halva veckan

Då har halva veckan gått. Måste faktiskt erkänna att de gått ganska fort. Skönt att det är torsdag imorn! Snart helg =) Och Bäbisen den lever o knuffar på sin mamma. Det är så sjukt mysigt att de inte går o beskriva. Helt underbat att känna de lilla livet i magen. Längtan efter att h*n ska komma är obeskrivbar! Längtar som bara den. På senaste ultraljudet blev BF framflyttat 6 dagar ju! Till den 19 juni! På fredag så har jag gått halva tiden! Gud vad fort det har gått egentligen! Love ya!

liten lista

Humör: sådär faktiskt, något tröttis

Gjort: inte så mycke, vart hos syster o fikat

Planer: matlagning och körslaget

Ser på: datan just nu

Lyssnar på: teven

Läser: det jag skriver just nu.

Dricker: ingenting just nu men drack vatten nyss.

Äter: ine något för tillfället

Bästa: att bebben lever o sparkar på mamma

Sämsta: att jag verkigen behövde gå utanför dörren idag :s

Väder: kallt o ruggigt.

Kläder: svart fleecejacka o mysisar

bäbismage 18+4

Nu börjar det allt hända grejjer.. Äntligen!
Lägger in en liten bild så får ni allt se. Tycker dock att jag är ganska liten mot vad jag kanske ska vara.Men det säger väl bara pang så är ja tjock som en gris =) haha




OBS! Bristningarna fanns där innan så dom har jag inte fått nu iaf.. Haha


sjusovare

Gomorron.


Idag vaknade jag av en svärande sambo då han upptäckte att han försovit sej. Då va klockan 7:11 han skulle då ha åkt vid 5 egentligen. Hmm så han hade nog nanat gottigt. Men när man försover sej blir hela dagen förstörd så jag hoppas verkligen inte han är sur när han kommer hem utan att det gått över då. Tjuriga karlar orkar jag verkligen inte med.


Jag har jagat Barnmorskemottagningen sen igår och nu har jag äntligen fått tag på dom. Men min barnmorska skulle ringa upp under dagen då hon hade det fattigt med tider som passade mej och mitt arbete. Så vi får väl se vad vi hittar för lösning. Känns som att det är lite svårt för mej att riktigt bestämma en tid då mina arbetstider kan variera lite varje vecka, men som tur är, är inte min chef heeelt omöjlig att ha och göra med så att kanske byta en tid här och där kanske inte gör så mycket. Det har ju gått bra innan. Och dom vet ju hur läget ligger till.


Imorn är det dags att återgå till jobbet. Jag vet inte om jag är så glad över det då jag inte känner mej 100% frisk, men jag känner mej bättre idag än jag gjort på hela veckan jag har vart hemma. Så får hoppas det känns bra imorn med. Ska dock bli skönt och komma in i de dagliga rutinerna faktiskt. Nu när man är hemma har man inga direkta rutiner, man vaknar när man vaknar och kanske bara slappar en hel dag framför teven. Fast jag är lite för rastlös för att ligga där en hel dag (om jag inte är helt död då dvs) så jag vill gärna ha något att pilla med om jag ska vara hemma. Så nu när det fortfarande finns tvätt att tvätta så gör jag det idag. Hittar säkert nåt annat att göra med. Måste dock bege mej till "storstaden" Svenljunga för att köpa mjölk. Fast känns ju lite sådär att åka dit bara för det. Så jag tänkte jag väntar till posten kommit och ser om våran nya box till parabolen finns att hämta ut för då har jag ju en annan anledning att åka dit.


Nu ska jag äta lite frulle tänkte jag. Ha det gott så hörs vi kanske senare!


 

PS! Glöm inte visa att du varit här =) DS!

Schå

Nu har jag suttit o petat lite med min lilla blogg.. Fått in diverse grejjer jag vill ha som babycountdown, klocka o en besöksräknare. Kan ju va lite skojjsigt o veta hur många som egentligen besöker min lilla sida. Det lämnas ju inte så många kommentarer så man vet ju inte (pik)
Så vad tycker ni om dom små ändringarna?

Nu ikväll har det vart matlagning o tvättning på schemat. Nicke har som vanligt vart i garaget o pillat, bra för då vet jag vart han är ;) haha..
Lite senare kom en arbetskamrat till honom o tackade för skjutsen senast och lämnade en hel plastkasse med bullar. Dock tror vi inte han själv har bakat men det va ju en gullig gest. Annars har det inte hänt så värst mycke här idag, mest slappat när jag kunnat.

Imorn ska jag inte ut på några utflykter vad jag vet.Blir nog att stanna hemma och vårda sej innan man ska tebax till jobbet på onsdag. Jag e ganska trött på o va sjuk nu vill jag lova. Men tyvärr är jag rädd att detta inte är det sista. Känner mej inte 100% frisk så man vet inte. Jag vet dock att man är lättmottaglig för sjukdommar när man e gravid men detta är fan löjligt.

Nääe, nu tror jag att jag ska gå på dejt med min kudde en stund. Får se hur mycke man får sova inatt. Massa hoppas jag!

Good night, sleep tight!

PS! Lämna gärna ett litet avtryck att du vart här =) DS!

måndag 19/1

Idag har jag vart iväg en sväng och handlat med min mamma. Hon behöver ju oxå de. Så jag passade på att handla lite hem till oss med. Lite av det vanliga bara..
Idag kommer det att serveras korv stroganoff  *mumma* det va längesen vi åt det så då tyckte jag att det passade bra idag.

Tänkte egentligen bara svara på en kommentar jag fick angående inlägget "gaahhhh"

- Jag ringer inte till dej bara för att jag vet hur du mår och jag har talat om för dej tusen och åter tusen gånger att jag inte mår så bra alla gånger själv. Och då vill jag inte belasta dej med mina problem när jag vet att du har egna att ta itu med! Så! Då har vi klargjort detta!


Nu ska jag gå till köket o pilla lite, kansk skulle tända i pannan först. Lite småkyligt här..

Pusshej.

haha

Fast jag fick det ju att fungera nu då =)

*duktiga mej*

hjälp sökes

Jag har ju då hittat en nedräkningsgrejj på www.babystrology.com och vill jättegärna ha den rullandes härpå min blogg.. Finns det en vänlig själ där ute som kan hjälpa mej med detta? Skulle vara supergulligt. Jag har en HTML kod som jag har kopierat från den sidan. Vill någon hjälpa mej? *bönar o ber*

gaahhhh

Nu måste jag bara få avreagera mej lite!


Jag blir så jävla arg när folk hela hela tiden gnäller om hur jobbigt deras liv är. Jag har det kanske inte så bra alla gånger heller men vem tänker på det och lyssnar på mej? Jo min älskade mamma och min älskade sambo. Inte håller jag på o ringa till andra för att sen inte kunna ta lite kritik när man säger ifrån utan blir förbannad och slänger luren i örat hela tiden för att sen skicka ett sms för att fråga om man inte kan prata med mej längre.. Jag har också problem och jag orkar inte alla gånger sitta och prata med någon som har "värre" problem än mej.

Det hade vart himla roligt om du någon gång hade något positivt att berätta. Som att -" idag har träningen gått såå himla bra och jag har lyckats gå ner så o så mkt denna veckan." eller -" Gud vad jag har haft skojj på jobbet idag, du skulle vart där." Istället kommer det hela tiden om ekonomi, träningen, maten, jobbet, sambo.. Etc etc


Du vet vem du är och nu behöver du absolut inte lämna något spydig kommentar eller liknande!


dagsutflykt

Sisådär ja!
Nu har jag kommit hem från dagens utflykt. Eller ah, det va ett tag sen. Jag har gjort lite mat med =) det behövs ju göras det med. Idag serveras det fläskpannkaka på restaurang Björkliden =)



Ultraljudet såg jättebra ut. Allt såg ut som det ska. 2 armar, 2 ben, 2 ögon, näsa, mun och ett yttepytte litet hjärta slog. Helt otroligt vad man kan se egentligen. Fick även se den lilla navelsträngen och kroppspulsådern, man kunde även se ryggraden och den va ju hel så det lugnade lite ju.. Så nu har vi fått ytterligare 3 bilder till samlingen. Måste bara ta mej i kragen och ta mej till en bokhandel och köpa en liten bok till bäbis med.

Den lill* är 17 veckor + 5 dagar och beräknas komma den 19:e Juni. De ni! Det är självaste midsommarafton. Men med min vanliga tur så vill den väl säkerligen inte komma ut då.. Men man kan ju alltid hoppas.. Så då vet man vad man inte ska göra på midsommar i år. Man ska inte åka bort nånstans iaf. Jag menar fall ifall bäbis planerar att titta ut då..


Imorn ska jag iväg och göra åt lite presentkort jag fick i födelsedagspresent förra året. Eftersom det är ett års giltighetstid på dom så börjar det änna bli dags att göra åt dom nu. Fyller ju snart år igen =(  Eller ah, snart o snart. Men tiden går ju så jävla snabbt så vi e la snart där.. Så det är väl vad jag ska pyssla med imorn tror jag. Blir nog inge vidare utflykter än så iaf. Det orkar jag nog inte.

Men det återstår väl att se då.



Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting. Nu har ni fått lite uppdatering om vad jag gjort idag som jag lovade ;)



Ultraljud

Sitter just nu hos min mamma. Har druckit lite kaffe o slappar på hennes soffa. Andningen är lite bättre idag. Det känns inte så trångt att andas. Kanske hjälper penicillinen lite iaf?! Idag ska ja iväg och göra ultraljud, då Nicke inte kunde komma från jobbet får blivande mormor följa med. Hon blev jätteglad när ja fråga om hon ville. Hehe.. Kanske får vara lite social nu. Skriver kanske ikväll när ja kommer hem. Om hur Bäbis mår o så.. =) Kramelikramkram

har ingen aning

Nu ska vi se.. Vad har hänt det senaste då? Det har faktiskt inte hänt speciellt mycke i vanlig ordning, det gamla vanliga äta, jobba och sova..
Förra veckan gav jag mej på att jobba lite. Vilket jag kanske egentligen inte skulle gjort då jag knappt kan andas som det är just nu. Jag har åkt på något som heter luftvägsinflamation. Och det gott folk,det är inte skönt. Så ge er inte på att prova det. Jag va hos tant doktorn förra måndagen och fick en inhlator jag ska ta om det blir alldeles för svårt och andas. Sen fick jag även penicillin men den skulle jag inte börja med me en gång utan vänta ett par dagar. Jag började med den i torsdags. I måndags kände jag att det inte fungerade alls, ringde till vårdcentralen och fick en tid som igår. Jag blev sjuksiven i 5 dagar och ska fortsätta med penicillinen. Så jag känner mej som en hypokondriker som springer hos läkaren var o varannan dag, men det är inte enbart för min skull utan för den lill* jag bär på med. Är inte så bra att utsätta den för allt vad sjukdomar heter. Och dessutom vet jag att man är lättare mottaglig för sjukdommar när man är gravid. Men snart är det vår och då kommer det förhoppningsvis bli bättre. =) Optimist? Javisst! Hoppas kan man alltid göra.

Jag har snart gått halva tiden genom gaviditeten med. Den 24/1 har jag gått 20 veckor. Och som många säger, det syns knappt på mej att jag är gravid Och när folk hela tiden säger så, gör det att jag blir lite orolig.Men jag vet att man känner om det är nåt fel, och jag har inte känt nåt utöver det vanliga "magontet" jag har så då är det nog lugnt. Det återstår att se imorn iaf, då ska vi till Borås Ultraljuds Mottagning och göra ett andra ultraljud och kolla så att allt står rätt till med den lill* där inne. Tycker ändå det är lite knepigt med tanke på att vad jag vet så är det inte många andra som har fått göra 2 ultraljud så folk reagerar ganska konstigt när jag säger att vi ska göra ett till.. Men men dom har väl kanske bara haft otur?! Vad vet jag?

Nu ska jag nog fixa mej lite frukost..

Måste skicka iväg ett grattis till Conny & Fia som fick en liten Oskar den 5/1-09

Talk to you later

en riktigt sjuk vecka

Ja, denna veckan har inte vart skojj att heta Jessica iaf. Det började med migrän i söndags. Jag låg nerbäddad i soffan hela dagen. Skulle gå till jobbet på måndagen men icke då! Det va bara att ta en alvedon o krypa ner igen. Låg i soffan hela dagen och reste mej inte förrän jag gick o la mej framåt 11 tiden på kvällen. Tisdagen kände jag mej lite piggare. Vi va i stan hos mamma en sväng, gjorde ett bankärende, men framåt kvällen kände jag mej sämre igen. Lite alvedon o sömn gjorde att jag på nyårsafton kände mej mycke bättre. Men kvällen spenderades hos Kjell o Bettan som bjöd på otroligt god middag. Spelade lite Yatzy och skålade in det nya året. Vaknade på nyårsdagen med den fetaste förkylningen av dom alla.. Sen dess har jag snörvlat o hostat o bara tyckt synd om mej själv.. Men äntligen idag känner jag mej mycke bättre. Bättre än jag gjort på länge. Hostan o snuvan är kvar men huvvevärken börjar avta tack o lov.

Så detta är vad jag har haft för mej den senaste veckan.. Vad har ni gjort? Allt annat än o va sjuka hoppas jag för det har ju jag tagit hand om ;) haha..

Nu ska jag försöka fixa lite hemma då det inte blitt gjort denna veckan..

Ett lite försenat Gott nytt år till er alla!