No problemo!

Vad var det att vara orolig för? Det gick ju strålande!
Så nu får räserbettan köras ett år till :)


Torsdag 31/5

God Torsdag!

Jahopp! Sista dagen i Maj månad! Vart sjutton försvinner alla dagar? Dom bara rinner iväg och det känns som man inte hinner med nånting alls!

Igår spenderade vi som sagt dagen hos mamma/mormor.
På förmiddgen där stoppade vi ner Lillprins bus i vagnen, då han behövde sova lite, och gick ut på den lilla lekplatsen. Lillprinsen sov inte så länge, 20 minuter för att var exakt!
Min extramamma kom med på besök då hon hade ärenden istan så hon kom och fikade lite.
Efter vi fikat så la sej Storprinsen i hennes famn och somnade där (!) Sen sov han i mormors säng i 2 timmar. Lillprinsen slumrade till han med. 1 timme kanske. Hade ingen större koll på det :) Haha!
Vid 15 tiden så körde hon ner mej så jag kunde hämta bilen och sen åka för att köpa snus till Nicke. Barnen stannade kvar hos mormor. Sen åkte vi hem. Hade mina vanliga uppgifter att fixa ju :) Elda, ladda kaffe x2 och fixa till välling. Kom även på att jag missade att städa hallen i förrgår så det gjorde jag med. Röjde upp bland alla skor som låg överallt och dammsög av. Torkade golvet när Lillprinsen lagt sej och vi fått upp lite varmvatten! Så idag när Storprinsen kommit hem så blir det fortsatt städ, på övervåningen.

Idag är det annars dags för min bil att besiktigas "/ Hujedamej! Jag bävar lika mycket varje år! För jag vet att det alltid blir nånting! Fast förra året fick jag dock ingen ombesiktning! Fick bara bra och veta på mina däck. Men när jag förklarat att däcken jag beställt inte kom i tid så slapp jag ombesiktning :D Haha!
Så håll alla tummar och tår för att det går jättebra idag, 8,55 ska vi vara där.
Efter besitkningen åker vi och handlar så jag slipper åka iväg på fredag igen! Sen blir det säkert en sväng hem till mormor innan det är dags att hämta Storprinsen på dagis :)
Och i eftermiddag ska vi iväg och hämta lite fönster som ska användas till altanen. Vi (läs jag) har haft funderingar på att bygga ett tak över altanen. Och nu har vi fått fönster till det :) Så den kommer bli inglasad! Guuud så underbart!

Det va nog allt för nu!

På bilderna är det Lillprinsen som backat in under mormors säng och inte kommer därifrån.
Och på den andra är det två
Slagna hjältar i mormors säng!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204742599.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204742599.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204742609.jpg" class="image">


Härligt

Sitter nu på lekplatsen utanför mamma/mormors hus. Storprinsen leker för fullt. Tyvärr är inte lekplatsen riktigt anpassad för mindre barn då man måste lyfta upp honom för att han ska kunna åka rutchkanan "/

Lillprinsen sover så gott i vagnen, hoppas han kan sova en stund så det inte blir så långt innan vi ska gå för att hämta bilen igen.
Han passade ju på att sova lite längre idag på morgonen, och det va väl bara för att vi skulle iväg. Men kände ingen press eftersom jag kunde lämna bilen mellan 7-8 så det va ingen fara :) Va där vid 7,15 ändå :)

Det va en liten lagom promenad upp till mamma/mormor. Trodde Lillprinsen skulle somna en stund men det va nog för mycket runt omkring att titta på :) Haha!



Onsdag 30/5

God Onsdag!


Sovit som en liten prinsessa inatt. Så underbart!

Idag ska jag och barnen spendera hela dagen hemma hos mamma/mormor. Jag ska lämna in bilen på Glastjänst så dom kan byta min vindruta, äntligen.
Ska lämna bilen mellan 7-8 och den är klar mellan 15-16 på eftermiddagen. Så jag lämnar först Storprinsen hos mormor sen åker jag ner med bilen och tar Lillprinsen i vagnen och går upp till mormor. Tur det inte är jättelång mellan iaf.
Så detta kan bli en mycket spännande dag. Så vi kan ju alltid hoppas på någorlunda väder så vi kanske kan gå ut på lekplatsen en stund :)

Igår så åkte ju min fina mamma hem. Blir så tomt när hon åker hem men samtidigt skönt att komma in i vanliga rutiner igen.
När hon hade åkt så satte jag igång att damma, dammsuga och torka golven. Tog rum för rum och gjorde det extra noga denna gången. Annars händer det ju att man kanske "fuskstädar" men nu är det gjort ordentligt. Röjde bort lite i kontoret så nu ser man det fina skrivbordet igen :) Haha! Men jisses vilken tid det tar när det ska bytas blöjor, matas barn, klä på/av barn som ska ut/in hela tiden, äta kvällsmat själv och lägga barn. Men så skönt nu när det är klart. Så nu luktar det gott i halva huset iaf :) Hann ju inte med övervåningen igår så den ska jag ta imorn tänkte jag. Det tar ju inte fullt så lång tid. Det som kan ta tid, då jag är noga, är badrummet. Men det är det klart värt. Men då kan ju barnen leka på Storprinsens rum så länge så har jag lite koll på dom iaf :D Haha!

Va inne på http://skatteverket.se">http://skatteverket.se">http://skatteverket.se%3C/a%3E">http://skatteverket.se">http://skatteverket.se%3C/a%3E">http://skatteverket.se%3C/a%3E">http://skatteverket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://skatteverket.se">skatteverket.se igår för att kolla när skattepengarna börjar betalas ut. Och det börjar dom med på måndag :D Yayy! Så i nästa vecka blir det en tripp till Gekås! Hoppas bara Fina Fia kan ta barnen :) Går mycket smidigare om dom inte är med. Men kan hon inte så kan hon inte och då är det inget att göra åt. Så då får dom vackert följa med isf. Vi hade med oss båda barnen när vi va där innan jul, och det gick bra :)


Tisdag 29/5

God Tisdag!

Idag vaknar vi till ett regnigt Roasjö! Men skönt det! Vi behöver lite vatten nu. Och man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte är ute hela dagarna :D Haha!

Igår va min brors tjej med sin son här och fikade. Grabbarna lekte bra i trädgården. Dom tittade längtansfullt på poolen men ingen av dom hoppade i. Jag frågade Oliver om inte han ville bada, jo visst! Han hoppade i utan problem. Men Storprinsen ville inte riktigt! Till slut sa jag att han kunde hoppa i med kläderna på om han ville :) Rätt som det var satt han i med shorts och alltihopa. Så då fick jag ta av han alla kläder inklusive blöja :) Sen badade dom som aldrig förr :) Helt underbart!

Vi åt väldigt sent igår, men Storprinsen åt lite mellis när han kom hem så han kunde vänta lite :) Efter vi ätit så kom min extramamma som skulle hjälpa mamma med barnen eftersom jag och Nicke skulle på möte på dagis.
Ett möte som va så onödigt att det inte är sant.
Lång historia kort:
Dom har fuktproblem på Storprinsens dagis, vilket betyder att dom måste utrymma lokalen. Sen ska alla barnen omplaceras, och då kommer grupperna stt splittras. Vilket jag kan tycka är jättetråkigt då alla barn trivs så himla bra ihop. Och personalen ska splittras dom med :(
Detta är det värsta som kan hända. Det BÄSTA som kan hända är att dom tar ett beslut som inefattar att dom bygger helt nytt och grupperna får vara kvar. Beslut om vad som ska göras fattas nog idag hoppas vi! Så hösten kan bli ganska omtummlande om vi har otur. Men dom lovade iaf att mina Prinsar kommer att få vara på samma ställe och det är ju skönt att veta. Och dom lovade att vi inte ska behöva köra några långa extrasträckor för att lämna våra barn på dagis. För ett av förslagen va att man kunde få platser på dagis i Svenljunga. Ja visst! Om man jobbar däråt kan det funka. Men jobbar man i Borås så funkar inte det. Så nu lever vi i ovisshet ett tag innan vi får ett besked på vart våra barn ska ta vägen i höst! Suck!
Kanske skulle byta yrke och bli dagmamma :) Haha!

Idag ska Storprinsen till dagis och sen har vi inga mer planer faktiskt. Mamma/mormor åker hem i eftermiddag. Pappa Nicklas skulle visst jobba sent idag. Han skulle åka och göra färdigt den där dräneringen han fixade med i helgen som va. Så han blir sen hem idag.

Sådärja! Det va allt för mej!


Måndag 28/5

God måndag!
Ny vecka nya möjligheter!

Visst är det fantastiskt att vakna av att det är ljust ute och att fåglarna håller musikal för en :) Så underbart!
Inte vakna till det mörka trista som man gör under vinterhalvåret.

Igår testade jag på livet som 3-barns mamma. Inga konstigheter alls.
Syrran och Daniel va här och lämnade Bellen strax efter 9, och vi började med att äta frukost. Sen medans jag röjde av frukosten och skulle lägga Lillprinsen så gick dom 2 stora upp på Storprinsens rum. Sen gick dom ut i trädgården och lekte.
När lunchen serverades så vart Bellen så himla trött så jag la henne i vagnen så hon fick sova en stund.
Storprinsen testade verkligen mitt tålamod igår. Han åkte upp på sitt rum innan lunchen då han bara tjurade och skrek. Så då tänkte jag att han kanske ville sova lite. Men nä! När jag lite senare gick upp för att gå på toa så hörde jag hur han satt och sjöng i sitt rum :D Min lilla sångfågel! Så då fick han gå ut igen innan vi skulle äta.
Vid 14-tiden kom min "extramamma", hennes mamma, hennes dotter, sambo och lilla Rasmus :) Drack lite kaffe och tjôtade lite skit :) Sen kom syrran och Daniel och hämtade lilla Bellen. Sen åkte dom vidare till Daniels mamma för att gratta henne på morsdag!

När Nicke kom hem så kom gräsklipparen ut. Sen fixade vi i ordning trappan som är upp från garaget. Så nu är den fin igen. Så nu hoppas vi att den håller denna gången :) Sen startade vi grillen (igen) Storprinsen som valt ytterligare denna gången. Men idag får det allt bli nåt annat. Hinner inte grilla då vi ska iväg på möte på dagis ikväll. Så då ska mamma/mormor ha båda barnen oc lägga dom :) Hon är väl lite nervös över att lägga Lillprinsen, men det kommer gå så bra så! Det brukar inte vara några konstigheter.

Nu har barnen fått en ny pool på altanen :) Älskade syster köpte med sej en till dom från Gekås. Så den blåstes upp och det fylldes i lite vatten i den igår. Så nu ska vi bara försöka få badkrukan aka Storprinsen att gå i den. Han har blitt en riktig liten badkruka :( Under hans första sommar så badade han ute, i den poolen vi hade då, varje dag. Med eller utan kläder :) Gärna med blöja. Men nu kan man inte ens få han att doppa ena foten. Men det är väl ingen idé att tjata, det kommer väl. Vill han så vill han :)

Så firades min morsdag! Nicke frågade vad jag ville ha i present, men jag är inte mycket för det där. Och sen tycker jag att det är inte upp till mej att komma på vad han ska köpa till mej. Då försvinner charmen lite. Då kan jag lika gärna köpa det jag vill ha själv. Eller hur?! Kalla mej gärna oromantisk, men så tycker jag!
Och varför kan man inte visa att man älskar sin mamma alla 365 dagar om året. Varför bara en dag?

Så! Passa på att njuta av solen idag, senare i veckan ska det regna. Och det ska hålla i sej ett par dagar! Men klaga inte på regnet! Vi behöver regn med! :)

Ha en fantastisk dag allihopa!


Söndag 27/5

God söndag Sverige!

Idag är nog hela Sveriges befolkning glada, då Loreen tog hem Eurovison! Jag själv har inte följt det alls, tittade på några bidrag igår men satt absolut inte uppe till klockan 00,15 för att få veta om vi vinner eller inte!
När det gäller sånna här saker så är det bara att logga in på FB dagen efter så står det där :) Haha!
Det är väl kul att hon tog hem det till Sverige. Nu blir det sjukt dyrt för Sverige nästa år, då det verkar som att man måste vara extremare än landet det va i året dessförinnan! Så nu går våra skattepengar dit gott folk!

Jag har bara varit vaken en gång inatt! Vid 4-tiden för att vända på Lillprinsen som på något sätt vänt på sej så han låg med huvudet mot fotändan :) Men han somnade om direkt igen och likaså jag. Och än så länge är det bara jag vaken (och Nicke med då han ska jobba) och klockan är nu 5,45. Så barnen är trötta idag :)

Igår va vi som sagt hos syster/moster! Barnen härjade loss ordentligt. Den lilla poolen kom fram och vi tyckte kanske dom skulle bada i den men istället så gick dom och vattnade blommorna och andra saker. För en liten stund så hade vi lite vattenkrig. Haha! Storprinsen är lite blyg vad gäller att gå utan kläder, men kläderna fick vi av honom men då hade han blöja, keps och foppisar på sej. Vi tänkte han kanske kunde vara helt naken.
Vi fick väl av honom blöjan med till slut :)
Lillprinsen sov 2 härliga timmar i vagnen trots liv från dom andra 2 barnen som ibland kan låta som 5 :) Haha! När han vaknat så åkte vi hem.
Fixade till lite sallad och sånt när vi kom hem, för Storprinsen hade ju beställt grillat för kvällen.

Idag kommer min systerdotter och leker hos oss medans hennes mamma och pappa tar sej en tur till Gekås! Det ska nog gå bra tror jag. Hon har ju Storprinsen att leka med iaf! Så hon kommer väl här vid 9-tiden eller nåt.
Har beställt hemkörning på några saker från Gekås i gengälld :) Haha!

Nähä! Nu får ni ha en superfin söndag/mors dag allihopa!
Och glöm inte att ge mamma en extra kram när du träffar henne!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209953.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209953.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209953.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209953.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209955.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209955.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_204209959.jpg" class="image">


Mors dag!

Ni glömmer väl inte fira eran mamma imorn på mors dag :)
Själv kommer jag nog inte bli så firad, då sambo ska iväg och jobba "/ Men jag kommer däremot spendera dagen tillsammans med min fantastiska mamma! All kärlek till henne! Utan henne vore jag ingenting!


Lördag 26/5

God Lördag Sverige!

Idag var det ännu en tidig morgon! Här behöver vi ingen väckarklocka inte. För 4:e morgonen i rad har Lillprinsen vaknat exakt 4,30 och hostat så han inte kunnat somna om. Så här är vi uppe i tid :D

Har dammsugit av nu, då jag kände att det va på tok för varmt igår när vi kom hem för att göra det. Men det spelar ingen roll hur varmt det är ute, blir helt genomsvettig ändå. Då det ska flyttas möbler och sånt när jag dammsuger!
Snart ska jag packa inför dagens utflykt till syster/moster.
Men först åker vi och hämtar mamma/mormor. Sen måste jag in och köpa mat till Lillprinsen. Jag kan inte förstå hur jag kunde glömma det igår. Jag köper ju alltid mat till honom så det räcker en vecka när jag är och handlar på fredagarna! Men inte en enda burk köpte jag igår! Men tur i oturen ändå, Ö&B säljer denna veckan barnmat från Nestlé för 5:- burken. Så åker dit och köper ett gäng :)

Igår va vi som sagt iväg till stan. Storprinsen hade varit så snäll hos mormor medans jag va med min väninna på sjukhuset. När vi skulle hämta honom så passade vi på att ta en kaffe innan vi åkte till City Gross :)
När vi kom hem så skulle pannan tändas och tsatziki till kvällens grill skulle göras. Storprinsen sov en stund i bilen. Han va helt genomsvettig när han vaknade trots att jag dragit ner varenda ruta och öppnat alla dörrar i bilen. Men han är ju som en liten kamin när han sover.
När pappa Nicklas kom hem så startade vi upp grillen :) (ja, igen!) Man kan inte få för mycket grillat! :)
Medans vi åt passade vi på att fråga Storprinsen vad han ville äta som idag. "Kött!!" Svarade han.
"Jaha, vad ska vi göra med köttet då?" "Grilla!!" Haha! Ungen älskar grillat!

Förra sommaren märkte jag att min AC betedde sej lite konstigt. Den kylde liksom inte ordentligt! Så ställer jag den på 18-20 grader så kommer det varmluft! Men sen under vintern så har den givetvis inte krånglat då jag inte vill ha så kallt i bilen när det är kallt ute :D Men så igår, när tempmätaren i bilen står på 29 grader så bestämmer sej ACn för att ge upp igen!
Då ringer jag till min reparatör på volvo, men han har ingen behörighet till att fylla på och hälla i spårningsmedel i den för att se var det läcker nånstans. Könde genast att detta kommer bli dyrt! Men va fan! Kan ju inte åka några långa sträckor direkt med barnen i bilen! Okej om det är jag själv, men att plåga dom med det tänker jag inte!
Så ska kika runt lite och se vad detta kan göra för stora hål i plånboken. Huvva!
Finns ingen snäll läsare som kanske känner någon som kan sånt? *blink blink*

Häpp! Nu ska fröken fixa allt som ska fixas innan vi åker iväg!
Ha en finfin dag!


Kommentar

Tänkte svara på en ganska rolig kommentar jag fick på mitt inlägg "Lata dagar" som jag skrev igår 24/5!

"Hej läser din blogg varje dag i ett års tid mina vänner som känner dej vet att du är mycket på latsidan o låter huset förfalla o i stället sitter på altanen på din lilla rumpa vet inte varför du inte städar o håller rent för din sambon dom jobbar o sliter för att du ska kunna va hemma o lata dej som vanligt o gnälla över att tända pannan varje gång du ska ducha. Tack för en underhållande stund varje morgon önskar dock att du skriver lite tidigare pga att ja börjar mitt arbete kl 5 o står vid min maskin puss o kram"

SV: Är det kvinnans lott i livet? Att bara städa och ta hand om barnen? Har vi ingen som helst rätt att för någon dag bara slappa och rå om sej själv? Det är ju inte så att jag dessa dagar har struntat helt och hållet i allt!
Jag hade gärna haft ett jobb att åka till för att bara vara Jessica. Men vem ska då vara hemma med barnen? Du får det att låta som om jag vore värsta lyxfrun! Men där tar du väldigt fel!
Men det är kul att man kan roa någon!


Fredag 25/5

God Fredag!

Bara jag och Lillprinsen vakna, Storprinsen (hoppas jag) tar nog lite sovmorgon idag. Blev ganska sent för honom eftersom hans farbror va här igår.
Vid 8 packar vi in oss i bilen och åker mot stan. Storprinsen ska lämnas hos mamma/mormor. Jag och Lillprinsen ska följa med min väninna till sjukhuset.
Sen ska vi handla lite som vanligt!
Sen när vi kommer hem igen så ska jag ta tag i den här krigszonen.
Måste göras idag för imorn ska vi iväg till syster/moster och leka.

I går va ju Fina Fia här igen :) Skönt med lite normalt sällskap :)
Vi låg en stund på gräsmattan medans Lillprinsen sov gott i vagnen under det enda trädet vi har :)
Storprinsen gick omkring och lekte med allt möjligt, skvätte lite vatten på oss och busade :)
Den stunden vi låg på gräsmattan räckte gott för att jag skulle bränna ryggen ordentligt, så inatt har det känts som jag sovit på knäckebröd! Haha! Men Nicke smörjde med Aloe Vera kräm igår kväll så idag känns det lite bättre!

På Storprinsens dagis hade dom igår sprungit "Högaloppet" så när jag hämtade honom så hade han fått en medalj som han va så stolt över och gick runt med nästan hela dagen :)
Vi alla fick prova den, men bara några sekunder innan han skulle ha tillbaka den :) Haha! Hans första medalj :)

Haha! Lillprinsen har kommit på att han har en röst! Så mestadels av dagarna så kommer det konstiga ljud från honom :) Inga jobbiga högljudda ljud iaf. Men det kommer kanske det med! Vad vet jag.

Nähä! Nu är det dags att packa väskan som ska med idag. Och göra mej i ordning så åtminstone en är klar. Dom andra 2 små pluttarna tar ju knappt nån tid att göra i ordning :)
Och nej, Storprinsen tog ingen sovmorgon. Han kom upp för en halvtimme sen ungefär!


Lata dagar

Jag tycks framstå som en person som alltid är i farten med städning, plockning och pillning :) Dessa 4 dagar nu har provat nåt annat att göra på dagarna. Nämligen att sitta ute och njuta av solens besök!
Det har varit hur underbart som helst, men hemmet ser ju ut som en krigszon! Men vem sjutton vill spendera dagarna inne med att städa och grejja när solen äntligen är här? Inte jag iaf!
Men jag får ju lite panik över hur det ser ut här hemma! Så ni ska inte tro att jag har kunnat sitta direkt still när barnen lagt sej på kvällarna. Då (!) har jag satt igång med lite plock och allt annat.
Fick lite panik idag när Nicke ringer och säger att hans bror och hans nya tjej ska komma ikväll! Men f********n det ser ju för j****** ut hemma!
Men jaja! Dom får väl bara ta det :) Haha! Jag har också rätt att lata mej :)

Och jag har även skaffat mej lite färg under dessa underbara dagar! För röd är ju med en färg ;) Vore ju kasst av mej om jag inte hade lyckats få lite färg nu när jag passat på att lata mej! Haha!


Torsdag 24/5

God Torsdag!

Öven idag vaknade jag på bra humör, trots att jag vaknade av en illskrikande Lillprins! Men jag gav honom nappen, bad en bön att han skulle somna om, och gick upp. Men inte somnade han om inte. Han låg och tjattrade i sin säng ett bra tag tills han blev arg så då fick han komma upp. Nu sitter han på golvet och leker med sina leksaker :)
Igår gjorde han stora framsteg i sina krypövningar :) Han ställer sej nu på knä och "juckar" fram och tillbaka. Så nu är det nog inte så länge kvar innan han kan ta sej dit han vill utan att bli arg :)

Gårdagen va även den helt underbar! Fina Fia kom strax efter 7 och Storprinsen blev ju hur glad som helst! Skönt att se :)
Vi intog altanen och satt där heeeeeela dagen. Mamma/mormor kom strax efter halv 12 och även då blev Storprinsen superglad. Hans älskade mormor kom på besök. Det lagades lite lunch och Storprinsen lekte på gräsmattan medans vi satt på altanen och solade/tjôtade!
När pappa Nicklas kom hem så tog han med sej den något sketna Storprinsen upp i duschen innan vi skulle på vårfesten på dagis!
Sen styrde vi bilen mot dagis. Det är en resa på ungefär 10-15 minuter (beroende på vem som kör) och båda barnen somnade :) Men väl frame så tänkte jag att Lillprinsen kunde få fortsätta sova i vagnen. Men samtidigt som jag tänkte den tanken så vaknade han. Men han va på rätt gôtt humör ändå :) Storprinsen sprang iväg med sina kompisar när vi andra fikade. Så skönt att han trivs på dagis :)
Vi va hemma vid 19-tiden igen och då va det vällingdags för båda 2. Smorde in Storprinsen som hade bränt sina armar under dagen. Så idag blir det solskyddsfaktor på armar och öron.
Han brukar inte bränna se så jag brukar inte smörja honom men nu har det varit mycket utevistelse i stark sol så då får det bli så idag.

Idag kommer Fina Fia igen! Så hon kommer nog här strax (klockan är nu 5,50)
Så det blir mer sol och tjôt idag. Underbart!
När pappa Nicklas kommit hem idag så packar vi in oss i bilen och åker till Rångedala, hans chef och hans fru har ett ställe som bara är öppet på torsdagar under sommaren och jag tycker det är mysigt att komma dit någon gång då och då. Och nu är det jättelängesen vi va där! Så det ska vi göra :)
Men först ska vi avnjuta ytterligare en dag med soooool! :)

Ha en fin dag allihopa!

(bjuder på en bild på Storprinsen som äter banan på ett väldigt lustigt sätt)


Onsdag 23/5

God Onsdag gott folk!

Trots att dagen började lika tidigt idag som igår så är jag på riktigt gott humör!
Det kan kanske bero på att min fina Fia kommer hit idag! Och stannar hela dagen! Mysigt! Hon knallar väl in här runt 7 tiden :)
Hennes gubbe kör hit henne innan han åker till jobbet då hon inte har eget körkort :) Dags att införskaffa det tycker jag!

Gårdagen spenderades utomhus den med! Helt underbart!
När vi hämtat hem Storprinsen så åt vi lite lunch, drack kaffe och planterade blommor :) Blev himla fint tycker jag :) Tänk att lite blommor kan göra så mycket!
På fredag ska jag inhandla lite mer blommor till mina lådor på altanen. Då får jag köpa lite mer jord med bara.
Efter blomplanteringen så åt vi lite rabarberpaj :) Gud vad gott de va! Så kanske slänger ihop en till idag. Så lätt att göra och ändå gör man det inte så ofta!
Vi har ju rabarber i överflöd så får väl försöka göra nåt åt dom :)

Ikväll är det vårfest på dagis! Barnen ska sjunga och uppträda lite, så det ska vi åka på. Packar en liten fikakorg med oss :) Mormor kommer nog också följa med. Så hon tar en "taxi" hit och så kör vi hem henne ikväll :)
Det blir ändå försent för barnen som det är så vad gör en extra stund?! Dom kanske tar sovmorgon imorn då :) Till skillnad från idag då Storprinsen kom ner kl 5,15 "/ Hua!

Igår klippte Nicke gräsmattan första gången för i år :) Å det luktar ju så himla gott med nyklippt gräs! Sen gick han en sväng med röjsåget. Jag ska lära mej köra den tänkte jag så jag kan gå och göra lite fint med! :)
Sen grillade vi lite! Att det kan vara så gott! Haha! Jag skulle kunna äta grillat varje dag om jag bara fick! :)

Nä nu ropar Lillprinsen på mej! Så får väl gå och ta upp han då :)

Ha en helt fantastisk dag!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738801.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738908.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738908.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738918.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738918.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203738944.jpg" class="image">


Gröna fingrar!

Nu är vi hemma från att ha shoppat blommor och hämtat Storprinsen på dagis! Idag va en sån dag som han absolut inte ville följa med hem. Jag hade Lillprinsen med mej in som inte ville somna i bilen så jag kunde ju inte jaga honom själv. Så då är det tur att bästaste Alexandra (dagisfröken) finns. Hon busade med honom och helt plötsligt stog vi vid grinden på väg till bilen :)

Så nu i eftermiddag är det först lunch som gäller. Sen är det blomplantering och sen ska vi baka rabarberpaj :) Mums!

Undra om min sambo är lika sugen på att grilla idag som jag är, får nog ringa och kolla :)

Har ni en bra dag idag?


Säljes!

Tänkte jag skulle sälja min fina vagn! Jag har förvisso försökt få sålt den ett tag, men ingen som nappar riktigt. Fått ett antal mejl och samtal men inget slutgiltigt. Så då provar jag här :) Har ju iaf några få futtiga läsare och det kanske finns någon som känner någon som behöver en helt fantastisk vagn :)

Emmaljunga City Cross


Tisdag 22/5

God Morgon!

Tisdagen startar lite tidigare än normalt. Jag vaknade 4,30 och va så kissenödig och jag tänkte att det inte va nån idé att gå och lägga sej igen. Lika bra det för Lillprinsen fick en hostattack och ligger nu och försöker somna om (hoppas jag) Han låter iaf så. Men vi får se.

Gårdagden va ju helt fantastisk! Helt underbart väder! När vi hade hämtat hem Storprinsen från dagis så skulle han vara ute (som jag trodde) Jag och Lillprinsen gick in och fixade till lite lunch. Som vi sedan åt på altanen. Storprinsen tycker alltid det är kul att äta på altanen. Vet inte varför.
Så efter han ätit så gick han ut en sväng till.. Jag la Lillprinsen vid 13-tiden, men icke att han skulle sova då. Så han fick komma upp igen en stund, så provade jag att lägga han vid 14-tiden. Och då somnade han.
Jag och Storprinsen sparkade lite boll, grävde i sandlådan och fikade.
Pappa kom hem en sväng innan han åkte och kollade på nästa etapp i fibergrävningen med Jonas. Under tiden så började det åska. Jag och Storprinsen pratade lite om det.

Max: Åh! Vad är det?
Jag: Det är åskan.
Max: Jag ser inte Oskar.
Jag: Nej inte Oskar, åskan. Det är det som mullrar så. Det syns inte för det är uppe i himlen.
Max: (pekar mot himlen) Där uppe?
Jag: Ja precis.
Max: (ser något fundersam ut) Ahaaaaaaa....

Haha! Han satt där ute ända tills det började regna :)Då fick han brått in kan man säga :) Haha!
Det regnade och åskade lite. Lagom när vi skulle äta kvällsmat så försvann strömmen "/ Då blev det lite panik kan man säga. Ved i pannan hade jag ju och Lillprinsens välling stod i kylskåpet. Men jag ska visa hur jag löste detta :)
Vi va strömlösa i 45 minuter ungefär. Sen tog pappa Nicklas med sej Storprinsen upp och duschade av honom. Han va sketen så stor han va.
Han gillar inte riktigt att duscha men han måste vänja sej vid det nu under sommaren då vårat vatten har en förmåga att ta slut om det inte regnar riktigt!

Idag ska Storprinsen till dagis. Jag och Lillprinsen ska väl mysa på altanen om vädret håller i sej. Och innan vi hämtar honom igen så ska vi göra ett besök på Blomsterlandet och köpa lite blommor och fröer så vi har nåt att göra i eftermiddag :D Se om vi hittar nåt kuligt! Skulle ju egentligen behöva åka till City Gross och köpa jord med. Dom har ju sådär 5 förr 99:- nu igen. Så undra om vi kanske skulle göra det. Hmmm.. Ja vi får se. Tiden blir lite dum då känner jag. Vill ju slippa åka hem emellan, blir ju sånt fasligt åkande! Eller om vi kanske gör det när vi hämtat Storprinsen och även passar på att hälsa på mormor en sväng. Det är ju med ett alternativ.
Ja vi får se helt enkelt. Jag har ju en säck jord hemma så jag klarar mej en liten stund iaf!

Nä men det va allt för mej!

Njut nu i solen och ha en fantastiskt bra dag!



https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203610978.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203610978.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203610978.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203610978.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203610983.jpg" class="image">


Fantastiskt!

Helt fantastiskt väder! Solen skiner och det fläktar sådär lagom mycket!
Sitter på altanen med Lillprinsen som precis fått lite mellis :)
Om en dryg halvtimme ska vi åka för att hämta hem storebrorsan igen. Sen blir det nog troligtvis mer altanhäng för min och Lillprinsens del. Storprinsen ska väl vara i sandlådan som vanligt! :)

Hoppas ni har en fantastisk dag ni med!


Måndag 21/5

God Måndag!

Ny vecka, nya möjligheter!

Gårdagen va helt fantastisk! Underbart väder!
Lillprinsen ville inte sova på förmiddagen riktigt, 45 minuter kallar jag att vila :)
Storprinsen va bara sååååå trotsig så jag tog på dom kläder och satte Lillprinsen i vagnen och gick över till grannarna där pappa Nicklas var och fixade till en trädgård åt dom. Det blev massa fika och sol :)
När jag tänkte gå hem för att göra oss i ordning för Perfect Home partyt så fick jag ett sms där det stod att det va inställt :( Jag som sett fram emot att få komma iväg, men det kommer väl fler chanser hoppas jag!
Så jag hämtade lite mat till Lillprinsen och sen somnade han gott i vagnen, i 30 minuter!! Ahhh!
Jag kan inte förstå varför han inte kan sova i vagnen, visst vi hade storebrors vagn igår men det är ingen skillnad, han sover inga direkta längre stunder i sin vagn heller.
Storprinsen han va ute och härjade hela dagen :) Vi bestämde med grannarna att dom skulle köpa pizza med sej hem när dom vart och köpt gräsfrön. Så vi gick hem och badade och duschade så länge. Storprinsen somnade på soffan strax innan dom kom. Och han hade ätit så såligt på dagen så vi behövde väcka upp honom. Men det gick bra, han va på ganska gott humör iaf. Så vi gick över och åt och Nicke hjälpte dom att kasta ut gräsfröna. Sen gick vi hem lävid 17,30 då Lillprinsen va toktrött, tro fan det när han bara sovit 1 timme och 15 minuter på hela dagen! Men han somnade som en stock till vällingen :)

Idag är det dags för Storprinsen att återgå till dagis. Äntligen! Ska bli skönt att få 3 timmar "för mej själv" Jag och Lillprinsen ska åka och köpa gröt till honom som jag glömde köpa i lördags. Annars blir det nog ganska lugnt idag.
Min förkylning börjar bli bättre. Har fortfarande ont i öronen när jag vaknar men halsen och näsan är bättre.

Lillprinsen har äntligen kommit på ett sätt så han kommer från sittande till liggande läge utan att halvt slå ihjäl sej :) Haha! I början så hörde man bara en duns, så låg han ner men nu gör han det lite smidigare. Men han blir ju lite frustrerad då han inte kommit på hur han ska göra för att krypa ännu. Men han intar krypställning ibland men mer är det inte.
Och i fredags upptäckte jag att den lilla tandsebissingen nu har spruckit igenom. Äntligen, då va det helvetet över... för denna gången. Nu har vi bara 19 kvar :D haha!
Och på tal om det, jag kikade i Storprinsens mun förra helgen, jag trodde han hade 4 tänder kvar att få, men när jag räknat efter 2 gånger så ser jag att han bara har 2 kvar :) Dom sista 4 ska han ju få när han är 25-30 månader. Men dom är lite sena dom tänderna. Dom kommer nog :)

Ser ut att bli fint väder idag så vi har nog en altan-hängar-dag när vi hämtat Storprinsen från dagis! Om det nu håller i sej och det inte mulnar på det vill säga!

Så! Vad ska ni hitta på idag?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203467586.jpg" class="image">


Söndag 20/5

Söndag.. Igen! Såååå tråkigt!

Mår inge vidare idag. Förkylning och lite annat som gnager gör att jag inte känner mej på topphumör. Hoppas att det blir bättre under dagen bara. Får försöka hålla igång så man inte tänker för mycket!
Har startat en maskin tvätt och tänt i pannan så det är en bra start. Ska nog plocka fram snabeldraken strax med. Klockan är bara 7,30 men iom att jag vart vaken sen 5 så bryr jag mej inte om det. Barnen är ju uppe och vakna så varför inte?!

Igår va vi som sagt och handlade med mamma/mormor.
Notan slutade för våran del på 1700 kronor "/ men nu har vi det mesta hemma.
Köpte 3 pkt blöjor till Lillprinsen av min syster i fredags så nu va det bara till Storprinsen vi behövde, så köpte 3 paket. Och med 90 kronor i rabatter så betalade jag inte så mycket för dom :) Känns bra!
Sedan följde vi med hem till mormor så Lillprinsen kunde få lite lunch innan vi begav oss hemåt igen.
Pappa Nicke va iväg med grävmaskinen en sväng så han va inte hemma när vi kom hem. Men han kom efter en liten stund så vi åt lite lunch och bara tog det lugnt.
Vid 15,30 packade vi in oss i bilen för att åka till Aplared för grill-myskväll med familjen Vourela-Hall. Alltid lika mysigt. Barnen lekte en stund ute så föräldrarna kunde umgås lite.
Vi åkte hem lite efter 20 snåret, då va barnen så trötta! Jag är förvånad över vilket bra humör Lillprinsen ändå va på, trots att han va trött. Men dom senaste dagarna har han inte tjurat när han vart trött utan han har bara typ suttit och tittat ut i tomma intet och inte sagt nånting.

Storprinsen har kommit in i nån vara-elak-mot-mamma-period! Han skäller och skriker på mej som om allt jag gör är fel. Ja, han är ett barn, men man känner sej väldigt värdelös för det. Man ska inte ta illa upp. Men just nu är mitt psyke väldigt dåligt och jag kan inte hjälpa det.
Men jag andas lite och går därifrån så pratar vi om det sen när vi lugnat ner oss båda två.
Har ni upplevt samma sak? Hur hanterade ni det isf? Jättetacksam för svar/berättelser från andra.

I eftermiddag så rymmer jag och Lillprinsen hemifrån för några timmar.
Vi ska till min fina vän Cissi på Perfect Home party.
Jag kanske inte kommer köpa nånting, men tanken i första hand är att jag ska få komma hemifrån lite utan att behöva åka till affären eller göra massa andra ärenden som jag brukar göra. Kunna slå ner arslet och fokusera på mej! Ja visst har jag Lillprinsen med mej, men han brukar vara så lugn och fin när vi är borta, och han behöver jag inte springa efter för att kolla så han inte hittar på nåt bus! Så detta ska bli underbart! Så Storprinsen och pappa Nicke ska få lite kvalitetstid dom med. Får se vad dom hittar på, men den stora risken är väl att jag kommer hitta dom i grävmaskinen när jag kommer hem :) Haha!

Så imorn är det dags för dagis för Storprinsen igen. Han behöver det efter denna veckan, och jag med för den delen! Vi har inget alls planerat för veckan, så får se vad vi kan tänkas hitta på! Nån som kanske vill hitta på nåt? :)

Nää, nu ska jag nog rasta snabeldraken en stund.

Ha en finfin dag allihopa!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203302855.jpg" class="image">


Lördag 19/5

Natten har vart lugn, jag har sovit, men inte jättegott. Lillprinsen vaknade vid 23,45 och hade tappat nappen. Sen hade jag jättesvårt att somna om. Fick en hostattack som hette duga. Trodde jag skulle väcka varenda människa i hela Roasjö. Men gick upp och drack lite vatten så gick det bra.
Se vaknade jag när min klocka ringde.

Alltid när jag är sjuk så drömmer jag så konstiga saker. Även denna gången. Tänker inte gå in på vad det är, men det är väldigt osannolika drömmar. Dom hänger inte ihop riktigt. Väldigt konstiga iaf.
Är det bara jag som drömmer konstigt vid sjukdom?

Igår va vi som sagt på marknaden. Sviiiiinkallt va det. Den däringa solen passade på att titta fram lagom till dess att vi körde ut bilen ur parkeringshuset! Så typiskt! Va mycket folk som vanligt. Men det blev nya tofflor till Storprinsen iaf. Och nä, jag köpte inget annat. Mamma/mormor köpte en ballong till Storprinsen.
Tycker faktiskt det är mest skit som säljs på dessa marknader numer. Men jag är lite besviken, det brukar finnas mer knallar som säljer t-shirtar och bodysar till barn. Tyckte allt det va lite ont om det. Lite tråkigt då jag ville haft nåt coolt till Lillprinsen.

Efter marknaden så åkte vi för att inhandla lite cigaretter och snus. Även pommes frites och potatissallad till kvällens mat. Sen åkte vi med hem till mormor så Lillprinsen kunde få mellanmål innan vi åkte hem, och även så att tiden passade bättre med hans eftermiddagslur. Va hemma igen vid 16,30 och då va pappa Nicklas redan hemma :)
Storprinsen passade på att vara ute i det fantastiska vädret som blev, givetvis i de nya tofflorna! :) Frågan är om jag dom närmsta dagarna kommer att få på honom vanliga skor nån gång :) Han älskar "foppatofflor" han tar mina jämt ;)
Igår blev det grill till kvällsmat och det är ju alltid uppskattat!

Mina barn är lite konstiga med deras sömn må jag säga.
Igår så kom Storprinsen upp tidigt (trots att han la sej ganska sent) och Lillprinsen tog sovmorgon till 6,45. Idag skulle Lillprinsen upp tidigt (5,25) och Storprinsen sover! Varför kan dom aldrig ta sovmorgon samtidigt?! Ska jag ha min egentid på morgonen så får jag snart gå upp ännu tidigare. Och det kommer ju inte hända så jag får väl bara gilla läget och hoppas att det ändrar sej snart!

Idag ska vi åka och handla lite med mamma/mormor. Pappa Nicklas ska vara hemma och grejja i trädgården. Han ska så lite gräs och bygga färdigt stenmuren. Fick lite mer sten nu i veckan så nu kanske det räcker :)
I eftermiddag/kväll ska vi åka upp till Aplared för lite grillmys med familjen Vourela-Hall!

Så vad ska ni hitta på idag? Ser ut att bli fint väder (än så länge iaf!)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203166393.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203166393.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203166397.jpg" class="image">


Fredag 18/5

Urk!

Vilken natt! Jag och Lillprinsen har hostat ikapp. Jag har fått gå upp och lägga honom tillrätta i sin säng flera gånger.
När han vaknar till så sprattlar han som en liten sprattelgubbe vilket då resulterar i att han hamnar nere i fotändan för att huvudändan är upphöjd just nu. Så då har jag fått lyfta upp honom och bäddat om honom.
Flera gånger trodde jag att han va såpass vaken att han inte skulle somna om. Men det gjorde han som tur va :)

Han sover än så länge, bara jag och Storprinsen uppe. Nicke fick inte ledigt idag så han är och jobbar.
Men det gör inte så mycket, vi ska ju ändå åka på marknaden och dit hade jag aldrig fått med honom! Och jag hade nog inte velat ha med honom heller :D
Han blir så stressad av mycket folk, ja det kan jag med bli men inte alls som han blir :)

Igår så va vi bara hemma med. Men nu märks det att vi varit hemma mycket. Grabbarna är tji! Likaså jag. Men jag vill inte gärna dra iväg med Lillprinsen när han e såpass sjuk. Idag är dock ett undantag. Och iom att han inte vaknat ännu så vet jag ju inte hur han är idag, men nu borde det gå åt rätt håll.
Så jag hoppas det kommer gå bra idag.
Måste springa in på Blomsterlandet och köpa gräsfrön idag med så vi kan få gräsmatta igen där Nicke varit och härjat med grävmaskinen. Och nu passar det bra att så det, för det ska bli fint väder framåt mitten av nästa vecka. Så då kommer det växa upp fort :)

Jag längtar verkligen efter värmen nu (vem gör inte det?) Sitta ute på altanen och dricka kaffe och få lite färg på den här stackars bleka kroppen. Och framförallt så blir man piggare och på så mycket bättre humör när solen är framme.

Nu ska jag dricka lite mer kaffe så jag vaknar till ur zombiestadiet!

Hoppas ni får en bra dag!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_203030140.jpg" class="image">


Sådärja!

Nu så känner jag mej nöjd över designen. Kommer säker komma lite nya saker vid tillfälle, men just nu så känner jag mej nöjd :) Tyvärr är det lite saker jag fått ta bort då de är för breda för att få plats i menyraden :(
Ser designen bra ut i era webläsare?

Nyckeln är återfunnen! Och jag tror minsann att det är Storprinsens verk! Den låg nämligen nerknôlad i en handske där jag normalt brukar lägga nyckeln. Och varför skulle jag göra så?! Men men. Nu är den tillbaka och det är ju skönt!
Jag höll på att tappa hoppet när jag letade efter den, men gav mej f*n på att jag hade lagt den där jag brukar och gick för att leta efter den där igen (för 10:e gången säkert) och då ruskade jag i alla mössor och vantar som också ligger där och vips så flög den fram!
Och känslan som då infann sej är obeskrivlig. Avskyr att tappa bort saker, allra helst nycklar eller plånboken.

Hade en sjukt vild diskution med Storprinsen innan om huruvida han skulle gå ut i spöregnet eller inte. En del av mej ville klä på honom och skicka ut honom så han skulle få se vad tråkigt det är ute när det regnar, medans den andra delen tyckte att det skulle va så onödigt om han nu skulle bli sjuk(are). Så jag valde att ta fajten och jag vann! Visst tjatar han fortfarande om att han ska gå ut men (hör och häpna) han lyssnar när jag säger nej!

Vad gör alla idag?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202909039.jpg" class="image">


Designbyte (igen)

Då vart det dags för ett designbyte igen. Ombyte förnöjer säger dom som vet :) Haha!
Men jag får inte igång min besöksräknare så det får jag nog jobba på ett tag till. Men håll till godo så länge!

Torsdag 17/5

God Torsdag!

Tidig morgon här för min del. Hörde Storprinsen skrika till vid 4,15, men det blev inte mer. Då började Lillprinsen att hosta, jag försökte få han att somna om men icke! Vi sitter nu och tittar teve!

Igår va som sagt en sån tråkdag! Storprinsen va ute en stund innan det mulnade på och kom en skvätt med regn. Vi åt lite lunch och så. Lillprinsen sov sin eftermiddagslur, som vanligt :)
Och Storprinsen han har lite svårt att erkänna att han är trött (bild kommer)

Igår fick det minsann bli pizza till kvällsmat. Storprinsen skulle följa med och hämta dom, han vet ju att man får en klubba om man ber snällt och uppför sej bra :)
När vi skulle åka så infinner sej paniken. "Var är min bilbyckel?" Jag har ju för sjutton inte varit utanför dörren så jag kan inte ha tappat den, jag frågade Storprinsen gång på gång om han tagit mammas bilnyckel. Nej, svarade han varje gång! Så han har nog inte tagit den. Han har aldrig varit mycket ölr att bära runt på mina nycklar, utan dom får va i fred. Och hag skulle sett om han tagit dom!
Så idag ska vi ha "nyckelletardag!" Det bästa är ju att Storprinsen vet vilken nyckel det är och hur den ser ut! Så han kan hjälpa mej, den kan ju bara inte försvinna?!
Men jag fick ju ta reservnyckeln så vi kom iväg.
Mitt i maten hör vi nåt konstigt ljud i hallen, där är farfar! Haha! Nicke sa att han skulle komma och hämta ställning. Men jag trodde inte han skulle komma så sent. Storprinsen blev ju överlycklig såklart :) Han verkligen älskar sin farfar!
Så han kom i säng ganska sent, så jag hoppas han sover lite längre idag.

Idag blir ytterligare en hemmadag. Känner att min hals blivit nån storlek större. Och ena näsborren är igentäppt!
Men nä! Vi klagar inte över en liten förkylning! Har ju överlevt värre saker :D

Nicke ska iväg och jobba en stund med sin pappa. Tror det va nåt altanbygge.
Men det skulle nog inte ta hela dagen.

Vad ska ni hitta på denna lediga dag?


Rejta!

Spotify AB
Jag älskar Spotify! Jag har det både på datorn och i telefonen. Lyssnar nästan varje dag!
Premium är nästan ett måste om man inte vill ha reklamavbrott mitt i sina favoritlåtar!
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
Aftonbladet AB
Aftonbladet är bra på att snabbt uppdatera de senaste händelserna. Jag har appen i min iPhone och den används nästan dagligen.
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
TV4 AB
TV4 har sämsta tajmingen vad gäller reklamen! Bara 5 minuter in i ett program så bryts det för reklam. Och reklamavbrotten kommer väldigt tätt i mitt tycke! Skärpning TV4!
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta

Tjäna pengar med Bloggerfy


 

Nu kan man tjäna pengar på bloggen genom att skriva sponsrade inlägg från Bloggerfy, riktigt bra! Tycker dom är värda en liten "like" på Facebook, vad tycker ni?


Tråkdag

Idag är en sån där dag, en sån dag då jag är sjukt uttråkad men orkar inte göra nånting. Känner att det kanske är en ganska dålig kombination.
Finns massor jag skulle kunna göra men jag har ingen som helst lust till det.
Kan någon skicka hit lite motivation?
Och att grabbarna är väldigt gnälliga idag gör inte saken bättre just nu sover iofs den lilla och den stora är ute. Men måste ju hålla ett vakande öga på honom hela tiden så jag kan ju inte slappna av som jag skulle vilja. Och lusten att gå ut till honom finns inte just nu. Ja, idag är jag ingen vidare mamma! Jag vet!


Onsdag 16/5

God Onsdag!

Sikken underbar natt! Jag har sovit hela natten! Somnade runt 21 och vaknade 4,55 :) Och jag har inte varit vaken nånting! Det va längesen kan jag säga.

Igår så rastade jag dammsugaren lite :) Tvättade även lite (för ovanlighetens skull)
Storprinsen ska alltid dammsuga så fort jag plockar fram den, men igår fick han min dammhandske att roa sej med och det funkade bra :)
Lillprinsen däremot sprang efter mej när jag skulle dammsuga i vardagsrummet :)

Min syster tittade hit vid 13 tiden eller vad nu klockan va. Grejjade lite lunch och drack kaffe. Blev tyvärr ingen långvisit då hon skulle träffa en kompis.
När hon åkte så skulle Storprinsen gå ut en stund innan pappa kom hem. För när pappa kom hem så vankades det mat som vanligt. Rester sen i måndags blev det.

Idag blir det ytterligare en hemmadag. Skönt! Fortsätta kurera oss så vi orkar gå på marknaden på fredag :)
Min hals är alldeles tjock nu, och Storprinsen kom ner för en stund sen och hans hals är likadan "/ Så hoppas dom orkar gå på marknaden. Lillprinsen sover fortfarande, men igår va han jättesnorig och dan.
Sög ur hans näsa innan han skulle gå och lägga sej. Inte det lättaste kan jag säga men efter många om och men gick det. Det är ingen trevlig upplevelse för varken han eller mej. Men det måste ju göras.

Men nu har jag en fråga som jag hoppas jag kan få svar på. Vad gör man för att underlätta för Lillprinsen när han histar som värst. Att han inte ska dricka/äta några mejeriprodukter vet jag men finns det nåt mer sätt?
Tacksam för svar! :)

Vad hittar ni på idag annars då?


Tisdag 15/5

God Tisdag!

Natten har varit ganska lugn. Har bara fått vända på Lillprinsen ett par gånger under natten. Men inget annat.

Min klocka ringde som vanligt kl 5, strax efter jag gått upp hör jag ett ljud nånstans i huset. Vilket visar sej att det är Storprinsen som inte vill sova mer. Suck!
Och han blev ju tjurig det första han blev när han inte fick gå med in och väcka sin pappa.
Men det gick över när Nicke kommit upp. Så nu har han sagt hej då och vinkat hej då i fönstret.

Gårdagen va väldigt slö. Jag hade en konstant huvudvärk hela dagen. Ända fram till dess att jag plockade fram min godisskål på kvällen. Jag behövde nog lite socker! Hade jag vetat det så hade jag grävt i godispåsen tidigare på dan, för det va verkligen ingen trevlig huvudvärk.

Efter vi ätit lunch så packade jag barnen i bilen och åkte och handlade, behövde lite mjölk och lite andra livsnödvändiga saker.
Storprinsen han somnade i bilen och sov vidare även när vi kommit hem. Jag fick gå ut och väcka honom i bilen vid 16 tiden. Haha! Strax efter det kom Nicke hem och vi åt lite potatis, kötbullar och gräddsås :) Mums!
Sen hoppade vi i bad/dusch allihopa.

Idag kommer grabbarnas Moster Jenny! Hon skulle komma runt lunch nånting tror jag. Har inte träffat henne sen påsk, några timmar bara. Så ska bli mysigt idag! Undrar om hon ska sova över?!

Åh det ska inte va nåt vidare utomhusväder idag heller. Men kanske blir lite uppehåll så vi kan gå ut en stund iaf. Kan ju alltid hoppas!

Vad ska ni hitta på idag?


 

 


Tips!

Jag läste en annan blogg igår, där tjejen som skriver bloggen hade laddat ner en rolig kamera-app!
Jag är ju inte sen på att prova nya appar så jag laddade ner den och kollade vad man kunde göra för roliga saker :)
Det fanns massa kul filter man kunde använda :)

Så om du som jag gillar att fixa till dina foton på ett ganska enkelt sätt, ladda hem den appen och börja fota!

PowerCam heter den!

Jag fastnade direkt för just det här filtret som heter "burnt paper":

 


Måndag 14/5

Nope! Ingen God Måndag idag!
Trött som satan med världens huvudvärk. Känns som att huvet ska sprängas när jag rör på det. Men jag hoppas lite kaffe ska råda bot på detta.

Vet inte vad det var med Lillprinsen inatt. Eller ah, igår kväll. Jag vaknade vid 23 tiden av att han gallskrek. Helt otröstlig va han. Fattar ingenting. Men för att Nicke skulle få sova, han skulle ju trots allt jobba idag, så tog jag Lillprinsen och gick upp och satte mej i soffan. Han somnade med en gång i min famn. Men för säkerhetsskull satt jag kvar en liten stund till, så han inte skulle vakna när jag la ner honom i sängen.
Sen vaknade han klockan 5, samma sak, gallskrik och otröstlig. Men då fick han komma upp till mej. Jag va ju ändå uppe.
Så vet inte hur denna dagen kommer bli.
Storprinsen kom ner för en liten stund sen han med. Så nu tittar vi på "Diego" på Nick Jr och dricker kaffe/välling.
Han är väldigt hostig och tät i näsan. Lillprinsen har nog dragit på sej nåt han med, så det kan väl kanske vara därför natten varit som den varit.

Igår förmiddag va vi ute och rensade lite ogräs, fick hjälp av Nicke :) Och givetvis Storprinsen :)
Sen kom grannarna över och drack lite kaffe och tjöta lite skit. Sen va det dags att dra igång med lunchen innan vi åkte iväg till Nickes Farmor för lite fika.
Alltid mysigt och komma dit :) Storprinsen ville gå till grannens sandlåda. Så vi tog en liten promenad så han fick leka av sej lite :)
Vi gick även förbi Nickes faster, Inga-Lena som bor granne med farmor :)
Storprinsen "fiskade" i deras lilla damm :) Haha, alltid skönt när han kan sysselsätta sej så!
Sedan åkte vi ner för att hälsa på Nickes kusin, Nettan, när vi ändå ba i krokarna! Storprinsen blev så förtjust i henne att han absolut inte skulle åka med hem. Det funkade inte ens att säga att vi snart skulle åka tillbaka och hälsa på. Han skulle inte med hem oavsett.
Men vi fick väl in honom i bilen och åkte hem.
Va hemma vid 19-tiden nånting. Då va det vällingdags för grabbarna och bums i säng.

Idag ska vi inte göra nånting alls. Skulle behöva åka till affären och köpa mjölk och lite andra livsnödvändiga saker :) Men det är ingen panik så det kanske klarar sej tills imorn. Känner inte alls för det idag, och mitt huvud känner verkligen inte för det. Men vi får se.

Och äntligen ska Nicke få komma från Tippen i Skene, han va så glad när han kom hem i fredags och sa det! Han har ju länge velat komma därifrån och imorn eftermiddag så kommer det en trailer och hämtar hans maskin :) Så nu kanske han inte klagar riktigt så mycket efter jobbet :) Haha!

Nää, nu ska jag dricka mitt kaffe och mysa med mina små :)

Ha en fantastisk dag ni fina!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202497779.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202497781.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202497782.jpg" class="image">


Söndag 13/5

Då är söndagen här! Varför har man så svårt att tycka om söndagar? Jag menar, jag har ju ingen söndagsångest på det viset då jag inte behöver gå upp och jobba imorn. Men jag har ändå ångest över att det är söndag.

Hade som sagt en ganska meningslös dag igår, hoppas inte denna dagen blir likadan.
Nicke va iväg och jobbade, men kom hem lagom till lunchen. Sen gick han ut och skulle laga lite på grävmaskinen som gått sönder. Men det gick inte så bra, så det kommer reparatörer imorn som ska fixa till det.
Storprinsen gick ut en stund han med. Dom kom in runt 16 tiden eller nåt.

När Lillprinsen lagt sej vid 18,45 så startade vi upp grillen. Det va himlans gott :) Som alltid!
Sen va det bara soffhäng resten av kvällen. Storprinsen somnade i soffan medans han drack sin välling.
Det hade jag nästan räknat med då han inte sov så mycket på dagen. Han sov kanske 2 timmar. Vi fick ju väcka honom så han skulle hinna leka med Bellen innan hon åkte hem igen. Och även så ha fick i sej linchen tillsammans med oss andra. Det är jättesvårt at försöka få i honom mat om ingen annan äter. Men han åt sin mat och sen härjade dom på som vanligt :)

Nää nu har min Lillprins slagit upp sina blå! :)
Ha en fantastisk söndag alla fina :)

På bilden är min syster med sin tös och min Lillprins och dom leker "Mormors lilla kråka" :)


Meningsfullt!

Fy vilken meningslös dag det har varit idag. Inte gjort nåt nödvändigt alls. Mest druckit kaffe tycker jag :) Haha!
Har imte riktigt känt mej på topp idag. Inte van vid att vara uppe sent och sova "länge" på morgonen, haha!
Min "plastmamma" va här och fikade lite. Och min syster med då givetvis :)
Och barnen dom härjade på som vanligt :)

Nu väntar vi egentligen bara på att Lillprinsen vill gå och lägga sej för natten så att vi kan starta upp grillen :) Ingen av oss är direkt hungriga så vi sa att vi kunde vänta tills han lagt sej.

Och nu har den där stora lampan på himlen kommit fram. Den har verkligen lyst med sin frånvaro denna veckan så jag hoppas att den tänker stanna ett par dagar nu :) Så att jag kanske kan få rensat klart mitt ogräs!


Lördag 12/5

God Lördag!

Oj oj oj!
Idag fick den här tjejen sovmorgon, ända rill 7,20! Och det är ju faktiskt sovmorgon för mej! Gud så skönt! Min älskade mamma tog upp barnen idag då vi va på Rock'n Roll show igår och va hemma lite innan 00.
Gud så bra det va! Vilket hålligång! :) I lilla Roasjö dessutom :)

Igår va vi ju då iväg och hämtade mormor medans Storprinsen va på dagis. Och eftersom han gick upp så tidigt så vart han så trött så dom hade lagt honom en stund, med godkännande från mej! Sen somnade han i bilen på vägen hem. Och sov 2 timmar. Då hann jag steka pannkakorna till lunchen innan han vaknade. Och han va nog väldigt hungrig i magen då han åt 3,5 pannkaka.
Lillprinsen ville inte alls sova på eftermiddagen, 1 timme sov han bara. Så från 14-18,15 va han vaken. Han va inte tjurig eller så men han blev ju övertrött precis innan han skulle somna.

Nicke är som vanligt iväg och jobbar lite :) Och vi sitter just nu och tittar på Gustaf och dricker kaffe :)
Dagen är fullkomligt oplanerad, förutom att min syster och Bellen kommer efter lunchen nån gång.

Ikväll ska grillen tändas och vi hoppas på lite uppehåll till dess. Annars blir Nicke hemskt blöt när han ska stå där och grilla :D Haha!

Nää, vilket meningslöst inlägg detta blev. Men håll till godo!


Fredag 11/5

Goood Fredag!

Här startade morgonen klockan 4,15.
Jag v uppe och gav Lillprinsen nappen kl 4, gick och la mej. Men jag hörde konstiga ljud från övervåningen, mycket riktigt, där kom Storprinsen nertassandes! Uff! Han sa att han hade ont i benen men jag vet inte. Tror han drömde nåt. För han har inte sagt mer att han haft ont.
Jag hoppas verkligen inte han får samma växtvärk som jag hade när jagva liten. Det är nästan så jag kan känna ännu hur ont jag hade.

Igår hade vi en hemmadag innan vi åkte på kalas. Lillprinsen ville inte riktigt som kag. Det tog 45 minuter att få honom att sova på eftermiddagen. Och han sov bara en timme. Storprinsen sov iaf 2 timmar eller nåt. Jag fick iaf duschat och gjort mej i ordning innan Lillprinsen vaknade igen.

Idag ska mormor hämtas. Vi passar på att göra det medans Storprinsen är på dagis.
Och ikväll är det dags för Rock'n Roll kväll i Bygdegården. Ska bli skönt att komma hemifrån utan barn lite, även om det inte är så långt bort :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202093256.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202093256.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_202093260.jpg" class="image">


Barnkalas

Sitter nu i bilen på väg hem från kalaset! Mina grabbar har skött sej jättebra. Vet inte om det beror på att pappa varit med idag eller om det är nåt annat. Lillprinsen som är uppe på extrem övertid just nu är nöjd han med, han sover inte men han är inte gnällig eller tjurig heller :)
Alltid kul att träffa dessa goa människor! Och barnen leker ju oftast jättebra ihop, idag vart det lite gnälligt från nån av dom men det är väl så det ska vara?!
Dom slogs om samma leksaker givetvis, och det är väl inget ovanligt!
Nästa kalas är om en dryg månad, då firar vi Isabells 2-års dag. Och en vecka senare firar vi Storprinsens 3-års dag. Sen är det nog bara 2 kalas kvar på hela året och det är ju skönt! Vi firar ju bara barnens födelsedagar i stort sett. Allt annat är ovesäntligt så att säga :) Haha! Visst kanske det blir lite fika men inget mer.

Vad har ni gjort idag?


Sova?

Fick en jättelugn och fin förmiddag medans Storprinsen va på dagis.
Lillprinsen ville inte sova som vanligt i bilen så då fick han ju göra det hemma i sängen. Så jag väckte honom strax innan klockan 11.
Men detta får jag ju sota för nu, han ska absolut inte sova! Han ligger i sin säng men sover gör han inte.
Hur kommer detta bli i eftermiddag när vi ska iväg på kalas "/ Uff! Kan bli kaos eller så går det hur bra som helst. Tror mer på kaos!
Så hädanefter måste han nästan sova i bilen för att resten av dagen ska bli dräglig.

Såå nu har jag gnällt för idag :)


Torsdag 10/5

God Torsdag!

Åter en regnig dag. Men man får göra det bästa av det ändå :) Det är ju så man absolut inte känner för att gå ut alls :) Men men, Storprinsen ska till dagis iaf :)

Medans Storprinsen va på dagis igår så åkte jag och Lillprinsen och handlade lite. Han fick sitta i kundvagnen för första gången :) Det gick jättebra!
Efter vi handlat gjorde vi ett besök hos mormor. Brukar göra det så vi slipper åka hem innan Storprinsen ska hämtas, blir sånt åkande!
Mormor kommer hit imorn. Vi ska på Rock'n Roll Show i Bygdegården så hon ska ha hand om barnen. Eller ah, Storprinsen iaf. Lillprinsen lägger sej ju innan vi åker.
Efter vi hämtat Storprinsen begav vi oss hemåt och packade upp varor och lagade mat. Lillprinsen fick sin lunch och sen sov han sina vanliga 3 timmar på eftermiddagen.

Storprinsen va hemskt "sotis" igår eftermiddag. Han skulle leka med Lillprinsen när jag gjorde det, men när jag frågade omhaninte kunde leka lite med honom så va det inte intressant. Så när jag skulle ge Lillprinsen sin kvällsvälling så bad han om sin med, jag trodde att han bad om den för att han va "sotis" Men iom att vi skulle äta lite när Nicke kom hem så fick han inte den. Men han va inte "sotis" han va jättetrött! 18,20 hör jag snarkningar från soffan. Oooooops!
Så han fick sin välling, och jag lyckades krångla på pyjamasen.
Så när klockan va 18,35 ungefär så låg båda barnen i sina sängar och sov! Det har inte hänt på länge och kommer inte hända igen på länge heller.

Så jag och Nicke fick en väldigt lugn kväll och vi fick äta middag i ensamhet! Det va väldigt ovanligt!

I eftermiddag ska vi iväg på kalas, det är Nickes kusinbarn som fyller år. Lite dumt att ha ett kalas en vanlig dag tycker jag. Blir så dumt med Nicke för han hinner ju aldrig efter jobbet. Men han skulle hoppa över lunchen idag så han kunde följa med!

Annars idag blir det ganska lugnt. Lite hemmafixande bara.
Möblerade om i vårt sovrum igår för jag skulle testa en teori om varför Lillprinsen vaknar såpass tidigt. Där hans säng stod förut så kom det in ljus utifrån rakt i ansiktet på honom och jag tänkte det va därför, men känns kanske inte som att det är så. Men jag får testa ett tag så får vi se.
Iom att Storprinsen somnade så tidigt igår så är han givetvis redan uppe, han kom ner 5,40 "/ Men jag visste ju att det skulle bli tidigt för honom.

Så! Det va allt för mej tror jag!
Bjuder på 2 bilder på mina stjärnor. Båda är från igår :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201971597.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201971597.jpg" class="image">


Lunchbrejk!

Uff vad mätt i magen jag är!
Idag serverade jag potatismos och korv till herrn (givetvis hemmagjort mos) och det va himla uppskattat, iaf potatismoset!
Jag är så himla dålig på att servera potatis överlag då jag tycker det är sjukt tråkigt att skala potatis :) Och det är jag alldeles säkert inte ensam om :) Haha!
Han satt och sortera ut moset och åt det först :) Sen frågade han om han fick av mitt mos då hans va slut :D

Nu sitter jag och Storprinsen och tittar på Nalle Puh! Jag lovade han att han fick titta på film efter maten om han åt riktigt duktigt, vilket han gjorde. Försökte få honom att titta på "Nalle Puh & Heffaklumpen" då jag inte sett den innan, men icke! Det blev en annan Nalle Puh iaf. Bättre än "Musses Klubbhus", "Jake & Piraterna", "Små Einsteins" och allt annat skräp som går på Disney Junior!
Jag har inget dåligt samvete alls för att vi inte kan vara ute idag. Vi är ute så fort det är väder till det så det är skönt att vara inomhus idag!
När kaffet är i magen ska jag gå upp och städa badrummet tänkte jag. Om jag inte hamnar i nån matkoma av nåt slag :) Haha!

Har ni haft en bra dag hittills?


Onsdag 9/5

God Onsdag gott folk!

Lillprinsen har varit vaken till och från flera gånger inatt, han har börjat vända sej till magen i sängen och kan inte rulla tillbaka så då blir han arg för det så då har jag fått gå och vända på honom, 3 gånger har jag gjort det tror jag.
Sista gången va strax efter 5, och den gången somnade han inte om så då fick han komma upp. Kommer bli en lång förmiddag medans Storprinsen är på dagis.
Men jag funderar på om jag skulle åka och handla idag istället för imorn. Då kanske han sover lite mer än han gjorde igår förmiddag, 40 minuter sov han då. Men han tog iofs igen det och sov 2 timmar och 45 minuter på eftermiddagen igår.
Får se hur jag gör.

Efter vi hade ätit lunchen igår och Lillprinsen sov, så ringde våran granne Frida och fråga om vi ville komma över på en fika. Och det gjorde vi självklart :) Gjorde allt för att slippa ogräset igår kände jag. Hade så ont i hela kroppen!
Och idag blir det nog inget heller om det inte slutar regna, men enligt SMHI's app så ska det regna hela dagen. Så får väl bli att ta igen det som blivit bortglömt inomhus istället.

Detta blev inget lång inlägg inte. Men det är alltid nåt :)

Vad ska ni föra i regnet idag?


Paus!

Just nu tar jag mej en liten paus i ogräsplockandet! Jag och Storprinsen har fått lite mat i magen, idag blev det rester från grillen igår :) Mumma! Och kan ju meddela att det var drag i tsatzikin idag :D Haha! Undrar om Nicke ens går i närheten av mej idag när han kommer hem!
Så nu dricker jag lite kaffe och tittar på Musses Klubbhus med Storprinsen. Lillprinsen sover sen en stund tillbaka. Får se om den stora vill sova nåt idag, han sitter och jäspar men ser inte så farligt trött ut :) Han kanske följer med ut igen sen.
Jag va ju så puckad att jag började rensa bort uppstickande gräs och maskrosor mellan gångplattorna, och det kan jag ju inte bara strunta i att göra färdigt! Så här lyfts det på plattor och bankas i plattor igen, så kan nog lägga till plattsättare i mitt CV snart :D

Vad gör alla idag? :) Låt mej höra!


Tisdag 8/5

God Tisdag gott folk!

Trädgårdsarbete tar verkligen musten ur en kan man säga. Ville inte riktigt kliva upp ur sängen idag. Har träningsvärk i mina lår :) Haha! Otränad? JA! Haha!

Jag och Lillprinsen åkte en sväng till fina Fia igår för lite kaffe och tjôt medans Storprinsen va på dagis. Och det va lika trevligt som vanligt!
När vi hämta honom på dagis åkte vi hem.
Jag gav Lillprinsen lite mat och han tog sin eftermiddagslur på 3 (!) timmar.
Storprinsen satt och somnade vid matbordet (igen) så jag bar upp honom så han fick sova lite han med.
Jag drack en kopp kaffe och sen gav jag mej ut för att fortsätta rensa ogräs. Tiden bara flög iväg, helt plötsligt va klockan 16,15 och Lillprinsen vaknade och jag hade inte gjort varken sallad eller tsatziki till kvällen då vi skulle grilla. Men det va bara att väcka den stora killen och ge Liten mellis och sen göra salladen och tsatzikin.
När vi ätit så var det återigen sovdags för Lillprinsen så jag gav honom sin välling och la honom. Sen gick jag ut och fortsatte rensa lite till.
Det är ett jäkla jobb att rensa, men bra blir det! :)

Idag är det dagis för Storprinsen och efter det har vi inga planer. Håller vädret i sej så blir det väl en ute eftermiddag :) Önskar bara det kunde va lite varmare så man slipper ha en tjock bôkig tröja när man sitter som man gör när man rensar. Men men, får la va nöjd över att det överhuvudtaget är uppehåll. Men det skulle visst ändra sej imorn. Då skulle det regna och sedan fortsätta hela helgen.

Vad hittar ni på idag?


120507

God Måndag!

Ännu en helg har susat förbi och vi påbörjar en helt oplanerad skön vecka med nya möjligheter!

Gårdagen spenderades mestadels ute. Nicke påbörjade den stenmur vi länge pratat om att göra, och nu är den nästan klar. Behöver lite mer sten. Jag och Storprinsen hjälpte till en stund med.

Sen va det dags att åka mot Leos Lekland för att möta upp moster och lillkusin! Vi började med att äta lunch innan vi släppte barnen fria :) Storprinsen åkte alla rutschkanor som finns där. Han va överförtjust! Och vi träffade även pappas jobbarkompis som han är så förtjust i, så han fick åka rutschkana med honom när mamma hade ont i rumpan :) För satan va det går fort alltså!

När vi kom hem så fortsatte arbetet med stenmuren. Jag började rensa bort ogräs intill huset, vi har nämligen inga land runt huset utan vi har sten, så det växer upp massa maskrosor och annat ogräs där och ser förjävligt ut rent ut sagt. Men fyyy vad det är tråkigt "/
Så om vädret tillåter så blir det fortsättning med det idag :)
Annars så ska Storprinsen till dagis bara och inget annat är planerat!

Vad hittar ni på idag?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201568408.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201568408.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201568411.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201568411.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201568423.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201568432.jpg" class="image">


120506

God Söndag!

Helt galet vad dagarna bara flyger iväg. Och inget vettigt gör vi heller :)

Blev inget Leos igår. Syrran orkade inte. Men idag blir det! Nicke ska också följa med, men måste iväg på ett snabbjobb först. Dom gnällde över att det inte va ordentligt tillrättat nere vid bygdegården efter dom grävt där, så det måste han göra innan vi åker iväg.
Istället så åkte vi en snabbis till mamma/mormor. Kände att jag behövde komma bort från dessa fyra väggarna. Och Storprinsen blev så glad när jag frågade om han ville åka till mormor en stund "JAAAA! Mamma det gör vi! Vi hälsa på mormor en stund!" Haha! Sötejöte!
Och som vanligt fick han glass och kala hos mormor :) Tur att vi hade ätit lunch innan vi åkte annars hade det varit svårt att få i honom det.
Nocke spenderade dagen i vekstan, svetsade skopa och bytte däck på sin bil. Tack och lov att han får betalt för allt detta han gör.
Men nu tycker jag allt han jobbat lite för mycket, därför ska han följa med till Leos idag. Vi har inte haft en familjedag på jag vet inte hur länge. Och det kan ju kanske vara en bidragande orsak till att jag känner mej depp med. Tänk er själva, dagarna går i ett hela tiden när man har (två) barn, att sätta sej på arslet och tro att man kan få sitta 15 minuter är galet. Och sen inte få någon som helst avlösning för att han jobbar jämt tar ganska mycket på psyket!

Nää nu ska jag absolut inte gnälla. Jag älskar mina barn över allt annat och gör vad som helst för att dom ska ha det bästa!

Min stora kille har varit helt ljuvlig de senaste dagarna. Vet inte riktigt vad som hänt faktiskt. Han är fantastiskt duktig hela tiden. Vi är knappt ovänner på dagarna längre. Visst finns det saker ha gör som jag får säga till på skarpen, men då slutar han med det med en gång istället för att bara inte lyssna på mej och fortsätta med det han inte får göra. Och dom häringa utbrotten han kunde få innan, han har nog inte haft ett sånt på 2 veckor nu.
Han tjurar inte alls lika mycket längre utan han förstår när jag säger till honom.
Han är bara alldeles för gullig! Han kommer och lägger sej på golvet jämte sin Lillebror: "Vet du vad? Jag älskar dej!" han sa det första gången till han i förrgår, då va tårarna inte långt borta ska ni veta. Visst! Han förstår väl inte riktigt vad det är han säger. Men tids nog så förstår han det! Men det är bara för gulligt när han kommer och ska kramas och så säger han att han älskar mej! Vänta ni tills era barn kommer och säger så till er, då vet ni vad lycka är!

Hoppas ni får en fantastiskt bra dag!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_201401075.jpg" class="image">


Torka!

Jag har total torka på matidéer! Blir bara samma tråkiga mat hela tiden. Och vi ska inte prata om vad jag och Storprinsen äter på dagarna när vi är hemma.
Så sitter man och kollar på Arlaköket.se, kokaihop.se, lättlagat.se och va f*n alla heter men man hittar absolut ingenting!
Sen kanske man är lite lat med, eller rättare sagt, man gör det lätt för sej genom att laga samma mat om och om igen!
Så nu eftersöker jag av er (få) läsare tips på hyfsat lättlagat och god mat!


120505

God Lördag Sverige!

Sovit så himla gott inatt, inte vart vaken en sekund :) Jag fastnade framför en film igår som började på 8:an kl 21. Utspelade sej på 1800 talet nån gång och handlade om trollkarlar. "Prestige" tror jag den hette. Men vid 22 så kom John Blund med sin skyffel och kastade grus på mej! Så då bäddade jag ner mej i sängen istället. Så har ingen aning om hur den slutade "/

Igår var jag och Lillprinsen iväg och handlade med min mamma. Sen åkte vi med henne hem så han fick i sej lite mellis och jag lite kaffe innan vi skulle hämta Storprinsen på vägen hem.
Väl hemma så hade jag 2 slagna hjältar i bilen. Jag hade ändå kört in bilen på gräsmattan så jag lätt kunde plocka ur matkassarna, så dom fick sitta kvar. Och för första gången på länge så sov Lillprinsen riktigt "länge" efter det att bilen stängts av. Han sov "hela" 40 minuter. Så jag hann packa upp maten och fixa till korv stroganoff som jag och Storprinsen skulle äta till lunch. Men Storprinsen bara sov å sov å sov. Så "lunchen" den åt vi vid 14,00. Efter han ätit så gick han ut en stund.
Jag och Lillprinsen höll oss inne faktiskt. Han hade en sån där sov-vägrar-eftermiddag igen. Men vid 16 fick jag han att sova lite.

Nicke fick åka iväg på ett akutjobb igår kväll. Men han blev inte så sen som tur va. Han kom hem lagom till det va läggning av barnen :D

Idag funderar jag på att ta med grabbarna till Leos Lekland. Men än så länge är det i funderings stadiet :) Hänger lite på om syrran orkar följa med eller inte.
Annars blir det nog en dag hemma så jag kanske kan få grejjat med det jag inte hunnit under veckan då det vart bra väder.
Har hamnat i nån depp-period med, känner mej alldeles hängig och gråtfärdig hela tiden. Orkar inte riktigt med att göra mer än ta hand om mina Prinsar! Vet inte riktigt vad det kan vara men det går väl över som det brukar göra.

Detta blev inte så långt inlägg, men håll till godo!


Fin fint!

Detta fantastiska halsband ramlade ner i min brevlåda idag :)

Älskar det!


120504

God Freeeedag!

Tänk att det redan är fredag!
Förstår inte vart dagarna tar vägen.

Gårdagen bjöd på massa sol.
Medans Storprinsen va på dagis så myste jag och Lillprinsen massor innan det va dags att hämta hem honom igen. När vi kom hem igen så skulle Storprinsen vara ute. Givetvis fick han det. Jag och Lillprinsen spenderade tiden på altanen.
Han va sådär gnällig och kinkig igår igen. Kan inte bara den där tanden kommag genom snart? Ahh!
När han sov efter sin lunch så satte jag mej för att sola lite :) Sååå skönt va det. Jag hörde Storprinsen gå på gräsmattan med sin lilla gräsklippare hela tiden. Då kunde jag slappna av med!
Fick väl lite färg, mest röd men det är ju med en färg :) Haha! Men det brukar övergå i brunt ganska fort :) Så då tror vi på det.
Tänk att alla hushållssysslor alltid hamnar i kläm när det är bra väder "/ Haha! Men man känner ju kanske inte riktigt för att gå in och dammsuga när det är sol och varmt ute. Det kan man göra en dag då det ska bli lite sämre väder kanske. Va ju knappt att jag ville gå in och laga mat när klockan va runt 16.
Storprinsen han va så trött igår, så han satt och höll på att somna vid matbordet klockan 17,15. Men det fanns ju inte på kartan att han kunde gå och lägga sej då för då hade han vaknat vid 3 inatt. Så vi gick upp för att bada och duscha allihopa. Så då piggnade han till lite. Sen va det ju nattedags för Lillprinsen.

Igår va det ju Lets Dance. Kändes lite knasigt att det gick på en Torsdag.
Jag kan inte förstå hur Svenska folket vill ha kvar Camilla Henemark i programmet. Hon vill ju inte ens vara där.
Och hur kan Anders Timell få åka ut före henne? Vad har folket för smak? Eller så är hela röstningssystemet manipulerat!

Idag ska vi åka och hjälpa min mamma så att hon kan få handla lite. Behöver säkert handla lite själv "/ Suck! Tycker inte jag gör annat ju!
Eftermiddagen spenderar vi hemma :) Får se om vädret tillåter oss att vara ute. Som det ser ut nu så ser det ut att bli en fin dag idag med. Men väderleksrapporten sa helt annat igår "/ Skulle ju behöva rensa i min odlingskrage :) Se om jag kanske hittar nåt kul att odla när jag är i affären idag :)
Nån som har lust o komma på en kaffe i eftermiddag kanske? :)


Fel fel fel...

Att tycka synd om en människa som fått sitt straff för nånting denne gjort fel, är vansinnigt.

Jag läste en status på FB igår där det var en som fått sitt straff för nåt denna gjort! Och läste alla kommentarer där folk tyckte synd om personen!
Hur kan dom? Denna person har gjort fel och får därmed sitt straff!
Personen själv tycker kanske inte att den gjort fel, men det svenska rättsväsendet tycker uppenbarligen det, och då är det ju så! Och alla personer i personens närhet vet ju att fallet är så, att han/hon gjort fel!

Det är ju så man blir illamående!


120503

God Torsdag!

Tänk att det redan är Torsdag!
Veckan har gått supersnabbt! Men det är väl tack vare långledigheten!
Precis som Nicke sa igår kväll. "Tänk att man går och jobbar en dag och sen är det redan Torsdag! Haha"

Gårdagen bjöd på massa sol den med! Så underbart!
Storprinsen skulle ha shorts på sej till dagis :)
När vi hämtat han på dagis så åkte vi till volvo för att kolla bilen. Och några lite bättre besked fick jag kanske. Så det behöver inte bli så dyrt. Men avgassystemet måste vi byta, eller ah, den sista burken iaf "/ Så det är den stora kostnaden. Känner ju inte direkt att jag vill lägga dom pengarna när vi kanske ska byta bil. Men det är ju en sån sak som drar ner värdet på den.

Vi åkte hem till mormor efter volvo, dom har ju bytt fönster i hennes lägenhet så det är därför hon varit här. Och det va kanske inte så skojigt att komma hem efter en vecka och se det kaoset! Uff! Men jag hjälpte henne dammsuga och torka golven. Så vi kunde lägga på dom nya mattorna hon köpt.
Lillprinsen fick lite mat och sen åkte vi hem. Storprinsen satt hela vägen hem och sjöng för mej :) Mysigt!

Storprinsen ville vara ute en stund, jag och Lillprinsen låg på altanen och myste lite. Men han var hemskt gnällig och kinkig. Satans tännder! Men nu tror jag allt att den har spruckit igenom :)
Han sov inte så bra igår på dagen heller så det va väl en liten orsak med. Så han somnade när han fick sin välling. Och han har faktiskt inte kommit upp än och klockan är 5,40 :)

Idag blir det inga större utflykter. Köra Storprinsen till dagis och sen hämta honom. Det är allt för dagen idag! Blir nog att tvätta en maskin tvätt med :) Min nya kompis har ju äntligen kommit på plats, men då jag va så himla duktig och tvättade så mycket förra helgen så har jag inte haft nåt att tvätta i den nya maskinen :) Haha! Men nu har jag nog lite så det kan bli en maskin! Så blir det att hänga ut idag när det är fint väder. Inte för att det är första gången jag hänger ut, men får som sagt passa på, det luktar ju så himla gott när det fått hänga ute.

Vad ska ni hitta på idag?


Nedgång

Det märks att det varit fint väder de senaste dagarna :) Skönt att folk ändå väljer att vara ute istället för att sitta vid datorn :)


Sommar!

Ja det sa dom på nyheterna för ett par dagar sedan att det var nu! Så då får vi väl tro på dom :)
Just nu ligger jag på altangolvet och myser med Lillprinsen och lyssnar när min stora kille går på gräsmattan och sjunger :) Livet är fantastiskt!

Lika bra att passa på att njuta av solen för till helgen ska det bli skitväder igen!

Har ni haft en bra dag?


120502

God Onsdag!

Då va ledigheten slut för Nicke för denna gången. Han är nog inte såååå sugen på att gå upp idag verkar det som.

Gårdagen bjöd på sol hela dagen, så underbart! Familjen Vourela-Hall kom vid 9 tiden, Johan skulle hjälpa Nicke med veden.
Storprinsen och Wille gick ut med papporna och hjälpte dom lite :) Vi mammor satt på altanen och försökte ta hand om lille Alvin :)
Lillprinsen sov 2,5 timme på förmiddagen. Så då passade jag på att tvätta min bil :) Men drt blev ju inte mycket bättre, så mycket asfaltsrester det sitter på bilen! :( Vi hade ingen avfettning hemma. Men Nicke får la ta med bilen till Rångedala och låna deras dunder-avfettningsmedel :)

Vi blev klara med veden igår :) Så skönt! Jag fick hjälpa Nicke att stapla det sista. Men det gick ju bra. Lillprinsen satt i vagnen och tittade på :) Haha!
Sen va det dags för Nicke och Storprinsen att hoppa i badet. Och igår fick jag äntligen klippt Storprinsen med. Han tycker ju att det är lite jobbigt, men jag kom minsann på hur jag skulle göra :) Låt som en bil :) Haha! Han skrattade så han höll på o kikna! Öronen är ju jobbigast men även det gick ganska bra :)

Idag ska storprinsen till dagis igen :) Efter vi hämtat honom ska vi åka till Volvo med min bil :) Sen ska vi köra hem mamma/mormor. Nicke ska till verkstan ikväll och byta däck på sin bil. Han kör ju fortfarande med dubb :) Haha! Klantarsel!
Så jag och grabbarna få en ensamkväll idag. Kan va rätt skönt ibland :) Och nu är det ett tag sen! Resten av veckan är fullkomligt oplanerad. Och så ska förbli! Har varit några väldigt intensiva dagar här hemma nu, så nu vill jag bara slappna av och bara va. Är så trött i kroppen.

Hur har eran långledighet varit?


Instagram

Följ mej gärna på Instagram :) Heter jessicakarlsson1983

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200671059.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200671059.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/500624/images/2012/pic_200671061.jpg" class="image">


120501

God Tisdag!

1:a Maj idag då! Nån som ska demonstrera? :)

Vet inte riktigt vad det är med min lilla kille! Han är lika vaken som jag just nu! Klockan är nu 5,13!
Fattar inte varför han inte sover längre, som han brukar. Det är ju inte det att han är vansinnigt hungrig heller.
Det är väl nån period. Han vaknar ju innan min klocka ringer så det är ju inte det han vaknar av "/

Gårdagen va den underbaraste dagen på mycket länge! Solen sken på oss mest hela dgen. Va lite på eftermiddagen som den försvann. Men det va hur gôtt som helst.
Storprinsen fick på sej kläder så han gick ut vid 9 på morgonen. Och han gick här ute och grejjade hela dagen. Problemet va ju att han inte ville äta när lunchen serverades, för han ville bara grejja med farfar. Men vi tog undan hans mat och han fick inget annat.
Lillprinsen va inte så kul igår heller. Mycket gnäll va det. Han vaknade ju då kl 5 igår med. Och hanskulle bara inte sova på förmiddagen. Men iom att vi skulle åka och handla lite så fick han ju sova i bilen. Men nackdelen va att vi åkte till Skene och det tar typ 20 minuter dit. Jag la över honom i vagnen och han sov en stund till men inne i affären vaknade han.
Han fick sin lunch vid 11 och sen somnade han vid 12 ute i vagnen. Men han sov en knapp timme och det är inte riktigt okej enligt mej. Men han va vaken en stund och somnade sen vid 15,10 och sov en halvtimme "/

Idag fortsätter vedkapningen. Familjen Vourela-Hall kommer :)
Jag ska försöka rensa ur i mina odlingskragar. Måste ju plantera snart om jag ens ska odla nåt alls i år. Förra året hade vi ärtor och morötter. Se om jag hittar nåt kul.
Igår fick min bil lite invändig kärlek så ska se om jag kanske orkar ge den utvändig kärlek idag. Skulle behövas om inte annat :) Men hur jag ska hinna med allt vet jag inte "/ Vi får se. Kanske bäst att passa på innan solen får för sej att inte visa sej på ett par veckor igen.

Och imorn ska jag till volvo och felsöka bilen, den gör några konstiga skutt emellanåt. Vi har haft problemet innan. Då rengjorde vi spjällhuset och uppdaterade programvaran i bilen och sen gick den klockrent. Men nu har det börjat igen.

Nää nu är det mysdags med barnen som är uppe båda två!