha med lite bräder hem nämligen. Så den kopplades på och vi begav oss hemåt. Lillprinsen sov en stund hemma i sin säng och jag njöt av den tystnad som uppstår när det bara är jag som är vaken och hemma :)
När det va dags att åka och hämta storebror ville han inte riktigt vakna. Så vi kom iväg lite senare än vanligt för han ville mysa lite extra mycket :)

Pratade lite med "fröken" på dagis igår om hon visste vart barnen kommer hamna nu efter sommaren iom det här fuktproblemet i den befintliga lokalen där dom är idag. Och jag fick svaret som jag hade hoppats på. Ängagården! Och även att en av Storprinsens favoritfröknar följer med dit :) Så nu kan jag släppa det och gå vidare :) Så nu går det som jag vill :) Äntligen!

Eftermiddagen va lugn och fin. Båda barnen sov och jag fick ännu mera lite tid till bara mej själv. Och ni ska ju inte tro att jag bara satt still :) Haha! Nä, varför det! Det är ju dumt. Här plockades och grejjades i vanlig ordning.
Tog mej en kaffe och bara njöt. Satt vid datorn lite och kikade :)

Idag så ska Storprinsen som vanligt till dagis, sen åker vi till Fina Fia för hon ville fira hans födelsedag. Och eftersom veckan i övrigt är ganska fullbokad så fick det bli idag.
Jag hoppas ju även på att kanske kunna hämta min ögonsten med :)
Ska även åka till Rångedala för att hämta en ståbräda som jag äntligen fått tag på. Det va inte lätt, när man har en tjockare hjulaxel än normalt! Men nu så. Måste bara åka till babyproffsen med för att köpa ett extra fäste till den.





Lånar brorsans hörselskydd :)




Liten "kryptävling" :)


facerape

Haha, jag har haft lite tråkigt idag så jag satt och kikade runt lite på nätet och hittade denna sidan. De bästa facerapen från Facebook! Lite rolig läsning finner man allt ibland :)





Kika in och läs vettja :) Du kanske får dej ett gott skratt. Eller till och med en och annan idé för en egen facerape ;p

Mat!

Ååååå! Jag är så trött på att Storprinsen inte äter sin lunch när den serveras.
Idag satt han bara och petade i maten. Vi kommer aldrig från matbordet utan att ha behövt tjata på honom att han ska äta.
Jag vill ju inte ge honom alternativ. För han lär sej väldigt fort att jag gör det isf! Jag är uppväxt med att "man äter när maten står på bordet"
Men nu står jag vid ett vägskäl, vad ska jag göra åt det här..? Ska jag fortsätta kämpa för god matro vid matbordet eller ska jag ge honom alternativ..? Jag är så trött på detta!
Vissa dagar går bättre än andra dagar. Han får alltid en banan i bilen hem från dagis. Detta pga att han alltid vart skittjurig när han kom hem förut från dagis och mamma/moror nämnde att han kanske var hungrig när han kom hem. Så jag provade det. Och det gick ju hem. Jag har även försökt med att senarelägga lunchen iom att han äter den där bananen i bilen. Men det blir inte bättre resultat ändå.

Finns det någon som kan ge mej tips på detta? För nu orkar jag inte mer matvägran!


Tisdag 19/6

God Tisdag!

Åh vad jag tycker det är svårt att börja ett inlägg numera. Känns som att det blir samma varje dag "/ "Idag har vi gjort det här" "Igår gjorde vi..." Blä! Fantasin är inte riktigt på topp just nu! Men det kanske kommer tillbaka, vem vet!

Ja, så igår så körde vi Storprinsen till dagis. Vi åkte hem en stund så Lillprinsen fick sova, då storebror höll låda i bilen till dagis så han inte kunde somna. Så han somnade så gott hemma i sin säng. Det gör väldigt ont i mammahjärtat att behöva väcka barnen bara för att vi ska iväg. Igår va det ju dags för en ny spruta i rumpan så det inte blir flera kottar :) Haha!
Efter det så tog vi en sväng med bilen innan vi skulle hämta Storprinsen. Lillprinsen somnade till en stund men vaknade givetvis när den alldeles för högljudda storebrorsan skulle in i bilen.
När vi kom hem så va det ju som vanligt lunchdags! Lillprinsen fick sin lunch först och Storprinsen va ute och grejjade lite. Sen åt jag och han. Jag hade gått och längtat efter min lasagne som jag visste stog i kylskåpet. Men när jag skulle plocka fram våran mat så va min lasagne borta! Gaaaah! Då har pappa Nicke tagit den till jobbet! Så då fick jag vackert ta köttbullar och makaroner som fanns kvar i kylskåpet :(

På eftermiddagen försökte jag städa lite, eller ah, dammsuga iaf :) Inte det lättaste med en 8 månaders bäbis som ålar efter :) Och som sen blir alldeles för trött för att jag dammsugaren. Så då tog han en lite nap. Och då passade jag på att ha kvalitetstid med Storprinsen ute. Han fick för sej att han skulle bada :D Haha! Javisst! Det fick han väl. Han tog av sej blöja och T-shirten och hoppade i poolen :) Inte kallt alls tyckte han :D
Han badade inte så länge men inga kläder skulle han ha på sej iaf.

På eftermiddagen kom även brorsan och svägerskan förbi. Jag fick mitt hår färgat och klippt äntligen :D
Tack snälla Jannike! Olli och Storprinsen busade som vanligt! Haha! Underbara ungar!

Idag så är det den vanliga trippen till dagis som gäller. Nu går han inte många dagar till innan det är "sommarlov" för honom. Han går bara nästa vecka med. På måndag ska vi fira hans födelsedag med att gå till Djurparken. Jag och Fina Therese och hennes systerdotter Wilma :)
Men först ska han fira sin dag på dagis och jag ska ha utvecklingssamtal :D Som jag ser fram emot detta :) Förra året hade dom bara positiva saker om hans utveckling och allt runt omkring. Så det ska bli fantastiskt roligt och se vad dom säger i år :)

Oooooh! Va inne på telecare.se igår och kollade på statusen om reparationen på min ajfån, den är skickad därifrån! Så underbart! Så jag kanske får tillbaka den denna veckan ändå :D Helt underbart! Jag blir ju totalt låst att ha en annan telefon. Den kanske är bra för andra men jag trivs med min ajfån. Ja det är ett jäkla tjat, men jag älskar den ju och kan inte tänka mej ett liv utan den. Den är som mitt 3:e barn :) Haha!

Mammas hjälpreda :)



Flinis ♥


Måndag 18/6

God Måndag Sverige.

Ny vecka och nya möjligheter!

Igår började dagen väldigt tidigt. Min klocka ringde, som vanligt, klockan 5. Men då var det någon mer som ville komma upp. Lillprinsen!
Det gick inte att få honom att somna om. Dom andra 2 grabbarna sov som två stockar!
Antar att det är tänderna som stör honom och det är därför han vaknar tidigt. Han har inte fått Ipren eller alvedon dom senaste kvällarna då jag inte tyckt han vart gnällig av just den anledningen.

Igår så va vi hos Fia och Johan en stund på förmiddagen. Sen åkte vi vidare till Fristad och till Fina Therese. Först plockade jag upp henne så hon fick handla lite så hon kunde bjuda på lunch :) Sen åkte vi hem till henne och myste massa.
Vid 16 tiden packade jag in grabbarna i bilen och åkte hemåt. Jag och pappa Nicke hade kommit överens om att köpa pizza då jag inte riktigt kände för att ställa mej och laga mat när jag vart borta en hel dag. Så så fick det bli!
Efter maten va det nattning av Lillprinsen och Pappa Nicke tog den stora killen i badet! Efter jag lagt Lillprinsen tog jag mej en uppfriskande dusch!

Idag har vi inte mycket planerat. Storprinsen ska till dagis. Och jag och Lillprinsen åker hem och myser tror jag. Vid 10,30 ska jag till Barnmorskan för att ta en ny spruta!
Eftermiddagen är helt oplanerad. Men är det dåligt väder har jag lovat Storprinsen att vi ska kolla på "Alvin & gänget 3" Och som det ser ut nu så verkar det bli kasst väder hela dagen. Men det kan la ändra sej kanske.

Hoppas jag får åka och hämta en ny telefon i veckan med. Jag blir ju tokig snart på den här telefonen. Den gör inte alls so jag vill. Och den lägger till ord i sms:en som inte ens ska vara där "/ Knäppt!

Nä, här kommer lite bilder som tagits under helgen :)

Busar med kusin!


Äter cupcakes :)



Mys med Morbror :)


söndag 17/6

God Söndag. Jag har sagt det förut och säger det igen! Jag HATAR den här telefonen! Jag hoppas verkligen jag snart får tillbaka min ajfån! Helgen har snart susat förbi. Igår va vi på kalas för min systerdotter som fyllde 2 år i fredags! Himla mysigt! Mina grabbar skötte sej jättebra. Lillprinsen åt cupcakes med hela kroppen, bild kommer vid senare tillfälle. Efter kalaset körde jag hem mamma. Brorsan och hans tjej och son följde med hit och åt middag med oss. Storprinsen och Olli lekte jättebra :) När dom har åkt så kikade vi vad teve hade att erbjuda. Men jag va så sjukt trött så jag lag och halvsov. Storprinsen kom i säng lite senare igår. Och det märks för han sover fof (6,15) Han har haft en period nu där han vaknat halv 6 VARJE morgon. Idag ville Lillprinsen upp kl 5! Suck!Drygt blir det.. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vi kanske åker till Fina Therese i Fristad. Om inte hon skulle jobba dvs. Men vi får se. Nä! Nu har ni fått ett litet inlägg iaf! Får se om jag tänker skriva fler på den här skittelefonen. Gaaaaah!!

Torsdag 14/6

God Torsdag Sverige!

Igår va det ju BVC för båda grabbarna. Storprinsen hade minsann gått upp 2 kg på 6 mån. Det är mycket för att vara honom. Han stod still ett bra tag men sen gick det lite framåt, sakta men säkert. Lillprinsen hade gått upp nästan 600g, inte vuxit mycket på längden heller dock. Men han rör ju på sej mer nu :)
Efter BVC åkte vi till Fina Fia och var där hela dagen nästan. Hon hade fixat lunch och allt :) Lillprinsen tog en nap i hennes säng efter han fått sin lunch. Sedan tog vi med oss Fia och åkte till City Gross en sväng. Sen åkte jag och köpte mej en fönsterputstvätt. Jag och syrran ska ha delad vårdnad om den :D haha! Jag menar! Varför ska vi köpa varsinn? Kommer vi någonsin komma på att vi kanske ska putsa fönstrena samma dag? Njae! Det har jag svårt att tro :)
Sen lämnade vi av Fia och åkte hem. Maten skulle ju lagas och det vanliga kvälls-grejjet skulle fixas. Pappa Nicklas var sen som han sagt..

Idag blir det att köra Storprinsen till dagis. Sen ska jag försöka städa badrummet igen, fasen vad det blir sketet fort "/ Köpte den där nya från Cilit Bang igår som jag tänkte testa :) Får se om den e nåt o ha :)
Eftermiddagen blir nog ganska lugn, bara massa mys skulle jag tro :) Som vanligt :)

Hepp, dt här blev inget långt inlägg inte! Men ha en fantastisk dag allihopa!

"Titta pappa vad glad min mage är när jag har ätit :) "



Goe frisyren :)


Onsdag 13/6

God Onsdag!

Jisses vad veckorna går fort! Redan Onsdag idag.

Idag är det BVC för båda grabbarna som gäller. För Lillprinsen är det 8 månaders kontroll. Fattar ni?! 8 månader! Jisses! Och för Storprinsen är det 3 års kontroll, och 3 års kontroll är lite ofattbart med. Vart tar tiden vägen? Kan någon vara snäll och stanna tiden åt mej lite? Jag hinner inte med!
Efter BVC åker vi in till Fina Fia för kaffe och tjöt! Sen måste jag nog in i en affär med och köpa lite gröt till Lillprinsen.

Igår blev det trots allt inget dagis för Lillprinsen. Jag kände mej inte helt 100 så jag orkade faktiskt inte ge mej iväg nånstans. Ja lite taskigt kanske att inte orka köra min son för att han ska få leka med sin kompisar i 3 timmar! Men han dör inte av att vara hemma med sin mamma och Lillebror. Tyck vad ni vill. Så dagen gick ganska långsamt. Men fick väl lite granna gjort. Lillprinsen va hemskt gnällig till och från under hela dagen. Men med all rätt när man har 2 (!) tänder som vill komma fram. Så han fick Ipren under dagen och även innan han gick för att sova.
Barnen fick bada igår innan dom skulle lägga sej med. Dom har börjat bada tillsammans och det går fantastiskt bra. Storprinsen gnäller inte över att det är för lite vatten, han är van vid mycket vatten då han oftast badar med pappa.

Pappa Nicklas jobbade sent även igår. Det tar lite på krafterna när man ensam får ta hand om barnen från morgon till kväll. Och allra helst när man inte mår helt 100 heller. Men det går ju. Och ikväll skulle han visst hjälpa sin pappa med nåt, tror det var några plintar till en altan som skulle grävas ner. Så han blir sen ikväll igen "/ Men sen är det slut med kvällsarbetet för denna veckan.

Hoppas ni får en fin dag idag!


Posarn!


Galenpannan!


Fin som pappa

När jag var i Knalleland igår så köpte jag dom där byxorna till Storprinsen som jag har gått och spanat på ett tag :) Ända sen han va liten faktiskt, men då dom inte finns i ytte pytte liten storlek så har jag ju fått vänta med att köpa dom. Men nu så! Han är så stolt så! Kolla själva :)



Tisdag 12/6

God Tisdag!

Här är vi vakna tidigt allihopa. Lillprinsen började jollra precis när jag skulle gå upp.Och när Pappa Nicklas va uppe på toaletten så kom Storprinsen ut! Suck!

Igår så åkte vi in till stan vid 12 tiden. Mamma/mormor skulle plockas upp för hon skulle lämna in födelsedagannonser till Borås Tidning . Sen lämnade jag in min telefon och sen mötte vi upp min syster i knalleland. Vi kika lite på Eko. Anledningen va ju att jag skulle hitta jeans. Med jag är inte så förtjust i dessa stuprörsjeans som finns överallt. Så det blev inga jeans. Sen gick vi och fikade lite, Lillprinsen fick lite mellis. Efter fika gick vi mot bilen och åkte och köpte snus till pappa Nicklas. Och sen påminde mamma mej om att jag faktiskt skulle ha en dörrkarm med, så då åkte vi bort till byggmax och köpte detta. Så nu gäller det bara för pappa Nicklas att få upp den med.
Vi kom hem såpass sent så det va hög tid för Lillprinsen att gå och lägga sej. Storprinsen va ute en stund så jag kunde lägga honom i lugn och ro. Pappa Nicklas jobbade sent igår och va hemma lite innan 21.

Idag har vi väl inget direkt planerat. Storprinsen ska till dagis. Och i eftermiddag kommer förhoppningsvis min sångerska och färgar mitt hår. Annars blir det lugnt. Om någon är sugen på lite kaffe så är ni välkomna :) Beställde tårtor till Storprinsens kalas igår. Det blir nog smaskigt :)

Ja som ni märker lyckades jag hitta ett sätt att blogga från telefonen iaf. Det tar en stund eftersom jag inte kan telefonen nåt vidare. Och det är säkert massa stavfel med, men det får ni stå ut med. Dock kan jag ju inte bjuda på några bilder då jag inte ens kan ta ett kort med den här telefonen :(

Men hoppas ni får en bra dag iaf!

Crap!

Idag var jag och lämnade in min ögonsten, ajfånen! Som lånetelefon får jag en Samsung Galaxy! Uäääk! Säger jag bara! Jag har haft den i 5 timmar nu och jag har hatat den från första sekund som jag fick den i handen. Suck. Och iom min garanti på ajfånen gått ut så skulle dom försöka med en reklamation. Så jag hoppas det funkar så jag får en ny telefon! Så detta skulle ta en vecka ungefär :( Det kommer bli en lååååång vecka.
och så finns ju inte blogg.se's app till android, så jag vet inte hur det kommer bli med bloggandet på morgonen. Jag tänker ju inte sätta mej vid datorn det första jag gör. Och vi har ju ingen bärbar :(
Men jag får väl sitta här när jag har tid!

Så om det finns någon av mina vänner som läder min blogg så ber jag er att skicka ett sms med erat namn till mej om ni tycker att jag ska ha erat nummer alltså. För jag har inga nummer kvar! Jag kan ju inte ens ta ett kort med skittelefonen! Finns inget minneskort i den så då funkar inte kameran. Crap! Ja, jag är bitter nu!

Måndag 11/6

God Måndag!

Ännu en helg har susat förbi i rasande fart. Så nu påbörjar vi en ny vecka med nya möjligheter!

Gårdagen spenderades helt och hållet hemma. Städade och grejjade lite.
På eftermiddagen kom barnens Farfar och hans Nina på besök. Vi åt middag som Nicke hade svängt ihop. Fylld barkis :)
Sen gav vi oss ut på en liten promenad.
När dom hade åkt så myste vi i soffan med jordgubbar och mjölk :)

Idag då, det blir nog en tripp till stan. Måste nog lämna in min kära ajfån på lagning :( Min Homeknapp börjar strejka. Den reagerar inte alltid. Så nu blir jag utan den ett tag. Hur sjutton ska detta gå? Så det kanske inte blir bloggat så mycket heller.
Vet inte hur det fungerar med lånetelefoner och sånt. Hoppas jag får det iaf. För jag har ju ingen annan telefon för ett micro-simkort "/
Sen får vi se om jag har lusten kvar att gå och hitta mej ett par nya jeans! Behöver verkligen det.

Idag är dagis stängt så Storprinsen är hemma. Så känner kanske att vi borde göra nånting med tanke på det med. Han har ju trots allt varit hemma hela helgen. Vi får se hur vi gör!

Ha en trevlig dag allihopa!


https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_206184779.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_206184779.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_206184779.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_206184779.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_206184785.jpg" class="image">


Söndag 10/6

God Söndag!

Vaknar upp till ett igenmulet och regnigt Roasjö idag med. Lite tråkigt att det är så kallt och rått. Men dom varma dagarna kommer nog snart. Och då sitter man väl och klagar över att det är så varmt ist!

Igår så tog jag med mej Lillprinsen och åkte och handlade lite. Även om jag hade ont i magen så behövdes det. Storprinsen va kvar hemma med mormor. Träffade fina Lillasyster på City Gross. Eller ah, hon ringde när jag nästan va klar då hon sett min bil utanför. Men jag hade ju inte direkt bråttom så jag mötte upp henne inne i affären och gick med henne. Och tur va väl det då jag upptäckte att jag missat lite. Haha!
När jag kom hem så sov Lillprinsen vidare i bilen en stund, men som vanligt ingen längre stund. Han är som sagt en rutinbäbis med en liten egen mat-och-sov-klocka! 11,45 ska lunchen serveras annars blir han arg som ett bi! Haha!
Jag försökte att få ordning på kaoset som är hemma.
Storprinsen va ute en stund, men vid 12,30 gick han och la sej för att sova lite. Lillprinsen la sej lite efter det och jag och mormor kunde njuta av en lugn eftermiddag. Jag strök de nya gardinerna och fick upphängt dom. Eldade i pannan och smågrejjade lite.
Så idag ska snabeldraken få rastas lite tror jag.

Bästa Johan och hans fina Elise kom på eftermiddagen för lite grillmys. Storprinsen avgidar dom båda och lät dom knappt vara en sekund! Haha!
Maten va som vanligt mycket god och mättande!

Idag kommer grabbarnas farfar! Som Storprinsen tjatar om sin farfar! Haha! Man skulle kunna tro att han tycker om honom! :) Då kommer givetvis Nina med :) Ganska längesen vi träffade dom nu. Så det ska bli kul!
Annars blir dagen nog ganska lugn. Det ska bara tvättas lite och det vanliga plocket! Haha! Ingen ro ingen vila :)



Lördag 9/6

God Lördag!

Japp, Lördag. En heeeeelt oplanerad Lördag.
Tanken va att vi skulle gå till Djurparken idag med min extramamma och hennes dotter med familj. Men jag känner mej lite hängig så jag tror vi skippar det. Sovit jättedåligt inatt och har superont i magen.
Så får nog bli en hemmadag.

Och igår blev det en tripp till Gekås iaf. Just när vi började ge upp hoppet och planera en ny dag då vi skulle åka så hade skttepengarna ramlat in på kontot. Och då blev det bråttom bråttom :) Pojkarna sov när vi åkte som tur va. Nicke kom hem och avlöste min extramamma så hon kunde åka hem då hennes dotter skulle komma.
Det va lagom mycket folk. Inte sådär så man blev irriterad direkt. Sen finns det ju vissa som tror att dom är ensama i hela affären och står hur dom vill. Men men.
Jag hittade det jag skulle ha och lite till. Storprinsen fick nytt regnställ och lite kläder. Sen hittade jag även en balanscykel som han ska få i födelsedagspresent.
Och hittade även mina efterlängtade gardiner till köket :) Har letat länge och är lite kräsen. Men nu så!

När vi stod i kassan ringde Pappa Nicke och frågade hur långt vi kommit. Han har aldrig lagt Lillprinsen förut så han krånglade lite med vällingen. Så han var nog lite desperat och visste inte riktigt hur han skulle göra. Men när vi kom hem vid halv 8 ungefär så höll han precis på att lägga honom i sämgen :)
Lillprinsen är en riktig rutinbäbis. Det är väl ingen fördel om jag inte är hemma på kvällen dock när ingen annan kan ge honom välling. Men annars tycker jag det är superbra!

Vi åt lite när vi kom hem och bar sen in alla kassar. Jag var helt slut och orkade inte ens packa upp kassarna så det har jag att göra idag. Köpte en hel del kläder till mej själv också :)

Det va riktigt skönt att komma iväg utan barnen. Men gud så skönt det var att komma hem igen. Ännu skönare va ju att dom sov när jag kom hem :)

Häpp! Det va allt för mej!


Fredag 8/6

God Fredag Sverige!

Äntligen är fredagen här!


Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag då jag inte vet hur dagen kommer att se ut ännu.
Tanken var att det skulle bli en tripp till Gekås med bästaste mamman. Men då skattepengarna saknas på kontot så kanske det inte blir så iaf :( Jag hade sett fram emot att komma iväg utan barnen och bara ha en Mor & Dotter dag!
Men vi får se om dom kommer in nu under förmiddagen. Va inne på skattteverkets hemsida igår och kikade. "pengarna brukar normalt finnas på ditt konto 3 bankdagar efter beslutet är taget." Beslutet var taget den 2/6. Så dom borde komma idag. Men min barnvakt kommer vid 11,30 ungefär så hoppas dom kommer innan dess bara. Annars får jag väl lösa det på annat sätt och åka imorn om dom kommer in i eftermiddag.

Igår va den obligatoriska veckohandlingen. Efter det åkte vi hem till mamma/mormor och tog en snabbkaffe, hon skulle ju ändå åka med hem. Sen åkte vi och hämtade Storprinsen på dagis. Åkte hem och fixade lite lunch. Eftermiddagen va väldigt lugn. Vi tittade på en film och myste.
När Pappa Nicke kom hem så åt vi lite och sen var det dags för badning av båda barnen och själv tog jag en dusch med! Sen nattade jag Lillprinsen och sedan va det soffhäng! Gick och la mej strax efter 21 då jag kunde använda ögonlocken som täcke, så trött va jag.
Vaknade inatt en gång av att jag hostade så mycket att tårarna sprutade. Men får nog skylla mej själv lite som glömde gå in på apoteket och köpa hostmedecin igår.
Så det får nog fixas till idag :)

Ha en underbar dag allihopa!


Torsdag 7/6

God Torsdag!

Fy vilken natt! Har fått sån hosta som på nätterna blir torrhosta. Så jobbigt! Så får nog bli ett besök på apoteket idag och köpa lite hostmedecin.

Igår va vi hos Finaste Therese! Vi hann inte va där aå länge innan pappa Nicke ringde och sa att han va färdig. Så jag tog med mej Lillprinsen så han fick sova lite i bilen och brummade över till Rångedala och hämtade upp honom och vi åkte tillbaka till Therese.
Vi fikade lite till men sen va det dags för hemfärd.
Väl hemma så tändes det i pannan och fixades rill lite mat. Pappa Nicke och Storprinsen klippte gräsmattan och gick ute och grejjade lite.
Efter maten gick vi över till grannarna på en kopp kaffe.
Grabbarna kom i säng lite senare då, men vad gör det?

Idag är det sen vanliga veckohandlingen som ska göras. Mormor ska hämtas också då vi ska åka till Gekås imorn :) Annars blir det nog en ganska lugn dag.

Känns som att mina inlägg blir kortare och kortare för varje dag. Äsch! Det blir ju lite iaf :)


Onsdag 6/6

God Onsdag! Och grattis Sverige!

Fattar inte varför jag sover så sjukt dåligt på nätterna numer. Jag har ju dock mina aningar om varför. Men har aldrig sovit dåligt för det innan.

Gårdagen va en ganska lugn dag. Lämnade/hämtade Storprinsen på dagis. Medans han va på dagis och Lillprinsen sov så passade jag på att aska ur pannan! Det va välbehövligt kan man säga! Man blir så jäkla sketen bara, och torr i munnen. Man kan ju inte riktigt låta bli att andas in skiten.
När Storprinsen kommit hem så va det lunch som gällde. Men som vanligt ville han inte äta, men när jag tittade på honom ordentligt såg jag ju att han va supertrött. Så han fick gå och sova lite. Så jag och Lillprinsen hade lite mys innan han tog sin eftermiddagsnap (30 minuter "/ )
När Nicke kom hem var det dom vanliga rutinerna :) Sen soffhäng!

Idag ska jag och grabbarna åka till Finaste Therese. Så sjukt längesen vi träffades nu.
Nicke är ändå iväg och gör nåt litet jobb i Björketorp idag och jag kände att vi borde komma iväg och göra nånting. Så då passade det bra att hon va ledig.
Sen ska vi nog hämta Nicke i Rångedala, han skulle köra dit en hjullastare från Sexdrega så han behöver komma därifrån. Så det är väl bäst att hämta honom :)

I nästa vecka nån gång hoppas jag att Lillprinsens sovrum blir helt klart. Det enda som är kvar att göra är att fixa dörrkarm och sätta i dörren. Men jag är lite i valet och kvalet om man skulle byta rum på grabbarna. Att Lillprinsen flyttar in i Storprinsens nuvarande rum. För det är lite mindre. Och Storprinsen har ju lite mer grejjer just nu. Så jag tror att det blir så faktiskt. Men som sagt så måste dörren komma i först så får vi se sen. Det jobbigaste blir ju att flytta sängen, så det kanske jag behöver hjälp med :) Men annars är det ju lätta saker.

Ha en fin Nationaldag! Vädret verkar vara med oss iaf!


Besked

Idag kom samtalet jag väntat på.
Trodde det skulle bli dåliggt besked, men för mej blev det ganska bra!
Det handlar givetvis om Storprinsens dagis till hösten! Hon hade börjat med att ringa runt till oss s.k 15-timmars föräldrar (vi som har våra barn 15 timmar i veckan)
Hennes fråga va då om jag kunde tänka mej att Storprinsen kanske kunde gå 5 timmar 3 dagar i veckan! Om det då fungerar med personal och de övriga barnen. Och ja! Det kan jag ju absolut tänka mej, har ju länge velat att vi ska få lämna 5x3 ist för 3x5 dagar i veckan. Så det blev ju bara positivt för mej.
Så nu hoppas vi att detta kommer fungera för de andra 15-timmars föräldrarna och att politikerna kommer fram till ett så bra beslut som möjligt så snabbt som möjligt! Helst innan Lillprinsen ska börja.

Så mitt i allt elände så kommer det lite positivt ändå!


En gång till

Om du hade fått en chans att göra om och göra rätt i ditt liv? Vad skulle du då välja att göra om?

Svaret på den frågan för mej är:
Åkt till min pappa den där gången jag sa att jag skulle göra det men inte gjorde.
Hade allt sett annorlunda ut då? Nä! Men jag hade fått se honom en sista gång i livet!


Tisdag 5/6

God Tisdag!

Igår va jag och Lillprinsen som sagt hos Fina Fia! Det va riktigt skönt att prata av sej med någon som verkligen förstår sej på problemet. Men jag kan inte säga att jag är klokare på vad som ska göras! Men det kommer! Snart kommer det nog hända nåt som förändrar en del!

När vi hämtat Storprinsen på dagis så åkte vi hem. Lillprinsen fick lite mat och jag satte igång med våran mat medans Storprinsen va ute en stund.
Efter vi ätit så började det regna så smått så Storprinsen ville inte gå ut igen som han sa innan han gick in :) Så vi hade lite film-mys-eftermiddag.
Lillprinsen hade nog ganska ont i munnen för han va hemskt gnällig hela eftermiddagen. Det har börjat synas en vit prick nu i överkäken, eller ah, jag upptäckte den för några dagar sen :)

Dagen lunkade på ganska långsamt tyckte jag. Men när Nicke kom hem så åt vi lite. Efter maten tog han med sej Storprinsen i grävmaskinen då dom skulle plocka lite sten efter fibergrävarna. Jag gick och badade Lillprinsen och sen nattade jag honom och tog mej själv en dusch och bara njöt av den ensamtiden jag fick efter duschen! Det va välbehövligt. Men det värsta är ju att när man blir ensam så funderar man en hel del!
Men dom va inte borta så länge.

När dom kom hem fick Storprinsen sin välling, och han va så trött så han somnade i min famn :) Mysigt! Han vaknade inte ens till lite när
Jag plockade upp hans leksaker på hans rum :) Haha!

Idag är det bara planerat att köra Storprinsen till dagis. Jag och Lillprinsen måste åka till Ica och handla lite bröd, yoghurt och bananer :) Sen åker vi hem! Har inga måsten alls idag! Så vi tar dagen som den kommer!
Om nån är sugen på kaffe är ni hjärtligt välkomna :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_205379097.jpg" class="image">


Vän

Man vet vem ens riktiga vän är när man har det jobbigt!
Det är den som finns där när man behöver någon att prata med, det är den som frågar hur man mår. Och det är den som man kan berätta allting för!
Det är den som aldrig sviker oavsett vad som händer i livet!
En riktig vän är den man känner närvaron av hela tiden.
Jag saknar min sån vän, som jag en gång hade.

Hellre en riktig bästa vän än hundra falska vänner.


Måndag 4/6

God måndag!

Sovit riktigt dåligt inatt. Pga diverse saker som hänt. Som jag faktiskt inte tänker ta upp här. Sorry. Men det är bara så.

Igår va vi som sagt hos min fina Cissi och fikade. Blev inte så lång visit då vi hade 2 jättetrötta barn. Vi åkte en sväng till Rångedala för Nicke behövde arbetskläder. Men han hittade inga i hans strlk. Så det skulle fixas hem.
På vägen hem tog vi en sväng förbi Nickes syster.
Vi köpte med oss pizza hem då vi inte tagit upp nånting innan vi åkte. Och det va ju uppskattat av Storprinsen.
Efter maten tände jag i pannan och sen va det dags för det enda programmet jag följer, Gossip Girl!
Sen va det bara soffhäng. Barnen somnade tidigt och det va skönt kände jag. Behövligt!

Idag ska Storprinsen till dagis. Medans han är där åker jag och Lillprinsen till Fina Fia! Känner att jag behöver prata av mej lite.
Men i eftermiddag blir det lugnt.
Och resten av veckan med skulle jag tro.

Nä, jag känner inte för det här just nu. Men nu har ni fått lite iaf!


Söndag 3/6

God söndag!

Tog lite sovmorgon idag :) Tyckte jag fjort mej förtjänt av det :) Blev lite senare sänggång igår då Veronika och Ari va här och grillade :) Så då kände jag inte alls för att gå upp när klockan ringde kl 5!
Så jag vaknade nu vid 6,30 ist!
Övriga familjen sover ännu :) Storprinsen kom i säng ganska sent han med så hoppas han sover ett tag till för annars kan han bli besvärlig idag.

Jag städade övervåningen innan Nicke ens vaknat igår. Så sen åt vi frukost och pratade om vad vi skulle göra under dagen.
Det blev att vi åkte en sväng till mamma/mormor och fikade. Nicke satte upp hennes tv på väggen. Så nu slipper jag höra det tjatet ;)
Jag lärde mej köra röjsågen igår :) Riktigt skojsigt faktiskt.
Väldigt rogivande. Med lite musik i öronen så kan man nog gå en stund :)

Idag ska vi åka till min kompis Cissi som har en son i Storprinsens ålder. Så dom ska få leka lite :) Och vi föräldrar tjata skit. Nicke följer med han med. Så det blir en riktig familjehelg detta :) Skönt att bara komma hemifrån med känner jag. Blir ju inte så mycket med det på veckorna då de flesta jobbar.

Veckan är i stort sett oplanerad. Fredag blir det ju då en tripp till Gekås. Men annars väldigt lugnt. Nån som kanske känner för att hitta på nåt?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_205093785.jpg" class="image">


.

Dom säger att hoppet är det sista som överger en. Men jag vette sjutton om det är sant! Mitt hopp är snart borta!

Jag trodde att det skulle bli en förändring, eller nä, jag hoppades att det skulle bli en förändring!
Men istället går vi tillbaka till ruta ett!
Utan någon som helst förändring!

Att man rent ut sagt kan vara så jävla dum i huvudet!
För det är precis vad jag tycker!
Jag vill inte se dej överhuvudtaget just nu!
Vill du stoppa huvudet i sanden är det upp till dej!
Men tänk på alla runt omkring som du sårar på din väg!
Det finns fler i världen än du!

Jag älskar dej så mycket att jag hatar dej!


Lördag 2/6

God lördag!

Eller njae, kanske inte så god. Mina öron tar kål på mej. Kan det bara inte bryta ut ordentligt eller försvinna från mej! Det skumma är, att jagkänner mej helt okej under dagarna. Men på kvällarna kommer halsontet och jag fryser som en jag-vet-inte-vad.

Igår hade jag och grabbarna en hemmadag! Lillprinsen beslöt sej för att ta sovmorgon, och det är ju inte så att jag väcker upp honom för att Storprinsen promt måste till dagis! Nänä. Det är så sällan nån utav dom tar sovmorgon så de få gångerna får dom allt sova!
Jag tvättade och grejjade lite. Dammsög av igen! Men orken att ta övervåningen infann sej aldrig. Se om jag får till det idag, Nicke är ju hemma idag så han kanske tar med sej Storprinsen ut så jag kan få göra det i fred medans Lillprinsen sover!
I övrig är dagen lugn. Inget direkt planerat. Ganska skönt ändå. Nån som kanske känner för en fika?

Igår var det ju dags för Lets Dance finalen! Det var vääääääldigt jämnt! Juryns poäng va samma för de båda finalisterna. Men i slutändan och med hjälp av svenska folket så tog Anton hem det! Yihhhhha! Sååå himla duktig människa. Och hans shownummer! WOW!
Molly va riktigt duktig hon med! Hon har en sån energi!

Nä men det va nog allt för mej! Ska ta mej lite mer kaffe innan resten av familjen vaknar!

Ha en fin dag!


Instaframe

Satt och kika runt lite i apparore innan och tänkte tipsa om en app, för er som har Instagram!
Instaframe! Lite roliga ramar och effekter. För att sätta ännu mer effekt på era bilder till Instagram så är denna appen helt suverän :)


Snowwhite and the Huntsman, klassisk saga i ny mörkare tappning



Jag är inte mycket för sånna här filmer men just den här filmen skulle jag faktiskt kunna tänka mej att se! Den har biopremiär den 8 Juni. Så kanske skulle ta en funderare på att kanske gå och se den :)
Den har ju alldeles strålande bra skådespelare som t.ex Kristen Stewart, Chris Hemsworth och Charlize Theron

Förhandsboka / köp biljett till Snowwhite and the Huntsman nu!


Potträning

Vi har för ett tag sedan börjat lite smått med potträning. Ett tag gick det riktigt bra. Han kissade på pottan, vi applåderade, skrattade och belönade. Men nu går det inte alls. Han går gärna i kalsonger, vilket han gärna får. Men han vägrar sätta sej på pottan. Bara idag har det gått åt 3 par kalsonger "/ Inom loppet av 1,5 timme. Jag frågar om han är kissenödig men han säger nej och 2 minuter senare är det en pöl på golvet. Jag har nu köpt en potta som spelar en truddelutt när han kissar i den. Jag har flertalet gånger visat honom att den spelar om han kissar på den. Men han bara tokvägrar!

Någon som har några bra tips att dela med sej av Alla tips är välkomna!


Fredag 1/6

God Fredag!

Jahopp! Den 1:a Juni idag! 24 dagar kvar till Storprinsen fyller 3 år! Jisses vad tiden flyger iväg!

Efter besiktningen igår va vi och handlade lite, sen tog vi en snabbkaffe hos mormor.
Blev inte att vi hämtade några fönster då gubben som hade dom nu bestämt sej för att behålla dom "/ Synd! Men vi börjar med taket iaf, så får vi se om vi kanske glasar in den sen :)
När vi kommit hem och packat in maten så var det dags för lunch. Sen myste vi lite i soffan. Lillprinsen tog en liten eftermiddagsnap!
Lite innan 16 packade vi in oss i bilen och åkte mot Rångedala.
Pappa Nicklas kom dit efter en stund med. Vi fikade lite och jagade Storprinsen som verkligen va i sitt esse igår och inte ville sitta still alls.

Vi va hemma lite innan 20, Storprinsen han drack upp sin välling jättefort och gick och la sej. Lillprinsen däremot ville inte alls. Så det blev mys varvat med bus en stund så han skulle bli trött. Men lite innan 21 så tog han äntligen emot vällingen. Han har krånglat lite till och från med vällingen ett tag nu :( Men jag har mina knep :D Haha!

Idag är ingenting planerat. Behöver tvätta lite vad jag vet. Och eftersom inte övervåningen blev städad igår får jag försöka göra det idag.
Känner ingen ork för det bara. Min halsont och täppta näsa har kommit tillbaka :( Men det måste ju göras. Får ju passa på nu när det är lite sämre väder ute :)

Vad hittar ni på idag?