120331

Kan inget annat än säga UFF!
Lillprinsen vaknade 4,20 idag. Och jag kan säga att han inte sover nu! Han fick ny blöja och mat! La honom i sängen som jag brukar och gick ut från rummet. Satte igång kaffet och tog morronciggen. När jag hade hämtat kaffet och slagit mej ner i soffan så satte han igång. Jag gick in och bäddade om honom och gav han nappen men det hjälpte inte. Detta resulterade ju i en vaken pappa! Visst, han skulle ju ändå upp. Fast inte riktigt så tidigt! Han försökte med nappen han med men till slut fick han komma upp.
Vet faktiskt inte riktigt vad problemet är om jag ska vara ärlig. Han fick iofs välling för första gången igår. Men det va ju inte mer än 150 ml och det va utblandat med 120 ml ersättning. Och jag har tryckt på hans mage men han reagerar inte. Han är väldigt gnällig och kinkig. Vill hemskt gärna sitta i knät bara. Kan ju vara tänderna med, han är ju hemskt snorig och det vet jag ju inte heller om det beror på tänderna eller inte.
Så detta kan ju bli en "fantastisk" dag utan dess like! Hör ni ironin! Gahhh!

Igår hämtade vi då mojmoj! Lillprinsen sommade som vanligt vid 9 tiden och han sov givetvis längre än han brukar så jag fick väcka honom vid 11 så att vi kom iväg och kunde komma hem och fixa lunch och så!
Handlade lite med när vi va i stan. Inte så ovanligt iofs :P
När vi kom hem fixade vi till lite lunch medans Storprinsen va ute och grävde i sandlådan. Lillprinsen fick lite lunch han med. Det blev potatis och fisk för hans del! Tror nog han tyckte det va lite gott iaf! :) Men sen hade vi ju problemet att han inte ville sova sin eftermiddagslur.. Så han va vaken från det att vi kom hem vid 13 tiden till kl 18! Den sista timmen va hemskt gnällig men det gick bra om man busade och lekte med honom! Sen va det ju premiär för vällingen. Trodde han skulle grimasera massor men det gjorde han inte. Det var nog tack vare att det va ersättning i med.

Igår va det även premiär för "Lets Dance" men jag vet inte om jag fortsätter titta. Va ju bara B-kändisar med denna gången. Jag menar Markus Schenkenberg! Hallå! Har ju inte hört nåt om honom sen typ 90-talet! Och den där Bengt Fritiofsson (stavning?) ska vi inte ens prata om! Jag avskyr honom. Han får till och med Thorsten Flinck att verka trevlig i mina ögon! Blä! Den enda jag egentligen tyckte va bra va väl Anton Hysén! Synd att grabben är bög! Haha! Han skulle nog kunna få vilken tjej på fall med dom höftrörelserna ;)

Dagen idag är oplanerad! Skulle behöva tvätta den där tvätten jag skrev om häromdagen. Inte fått tummen ur och tagit tag i det "/
Men idag måste jag nog.
Och ikväll bjuder huset på grillat! Mycket längesen nu! Så det ska bli himla gottigt!

Åhh nu kommer mormor! Får nog va lite social med henne :)


sommartid VS vintertid

Oj då! Jag har läst många bloggar nu denna veckan, efter vi ställt om klockan till sommartid verkar det vara många som har problem med att få barnen att somna på kvällarna.
Jag måste säga att jag har haft turen att mina barn inte har krånglat med läggning en enda dag sen vi ställde om klockan.
Vi har ju, sen Storprinsen började förstå vad vi sa, sagt att är det mörkt så är det "natten" och det hänger i och fungerar ganska bra. Hans läggtid är i regel kl 19. Och då är det ju inte mörkt numera. Men han kommer och ber om sin kvällsvälling varje kväll vid 18,45 ungefär. Och när han druckit upp den så är det tandborstning och handtvättning och sen i säng. Jag trodde vi skulle få rent ut sagt ett helvete nu när det är ljusare på kvällarna. Då han lärt sej hur han tar sej ur sängen så trodde jag han skulle göra detta då det inte är "natten" för att det är ljust ute. Men inte en gång han har gjort det! Så jag är väldigt tacksam för detta. Men snart börjar nog det riktiga helvetet. Han ska få en ny säng, antagligen nästa vecka. Så nu ska han bli ÄNNU större kille och sova i stor säng!
Nån som har några bra tips på hur man bäst gör denna övergång? Jag är envis men jag tror att Storprinsen är snäppet envisare så detta kan bli riktigt "roligt"


Blocketannons

Ni kan hitta min annons på Blocket ----->HÄR<-----

Jag har även fler bilder på den om någon vill ha! Bara att lämna en liten kommentar så fixar jag det! :)

120330

God Fredag Sverige!

Natten har varit bättre. Lillprinsen vaknade 23,30 me då dög nappen fram till klickan 3. Då förde han ett jäkla liv :) Men efter lite mat så sov han fram tills nyss 6,15! Ja, Storprinsen han är vaken han med. Han har legat i sin säng och sjungit fram till nu :) Haha!
Ja och idag är det fredag och vi ska åka och hämta Storprinsens älskade mormor! Hon ska vara här över helgen då jag inte direkt kände för att spendera den helt ensam då Nicke skulle fixa rill några skopor till grävmaskinen! Så då frågade jag om hon ville vara här.
Så när vi är och hämtar henne ska vi passa på att handla lite inför helgen. Måste köpa lite grillkol med så vi kan grilla imorn. Men såg att som hade den kolen vi brukar använda på Blomsterlandet så köper väl den där.

Igår hade vi en sån riktig hemmadag! Vi bara gick och drog hela dagen kändes det som. Storprinsen gick ut liten stund efter vi ätit lunch. Det jobbiga med att han går ut är att jag egentligen måste stå i fönstret och glo. Men det går rätt bra. Han lyssnar ganska bra när jag säger att han måste vara på framsidan i sandlådan. Det är bättre sen när man kan sitta på altanen och "övervaka" vad han gör. Haha!

Å Nicke blir sen hem ikväll med. Först ska han köra hem en jobbarkompis som ska sluta hos dom och sen ska han pka till stan och hämta 3 innerdörrar från hans pappas lägenhet. Så nu är det snart så Lillprins bus kan flytta upp till sitt rum :) Det dumma är att det inte var några dörrkarmar med så det måste vi köpa sen. Annars kunde han kanske flyttat upp redan på söndag kanske :) Men det går ju inte :(

Lillprins bus är lite förkyld med nu :( Vet inte om det är för den förkylningen Storprinsen drog på sej eller om det är för tänderna som är på väg. Tror han har 4 på väg samtidigt. Lika bra att ta allt på en gång :) Haha! Så det är väl därför vi sover lite dåligt på nätterna med. Han har ju skämt bort sin mamma egentligen då vi fått sova hela nätterna sen han va nyfödd nästan :) Och det tackar jag verkligen för då Storprinsen är en så morgonpigg liten kille!

Ska köpa "God natt välling" till honom idag så ska vi börja så smått med det. För det kan man ju blanda med ersättningen så det blir ännu lite tjockare :) Och smakisarna går ganska bra nu. Jag har kommit underfund med att han fungerar likadnt som sin storebror! Honom fick vi "lura" med att ta lite efterrätt på den vanliga maten. Och det funkar jättebra och han får i sej det han ska :) Så nu är jag nöjd. Visst krånglar han och spottar ut det men det är ju så det blir när det blir annan konsistens i munnen! :) Tyvärr fungerar inte Katrinplommonpurén lika bra på honom. Hans mage bommar igen på direkten. Men som tur är så har vi Lakulos hemma så det kan han få om det blir jobbigt för honom. Det fick han när han va pytteliten och magen krånglade. Och det rekommenderar jag starkt, MEN prata med BVC först!

Försäljningen av våran vagn går trögt tyvärr. Fick ett riktigt skambud igår. Jag sänkte vagnen (som finns på Blocket.se) till 2800:- och jag skrev även att den kan bli billigare vid snabb affär. Då får jag ett mail av en tjej som säger att hon kan ta den för 2200:- Jag kan tyvärr inte få under 2500:- skrev jag till henne och då fick jag inget mer svar. Dessutom ville hon ha den skickad till Landskrona! Och då skulle fraktkostnaden vara inräknad i dom 2200:- Så nä! Känns som att jag bara skulle förlora på den affären.
Finns det ingen som behöver en vagn verkligen? Tycker det kommer fram en efter en nu som ska ha bäbisar!
Hör gärna av er om bi vet någon isf. Lägger upp en länk till annonsen lite senare!

Ha en underbar dag!
Idag ska det bli kallare mot vad det varit så bli nu inte förvånade!! Och byt inte till sommardäck i helgen, det ska snöa på måndag. Kanske till och med redan idag!


110329

Morrn!
Trött som en jag-vet-inte-vad! Gick och la mej lite innan 21 igår. Men somnade inte riktigt innan klockan 00,45. Lillprinsen gnydde och gnällde i sömnen (?) men vid 00 så vaknade han till ordentligt och då fick han mat.
Sen ringde min "egentidsklocka" 05,00! Så då gick jag ju upp nästan direkt! Nu tänker ni att "hon får la skylla sej själv om hon nu prompt ska ha egentid" Ja det får jag väl göra då. Men det hade inte spelat nån roll om jag gick upp vid 5,00 för Storprinsen började gasta vid 5,30!
Och nu börjar den lille gasta med (05,42) Gaaaah!

Så med tanke på det taskiga intaget av sömn såblir det en hemmadag idag. Måste tvätta lite såg jag ") Och så eldade jag inte alls igår så det behövs ju idag. Men annars är det nog lugna gatan!

Igår vid 12 åkte vi en sväng till mamma/mormor! Jag kände att jag behövde komma utanför dom här fyra väggarna.
Och vi åkte bara fram och tillbaka. Så inget besök i en mataffär eller nånting :D Haha! Tycker jag besöker en mataffär så fort jag är ute och åker. Men det är slut med det nu! ")
Men imorn ska det handlas lite inför helgen som vanligt. Och så ska vi ju hämta mormor ") Storprinsens älskade mormor! Ni som är vän med mej på FB såg säkert våran lilla diskution vi hade igår om huruvida vi skulle hämta mormor (igår) eller inte! Haha!

Åhhhh! Jag är så trött på mitt hår! Jag vill ha tillbaka mitt långa hår nu! Alltid är det samma sak. Trött på det långa, då klipper vi. Men så blir jag trött på det korta för det går inte få upp en hästsvans "/ Så trött på att ha det hängande. Men jag har ju inte direkt råd att sätta i nåt löshår så det blir den längden jag vill ha. Så jag får nog allt vänta på att det ska växa!
BTW! Tappar man nån sorts "vinterpäls" från huvet på våren? Jag fäller så sjukt mycket hår! Skulle nog snart kunna få ihop till en peruk! ")
Nån som har nåt bra tips på vad man kan göra åt det?

Häpp häpp!
Have a najs day everyone!


120328

Dom senaste mornarna har jag inte fått nån egentid alls då jag vaknat samtidigt som barnen. Så då tänkte jag att jag skulle gå upp när Nickes klocka ringde. Sagt och gjort. Kokade kaffe och tog morronciggen! Hämtade kaffe och slog ner arslet i soffan. Jag han sitta i 10 minuter. Sen ropade Storprinsen! Gaaah! Det va den egentiden de. När jag värmer hans välling hör jag att även Lillprinsen jollrar i sin säng. Men han har inte kommit upp än. Tror han somnade om :) Haha! Tyst är de iaf :)

Hur tidigt ska jag behöva gå upp för att få min egentid jag behöver? Jag blir så stressad när jag vaknar samtidigt som dom. Inte för att jag behöver stressa men det blir så. Jag vill njuta av mitt kaffe för mej själv! Sådeså!

Igår apenderades hela eftermiddagen utomhus! Heeelt underbart väder! Vad skulle de bli för väder idag tro?! Vet att det skulle komma snö o nästa vecka iaf "/
Kanske skulle försöka städa bilen idag om det finns möjlighet till det! Det behövs om man säger så! :) så kanske jag kan tvätta av den när jag är i stan på fredag. "Varför gör hon inte det hemma" tänker ni säkert nu. Jo! Vi måste tänka på vårat vatten i brunnen. Det har en förmåga att sina minst en gång per år om det är varmt och inte regnar på länge! Och nu har det inte regnat på länge och bara varit varmt. Så jag vågar inte chansa att brunnen skulle sina redan i Mars månad!

Som sagt! Dagen är oplanerad och så får det vara. Behöver nog vara hemma lite nu :) Blir väl att vi är ute efter lunchen.

Det va nog allt jag hade för nu! :)


Life is wonderful!

Sitter på altanen och ska avnjuta en kopp kaffe nu efter att vi haft årets första utelunch på altanen :) Jag frågade Storprinsen om han ville äta ute, jäklar vilken fart det blev på han! "Jaaaaa mamma äta ute där!" Haha!
Så nu sitter han i sandlådan och gräver lite. Helt sjukt om man tänker efter lite! Idag är det den 27/3 och jag sitter på altanen i 3/4 byxor och linne! Inte ofta man kan sitta såhär i slutet på Mars! Heeeelt underbart!
Lillprinsen sover sin eftermiddagslur i sin säng. Idag ville han absolut inte sova i vagnen utan han blev fruktansvärt arg! Så det fick bli sängen.
Men jag har tänt i pannan nu iaf så dom kan bli rena ikväll sen :)
Skulle vilja ha min bok som ligger i sovrummet men vill inte riskera att väcka Lillprinsen så jag struntar i det. Hoppas han kan sova nån timme till iaf. Han blir så himla tjurig innan läggdags annars. Och Nicke blir sen hem idag med "/ Kanske inte lika sen som igår men inte direkt efter jobbet iaf :(

Ja men vad hittar ni på idag mina kära vänner? Nyfiken! :)


120327

Oj oj oj! Mars börjar närma sej sitt slut med! Skönt!
Snart är våren här på riktigt! Då man inte behöver oroa sej för om det ska komma mer snö eller inte. Men nu har dom inte varnat för snö här nere på ett tag! Så vi får hoppas det håller sej så. Men nu börjar dom häringa andra problemen när värmen kommer. Våran brunn! Vågar inte ens tvätta bilen hemma då det inte regnat på ett bra tag! Så får nog faktiskt ta en sväng till stan för att fixa det. Kanske inte idag men vi får se. Sen ska den städas ordentligt invändigt och torka rutorna invändigt. Visst ja! Måste ringa försäkringsbolaget idag och fråga vad självrisken för glas ligger på! Framrutan på bilfan är ju så repig och dan så jag ser knappt när solen ligger rakt på. Och jag har fått ett stenskott så att det blitt en stjärna. Dock på passagerarsidan. Men jag har ju tänkt byta ruta ett tag nu så nu får det väl bli så!

Idag blir det nog (!) en lugn hemmadag. Storprinsen är inte så snorig idag, mer hostig "/ Men kan va skönt att va hemma idag. Trots att jag vet att jag kommer bli rastlös framåt lunch!
Men måste tända lite tidigare i pannan idag så kidsen kan bli rena ikväll! Och även jag. Storprinsen åt sin välling så sakta igår så jag hann inte med en dusch innan "Sofias Änglar" började! Så får försöka med det idag! :) nicke behagade komma hem vid 20,30 ungefär. Då hade han flyttat över sllt från sin gamla bil till den nya och tvättat den gamla ochhan drack säkert en och annan kopp kaffe med om jag känner honom rätt :) Haha! Vilket förtroende jag har för honom!

Fick veta igår att den häringa ligan som snor fyrhjulingar och grejjer var i närheten. Snäll granne jag har som skickar sms och varnar om det :) Tack Johanna! Så jag har väl inte sovit jättebra inatt. Sjukt att man ska behöva sova dåligt pga det!
Skulle nog skita ner mej om det skulle knacka på dörren och jag inte kände igen personen. Men jag tänker då inte öppna! Blir isf ett samtal till polisen.
Nån av er som haft påhälsningar av dom??

Nä men vad ska ni hitta på idag? :)


120326 - kvällen

Dagen blev inte riktigt som jag tänkte mej imorse. Blev ju som sagt ingen mammaträff då Storprinsen är snorig. Inte lika mycke nu som imorse dock, men mornarna är la värst. 10,30 va det dags för mej att få spruta. Sen bar det av mot staden. Bara för att få komma ut lite :) Vi åkte och hämtade skorna till Storprinsen jag beställde förra veckan. Sen blev det ju givetvis ett besök hos Storprinsens favorit! Mormor! Jag var ju tvungen att åka och handla lite nödvändigheter och det gjorde jag och Lillprinsen medans Storprinsen va kvar och hjälpte mormor med tvätten :) Haha! Han ska alltid följa med henne till tvättstugan! Sötejöte!
Jag och Lillprinsen tog god tid på oss på City Gross. Visste ju att jag inte behövde skynda mej :)
Sen åkte vi och hämtade honom, som under protest hoppade in i bilen. Han ville så gärna vara kvar hos mormor!
Hade 2 slagna hjältar i bilen på vägen hem :) Så det va en lugn bilresa hemåt :)
När vi kom hem skulle jag ha i Lillprinsen lite mosad banan tänkte jag. Men han har ett väsentligt problem när det kommer till att äta fast föda! Han öppnar inte munnen!! Känns som att jag tvingar i honom det.
När Storprinsen vaknat ur sin dvala i bilen så ville han gå direkt till sandlådan. Efter en liten stund frågade jag om han skulle komma in och äta och det ville han. Sen röjde jag upp i köket och gick ut och kastade in ved och tände upp i pannan. Det behövdes kanske egentligen inte men jag hoppas jag kan få gå och ta en dusch när Storprinsen lagt sej! Annars börjar det närma sej tiden då vi kan sluta elda varje dag :D

Imorn är en hittills oplanerad dag! Får se vad vi hittar på, om vi hittar på nåt.. Känns ju som att alla är så upptagna nu för tiden "/
Äsch! Nu ska jag inte börja gnälla. Men skulle behöva få ur mej ett och annat som jag inte kan ta här då det säkerligen finns någon som skulle ta illa upp! Så då ger jag fan i de!


120326

God måndag people!
Här är vi nyss uppstigna :) Så idag är det ingen egentid för min del, men det får väl gå :)

Gårdagen spenderades utomhus. Storprinsen gick ut vid 9,30 eller nåt sen koma han in och åt lite flingor och sen gick han ut igen. Vi satt på altanen nästan hela tiden.
Grabbarnas farfar, faster och farbror va här och åt lite middag med oss med.
När dom åkt så hade vi lite söndagsmys, tittade på "Alla vi barn i Bullerbyn"

Min kära bror ringde igår med. Verkar som han mår bra iaf :) Snart är det bara 2 månader kvar tills hans LVM är slut. Och då kommer han hem :)

I Lördags va vi hos Nickes farmor och farfar och fikade lite. Dom va barnvakt åt grannens pojk som är 6 månader äldre än Storprinsen. Och dom hade jättekul ihop. "gammlafarfar" körde runt dom i en skrinda på gården :) Det tyckte Storprinsen va jätteroligt!
När vi kom hem så tog vi det lugnt bara. Efter att Lillprinsen somnat var jag iväg och hämtade pizza till kvällsmat :) Alltid uppskattat från Storprinsen! Haha!

Idag ska vi till min Barnmorska så jag får ny spruta. Sen blir det nog en snabbis in på ICA och handla lite nödvändigheter. Annars en lugn dag. När Storprinsen vaknade nu så visade det sej att han är dunderförkyld. Så vi får ha en lugn dag hemma.

Nää jag hade visst inte så mycket att berätta idag


120324

God Lördag Sverige.

Vaknade med ett ryck lite innan klockan 6! Fattade inte vad det var för dag eller vad klockan va eller nånting. Men när jag vaknade till lite så förstod jag :) Inte lätt att vara trög alla gånger :D
Men jag gick upp iaf då Lillprinsen jollrade i sängen. Satte på kaffe och tog morronciggen. Men han var tyst igen! Jippie! Så gick jag och hämtade mitt kaffe. Satte ner arslet i soffan och då börjar dom prata BÅDA TVÅ! Suck!! Lillprinsen har inte varit vaken och ätit inatt heller. Men nånting jag absolut inte kan förstå är varför Storprinsen är vaken?! Han sov nog 2 (!) minuter igår på hela dagen och sen gick han och la sej vid 21 igår för vi va över hos grannarna och grillade! Han somnade så gott i min famn igår igen så jag fick bära upp honom. Då tänkte jag att han borde ju sova till åtminstonde kl 7 för han brukar sova ungefär 10 timmar/natt! Men icke! Klockan 6 dårå!! Suck!

Igår va syster/moster och kusin Isabell här! Stora barnen busade hej vilt som vanligt. Så roligt att titta på dom när dom triggar varandra. Men vi skickade ut dom till slut så vi kunde sätta oss på altanen med varsin kaffe och bara njuta av den underbara solen. Lillprinsen fick sitta i vagnen och han blev trött och tog en powernap och vaknade och ville ha mat och somnade gott i vagnen i 2,5 timmar! Wow! Det är ungefär vad han sover på en hel dag annars! Så hädanefter blir det att sova i vagnen! Lite lättare nu när han fattat att han kan somna själv med :) Det lönar sej att vara envis!
När moster och kusin åkt så hade jag en liten energikick så jag tog vara på den och dammsög vilket till synes behövdes. Torkade av i vardagsrummet med :) Sen var det dags att stoppa grabbarna i badet och ställa mej själv i duschen!
Sen gick vi över till grannarna och åt såååååå god mat! Jisses vad mätt jag blev. Jag och Storprinsen gick hem lite innan 21 tror jag klockan var. Lillprinsen sov ju hemma sen 3 timmar tillbaka. Våran "barnvakt" sträcker sej ju 2 km så den tog vi med oss. Larmade och låste om Lillprinsen gjorde jag så han skulle vara trygg!
Nicke stannade kvar och tog några öl med André så vette sjutton när han kom in för jag har sovit som en bäbis inatt! Jag gick och la mej strax efter Storprinsen och stensomnade efter jag läst en halv sida i boken :) Haha! Den är spännande men jag orkade ändå inte hålla ögonen öppna!

Idag vet jag inte ännu hur dagen ser ut. Nicke ska inte åka och hjälpa sin chef så han är hemma hela dagen. Vi pratade om att besöka "Hem och trädgårdsmässan" men vi får se. Helst av allt skulle jag vilja åka till Mölndal och köpa en ny vagn till Lillprinsen, men vet inte om jag kan ligga ute med dom pengarna innan jag får sålt våran andra vagn "/ Och sen har jag ju inte direkt platsen att förvara alla vagnarna :) Haha! Så jag hoppas och ber att jag snart får sålt den :)

Vad ska ni hitta på idag?


120323

Goooood Freeeeedag ppl!

Blev en mycket tidigare morgon än vanligt. Lillprinsen vaknade vid 4 redan. Och sen kunde jag verkligen inte somna om. Nånting retade i halsen och fick världens hostattack och då beslöt jag mej för att gå upp istället för att väcka Nicke och Lillprinsen.

Och idag börjar helgen! Nicke är nämligen ledig då han ska på begravning. Men han är ju inte borta mer än nån timme då det inte är nåt fika eller nåt efteråt.
Så vi bestämde att vi har fika klart tills han kommer hem ist. Så idag serveras det våfflor :) Vi skulle haft våffelmysdag på söndag men det sket sej av olika anledningar som jag inte tänker gå in på!

Igår blev min stora kille ännu större! Han kissade första gången på pottan! Mammas stora kille!
Han kom igår och sa att han hade ont i rumpan. Så jag tog av han alla kläder och blöja så han fick vara nakenfis. Vilket han inte alltid tycker är bekvämt. Men det berörde honom inte alls. Men när jag fick av hans blöja så va han helt röd i ljumskarna och i rumpan. Sen gick han här och spatserade helt naken. Rätt som det var utbrister han: "Mamma!! Jag har kissat!" Jag tänkte: "Oj oj vardå?" Då såg jag att det var lite blött på golvet men sedan va resten i pottan. Han visade stolt upp detta :) Han fick så mycket beröm att jag nästan mådde illa ;) Haha! Men ha bad inte om nån blöja på hela dagen. Jag tog på honom ett par "songer" Och han såg så stor ut :) Och stolt. Så idag fortsätter vi med "songer"
Nicke kom på den briljanta idén att kalla blöjan för "nattsonger" och dom vanliga för "dagsonger" och det fick han med på :) haha!

Igår hade vi ju som sagt BVC tid. Jag gillar ju inte det här med vaccinet då jag är sjukt spruträdd, men han va ju ändå jätteduktig. Och Storprinsen skulle titta på och när Lillprinsen började gråta så blev han lite besvärad och började klappa på honom och gosa.
Eftermiddagen hemma va lite jobbig faktiskt. Lillprinsen va inte alls på sitt bästa humör givetvis. Men jag fick ändå tvättat lite kläder, stripat vagnen och tvättat klädseln, kastat in ved, eldat och lagat mat.
Men jag var ju helt slut när barnen va lagda. Storprinsen somnade i min famn. Såååå mysigt va det. Längesen han gjorde det. Så fick bära upp honom, och strunta i tandborstningen gjorde vi med. Ville ju inte väcka upp honom bara för det.

Annars idag är det nog lugnt. Vet inte om syster skulle komma ner. Om hon nu ville smutsa ner sin nytvättade bil ;) Haha! Nä men dom kanske skulle komma och äta våfflor med oss! Och ikväll skulle vi visst in till grannarna på lite grillat! :) Mums!
Och imorn fm ska Nicke iväg med sin chef och hämta ett bubbelbadkar tydligen. Så då är vi ensama.. Igen! Men kanske, eventuellt, förhoppningsvis ska vi iväg och hämta en bäddmadrass hos finaste Fia! Om dom nu inte skulle iväg.

Och nu är klockan 5,24 och Storprinsen sjunger i sin säng! Vad är problemet?! Varför vaknar han så grymt tidigt? Verkar inte som om nåt hjälper. Jag har ökat på hans välling och senarelagt hans läggtid men det verkar inte fungera nåt utav det. Men i och med att han somnade i min famn igår så åt han ju inte upp sin välling igår.
Men nu har jag ju iaf fått nästan en timme ensamtid så det får väl gå. Men än så länge så verkar han inte vilja komma upp. Så han får sjunga lite till :) Haha!

Vad hittar ni på idag gott folk? Tell me!! :)


BVC

Sådär nu har vi varit hemma en stund efter BVC besöket med vikt, längd och vaccin. "Lillkillen" väger nu 8960 g och mäter 65 cm :) Sprutorna gick ju som det brukar. Han blev ledsen men det gick över ganska fort. Att han var trött gjorde ju saken lite värre så han blev smått hysterisk i bilen innan han lyckades somna. Så han fick sitta kvar i bilen hemma en stund. Han brukar ju inte sova så länge efter bilen stannat. Men en halvtimme blev det nog :)

Funderar på om man orkar göra lite våfflor i eftermiddag. Inte direkt kul att äta bara jag och Storprinsen dock.. Men om mågon som inte är rädd för Vattkoppor vill göra oss sällskap är ni hjärtligt välkommna :)

Annars blir det lugn dag resten. Ska bara tvätta och elda lite så barnen kan bli rena ikväll!


120322

God Torsdag Sverige!

Redan Torsdag! Vart har veckan tagit vägen? Blir väl så när man inte varit hemma så mycket antar jag. Men idag är det bara BVC som gäller, sen åker vi hem på stuberten efter det. Idag ska vi väga, mäta och även ta spruta på Lillprinsen! Storprinsen får ju följa med då han inte får gå till dagis.

Igår va vi hos moster/syster och kusin prickikorv. Tycker ändå hon har klarat sej lindrigt med prickarna.
Vi drack kaffe tjöta skit och åt lite lunch. Barnen var ju mer högt än lågt och busade hej vilt. Sen bestämde vi oss för att ta en tripp till Coop då jag missat o handla lite dagen innan. Så vi packade barnen i biliarna och åkte. Storprinsen somnade direkt då bilen började rulla.
Hittade det jag skulle ha (och lite till) sen åkte vi hem. Hade ju som sagt lite att pyssla med men det blev ju inte gjort det heller så vi va iväg senare än tänkt (igen)
När vi kom hem va de dom vanliga sysslorna som väntade: vedinkastning, eldning, mata barn, tömma diskmaskinen, laga mat, tvätta och hänga tvätt. Sen tog jag en låååång varm välbehövlig dusch!

La ut våran vagn på blocket igår. Då Lillprinsen inte vill ligga ner i vagnen längre så känns den onödig och jag tänker köpa en Emmaljunga Scooter istället. Har hittat en fin men det gäller att bli av med våran först! Så om någon vet nån som behöver en vagn så säg gärna till!

Ujj vilken taskig fantasi jag hade idag då. Blir nog inte mer än såhär är jag rädd. Men idag ska det bli ännu mera sol än igår så ut och njut :)


120321

God Onsdag!

Fick ytte pytte lite sovmorgon idag. Ända till 5,30!
Då vaknade Lillprinsen. Men nu sover han igen :)
Men jag tror allt Storprinsen är vaken "/ Men han får allt ligga lite till, tills jag fått i mej första koppen kaffe iaf!


Tror ni jag höll på att skita ner mej innan. Fick ett sms igår om att det härjar tjuvar i området. Och jag läste på FB att dom varit i Dannike, Äspered och Hulu. Så när jag precis matat färdigt Lillprinsen så var det nånting som brôtade till ganska högt och länge. Och när man sitter i sovrummet så ser man ju inte direkt jättemycket och tankarna börjar snurra. Hela kroppen börjar skaka och jag blev helt kallsvettig innan jag kom fram till vardagsrummet där ljudet kom ifrån. Inser då att det var sopborsten som står på altanen som vält och orsakat detta ljud. Den gled med skaftet på altandörren så det blev ett gnisslande ljud. Så skönt att veta att det bara va det. Så numera är det larmning som gäller vid minsta lilla!
Det är visst en kvinna som knackar på i huset och vill komma in och prata om arkitektur! Hon ska tydligen prata dålig svenska och vara österländsk! Släpp inte in henne! Hon kollar vad du äger för prylar!! Så passa er noga. Det kan tydligen komma en man med. Men samma sak där..

Detta sms:et fick jag igår:

"Varning! Runt om i väst kör nu tjuvar. Fiat skåp vit dansk regnr: FE 88059
Man/vw lastbil med kran vit med regnr: BPN 097
Och ledarens bil, en röd Golf -91 regnr: ECC 922
Denna röda Golf ses reka på dagen, därefter sker brotten.
Detta är högkriminella östländare som just nu jagas av Polisen.
Ser ni något så ring direkt till Polisen.
Polisen håller till en hel del där uppe nu pga detta.
Skicka detta vidare så alla får veta."

Så ser ni nåt. Snälla ring polisen! Jag hatar sånt här och har sovit skitdåligt inatt då jag hört "ljud" hela tiden "/

Anw! Idag blir det en liten tripp till Syster och kusin prickikorv! Blir nog inte så långvarigt, har lite att pilla med hemma.

Tänkte vi kanske skulle gå på "Hem och trädgårdsmässan" på lördag. Men nu hade Nicke lovat bort sej till sin chef på lördag förmiddag. Dom skulle åka och hämta nånting va det nu va.. Så vi kanske går på söndag då ist. Annars är helgen heeeeelt oplanerad och det är jätteskönt! Skulle kanske ta tag i hemmet lite. Fast ganska svårt att göra med 2 ungar (än så länge) när man är ensam hemma. Det är alltid nån utav dom som vill ha mammas uppmärksamhet och då glömmer man bort vad det va man gjorde.

Åh! Jag hittade föresten nåt såååå äckligt på golvet på kontoret igår. Jag skulle plocka upp det som jag trodde va en sten. Men den va mjuk! Till min fasansfulla förvåning inser jag att det är en bautafästing som katten släpat in! Uääääk! Den va så stor att jag höll på o spy! Aldrig sett en så stor fästing nån gång! Så nu ska det inhandlas fästingmedel och avmaskningstabletter till honom! Uääääk! Det är ju nackdelen med att våren är påväg. Alla satans äckliga kryp! Spindlarna ska vi inte ens tala om!!

Häpp! Vad hittar ni på idag? Idag ska det bli massa sooool :) Såååå njut nu!


mamma vs lillprinsen

Äntligen har han nog greppat det här med att det är skönt att somna för sej själv. La honom nyss, helt klarvaken, i sin säng. Han jollrade lite men nu har det varit tyst ett tag. Så nu har jag nog ännu en seger, gentemot honom, att lägga till i mitt mamma-CV :)
Sååå underbart det är att bara kunna lägga ner honom utan detta vaggande och gungande. Det kan driva vem som helst till vansinne!

Det är så underbart att se alla enorma framsteg han gör varje dag :) Nu börjar det gå ännu fortare framåt i gåstolen :) Och Storprinsen har kommit på att han faktiskt är ganska så rolig trots allt. Så han håller på att busa med honom hela hela tiden :) Så underbart det är att hör dom skratta tillsammans. Får passa på att njuta nu innan dom börjar slåss :D Haha

Vi väntar fortfarande med spänning på att det ska ploppa upp några Vattkoppor, men nu ser det faktiskt ganska mörkt ut tyvärr. Men det kan ju ta upp till 10 dagar innan det visar sej "/ Men jag hoppas verkligen att Lillprinsen kan få det nu, ju mindre dom är ju lindrigare blir det säger dom. Men som sagt så är ju alla barn olika, tack och lov. Men med tanke på hur Lillprinsen har varit dom senaste dagarna så har det kanske fastnat på honom :) Helt sjukt egentligen när man tänker på det. Att man vill smitta dom små med detta hemska egentligen. Det som kliar så fasansfullt och det kan till och med göra ont. Men hellre att dom får det nu medans jag går hemma än när jag väl börjat jobba och måste vara hemma då. För det är ju väldigt lång inkubationstid på det.
Precis som min kära syster skrev idag på sin blogg:

" Tänk om man kunde skydda sina barn från alla sjukdomar, orättfärdigheter, olyckor och misstag i livet, tänk vilken supemamma man skulle vara då! Eller tänk om man kunde styra allting och välja när man ska förlägga allting, liksom ha kontroll över hela deras liv?

Men.. Hur skulle man då forma deras liv?"

pics



Glad kille som kan vända sej till magen ♥



Såhär glad kan man vara är man inte behöver ligga ner i vagnen längre :)



Mammas tokfrans! ♥



Storprinsens nya fina skor :)



Lillprinsens fina första skor :)

120320

Morrn!

Sovit som en liten bäbis inatt! Underbart skönt. Vaknade bara till några gånger när Lillprinsen gnydde lite, men ville inget speciellt.
Sen vaknade jag när Nicke kom in klockan 5,30 och sa att jag behövde gå upp för Storprinsen va vaken "/ Eftersom han skulle åka till jobbet så va jag ju tvungen! Så nu sitter jag under filten och dricker kaffe!

Igår spenderade vi hela dagen i stan. Va i Knalleland och kikade lite. Tog en fika. Köpte skor till Prinsarna. Så nu har Lillprinsen fått sina första skor! Ska se om jag kan lägga in en bild på dom, så fina :)
Efter Knalleland skulle vi handla lite. Min mamma skulle storhandla så jag fick strunta att handla till oss. För får ju inte in nånting annat egentligen när jag har båda vagnarna med mej. Så antingen åker jag idag eller imorn. Får se om några timmar vad jag känner för. Just nu känner jag för att ligga på soffan resten av dagen. Men det hinner väl ändra sej!
Lillprinsen har inte ätit nåt inatt :) Och han sover fortfarande :) Är det förändring på G kanske..?
Jag kan bara inte förstå varför Storprinsen dom senaste dagarna har velat gå upp innan fan fått tofflorna på sej. Kanske ska förlänga hans läggtid? Lägga han en timme senare..? Han sov ungefär en timme på hela dagen igår. Men om han sover 3 timmar på dagen eller 1 timme på dagen så spelar det ingen roll! Han vaknar tidigt som attan ändå! Yeah yeah!

Kollade btw vad vi får tillbaka på skatten, igår :D Kan inget annat än säga yayy!! Nicke får ungefär lika mycket som han fick förra året :) Jag med tror jag. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag fick förra året "/
Så det va himla kul att kolla :) Som alltid :)

Nääe men nu har jag inget mer att berätta!


120319

Ingen god morgon idag inte!
Lillprinsen vaknade 3,20, försökte med nappen men det funkade inget vidare :( Så det va ju bara att gå upp och värma mat. När jag nästan hade matat färdig honom så hörde jag Storprinsen börja illskrika! Troligtvis drömde han. Så fick sparka upp Nicke så han fick gå och hämta honom. Och ni ska ju inte tro att han ville somna om. Han låg jämte mej och petade på mej "Hoho mamma" "Mamma de ä inte mitt i natten nu" Men så lyckades jag nog slumra till och vaknade av att jag hörde honom flytta på min "rökpall" i vardagsrummet för att kunna sätta på teven. Då va det ju bara dags att gå upp! Suck!
Men inga vattkoppor verkar det som ännu iaf :( Men han va varm och hängig igår så det kanske är på gång..? Vad vet jag.. Men jag får ändå hålla honom hemma från dagis om i fall att det skulle vara så. Så idag blir det ingen mammaträff för våran del. Så vi åker till stan och köper skor till Storprinsen ist, och uträttar lite andra ärenden!
Ska träffa både mormor och fina Fia!

Helgen tycktes bara rusa förbi! I lördags va som sagt syster och kusin prickikorv här och igår så va vi iväg hos mamma/mormor och åt middag. Storprinsen ringde henne klockan 8,30 igår och beställde middag (egentligen va det pappa som ville ha middag) så vi åkte vid 11 tiden. Efter vi varit där åkte vi upp till Rångedala en sväng men dom va inte hemma så vi åkte hem ist.
Vi badade och duschade allihopa och tog sedan kvällen. Blev inte så långvarig uppe då jag återigen va helt slut! Fattar inte alls va det kan vara. Men det är säkert nån brist på vitamin eller liknande.

Veckan är än så länge lugn. Hoppas det stannar så med.
Och i helgen ska det bli så gött väder! Så det blir nog ut och grejja i trädgården. Nicke får snart hem grävmaskinen igen och ska återställa efter han grisade i den sist. Så ska rensa bort grenar och annan skit som ligger. Inge kul och ha grenar uppstickande i den nya gräsmattan sen :) Bara undrar när dom kommer och blåser in fiberkabeln här. Dom ligger visst efter i planeringen! Ovanligt! Dom lovar och lovar men kan inget hålla! Trist!

Häpp! Nu har jag inget mer av värde att berätta för er :)


Night night

Uff! Varit en ganska tuff dag!
Syster och kusin prickikorv va här idag. Och för första gången (tror jag) bråkade Storprinsen och kusin! Det kan berott på att Storprinsen va på ganska dåligt humör och Belle fick ju då inte låna hans grejjer. Han har verkligen haft vaxproppar i öronen idag, eller så har jag varit osynlig och min röst inte fungerat. Så jag var ganska trött och uppgiven nu i eftermiddags. Och inte har den lilla killen heller vart på solskenshumör. Han har sovit väldigt dåligt idag. Sådär 2x40 minuter och sen sov han nog kanske 1 timme. Och det är inte likt honom att sova så lite.
Men jag har nog kommit på hur man ska göra när han ska sova på dagarna. Lägger honom, och vill han bli arg får han bli det. Sen gå in, lyfta upp honom och lägga honom med ansiktet mot axeln och gunga i sidled tills han slappnar av och sen lägga ner honom. Voila! Han sover som den lilla gris han är sen :) Haha!

Kul kväll förresten! Nicke gick o la sej 19,45! Helt slut va han! Då han och hans pappa va helt själva att bära alla möbler. Så han hade rätt ont i kroppen så han gick o la sej. Så nu ligger jag ensam på soffan och njuter av egentiden. Utan godis!! :( Tänkte innan idag att jag kanske skulle åka och köpa lite gott, men Storprinsen uppförde sej så dåligt så jag tappade lusten totalt vad gällde det. Och det ångrar jag ju nu. Som vanligt. Men jag blir nog inte uppe så länge heller, är rätt trött faktiskt.

Så... Har ni hittat på idag då? :)


Lördag 17/3-2012

God morgon Sverige!

Då va det Lördag idag. Nicke har precis åkt för att hjälpa sin pappa flytta. Och jag står inte utan bil :)

Idag får vi besök av grabbarnas moster och lilla kusin prickikorv :) Så nu hoppas jag att åtminstone Storprinsen får Vattkoppor :) första gången jag verkligen vill att han ska bli sjuk! Lika bra att han får det så tidigt som möjligt. Vi försökte förra året när min kompis Cissi's barn hade vattkoppor. Men det blev inget då tyvärr. Kan ju lika gärna passa på ni när jag går hemma så slipper man VABBA sen ist. Men jag vet inte hur det är med Lillprinsen, vissa säger att små barn inte kan få Vattkoppor innan dom blivit 6 månader och vissa säger att det är en myt! Någon som vet nåt om detta??

Igår så va vi hemma hela dagen! Det va riktigt skönt faktiskt trots att det verkade som att tiden stod still. Men när jag drack mitt förmiddagskaffe så slöade jag till givetvis och jag orkade inte städa mer "/ Men jag har bara dammsugning kvar i huset. Men å andra sidan så vek jag in två maskiner tvätt och gjorde lite andra smågrejjer. Så det va ju inte så att jag satt på arslet hela dan :D

Storprinsen behagade att sova lite mer än 3 timmar igår eftermiddag, så det blev jättesen "lunch"! Så skönt att han kan sova trots att han inte ätit lunch innan han somnar. Så vi åt inte tillsammans med pappa när han kom hem.

Igår provade jag att ge Lillprinsen mosad banan! Åh vilken höjdare! Han gapade efter skeden hela tiden :) Haha! Så blev ju Storprinsen lite sotis och ville med ha banan, ett under att jag inte behövde mosa den åt han :D
Jag tror att hans utbrott på dagarna handlar om just svartsjuka! Ibland kan han va helt olidlig. Men igår va han på sånt toppenhumör hela dagen och hade bara ett (!) utbrott på hela dan. Tror även att hans humör är en bidragande orsak till min huvudvärk på mornarna. Att jag inte är riktigt avslappnad när jag går och lägger mej på kvällen. Att irritationen sitter i och det är därför jag "biter" på nätterna.

Åhhh, måste tömma byrån idag. Nicke har ju med sej massa möbler hem idag "/ Så måste hitta en ny plats för alla DVD-filmerna. Har fått sätta en barnspärr på det skåpet med alla filmerna för Storprinsen hade en period (när han va mindre) då han drog ut ALLA filmerna, så fick jag plocka in dom igen. Efter ett x antal gånger så va jag lite trött på det och satte dit en barnspärr :) Sen har det ju funkat kanon :) Älskar barnspärrar!
Så det måste jag ju göra idag. Annars inga direkta måsten tror jag. Förutom det där j****a eldandet. Åhhh vad jag längtar tills vi kan elda var 3-4 dag! Men det dröjer nog inte länge till dess om det inte kommer mer snö nu. Men dom har inte sagt nåt om snö dom närmsta 10 dagarna iaf :D Men får nog räkna med ett bakslag till iaf. Det är ju trots allt Mars fortfarande!

Nääe! Nu ska jag ta och mysa lite med mina grabbar. Just nu är det Händige Manny på teven. Inte mitt favoritprogram men Storprinsen gillar det. Men allra helst vill han väl se "Piratisar" :)

Nää! Mystajm!


stillastående

Tiden står verkligen still idag.
Jag har redan tvättat en maskin tvätt, torkat av allt i köket, dammsugit, dammat och flyttat om lite i vardagsrummet. Nu har jag bara resten av huset kvar att dammsuga. Men nu får jag ta en liten paus och försöka få Lillprinsen att sova. Sen blir det nog en kopp kaffe skulle jag tro..
Sen är jag bog fit for fight att fortsätta städningen..
Hmm, så var det ju det här med lunchen med.. Visst ja! Spagetti och köttfärssås sen igår :) In i micron bara.. Klart! Men kvällsmat då..? Åhhh.. Gud så tröttsamt med den här idétorkan vad gäller maten.
Förslag någon?


God fredag

Vaknar utan huvudvärk idag! Jihaaaa! Helt underbart!

Lillprinsen vaknade redan 3,20 inatt. Jag försökte med nappen ett par gånger men han ville ha mat! Så då fick han det, jag hade så svårt att somna om sen. Men det gick. Jag ställde min klocka för att få min egentid men nu gastar Storprinsen om att han vill komma upp!

Idag blir det en hemmadag! Det sa jag igår med jag vet. Men blev inte riktigt så! Åkte och handlade med syster och Belle! Sen körde jag ner Storprinsen till sin pappa så han skulle få åka lite grävmaskin som han tjatat så om.
Jag och Lillprinsen åkte hem. Jag kastade in ved, matade Lillprinsen, sövde Lillprinsen, tände i pannan, lagade mat och tömde diskmaskinen. Så det va ingen lugn stund inte. Storprinsen va så glad när han kom hem sen så! Och hungrig va han med :) Åt som en häst! Det är ju jobbig att jobba :D

Hoppas barnen kan få Vattkoppor nu när kusin Belle har det. Det dumma är att jag inte kan åka dit idag. Behöver verkligen vara hemma. Har inte eldat ordentligt på hela veckan och här ser ut som hej-kom-och-hjälp-mej!
Men om Kusin och Moster vill komma hit så vore det bra :P Haha!

Jag hade en jätteskum dröm inatt. Jag träffade massa "gammalt folk." Folk jag alltså inte träffat på hur länge som helst. Däribland min underbara lärare från Tullengymnasiet, Jane. Hon visste allt om mej och mitt liv nu trots att vi inte träffats på så många år och att hon dessutom nu bor på Malta! Haha! Ja jätteskumt va det iaf!

Helgen är oplanerad som det ser ut nu. Och det ser även ut som att jag blir utan bil på lördag :( Inte för att jag hade planerat nåt, men att sitta här och veta att jag verkligen inte kan göra nåt suger! Nicke ska hjälpa sin pappa att flytta så han behöver troligtvis ha bilen. Men jag hoppas att han kan ta firmisen :)

Nähä! Nu har Lillprinsen slagit upp sina blå med!
Så då säger jag på återskrivande!


lycklig

Satt och tittade på när mina barn busade. Eller ah, när Storprinsen busade med Lillprinsen. Insåg hur lyckligt lottad jag verkligen är! Att ha en underbar sambo som alltid finns när man är ledsen och är deppig! Att ha mina två fina killar betyder allt! Finns inget annat som betyder så mycket som mina tre grabbar!
Finns inget som skulle kunna göra mej lyckligare.


Blä

Ingen bra början på denna dan! Har sån sprängande huvudvärk. Går inte beskriva smärtan. Tror jag har börjat "bita" på nätterna igen. För jag har lite "träningsvärk" i käkarna. Får se hur dagen ter sej!

Igår eftermiddag hade vi bara mys :) Lillprinsen behagade att sova 2,5 timme och då hann jag med att göra mat och plocka ur diskmaskinen och lite annat smått o gott! Och vi hann även äta innan han vaknade igen. Det var väl lite svårt för han att somna in för natten men efter en stund tystnade han :) Trodde det skulle bli långkväll för oss.

Har dom senaste dagarna haft huvudvärk och varit väldigt trött, vet imte vad det kan vara faktiskt. Så man är ju inte sugen på att göra nåt direkt så här ser ut som ett mindre kaos och det irriterar mej fruktansvärt mycket.

Idag blir då en ganska lugn dag. Storprinsen ska iväg till pappas jobb i eftermiddag och åka grävmaskin :) Han har tjatat så om det i flera dagar nu. Så idag får han åka dit en stund.
Men annars blir det väldigt lugnt. Ska först försöka få bort den satans huvudvärken sen får vi se.


Världens bästa dagis

Blev inget dagis för Sorprinsen idag. Vi måste ha de bästa dagisfröknarna som finns. Klockan 7,15 kom det ett sms från Eva på dagis där det stod att det gick magsjuka på båda avdelningarna. Så då svarade jag att jag håller honom hemma resten av veckan. Så han fick allt följa med till Fia. Hos Fia hade vi en lektion i bloggning. Jag startade en blogg åt henne igår där hon kommer att lägga in bilder på saker hon förvandlar till fina Shabby Chic grejjer. Ni kan kolla in hennes blogg --->HÄR<--- Hon har inte riktigt kommit igån ännu men det kommer väl så småningom :)

Så nu ska vi ha en lugn eftermiddag hemma. Jag har precis startat en maskin tvätt. Grabbarnas pappa ringde innan och frågade om Storprinsen ville komma ner en stund. Men vi får hoppa det idag då i precis kommit hem och Lillprinsen blir snart hungrig igen och Storprinsen inte har ätit lunch ännu heller. Så vi får ta det en annan dag helt enkelt. Kanske imorn om vädret vill sej väl. Han vill inte ha honom där när det är sörjigt för risken att maskinen kan välta/sjunka är större då, och allt runt omkring blir mycket krångligare :) Så vi får se. Annars blir det nog en tvättdag imorn. Lillprinsen har spytt som bara den idag, vet inte vad det kan vara med honom. Får väl se om det blir bättre.

Nä, nu ska jag nog hoppa i mysbrallorna igen, orka ha jeans när man bara är hemma ;P

Tävling!

Jag är med och tävlar om jättefina smycken på den här bloggen! Va med du med vettja! :)

Onsdag 14/3-2012

Mina barn är helt fel synkade! Varför ska dom vakna på sekunden samtidigt? Gaahh!
Och detta resulterade i idag då att Lillprinsen inte ville somna om efter sitt morgonmål och jag fick ingen ensamtid med mitt kaffe "/

Jag håller på att bli tokig på Storprinsen. Han gör verkligen allt han inte får och säger man nej till honom när han ber om nåt så tjurar han! Alltså han gnäller och skriker så man kan bli tokig. Har någon haft samma problem? Vad gör man? Jag tappar snart mitt tålamod vad gäller hans tjurande. Han förstår ju inte att det inte hjälper. För jag är inte den som ger med mej. Har jag sagt nej så är det nej! Han kan bli tjurig på allt. Som att han inte får följa med på toaletten, då tjurar han! Får han ingen kaka innan vi ska äta så tjurar han! Vad sjutton gör man??

Igår hade vi som sagt pyjamasdag! Det va riktigt skönt. Det enda "vettiga" jag gjorde på hela dagen va att elda i pannan och fixade Nickes frukostar för 6 dagar framåt :)
Jag hade som sagt en ganska tjurig liten kille som antagligen hade ont i munnen. Så han fick lite alvedon igår kväll så han har sovit lika gott som vanligt. Kanske inte berodde på alvedonen, men kände att det va lite elakt mot honom att ha så ont som han verkade ha. Men än så länge verkar det lugnt idag.

Idag ska Storprinsen till dagis, och medans han är där åker jag och Lillprinsen till min fina Fia och dricker lite kaffe. Sen får det nog bli en hemma eftermiddag!

Hoppades på att jag skulle slippa handla innan fredag men verkar inte som att vi klarar oss till dess. Men Nicke kanske kan köpa det viktigaste, mjölk! Ingen mjölk till mitt kaffe blir inte bra! Sen är det ju detdär med cigg oxå! Undrar om jag klarar mej till på fredag! Vill ju slippa ut och åka varje dag! Och idag hinner jag ju inte handla innan Storprinsen ska hämtas igen. Kanske får ta det imorn då! Ja vi får se!

Nä! Dags att slurka det sista kaffet, packa väskan och göra barnen klara.
Ha en fantastisk dag i det fina vädret som det ska va idag!


inte nöjd

Nej! Jag har ändrat min desgin 2 gånger idag och jag känner ändå inte att jag är nöjd.. Jag har även gjort en ny design till en kär vän som ville ha en blogg. Och den blev jag riktigt nöjd med. Så nu behöver jag råd.. Vad tycker ni om denna designen? Den känns så "pluttig" på nåt sätt..
Jag har alltså massa designer på min dator men så svårt att välja mellan dom jue.

Så nu behöver jag smakråd! Den som är nu? Eller den här?

Pyjamasdag

Vi har en riktig pyjamasdag idag. Grabbarna har fortfarande pyjamas på sej och jag myser i mina mysbyxor. Men man får väl ha sånna dagar ibland. Det händer ju inte varje dag :) Jag är uttråkad till tusen men känner samtidigt inte för att göra nånting. Jag har inte gjort nåt man kan kalla vettigt idag. Jag har inte ens tänt i pannan ännu. Men kanske dags att ta tag i det nu. Så Nicke kan få duscha när han kommer hem!
Den lilla killen är lite tjurig idag. Vill inte riktigt äta, sova eller göra nånting alls. Verkar som att han har lite ont i magen och munnen "/ Ja varför inte ta allt på en gång :) Så samtidigt är det skönt att vara hemma då!
Storprinsen känns lite varm. Men vet inte om det är "bustemp" eller "febertemp" lite svårt att avgöra då han inte kan sitta still i mer än 5 minuter.
Men han är sådär "feberröd" på kroppen som han kan bli när han får feber "/ Får kolla sen när han vart lugn ett tag..

Nää nu ska jag fixa till lite lunch till oss :) Gårdagens rester :)


Grejjat!

Suttit och grejjat lite med syrrans bloggdesign nu :) Jag är ganska nöjd faktiskt :) Resultatet kan ni se här.

Jag har kanske som ni ser grejjat lite med min med.. Ganska nöjd med den med :)

Vad tycks? :)

Studiedag

God morgon!

Kaffet är i magen, en av grabbarna är uppe men den andra vaknar nog om jag känner honom rätt!
Idag är dagis stängt! Kände igår att jag kanske ville hitta på nåt idag. Men just nu känner jag inte alls för det. Har sån fruktansvärd huvudvärk. Så det blir nog ytterligare en hemmadag idag. Eller ah, vi har ju varit iväg fredag, lördag, söndag och måndag. Så kanske lika bra att vara hemma idag. Det har varit ganska intensiva dagar då vi varit borta. Lillprinsen har inte direkt sovit som han ska. Och Storprinsen han är i övergångsläget mellan om han ska sova på dagen eller inte. Men jag tycker att är han trött och vill sova så får han det. Jag kan ju inte tvinga honom. Dom gånger jag lagt honom då han inte vill har han i ren ilska hoppat ut sängen och har fört ett jävla liv. Så ser jag att han är trött så lägger jag han, annars får han vara vaken.

Igår fick jag äntligen bytt mina bromsar på bilen. Storprinsen va hos mojmoj under tiden :)
Efter bromsbytet åkte jag och Lillprinsen till Willys för att handla lite grejer till kvällens middag. Det blev Kebabkyckling :) Har varit så sugen på det ett tag nu så nu fick det bli så!
Så jag och Storprinsen ska äta det idag på dan med, det blev såpass mycket över så det kan vi äta idag :D
Sen åkte vi för att hämta Storprinsen. Tog även en snabbkaffe hos mojmoj.
Sen va det dags att bege sej hemmåt. Tur att jag passade på att dammsuga medans Storprinsen va på dagis igår för det orkade jag verkligen inte när jag kom hem.
När maten va i magen så placerade jag grabbarna i badkaret och mej själv i duschen.
Lillprinsen får ligga på mattan i badrummet medans jag duschar, och igår ropade Nicke till på mej och då är Lillprinsen sååååååå nära på att vända sej till magen. Bara den där rackarns armen som va i vägen. Men efter lite kämpande så fick han ordning på det med och vips så låg han på magen :D Nu händer här grejjer!
Storprinsen va i ungefär samma ålder när han vände sej första gången men jag missade tyvärr det, stod som vanligt i köket och lagade mat just då! "/
Så det va kul att få se detta nu :)

Det finns väl ingen som känner för en kaffe i solen idag eller? Vi är som sagt hemma och bara att kika hit isf :)


120312

God måndag gott folk!

Helgen slut! Ny vecka och nya tag!

Idag ska vi försöka se till så mina bromsar blir bytta! Dejten blev ju som sagt inställd i fredags! Men nu måste det fungera idag :) Men allra först ska Storprinsen till dagis och busa av sej lite. Sen får han åka till mojmoj!
Sen blir det hem och elda lite och försöka ta tag i kaoset! Ja! Hemmet ser ut som ett kaos! Jag har inte orkat ta tag i det dom senaste dagarna. Vet inte vad det varit men nåt har gjort att jag inte haft någon som helst lust.
Ska försöka tvätta lite med. Tvättade 2 maskiner igår. Storprinsens termobyxor, överdragsbyxor och 2 jackor fick hänga ute och torka :) Och gudars vad fort dom torkade sen då :) Härligt värre. Hängde ut tvätt redan förra helgen och det luktar ju så fantastiskt gott!
Brukar hänga ut våra sängkläder när det är bra väder men har upptäckt att det ryker mer än vanligt ifrån grusvägen så vill inte göra det nu :(

Igår gick vi igenom lite kläder vi fick från Nickes kusin. Vi får de kläderna som hennes pojkar inte kan ha längre. Bara bra för oss :) Nu börjar det bli ganska stora storlekar så det får ligga nerpackat ett tag till. Märkte häromdagen att Storprinsen inte kan ha thocka långärmade tröjor i storlek 92 för dom är lite korta i ärmarna. Herregud! Han kunde ju ha det för 2 veckor sen! Vad händer! Jag får panik! Han växer så fort nu! Så numera har han 92/98 i kläder och det är kanske 2 månader sen jag rensade ur hans 86 kläder! Suck! Så det är himla tur att vi får massa från Nickes kusin så man inte behöver köpa allt :) Lite vill man ju ändå köpa nytt men långt ifrån allt. Ska denna månaden ska och köpa nya skor till han :) Det har vi med fått massa men inget som är i hans storlek direkt :(
Så hoppas Skopunkten fått in lite kul skor tills vi ska dit :)

Igår eftermiddag var vi ju bjudna till Farfar och Nina på middag! Barnen passade på och somna båda 2 innan vi skulle åka och sov ju givetvis längre än väntat så vi fick väcka båda 2 "/ Me sen vägrade Lillprinsen somna i bilen så han va ju kanske inte på sitt bösta humör! Men det går ju bra om man busar och skojar med han lite :) Men sen stenslocknade han i bilen.
Och jisses vilken god mat hon hade ordnat till. Grillat! Mums! Kyckling och kött. Majskolvar, tomater, potatisgratäng, tsatziki och massa gott! Va ju så man rullade därifrån :D

När vi kom hem var jag helt slut. Barnen fick på sina pyjamasar och sin mat och sen i säng. Jag stannade inte uppe så länge jag heller då mina lgon gick i kors! Och jag har faktiskt sovit hela natten! Inte vart uppe eller vaken en enda gång! Sen ljöd ju "alarmet" 4,55! Men det kan jag godta faktiskt när man fått sova såpass bra. Men det verkar som att han vill ha mat då oavsett vilken tid han får mat på kvällen. Igår fick han ju senare än vanligt men vaknade ändå samma tid! Det är nog övergående det med skulle jag tro! Väntar med spänning tills vi kan flytta han till sitt rum. Men nu är jag lite sådär lver det med tanke på att han vaknar då kl 5! Kanske ska vänta till han sover natten igenom. Ah vi får se!

Nu verkar det som att Storprinsen vill komma upp :)

Ha en underbar dag i det fina vårvädret! Det ska jag försöka ha iaf!


120311

Sunday!

Helgen har gått i radande fart! Igår var vi på familjeträff nere vid bygdegården. Himla mysigt måste jag säga. Storprinsen tyckte det va roligt att träffa lite andra barn än dom på dagis. Men han ör ju lite egen. När alla andra barn fikade så passade han på att leka i sandlådan helt själv. Ja de e klart, då fick han ju ha alla andra grejjer för sej själv :)
Efter träffen gick vi hem och packade in oss i bilen för att åka till faster Lina!
Hos henne fick vi smörgåstårta, åååå så mumsigt! Barne härjade bokstavligt talat. Storprinsen va helt slut när vi skulle åka hem :)
Kvällen var bara mys. Storprinsen fick sitt lördagsgodis när vi kom hem så att sockerkicken skulle lägga sej innan läggdags :) Haha!
Vi satt uppe och tittade på Morden i midsommer, jag och mamma. Jag har bojkottat hela melidifestivaljipoot i år då man alltid blir besviken på resultatet ändå. Men i år verkar det som att svenska folket fått lite smak ändå och skickade Loreen till Eurovision!
Knallade in till sängen och la mej runt 22,30 och väntade på att Nicke skulle ringa och vill bli hämtad hos sin syster :) Men han ringde aldrig. Och när jag va uppe inatt vid 3,15 så va han hemma! Han hade fått skjuts hem :) Skönt att jag slapp gå upp och hämta honom ändå :)
Lillprinsen vaknade kl 5. Sen somnade han om som vanligt efter maten och jag gick faktiskt och la mej igen! Meeeeeen då ljöd ju det andra alarmet! Haha! Så då gick jag upp ändå!
Idag blir det nog att fixa lite hemma och sen ska vi till Farfar och hans Nina. Hon fyllde år igår och då ska dom bju på middag idag :) Mums! Grillat va de visst nån som sa! :D

Veckan som kommer blir ganska lugn. Dejten på Volvo blev inställd i fredags då det hade kört ihop sej lite för honom i fredags. Och jag är ju ingen "betalande kund" så det är bara att gilla läget :) Så imorn gör vi ett nytt försök!

Vad hittar ni på idag?


Fredag

God fredag folket!

Känns inte som att jag har så mycket att skriva om idag. Men får väl försöka komma på nåt.

Igår var jag och den lilla fisen på mammaträff! Mysigt att träffa massa mammor och barn :) Johanna kunde tyvärr inte följa med. Men nästa gång hoppas vi hon följer med :)
Dagens ämne var "säkerhet i hemmet" hur man skyddar sina barn bäst. Ja det är ju inget jag redan vet :P Vi har ju redan säkrat lådor och skåp i köket och det andra tar vi undan för undan.
Sen var det dags att hämta den stora killen på dagis :)
Åkte en snabbis till affären i Sexdrega för jag skulle ha en låda att skicka då jag har sålt lite kläder på Tradera igen :)
Sen åkte vi hem och bara va! Klockan 16 bar det av neråt Kinna för att möta upp Nicke för att gå till banken. Och igår va det ju öppet! :) Haha!
Sen åkte vi hem och lagade lite mat! Sen tog vi kvällen. Lillprinsen la sej vid 18,30 och han sa inte ett knyst så han va nog ganska trött! Och Storprinsen la sej vid 19,15. Skönt med egentid på kvällen :)
Jag var helt slut i huvudet igår. Hade gått med en grym huvudvär som inte ville försvinna alls! Men men.

Idag ska vi ju som sagt iväg med bilen. Äntligen! Har dock lite ångest lver kostnaden. Och jag vet att det snart blir mer kostnad då besiktning närmar sej. Och jag tror dock inte vårat avgassystem går igenom i år igen. Det läckte förra året men inte ens "bra och veta" fick vi. Och det läcker inte mindre nu "/ Det är ju till och med så JAG hör det och jag kan INGENTING om sånt :P
Kanske kunde be Conny slänga ett öga på det idag och se hur illa det är.

Nu tog fantasin slut..


Tänka sej för

Det är nu man måste börja tänka sej för vad man säger.
Vi har en liten papegoja här hemma som upprepar ALLT som sägs. Kan dra några exempel där man absolut inte kan hålla sej för skratt:

Härom kvällen i badkaret med pappa:
Pappa: Max skvätt inte nu när lillebror ligger på golvet!
Max: Jo pappa!
Pappa: Nej Max du får inte göra så!
Max: Säg inte emot mej!!
Mamma: Brister ut i asgarv! Haha!

Sitter vid bordet och äter lunch:

Mamma: Va det gott Maxen?
Max: Mamma! Ät nu, va tyst!
Mamma: Jag äter, jag har massa mat i munnen.
Max: Aha! Måste tugga färdigt först!

Ska packa in kassar med mat i bilen då handtaget på den ena kassen går av:

Mamma: HEL.....
Max: Hevlete!
Mamma: Nej Max så får man inte säga.
Max: Nää! (ser fundersam ut) Pappa säga så!
Mamma: Nä pappa får inte säga så heller!
Max: Nähä. (följt av en lång suck!)

Sitter i bilen påväg till dagis:

Mamma: Vad ska du göra på dagis idag?
Max: Leka med Inez (det obligatoriska svaret)
Mamma: Vad ska ni leka för nåt då?
Max: Åka pulka!
Mamma: Men det kan ni nog inte göra idag för det finns ingen snö!
Max: Åh Herre Jisses!

Det är sånna där små konversationer som verkligen förgyller dagen! Ibland när han säger något riktigt dumt så kan man inte hålla sej för skratt, men när man då ska tillrättavisa honom när han gör fel så är inte det så lätt när man skrattar. Hur bät man sej åt då?


120308

Natten har varit mycket bättre. Har väl sovit av ren utmattning.
Lillprinsen vaknade av pappas alarm tror jag. Så då fick han lite mat och så somnade han som vanligt.
Gud vad jag vill flytta han till sitt rum nu. Det är bara en dörr som saknas nu. Sen kan han flytta dit!

Idag är det mammaträff :) Ska bli skönt att komma ut och träffa lite folk. Men först ska Storprinsen köras till dagis. Sen vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Mammaträffen börjar 9,30 och samtidigt känns det onödigt att åka hem mellan men vad ska man göra..? Brukar vara hemma runt 8,30 efter jag lämnat Storprinsen. Så får väl åka hem för en halvtimme och hoppas att Lillprinsen vill sova kvar i bilen. Han brukar i regel vakna när jag stänger av bilen. Vill inte vänja honom vid att sova med bilen igång. Men dom senaste gångerna har han iaf sovit 30 minuter efter jag stängt av bilen. Lite skillnad mot Storprinsen som kan sova i bilen 2 timmar :) Haha! Tur man har en "barnvakt" som fungerar med batterin :)
Efter mammaträffen ska vi hämta Storprinsen och sen blir det en eftermiddag hemma. Klockan 16 ska vi bege oss mot Kinna för att göra ett nytt försök att ta ut pengar. Banken va ju stöngd i måndags "/
Vilket påminner mej att jag måste ringa AD-center idag! Så imorn ska min bil få sina nya bromsar :) Och Storprinsen får vara hos sin älskade mojmoj! Hon ska sen följa med hem över helgen. Nickes syrra fyller år imorn och ska ha fest på lördag. Så för att han ska kunna gå på den och kunna komma hem så kommer hon hit :) Kan ju inte lämna barnen för att hämta honom även om dom sover..

Så kom den däringa snön inatt! Man kan ju inte låta bli att bli lite depp. Men Mars är ju fortfarande en vintermånad och då får man räkna med det! Bara att gilla läget tyvärr! Men det skulle visst övergå i regn framåt kvällen eller eftermiddagen så det försvinner nog fort. Och i nästa vecka skulle det bli upp till 13 grader varmt :) Det gillas mycket!

Nää nu vaknar den lille med så ny ska vi mysa innan det är dags att bege sej!


...

Tänkte jag kanske skulle ta och berätta för er vad det är som gör att jag inte sovit inatt och vad som gjort att jag vart depp hela dagen.

Igår när vi precis lagt oss så fick jag ett sms där det står att min svärfar har försökt ringa mej. Nicke blir hemskt nyfiken och går och ringer till honom. Jag ligger kvar i sängen och njuter av min bok så länge. Tills han kommer och ber mej komma ut i vardagsrummet. Då berättar han att hans fasters gubbe tagit livet av sej! Jag sätter mej på bordet och frågar om han skämtar (det va ju inte så kul kom jag på) Han va ju här på dopet för guds skull!
Genast faller mina tankar på min pappa. Kanske ska berätta bakgrunden med, för er som kanske inte känner mej för väl eller kanske inte alls.

Den 11/2-1999 är dagen som förändrade mitt liv totalt. Jag är nästan 15 år gammal när min pappa bestämmer sej för att ta sitt liv. Att inte vilja finnas kvar i våra liv, se oss växa upp. Man var väl kanske redan en arg tonåring, men detta gjorde ju inte saken bättre. Och när man är såpass ung som jag då var så sörjer man inte på samma sätt. Men jag vet att jag var mest förbannad på honom! För att han valde att göra som han gjorde. Så egoistiskt! Så jag sörjde inte honom på det sätt man kanske skulle gjort! Men det har jag bittert fått ångra under senare år. Det har jagat mej nästan!

Så när vi nu fick detta beskedet igår så revs det upp massa tankar och känslor hos mej som jag inte trodde fanns! Jag grät som en stucken gris och har sovit så fruktansvärt dåligt inatt.
Dagen idag har varit minst lika jobbig. Det är verkligen inte bra att vara ensam när man är deppig. Då tänker och grubblar man ännu mer.

Men "som tur är" så stod vi inte dom så nära eller vad man ska säga. Vi hade inte så bra kontakt med dom. Så själva helheten av att han är borta gör inte så ont (det lät inte bra men vet inte hur jag ska förklara)
Det sjukaste av allt är att detta är det 5:e dödsfallet på 1 år nu! Nu får det fan vara bra med eländet! Jag vill kunna njuta av mitt liv och min familj! Inte trippa nervöst på tå och vänta på nästa tråkiga besked!

Fuck!!


!

Det känns som mitt hjärta slitits itu! Gamla sår har slitits upp från sina gömställen. Trodde att de var väl gömda. Ont, det gör så ont! Trodde inte det kunde göra så här ont efter så lång tid.


120307

Mår inte jättebra idag. Fick åter igen lite tråkiga besked igår kväll. Vad det är tänker jag faktiskt inte gå in på nu. Men beskedet har gjort att jag sovit riktigt uselt inatt! Jag är fruktansvärt ledsen, trött och har en enorm huvudvärk! Men men! Får ta dagen som den kommer. Vi har inget planerat förutom dagis, och så kommer det förbli. Jag vill bara vara hemma idag! Vill någon göra oss sällskap så är ni välkommna. Jag kanske behöver någon att prata med kanske, vad vet jag..?

Anw! Igår gjorde vi ju en impulstur till staden och City Gross för lite handling! Efter det gjordes inte så mycket faktiskt! Den lilla killen ville inte riktigt sova trots att han vart vaken 3 timmar och var super duper trött. Men lite innan 16 fick jag honom att sova en liten stund så jag och Storprinsen kunde göra lite mat iaf. Och givetvis sov Lillprinsen inte riktigt så känge som jag önskat. Men å andra sidan hade han sovit jättebra under dagen. Efter att maten var i magen och disken undanfixad så var det soffläge som gällde.

Nää! Känner inte för nåt nu!
Hörs!


.

Varför kan man aldrig få må riktigt bra? Varför är det alltid nånting som ska sätta käppar i hjulet?
När ska man få njuta av livet?
Hur kan det vara så orättvisst?
Den ena tråkigheten avlöser den andra, innan man ens hunnit hämta andan.
Hur mycket ska man orka med egentligen?


Det sket sej...

... med den lugna hemma dagen. Efter vi plockat upp Storprinsen på dagis blev det en impulstur till City Gross. Efter genomgång i frysen insåg jag direkt att det skulle bli svindyrt att handla det vi behövde nere på ICA. Så det fick bli en tur till stan idag igen. Men blev bara fram och tillbaka, det är visst någon som har snott min energi idag och vägrar lämna tillbaka den. Är så trött! Vet inte varför, för jag har ju sovit bra inatt! Så det är vä tur att vi inte har nåt planerat för imorn heller, får väl göra det som inte blir gjort idag då :) Inte för att det är så mycket men. Den däringa snabeldraken behöver visst ut och rastas, IGEN! Jag fattar inte. Jag dammsög ju i Lördags! Var kommer all skit ifrån? Kanske är jag som är känslig och det inte alls är så sketet som jag tycker att det är "/


120306

God Tisdag gott folk!

Idag blir en lugn hemma-dag! Känner faktiskt inte för att göra nånting alls. Så det får nog bli så. Storprinsen ska till dagis bara.

Igår va jag som sagt på volvo med min bil. Det var fruktansvärt deprimerande, kände bara att jag ville skrota bilen nu! Orkar inte lägga mer pengar på den känner jag! Men nu blir det ytterligare 2800:- Men nästa ägare behöver ju inte byta ett skit då om man ser till hur mycket vi har bytt :) Men å andra sidan så har vi haft den i 4 år nu. Och vi har ju bara bytt sånt som är förslitnings grejjer. Frågade Conny lite igår om V50. Om det va en bra bil osv. Men det va tvärstopp där! Han verkligen avskyr V50. Så det blir nog ingen V50 här inte. Nicke pratade med honom igår kväll och dom kom väl fram till att en Ford Mondeo skulle passa oss bra. Vi ska iaf provköra en. Och nästa bil blir en Diesel verkar det som. Jo men jag kör ju så sjukt mycket egentligen. Och min bil drar fruktansvärt mycket och är för stor. 9/10 gånger är det ju bara jag och barnen som åker. Så en diesel skulle löna sej i längden :)
Vi får se vart detta slutar. Lite dumt bara att våran bil inte är nybesiktigad så det blir lite svårt att sälja den nu. Vet inte hur dom är med att köpa in en bil på Volvo som inte är nybesiktigad? Iofs gör dom väl en egen besiktning på den när dom tar in den. Antar jag..?! Har en tid den 31 Maj för besiktning. Får se hur stor arbetsorder det blir på den. Är rädd att avgassystemet inte går igenom. Fast det trodde jag förra året med men det klarade sej. Men nu "brummar" den mer än den gjort förut.

Medans jag va på Volvo va Storprinsen hos mormor. När jag hämtade honom på dagis frågade jag om han ville vara hos mormor medans mamma fixade bilen. Han sken upp med hela ansiktet och skrek "JA!!" Haha! När vi stannade utanför mormors hus och han fick syn på henne fick han panik för han kom inte loss fort nog :) Han gick så snällt med henne upp och jag fick Kram och Puss innan han gick :)
Det hade inte vart några som helst problem medans jag va borta och det va skönt. Han har nämligen ett jäkla humör den där killen och det är som att vända på en krona ibland!
På väg hem så skulle han bara inte sova. Han satt och sjöng om sina dagisfröknar :) Sötejöte. Han kommer nog bli låtskrivare :) Igår när vi skulle åka till dagis så hittade han på en låt "Ja åka dagis, ja åka dagis, ja leka Inez" Haha! Han är för söt!
Men allt låthittepåande tog krafterna ur honom och han somnade till slut.
Jag och Lillprinsen (som ALLTID slår upp sina blå när vi kör in på gården) gick in och grejjade lite. Vid 16 skulle vi åka ner till banken i Kinna och möts upp Nicke. Men när vi kommit dit och jag packat ner Lillprinsen i vagnen och krånglat så visar det sej att det är STÄNGT! Men va i h*****e! Det har ju varit öppet länge på Måndagar innan väl?! Jaja! Bara att åka hem dårå. Hemma skulle det lagas mat, duschas, bada barn och natta barn.
Och när barnen lagt sej blir ja alltid så himla trött och slö. Det är precis som att man slappnar av för mycket på nåt sätt och man orkar inte göra ett skit mer! Bara jag som har det problemet?!

Ååååå där va huvet tömt! På återskrivande!


120305

Idag blev det ingen egentid här inte. Lillprinsen vaknade vid 2 inatt och ville inte somna om utan mat "/ Så då vaknade han vid 5,45 istället och ville gå upp. Och då mina barn är synkade att vakna samtidigt så kan ni ju tänka er! Ja! Den stora vaknade samtidigt! Suck!

Idag ska Storprinsen till dagis igen. Han kom ju inte dit i fredags då bilen inte startade "/ Efter dagis ska vi åka till staden! Bilen ska få sej en genomgång på bromsarna och den stora får då vara hos sin älskade mormor. Lite bôkigt att ha med honom på volvo då han pillar och grejjar med ALLT! Så kan han vara hos mormor ist är det ju bra.
Efter Volvo blir det troligtvis ett besök i affären. Jag har inte kollat i kylskåpet än men det saknas säkert nånting för veckan. Om inte annat behövs det säkert lite mjölk. Finns ju 2 kossor här. Hade vart billigare och köpa en kossa och ha i trädgården :D haha!

Annars är dagen lugn! Tror jag. Bara de däringa vanliga "sysslorna" :)
Hela veckan är nog lugn skulle jag tro. Bara Torsdag som jag vet är lite bokad, då är det mammaträff igen.
Helgen däremot är ganska fullbokad så denna helgen ska jag väl inte känna mej uttråkad :) Lördag är det en familjeträff här i Roasjö och efter det ska vi på 25-års kalas. Och på söndag ska vi till Farfar och hans Nina och äta middag :) Hon fyller visst år men vill inte fira :) Haha!

Såå, blir inte så mycket nu då jag inte kan koncentrera mej när båda barnen är vakna! Så det kanske kan bli ett litet inlägg till idag medans dom sover :) OM dom sover. Storprinsen har inte sovit middag på 2 dagar nu "/ Verkar som att han inte vill alls längre! Liten börjar bli stor :)


Tråkdag!

Så var den återigen här! Den här tråkiga dagen. Vad är det som gör att Slndagar är så tråkiga?? Det är ju liksom alla andra dagar i veckan en vanlig dag "/

Igår va som sagt grabbarnas moster, kusin och mormor här. Vi fikade lite och sen åt vi "Ankpaka" till lunch. Det är verkligen Storprinsens favoritmat. Synd att man inte kan äta det varje dag :) Haha! Nä! Han har blivit jättebra med maten! Han äter det han blir serverad och oftast äter han upp all mat utan att vi behöver tjata! Och det är väldigt skönt att slippa.

Nicke åkte en sväng upp till Rångedala för att tvätta sin bil och städa ur den. Och som vanligt fastnade han på några koppar kaffe! Samma sak varje gång. Jag var hemma med barnen och kände hur min rastlöshet bara växte inom mej! Ååå vad jag ville hitta på nåt! Men det fanns ingen som var hemma och ville ha besök "/ Hmm! Så det blev en pizza och slapp på soffan! Nicke smorde min mycket onda rygg och det blev så varmt och gott så! Sen var det dax att ha en dejt med kudden! Sovit himla gott inatt med, fram tills "alarmet" ljöd 5,15! Blöja + mat = stensovande unge :) Men nu tror jag att den Stora killen vaknar snart. Skulle inte förvåna mej alls. Han vet absolut inte vad sovmorgon är. Hade det varit så att jag visste att han sov lite längre på morgonen så skulle jag inte gå upp riktigt så tidigt som jag gör. Men han är så oberäknelig vad gäller det. I fredags ville han komma upp kl 5,15! Helt otroligt!

Idag kommer grabbarnas Farfar och hans Nina! Dom har ju varit i Thailand och missat Lillprinsens dop och min födelsedag (fast på min födelsedag va dom ju iofs hemma) men så ska vi fika lite idag. Det va längesen dom träffade grabbarna nu.
Sen kommer det ett par och hämtar garderoben idag. Det gör lite ont i hjärtat när jag så gärna vill ha den kvar men pga platsbristen i Lillprinsens rum måste den bort. Och jag får ändå inte som jag vill med den så då kan jag likaväl sälja den. Min tanke var att ha den i hallen då den är perfekt storlek för det, den vi har där är på tok för liten. Så det hänger jackor lite här
Och var i hela huset! Nicke säger att han ska göra en platsbyggd men det kommer väl ske år 2030 nån gång med den farten. Jag har ju bara tjatat om att få ner den garderoben till hallen i 3,5 år nu och den har bara bytt rum (och det fick jag göra själv!)
Anw! När garderoben är borta ska jag leta efter en ganska stor text att skriva på vägen som blir vid hans säng! Tror att jag gör "egen text" och fixar själv. Ska jag beställa en såpass stor väggtext kommer det kosta en hel förmögenhet! Ska bara komma på något bra att skriva! Någon som har nåt bra förslag??

Nope! Nu var min skalle tom igen! Får fylla på den under dagen så kommer det mer inlägg imorn :)


Löööördag

Jaha, lördag idag! Idag kommer grabbarnas moster, kusin och mormor på besök. Lite födelsedagsfika blir det. Ska ta mej i kragen och dammsuga av nu på morgonen innan dom kommer. Sen ska jag kasta mej i duschen och möjligtvis inte gör speciellt mycket mer under dagen. Jag har lovat Storprinsen "Ankpaka" till lunch idag. Han stod och kollade in i mormors kylskåp igår och sa att han ville ha det. Men hon hade ju inga. Så då sa jag att jag kunde fixa det idag.

Gårdagen var lite krånglig för mej. När vi skulle ge oss iväg till volvo så startade inte min bil. Jag visste direkt vad problemet var och jag blev så arg på mej själv när detta är andra gången jag gör så. Där jag parkerar min bil är det ytte pytte lite lutning, och har man då lite för lite bensin i bilen (inte så så att bensinlampan tänts) så startar inte bilen för att bensinpumpen sitter bak på min bil! Så då började jakten på en skvätt bensin! Men båda mina närmsta grannar hade åkt hemifrån och dom andra hade fullt upp och var inte heller hemma! Suck! Fick ringa min mekaniker på Volvo och förklara att ja är dum i huvet som ställde bilen så! Så jag får komma på måndag istället. Tur att man är kompis med mekanikern för annars hade det nog inte blivit så bra. Haha! Men efter många om och men fick jag en slatt bensin. Våran granne när vi bodde i det andra huset va så snäll och kom ner med en slatt! Så när bilen startat packade jag in grabbarna i bilen och åkte till mormor, Storprinsen skulle ju vara där medans jag var på volvo och han blev så ledsen när jag sa att han inte kunde åka. Så jag fick gottgöra honom och åka ändå. Han stannade hos mormor medans jag och Lillprinsen åkte till affären. Han verkligen ÄLSKAR sin mormor. Mamma existerar inte ens när mormor är i närheten. Lite skönt men ändå jobbigt!
Vi va hemma igen lite efter 16 och då skulle maten göras. Vi gjorde hamburgare! Väldigt underskattad mat. Gott och lätt att göra. Lillprinsen somnade runt 18,30 och sov då för natten. Och Storprinsen la sej vid 19,15 ungefär. Själv va ja så trött så jag satt och halvsov innan klockan va 20 :) Haha!
Sen vaknade jag till Lillprinsens ljuva stämma 5,15! Sen dess har jag vart vaken. Måste ju få min egentid på morgonen! Annars är jag på dåligt humör resten av dagen och det är ju ingen som vill :) Haha!

Haha! Storprinsen fick post igår! Tyckte det va så mysigt! Ett kort på 3 apor som låg på stranden i Krabi-Thailand. Så det va från Farfar och Nina som skrev att dom hade det bra och att dom saknade honom! Sött!

Nää nu har hela huset vaknat så får väl umgås lite med dom :)

Have a nice day!


Månadsångest!

Varje månad runt den 25:e får jag alltid svårt att sova och ont i magen. Detta beror ju givetvis på den berömda räkningshögen. Och jag är säkert inte den enda i världen som känner såhär. Och jag tycker inte att det är en så jobbig tid att inte kunna sova ordentligt. Att detta kan vara så ångestframkallande är skrämmande.

Jag är trött på att behöva vända och vrida på varenda krona hela tiden! Det är hela tiden någon extra utgift! Som nu! Bromsar till bilen! Och det är ju inte helt gratis! Men får hoppas att det inte är så farligt som jag befarar! Det återstår att se senare!


2/3-2012

Då va det äntligen fredag idag. Numera ser jag faktiskt fram emot fredagarna och helgen. Nicke har inte jobbat på flera flera helger nu :) Och han ska inte göra denna helgen heller :D
I helgen blir det födelsedagsfika för dom närmsta i familjen.
Min syster var ju som sagt här igår, och Storprinsen var överförtjust över att hans moster var här :) Det skulle lekas, busas, mysas och kramas hela tiden. Så det var full rulle på honom kan man säga. Hon skulle ju bjuda oss på middag :) Det serverades ett enormt lammlår med potatis, brysselkål, sås och sallad. Jag har alltid varit skeptisk till just får! Alla säger att det är så segt och inte alls gott. Men det var faktiskt hemskt gott, men det är nåt med konsistensen på köttet som var lite konstigt. Men det va ju gott och det är säkert en vanesak med konsistensen :)

Jg gav mej på att för första gången i hela mitt liv baka kärleksmums igår! Allt gick jättebra fram till dess att glasyren skulle på. Tyckte den kändes lite väl tjock. Ja det är väl inte så konstigt när man glömmer hälla i det smälta smöret!! Gahh! Men det fixade syster till sen när hon kom. Hon delade den på hälften och gjorde en "dubbelkaka" sen gjorde vi en ny sats glasyr och hälde på! Oj, oj, oj så gott det blev!
Efter maten blev det soffhäng! Jag var totalt slut och somnade på soffan! Trevligt sällskap jag är :) Jenny väckte mej vid 22 när hon skulle bege sej hemmåt. Så då gjorde jag mej redo för sängen. Sovit jättegott inatt fram till dess att Lillprinsen vaknade 4,30! När jag va uppe för att värma hans mat tyckte jag att jag hörde Storprinsen. Jag matade Lillprinsen och gick sen upp för att sätta på mitt kaffe. Och ja! Storprinsen va vaken! Suck! Klockan va ju bara 5! Inget att göra åt tyvärr!
Så vi har haft riktig mysstund nu på morgonen och Lillprinsen vaknar säkert snart.

Idag blir det en sväng till stan och Volvo! Min bil luktade konstigt och det rök om den när jag kom hem igår efter jag lämnat Storprinsen på dagis. Ficka panik och slet ut Lillprinsen från bilen. Messade till min kompis och frågade om hennes man (som är mekaniker) jobbade i närheten och kunde kolla på den. Men det kunde han inte. Men fick iaf tag på "våran" mekaniker på Volvo. Och han stillade min oro genom att säga att det är nog "bara" bromsen som låst sej och blivit så varm. Så när jag sedan skulle hämta hem Storprinsen så gjorde jag en tvärnit och det verkade som att det kanske lossnade. Men mina bromsar bak skrapar lite så han måste kika på det med "/ Så ska dit idag och få domen. Vi har även pratat om att sälja den gamla trotjänaren. Den har ju ändå funnits i familjen under 4 år nu. Så ska se om jag kanske kan få en värdering på den idag. Så får vi se vad det kan bli :) Jag vill gärna ha en V50 men är ganska osäker på om jag får in 2 barnvagnar i den. Kunde ju gå över till grannen och kolla, dom har en V50 :) Kunde ju testa iaf!
Helst av allt skulle jag vilja ha en XC60 :) Meeeen det tillåter INTE våran ekonomi :( Tycker dom är så fina! Får se om det blir nåt bilbyte det närmsta :)
Det dumma är ju att våran inte är nybesiktigad så får väl iaf vänta till dess. Den ska in senast sista Maj :) Just de! Jag hade ju fått en tid för det men måste ändra den ju! Kom ihåg, kom ihåg!

Nää men nu vaknade Lillprinsen då!

Have a najs day! :)


1/3-2012

Jisses! Knallar vi in i Mars månad nu då! Vart tar tiden vägen? Det går alldeles för fort nu tycker jag. Snart är det midsommar och Storprinsen firar sin 3:e (!) födelsedag! Vad hände där? Han va ju nyss bäbis! Suck! Jaja! Snart fira Lillprinsen sin första födelsedag med så det va ju bra med det! Och snart är dom 18 och lastar sina grejer på flyttbilen! Uscha!

Min mage vill inte riktigt med mej idag. Vaknade nån gång i natt av att jag hade rejäl magknip! Och det ville inte alls släppa, men nu har det iaf släppt lite granna. Tack och lov.
Vet inte vad den vill säga med detta faktiskt. Hoppas det inte blir nåt mer utav det bara. Mår ju bra i övrigt.

Igår hade jag ingen produktiv dag! Man kan likna min hastighet med en snigel ungefär. Svårstartad och jäklig. Men sen kan det också berott på att jag hade en mammig och sovvägrande kille. Han ville helst av allt sitta i mammas knä mest hela tiden. Gick jag ut från rummet blev han galen. Och han är på tok för tung för att jag ska bära med mej honom överallt. Som tur är så tog Storprinsen hand om det om jag behövde gå från rummet lite. Han pratade och busade med honom.
Tror faktiskt det är tänderna som spökar lite. Har sett att det är en tand nere på väg, och igår när jag kikade såg jag vita prickar på tandköttet uppe med "/ Ja, hellre flera på en gång än en och en. Det är ju lika jobbigt oavsett! För oss alla. Men tack och lov har han sovit ordentligt inatt, fram till kl 5 då han va hungrig och nu sover han igen. Men han vaknar nog snart om jag känner honom rätt!
Och det är ju inte riktigt lätt att få i honom alvedon heller "/ Det får men det är svårt! Och jag är faktiskt lite emot suppar. Det känns inte riktigt rätt. Likadant med att ta tempen, känns också fel. Så jag trilskas hellre med flytande alvedon. Och vi har ju en örontermometer men den får vi ju inte använda på Lillprinsen förrän han är 1 år pga hörselgångarna! Men så smidigt det är med örontermometer! Lite smådyra men helt klart värd varenda krona :)

Idag blir en lugn dag skulle jag tro, känner mej inte på topp med tanke på magen. Men den blir nog snart bra :) Min älskade syster kommer hit i eftermiddag och ska laga middag till oss :) Innan dess ska vi se om jag kan slänga ihop en plåt med kärleksmums! Får se hur Lillprinsen är när han vaknat!
Och måste ju få fram den jäkla snabeldraken som inte hanns med igår heller. Ryggen känns dock bättre idag.

Damn! Måste ge mej ut en sväng idag jue! Mina cigg börjar ta slut "/ Suck! Åhh! Jaja! Får väl bara göra det då.