Sista oktober!

Då var det bara 2 månader kvar till nyår! Inget planerat. Blir nog faktiskt inte så mycket heller skulle jag tro. Vad kan man hitta på?

Helgen dårå.. Igår var det dax för mormor att åka hem och vila upp sej efter en vecka här med oss och sjuka Prinsen. Det har gått bra hemma med honom. Jag är inte det minsta orolig längre. Bara att han sovit lite dåligt på dagarna, men det håller han på att ta igen nu märker jag. Han sov 2 timmar och 45 minuter igår förmidag :D Så typiskt när man ska iväg, då sover han alltid länge. Men vi hade ju ingen direkt tid att passa ändå så det gjorde inget. När han väl vaknade skulle han äta lite lunch (trodde jag!) Nädu morsan jag ska ingen lunch ha! Han har matvägrat ett par dagar nu :( Men jag har mina aningar om varför. Det har stuckit fram 2 (!) tänder uppe och 2 till är på väg nere så det är väl en ganska stor anledning till varför han inte vill äta nåt. Dessutom går det ingen direkt nöd på honom om man säger så ;P

Som sagt var vi iväg till knalleland igår, där träffade vi morbror Jörgen, moster Jeanette, Sessan Bellis, Malin och hennes Sessa Alicia! Fikade lite och sen var det dax för sökande av overall till Prinsen. Jag hittade INGENTING Fy vad besviken jag blev. Men som tur va så hade jag hittat en 2-delad på Halens.se så jag beställde den när jag kom hem. Så får väl den i veckan eller så. Efter overall-letandet blev det en sväng till Willys då Farbror Johan skulle komma på middag. Handla lite sallad och annat gottit! Sen hem och grejja lite.

Vi bestämde oss för att vi skulle hålla Prinsen vaken lite längre då för att klockan skulle vridas tillbaka en timme. Jag hade ingen direkt lust att knalla upp vid halv 4 eller möjligtvis kl 3 :S Men jag hörde honom kl 4 (ny tid) Skulle kliva ur sängen för att hämta honom, kunde inte röra mej. Kände mej förlamad i kroppen. Hade så satans ont i ryggen. Så det blev att knuffa på pappsen!

Nu sover Prinsen igen, jag håller på och tvättar lite arbetskläder. Och Nicke städar i garaget då hans pappa kommer idag för att Nicke ska fixa lite med deras bil. Annars blir det lugnt. Lite matlagning på dan Idag serveras Spagetti och köttfärssås :D mums!

Ha en wonderful dag!

Föresten. Måste säga ett stoooooort grattis till Farbror Johan som fyller 40 år idag!
Happi happi Birstdaj!

VAB

Körde Prinsen till Dagis kvart över 6 imorse. Klockan 8 ringer dom och säger att det inte går så bra för han bara hostar och hostar. Så det var bara att packa in sej i bilen och åka och hämta honom. Jag stannade kvar hemma så jag kunde avlösa mormor lite. Hon är väldans trött idag :D

Men nu ligger han och snuttar kudde. Jag hör min mage börjar kurra väldans högt. Det är nog dax för frulle säger den.. :)
Det blir väldans lugnt hemma idag annars..

Ska ni hitta på idag?

nu tar vi kvällen

Känner att det är dax för en liten uppdatering, även om jag kanske inte har nåt vettigt att skriva kanske. Jag har inte riktigt haft tiden till att uppdatera då Prinsen är sjuk... IGEN! Men åter så är mamma/mormor här hos oss och tar hand om lilla sjkuklingen :) Men när jag kommer hem från jobbet så är det ju så att jag får ta över och underhålla honom så mormor får en chans att återhämta sej. Men imorn blir det dagis för hans del. Känner att han e såpass pigg, och han har dessutom vart feberfri idag :D Så vi ger oss på detta. Önska oss lycka till :)

Annars är det lugnt. Inget annat som händer här känner jag. Fredag ska vi iväg till Rångedala och ha lite "firmafest" med Nickes jobb. Mormor är snäll och passar Prinsen. Annars är inget annat i helgen bestämt. Nån som vill leka med oss? Nicke ska iväg och jobba lite på lördag men jag och Prinsen är öppna för förslag :D

Nääe, nu ger vi upp för idag tycker jag och tar kvällen!


Ingen förbättring..

Snarare försämring på Prinsens feber.. Han har sovit hela natten, men jag har hört honom hosta ett antal gånger. Och han sov till halv 7. Han fick sin "morgonlelle" och inte ens det ville han äta upp allt utav. Sen tog vi tempen, 40,3, och sen låg vi på soffan och myste under filten jag och han, helt plötsligt sov han :s det har ju inte hänt sedan han var en liten skit att han bara somnar sådär.
Så idag blir det att åka och hämta mormor så får vi se huruvida jag jobbar imorn eller inte. Känns lite jobbigt att gå till jobbet när han har såpass hög feber. Men det återstår att se imorn.
Annars blir det att bara handla lite idag. Nicke har gått ner i garaget för att byta mina däck. Prinsen ligger i sin säng och sover. Lyckades bära upp honom utan att han vaknade tll alldeles för mycket. Stackars mammas älskling.

Its a rainy day!

Idag har vart en ganska stressfylld dag. Först slog jag upp ögonen klockan 5, då trodde jag att jag försovit mej till jobbet. Men icke.. Knallade upp och gick på toa, satte igång kaffet och gick o röka. Då hör jag Prinsens ljuva stämma. " Maaaaaama" ( nej han sa inte så, men det kunde vart så :p ) Så det va ju bara att gå och hämta han så han fick i sej lite mat. Sen satte buset igång. Ja pappa va ju uppe med och det är ju alltid kul att morgonbusa då :)
Klockan 6,10 var det dax att sätta sej i bilen, brumma till jobbet..
Hemma från jobbet så var stressen igång. Som tur va så sov Prinsen när jag kom hem (jag var hemma vid 12,30) så det var bar till och göra sej i ordning. Och sen när Prinsen vaknade var det bara på med kläder på honom och ut i bilen för att åka till stan och köpa vinterskor till honom.. Det var vi och alla andra Boråsare. Puh! Men det gick ganska snabbt, det som tog tid var väl att hitta en parkering vid skopunkten. Gjorde en fuling och ställde mej på en av Kvantums parkeringar *fniss* busigt va..?
Sedan skulle vi till Ö&B för att köpa present till mamma/mormor som idag fyller år (jag skriver inte hur gammal hon blir, vi e lite känsliga i vår familj med åldern förstår ni.. ) Grattis Mamsen!
Sen va det massa fika hos henne.. Prinsens kusin och moster var där :) Och nu ser man verkligen att lilla Bellis är lik sin mamma, så kul att se en förändring :)

Efter allt kalasande så skulle vi hämta svärpäronens nya hund, Ebba, som vi ska passa över natten, henne skulle vi hämta hos Prinsens Faster. Så vi stannade där en stund. Men till slut satt vi i bilen på väg hemåt. Väl hemma tyckte jag Prinsen kändes lite varm. Jo minsann 40,1 graders feber! Jag får världens blackout! Ska man ha kläder på han nu eller inte? Ringer mamma/mormor och berättar läget och frågar om kläderna. Nä, det ska man ju inte! Dumma mej! :p
Mamma/mormor förklarar att hon kommer ut i morgon om han fof har feber så att jag kan gå och jobba om det skulle vara så att han inte kan gå till dagis. Snälla, underbara mormor! Men jag hoppas han är bättre imorn. Han fick både Ipren och alvedon nu innan han gick i sängen. Så det återstår att se. Hoppas, hoppas, hoppas.. Håller alla tummar jag kan. Ni med va?

Nääe, nu är jag en väldans trött tjej.. Kan man gå och lägga sej nu?

Vad har ni hittat på idag i regnet?

snö?

Halva veckan är gjord. Jag har inte mått helt 100 denna veckan heller, men jag har tagit mej i kragen och släpat mej (med trötta ben) till jobbet. Väl på jobbet har det gått nåt så när bra. Det blir kämpigt när illamåendet och huvudvärken tar över. Men bara att bita ihop och tänka på lönelappen :)

Prinsen har varit så duktig på dagis så det inte är klokt. Ätit massa bra och sovit har han gjort himla bra med. Det värmer så i mammahjärtat när man får höra det :) Idag hade dom busat med en handuk och lekt "tittut" tänk att nåt så enkelt kan roa en liten kille så länge, det är helt otroligt!

Nu varnar dom visst för snö med. Ska komma inatt eller imorn. Känns ju tryggt att mina vinterdäck ligger i garaget! Ironi! :D Blir väl att kasta på dom till helgen antar jag. Blir mycket att göra till helgen. Jobba, byta skor på bilen, vara hundvakter (ev.) fira mamsen, köpa vinterskor till Prinsen.. Oj oj oj.. Blev trött redan nu..

Tror faktiskt jag ska ta o knalla upp på 2:a våning och ta mej en dusch..

På återseende! :)

- 4 grader!

Så kallt hade vi det! Hur kallt hade ni?


Tidig morgon idag! Jag hörde honom flera gånger inatt. En gång lät det som att han satt och drog nappisen mot spjälorna (ni vet som fångar gör i många gamla filmer med en plåtkopp) typ som att ”mamma kom och släpp ut mej nu!” Haha.. Men upp fick han komma vid 5 då jag knuffade på Nicke så han fick gå och hämta honom.. Inte mer än rätt tycker jag. Jag gör det varje morgon annars. Så då tyckte jag att han gott kunde gå upp.

 

Vi har myst en hel massa nu på morgonen! Vart förvånansvärt lite bus men han sparar väl det till senare antar jag, haha. Sen åt vi lite frukost och sen var det dags vid halv 9 att gå o nana. Så nu sussar han gott, jag ska lägga över massa bilder och bajs till våran externa hårddisk för att i eftermiddag kommer Johan och ska fixa och grejja lite med datorn.. Yeyy! Och med honom kommer även min mamma som ska vara här till på tisdag. På måndag kväll är det nämligen dags för föräldramöte på dagis. Då ska hon passa Prinsen på kvällen.

 

Idag har vi inga direkta planer (men det skrev jag ju igår) tittade ut på min bil och insåg att vi verkligen inte skulle åka nånstans idag iaf! Får väl klä på oss och gå ut en stund när solen tittat fram och så. Kanske innan lunchen. Eller efter, det blir vad det blir iaf! Men som sagt om det finns någon som är sällskapssjuk eller bara kaffesugen så är vi hemma! Bara att slå en pling, eller bara att komma oanmäld. Det spelar ingen roll!

 

Nää, dags att kopiera bilder..

 

Have a najs day!


15 oktober!

Halva månaden har gått. Vet inte vad jag ska säga om detta faktiskt. Lite ångest över det faktiskt. Snart kommer snön, kylan och julafton. Ja! Julafton! Det är bara 70 dagar kvar! Stressen börjar sakta krypa på mej. Men vad ska man göra åt det? Lönen har inte kommit än, det enda som finns att göra är att planera än så länge. Och heter man Jessica Karlsson så planerar man allt vad gäller julen in i minsta detalj :) Kanske lite sjukt, men sån e jag.. Blir så när man har 2 familjer att fira med och barn och allt.

Vad gäller helgen har vi absolut inget planerat. Förutom att Johan ska komma imorn och grejja med våran dator lite. Men annars blir det lugnt. Nicke ska iväg och gräva imorn så jag och Prinsen är helt ensamma hemma. Så om någon blir sugen på lite kaffe så är vi hemma :)

Nu har jag tänt i pannan och kastat in lite ved. Förhoppningsvis blir det ett bad med Prinsen innan det är dax för natten för hans del :) Hoppas det hinner bli såpass mycket varmvatten innan dess. Det är gott att elda med ved, meeeen på hösten/vintern tar det sån tid att komma upp i temp! Men vi tjänar ju massa på detta :) Massa jobba bara. Men dom säger att veden värmer flera gånger om. När man hugger ner den i skogen, när man tar hem den, när man kapar/klyver, när man staplar den, när man kastar in den och till sist när man eldar med den :)

Hepp, nu ska vi se om vi kan göra nåt vettigt :)


Tooorsdag!

Prinsen skulle upp lika tidigt som jag idag, så nu sitter han och tittar på det j****a Mora Träsk. Det gör honom lugn, så att jag kan få göra mej i ordning i lugn och ro. Teven är en bra barnvakt många gånger. Allra helst när man behöver fixa nåt :)

 

Veckan har annars vart lugn tycker jag. Inte gjort väldans mycket när man kommer hem från jobbet. Fixat lite mat och eldat lite bara. Men det har vart skönt för jag känner mej inte helt frisk om jag ska vara ärlig, det är bara det att jag gömmer undan det så jag kan gå o jobba. Måste, måste, måste.. Kanske är lite dumt men jag känner att pengarna behövs. Så det får gå så länge.

Nu är det nog dags att borsta bissingarna på mej och lilleman..

 

Vad ska ni hitta på idag i det fina vädret det ska vara?


101010

Idag skulle vi visst upp lite innan halv 7, så lite sovmorgon fick vi allt :) Och det tackar vi för. Så skönt att han börjat sova lite längre. Men det spelar ingen större roll på vardagarna då när vi ska till dagis/jobb. Men helgerna är vi mycket glada för det :)

Idag har vi hunnit städa ordentligt och röjt av i köket. Har även tänt i pannan, så jag och fisen ska bada nån gång under dagen :) Mysigt!

Annars händer det inte alls mycket här idag, ska ge mej på o göra pannbiffar till lunch. Det var längesen!

Lördag 9 oktober

Dagen idag har vart relativt lugn. Samtidigt som jag verkligen har känt att jag velat hitta på nåt så har orken sagt emot. Och att jag känner att det kanske är en god idé att stanna hemma så Prinsen blir 100% frisk till på måndag. Han visar nu att han börjar friskna till genom att sova 2-2,5 timme varje gång under dagen :) Det gillar mamma!
Tarja var här med sin lilleman och stora damen P och hämtade Prinsens gåstol som hon skulle köpa :) Bättre att köpa en ny när det väl kommer ett småsyskon :) Hon har bättre användning för den än vad vi har.

Efter dom had åkt så begav vi oss till Svenljunga för att handla lite, det enna ekade i kylskåpet nu :) Sen när vi kom hem stekte vi hamburgare. Nu sitter Prinsen hos pappa med natt "lelle" så snart ska vi stoppa han i säng. Blir nog inga problem för han o somna då han inte sovit nåt på eftermiddagen idag. Kan ju alltid hoppas på att han tänker ge oss sovmorgon imorn. Men bara hoppas!

Vad har ni gjort idag?

Reg-plåt del 2

Ja, det kanske finns någon som undrar om jag hittade min reg-plåt? Svaret är nej! Så det fick bli ett samtal till Farbror Polisen och säga att en blivit stulen! Så att det inte händer nåt dumt. Som att någon sätter den på sin egena bil och hittar på dumma saker!
Så det hamnade en liten notis i bt. Och redan samma kväll var det en gubbe som ringde och sa att han hade hittat den, vi sa till han att bryta den i bitar då vi beställt en ny. Och dagen efter fick vi den nya. Åhh så fin den blev på bilen :)

Tack!

Det har inte hänt så mycket mer än det gamla vanliga denna veckan faktiskt om jag ska vara ärlig. Känner att jag dom senaste inlägget skrivit mycket om mitt nya jobb, så det kommer jag inte göra idag  :)

 

Igår kväll var vi hemma hos min syster och åt lite tacos. Men trötta som vi va efter veckan så åkte vi hem ganska tidigt, Prinsen skulle ju sova med ju. Han fick ju va uppe lite längre igår, blir så när man är iväg. Vi var hemma till 21 tiden eller vad det var. Då var det bara att ta på jamisbyxor, ladda morgonkaffet och kolla Facebook och krypa ner i sängen. Fick sova hela natten, hörde Prinsen första gången vid kvart i 6, då tänkte jag att det var likbra att kliva upp, satte igång kaffet, tog en cigg och väntade på att han skulle ge ifrån sej ytterligare ljud. Men icke! Nicke hann till och med komma upp innan Prinsen som skulle komma upp klockan 7 :) Sedan dess har vi ätit ”lelle”, busat massa. Fick även i oss lite frukost, vilket är ovanligt för mej så tidigt en helgmorgon. Och nu tittar Prinsen på Mora Träsk. Jag är sååååå trött på Mora Träsk nu! Jag tänkte att han gillar ju fiskar, så jag satte på Hitta Nemo, men det dög absolut inte. Precis vansinnig blev han! Så det är bara Mora Träsk som gäller, Barbapapa gick sådär faktiskt. Inte jätteintresserad. Jaja, han kommer förhoppningsvis ifrån det.. Hoppas hoppas!

 

Jag måste bara tacka min underbara mamma. Jag vet att hon inte läser detta men vill att folk ska veta att min mamma är bäst i hela världen. Hon har vart hemma med den sjuka Prinsen hela veckan så att vi har kunnat gå och jobba både jag och Nicke. Och allt har gått så jättebra, kunde inte gå bättre tror jag. Han har vart så snäll hela tiden. Dom har busat och stojjat i den mån han har orkat! Men på måndag är det dags för dagis igen. Det var med blandade känslor mamma åkte hem igår. Hon ville nog inte riktigt lämna Prinsen. Men hon kommer ju nästa söndag igen för att passa Prinsen på måndag kväll då det är dags för föräldramöte på dagis på kvällen.

 

Idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på. Nån som har nåt förslag? Känner mej grymt uttråkad. Förslag mottages varmt!


Barbapapa



Detta har vi kikat på ikväll nu innan Prinsen skulle nana, jag vet inte riktigt vad han egentligen tyckte om det. Men han tittade iaf och "kommenterade" ibland :)
Nu försöker jag hitta lite Dr Snuggels till han med. Se om jag lyckas! Wish me luck!

hå hå jaja..

Ska försöka mej på en uppdatering nu kanske..

Vet inte riktigt vad jag ska skriva bara..

 

Vardagen rullar så sakteliga på, Prinsen har vart hemma från dagis nu 2 dagar och ska vara hemma imorn med. Men vi har turen att ha en snäll mormor som är hemma med honom så att jag kan åka och jobba iaf. Känner inte att det riktigt är läge att vara hemma och vabba redan andra veckan på nya jobbet. Så det va ju snällt. Igår gjorde vi ett besök på vårdcentralen då jag känner att hans Bricanyl inte hjälper honom, dom tog ett infektionstest på honom genom att sticka honom i fingret, nyfiken som han är så skulle han ju prompt titta på. Fick för första gången en riktigt bra läkare, har haft så många olika på Svenljunga VC, dom har bara massa staffetläkare tycker jag. Så man träffar sällan samma. Men provet visade ingen vidare infektion. Han tyckte vi skulle höja dosen med Bricanyl och hoppas att det hjälpte. Stannade på apoteket efter jobbet och hämtade ut lite mer Bricanyl och köpte även Bisolvon till han. Tycker nu att han inte är fullt så roslig i halsen, hade dock lite feber nu ikväll. Men på torsdag räknar vi med att gå tillbaka till dagis.

 

Annars rullar allt på som vanligt. Nu är jag inte längre nån vidare pigg människa.. Bara äter, skiter, sover, jobbar och busar med prinsen tycker jag. Och där emellan alla hushållssysslor.. Pust, suck, stön och stånk..

 

Och dääääär tog min fantasi slut. Jag har fått så taskig fantasi vad gäller allt! Middag, hittepå på helgerna.. Jag har blitt en sån tråkig mamma, en sån jag absolut inte ville bli :(

Förslag på skojjiga helgsaker man kan hitta på med en 15 månaders kille mottages varmt!

 

 

 


Sunday bloody sunday!

Söndag idag då..

 

Igår jobbade jag som sagt en stund. Blev kortare än det var tänkt. Kl 11 var vi färdiga med det som vi låg efter med. Underbart! Så skönt att gå hem efter en övertidslördag och veta att vi är ikapp igen. Detta hände aldrig på den förra arbetsplatsen där vi jobbade 7-8 lördagar i rad men kom inte ikapp för det. Men där va det ju så att folket bara tänkte på lönelappen istället för att hjälpas åt. Så tråkigt sånt! Men det kändes så skönt att gå från jobbet med gott samvete.

När jag kom hem från jobb och handling så låg Prinsen och sov och jag kunde sätta mej ner och dricka en kopp kaffe i lugn och ro med min mamma och Nicke. Det var himla skönt måste jag säga. Vid 16 kom våran barnvakt för kvällen. Då jag och Nicke skulle ner till Bygdegården för lite festligheter, jag va ju då inte så taggad som han var eftersom jag hade då jobbat. Men jag gick väl med en stund, men då alla jag känner som man kan prata vettigt med gick hem så kände jag att jag med skulle kanske göra det. Frågade Nicke om han skulle med, men han sa att han skulle gå hem sen.  Jag åkte hem och hade en mysdejt med Edward Cullen och min kudde. För nu har jag ju äntligen sett den 3:e filmen och kan nu läsa 3:e boken. Jippie!

 

Idag blir det lite tvätt och städ hemma, måste även bege mej till närmsta söndagsöpnna apotek och inhandla Bisolvon till Prinsen. Han har en jäkla hosta! Me don’t like :( Annars får vi nog besök av Prinsens farmor & farfar skulle jag tro. Och mormor ska köras hem också. Så det blir väl ingen jättelugn dag här hemma. Måste bege mej ut och leta efter min regplåt till bilen med som jag uppenbarligen har tappat nu :( Fan! Men jag vet ju vart jag körde så det ska kanske inte bli några problem, så ska man bara se till så herrn i huset sätter dit den med. Vill ju inte bli stannad av polisen var och varannan dag för att han inte ”har nån lust!”

 

Vad ska ni hitta på idag?


Friday at last!

Har egentligen inte orken till att sätta mej här och skriva ett inlägg. Men jag gör det för eran skull, och för att jag kanske inte ska tappa de stackars få läsare jag har.. Haha..

Nu var 4:e dagen är avklarad imorn är den femte..  Ja, ni läste rätt.. Jag ska jobba imorn. Lättförtjänta pengar är det verkligen. Och det är roligt att gå till jobbet när man får göra det man vill. En apa hade klarat detta jobbet till och med. Så ni kan ju tänka hur simpelt det är egentligen.

Annars har veckan vart lugn, jag har hämtat Prinsen på dagis och brummat raka vägen hem, sen gjort det som behövts som att laga mat och plocka undan efter det och sen inte gjort mycke mer. Jag har somnat mellan 20-21 varje jävla kväll. Igår fick jag tvinga mej själv att vara vaken till klockan 20.. Haha Nu ikväll blir det inte så mycket mer ’n vanligt. Prinsen nattas vid 19 sen är det slöa-tajm. Upp tidigt och iväg till jobbet.

 

Jag gör ett längre inlägg när jag känner att jag har tiden/orken