Så fin!



Kolla så fin.. Den skulle passa så bra ihop med min rosa tärningar i bilen!

Last day of 2010

Sista dagen på år 2010 är här! Den inleder vi med mys i soffan till Ice Age som gick på teven. Sen var det dags att börja röjja i köket. Och nu är det klart :D Så då ska jag snart gå på lite dammsugning och annat fix! I eftermiddag kommer Farbror Johan hit och ska fira in det nya året med oss Tant Elin kommer med också. Så de blir bara mys här. Inget sådär festligt kanske men man orkar faktiskt inte det när man går upp tidigare än f*n själv (läs: När man börjar bli gammal) Men det ska nog bli trevligt det med :) Vad ska ni hitta på?

 

Arbetsdagen igår blev kortare än väntat, och det var ju skönt. Klockan 10,45 knallade vi ut genom dörrarna på jobbet med ett brett leende! Det var jätteskönt. Så vi åkte till ica och handlade hundmat till Fias hund och sen hem till dom för mys! Sen var det ju det där med handlingen! Jag drog mej verkligen för att åka till ica då jag visste att det skulle vara mycket folksådär dagen innan nyår. Men vi behövde ju handla så jag skulle slippa det idag. Så det var bara att bita i det sura och åka dit. Men det gick ganska så smärtfritt faktiskt. Men vi glömde det viktigaste! Yoghurt till Tzazikin! Jag köper alltid 2 gurkor när vi ska grilla, en till tzaziki och en till salladen. Så även denna gången… Men ingen yoghurt. Så får fjäska med Farbror Johan om han kan köpa med sej det :p

 

Så! Vad ska ni hitta på idag?


Julbild

Bjuder på en liten julfin liten kille :)

Wiee!

I skrivande stund har jag ungefär 2 timmar kvar att jobba :) Känns rätt gött faktiskt. OM vi hinner färdigt dagens jobb får vi gå då. Så nu kör vi så det ryker! Sen hem till Fia för eftermiddagsmys! Sen blir det hem och ladda för nyår! Vi ska inte göra så värst mycket, tänkte vi skulle starta upp grillen och göra oss lite grillad mat, sallad, tsatsiki, vitlöksbröd och allt som hör till! Åh, vad hungrig jag blev nu! Så är det någon som vill komma och göra oss sällskap är hjärtligt välkomna! Bara att slå en pling! Så om vi inte hörs innan (men det tror jag) så får ni ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Världens längsta dag...

Denna dagen kommer att gå till historien om att bli den segaste dagen någonsin! Min Fia är inte här :( och just nu ligger systemet nere! Så just nu sitter vi bara på röven och gör ingenting! Önskar jag kunde vara hemma med mina killar istället! Nu är nämligen Pappa Nicklas hemma med lille Prinsen.. Så det hade ju vart kul och vara hemma med dom istället för att bara sitta här och göra ingenting. Men men.. Vad är en bal på slottet?? Och snart är det nyår? Vad händer då gott folk? Vi har verkligen inga planer alls. Känns både bra och dåligt. Så vi är öppna för förslag! :)

Annandagen!

Idag är det Annandag jul, sjutton vad helgen har sprungit iväg fort. Men har man fullt upp hela tiden blir det väl så.

Torsdag var det säs och ultraljud på Prinsens buk. Men först var vi och hämtade mormor som skulle följa med. Och även åka med hem hit sen. Prinsen var sååå duktig när Farbror Doktorn kom med den kalla gelén och ultraljudsmojängen på hans mage. Han låg så stilla och snällt. Klart när det hade pågått en stund och han blev rastlös blev det jobbig att ligga där. Sen bar det av hemåt där vi möttes av barnvakten Kicki. Hon hade snällt satt igång kaffe till oss och även tänt i pannan :)
Drack lite kaffe, busade med Prinsen. Strax innan 1 begav jag mej till Sexdrega och hem till Familjen Teglund. Sen bar det av mot Ullared med en känsla av att det skulle vara ganska lugnt med folk. Och det stämde ganska väl. Inte så att man behövde vässa armbågarna eller ta på benskydd faktiskt. Man kunde i lugn och ro gå och titta på det man ville se på. Ingen direkt kö till kassan var det heller. Och det va skönt.. Blev lite pengar fattigaree, men ett par julklappar rikare :p

Julafton började tidigt då Prinsen ville upp redan vid 5-tiden. Men det var rätt skönt egentligen då vi inte hade hittat julgransfoten dagen innan. Så det tog väldigt mycket tid att hitta den. Sen skulle det plockas lite i vanlig ordning. Vid halv 10 tiden anlände Farmor och Farfar. Maten började lagas och doften spred sej i hela huset :)
Sen började folket en efter en sakteliga ramla in. Och julfirandet var i full fart. Ungarna sprang och busade. Maten serverades och alla åt med god aptit. Man skulle kunna tro att alla fastar dagarna innan jul faktiskt :p
Sen kom Kalle Anka och en stund efter det kom Tomten. Prinsen var mycket skeptisk till Tomten och ville absolut inte sitta i knät. Det får vänta till nästa år. Sen när klapparna var utdelade var det papper överallt :) Prinsen var nöjd med sina klappar. Tack allihopa!

Juldagen var det dax för mormor att åka hem. Efter mormor var avsläppt begav vi oss till Sexdrega för en fika hos Fia & Tommy och barnen! En fika blev till middag och massa mys! Tack underbara ni! Prinsen var helt slut efter denna hårda dag. Så han somnade när vi åkte hem och det var bara att byta till pyjamas och få i han välling sen var han som en slocknad hjälte! Vi låg och slumrade i soffan mest hela kvällen så det blev tidig sänggång för oss med.

Idag blir det bara en tur till stan för att handla lite och sen hem igen annars inte alls mycket.

Hur har eran jul varit? Mycket mys, mat och fina klappar?

Dan före dopparedagen!

Sovit väldans lite inatt. Då det bara var 13 grader varmt hemma igår är vi kom hem beslöt jag mej för att jag skulle gå upp var 3:e timme inatt för att slänga i ved i pannan, så att det var varmt och skönt när vi vaknade. Det är ganska jobbigt men skönt när det väl är gjort..

Om en stund är det dax att dra sej mot stan för att hämta upp mormor och sedan åka till säs för att göra ultraljud på Prinsens buk! Hoppas att det går relativt fort bara. Sedan ska vi upp till barndagvården för bedömning.. Sedan åker vi hem en liten stund för att sedan bege mej hem till Familjen Teglund! Sedan är det shopping i Ullared som gäller :)
Under tiden jag är iväg ska pappa Nicke ut och leta upp en fin gran som han ska klä och fixa tills jag kommer hem :)
Under tiden så är mormor och "mormor" barnvakt till Prinsen.

Haha, egentligen hade jag inget vettigt alls att skriva, men några futtiga rader blev det allt!

Dan före dan före dopparedan!

Sista dagen jag jobbar innan jul. Ska till SÄS och göra ett Ultraljud på Prinsens buk imorn. Efter det blir det bara hem en snabbis för att lämna över Prinsen till barnvakten för att sedan styra bilen mot Gekås med (nästan) hela familjen Teglund. Alla förutom lilla Sessan Hallie. Då ska det inhandlas dom sista julklapparna och kanske lite annat "bra-och-ha" Så det blir en ganska stressig dag imorn. Men så ska det väl vara dagen innan julafton väl? Det är väldigt tyst och lugnt på jobbet idag. Många som har ledigt och chefen är inte här så det är väldigt lugnt :) Haha! Som man säger: När katten är borta dansar råttorna på borden!

SÄS

Idag är det säs som gäller. Jag hoppas dom hittar något, men inte så allvarligt att det inte går att behandla. Kan vara skönt att ha något och sätta fingret på varför han är så sjuk jämt. Men lite konstigt tycker jag allt att det är att man måste åka in till en vårdcentral i Borås för att dom ska engagera sej lite. Tycker det är fruktansvärt nonchalant av läkarna på vårdcentralen i Svenljunga! Så nu ska vi se om det kanske är dags för ett byte av vårdcentral. Iaf för Prinsens del. Jag klarar av att ta att dom kanske inte behandlar mej så bra, men jag är inte heller där så ofta. Men nu har vi ju nästan VIP-kort där med Prinsen.

Så idag ska vi spendera dagen på sjukhuset, och i morgon hoppas jag verkligen att jag är tillbka på jobbet! Saknar dom så fruktansvärt mycket allihopa!

Och ikväll kommer ju Farbror Johan hit och fikar med ju! Wiee! Long time no see! :)

 

Vad ska ni göra idag?


Julstäd!

Hå hå jaja! Nu har jag äntligen städat färdigt! Dammat, dammsugit, torkat golven, plockat, fixat och donat! Men måste tacka mina svärpäron som var här och hjälpte till! Annars hade jag inte vart klar nu. Prinsen skulle minsann hjälpa till han med. Han snodde både dammvippa och trasa för mej. Sötnos! Sen kom dammsugarn fram och då skulle han ha den med. Haha! Men sen vart han så utmattad av all städning så han gick och la sej så vi fick göra klart. Men nu sitter han i sin puff, äter russin och tittar på Mora Träsk!
Själv väntar jag på att pappa Nicke ska komma hem så vi kan göra lite mat. men han hade avslutat "plogningsuppdraget" nu och var på väg till Rångedala för att lämna hjulastaren. Sen kommer han hem och myser med oss ♥ Blir middag och adventsmys i soffan!

Vad har alla gjort idag?

Hård dag!

Dagen igår startade kl 04,10!
Efter att vi insett att Prinsen varken tänkte äta eller dricka nånting ringde jag till 1177 igen! Vi fick en tid till jourvårdcentralen i Borås kl 11,15! Vi kom dit och möttes av en helt underbar läkare. Han kollade på Prinsen, öron, hals, lyssnade på lungor och allt det där som hör till. Tog ett stick i fingret, och ett halsprov! Inget utav det visade nånting! Tidigare på dagen hade Prinsen tagit sej för huvudet så vi konstaterade att han hade huvudvärk med. Stackars liten! Läkaren tryckte på hans panna och kollade om det lilla märket återfylldes snabbt, vilket det gjorde och tur va ju det :)
Efter att vi fått provsvaren pratade vi lite med läkaren som sa: -" Visst, provsvaren visar ingenting, men vem som helst kan ju se att han inte mår bra! Ni får en remiss till Barn. Där kan dom ta ytterligare prover som inte vi kan ta här!"
När vi kom upp till Barn så tog dom ett urinprov på honom, visade ingenting! Sen tog dom massa blod från han, visade ingenting! Men även dom där fattade ju att det var något som inte stod rätt till så nu börjar en utredning om detta. Vi ska på måndag röntga hans lungor. Och tillbaka till Barn för att dom skulle kika lite närmre på hans blodceller i mikroskop och lite saker. Så imorn blir ytterligare en tuff dag på Sjukhuset. Och denna gången kan ju inte pappa Nicklas följa med :( Så det blir bara jag och Prinsen!
Stackars Prinsen var ju helt slut hela dagen igår. Så han låg och sov på mej när vi låg i rummet på Barn. det tyder ganska starkt på att han inte mår väl heller. Att han bara somnar sådär. Men det var mysigt. Även om man har en liten kille med 40,0 graders feber på sej. Saknar när han gjorde så när han va lite jue..
Så vi var inte hemma förrän lite efter halv 7 igår kväll. Prinsen var heeeeelt slut! Fick i honom mat, (!) vilket vi inte fått nåt vidare under dagen innan. Men sen somnade han så gott i sin säng. Sen vaknade han någon gång runt 21- tiden. Men det var bara att plocka upp honom och trösta honom för att sedan lägga ner honom igen och han sov vidare hela natten fram till klockan 7 idag :D Och idag (peppar, peppar) är han mycket piggare. Dock har han lagt sej nu men han va jättetrött! Men han har ätit nåt så när bra iaf!

Tanken var att vi skulle göra en riktig insatts med städning och julpyntning idag. Meeen! Nickes chef ringde här vid lite efter 8, och han fick ge sej iväg och ploga snö! :( Så vi blev ensamma hemma. Dock kommer Prinsens Farmor och Farfar lite senare. Så helt ensam hela dagen blir jag ju inte. men ska försöka hinna städa undan nu innan Prinsen vaknar.

Så våran helg har vart annat än rolig! Vad gör ni idag den 4:e advent?

Någon?

Finns det någon läsare som har/har haft barn i den ålder Prinsen är i? Dvs runt 16-18 månader. Var era barn sjuka ofta? Med hög feber? Nu behöver jag råd! Jag vet inte vad jag ska ta mej till riktigt. Nu är han så varm igen att man kan steka ägg på honom. Jag vet att dom blir ofta sjuka när dom börjar på dagis, men det här är inte rimligt! Hur får man ur ett envist virus ur kroppen på en lite kille på 18 månader? Nu har han ju verkligen varit sjuk hela tiden redan han började dagis i augusti! Och dom säger att ett barn som går på dagis det första året är sjukt sammanlagt 4-5 månader. Och har vart på dagis i 5 månader nu. Betyder det att detta kommer sluta nu? Nä, det har jag väldigt svårt att tro på! Sån tur har vi bara inte! Vad ska jag göra?? Snälla hjälp mej!

Reslutat!

Jo, vi fick en tid på VC.. Han kollade öronen, halsen och lyssnade på lugorna.. Han var lite, lite röd i öronen men det tyder på att han har ett virus i kroppen som inte vill lämna honom ifred! Dom tog även ett sänka på han och det visade också på ett virus. Och tyvärr kan man ju inte behandla virus utan bara medicinera så gott det går med febernedsättande.

Det värsta med hela den här sjukdomshistorian är att mitt jobb hänger lite löst just nu! Hade det inte vart för mina änglar på min arbetsplats hade jag vart historia där nu! Ni vet vilka ni är! Massa kärlek till er! Jag svängde förbi där efter VC och pratade med älskade Fia, och blev på mycket bättre humör med en gång!
Sen bar det av hemåt, enbart för att hämta ett par blöjor till Prinsen. För att sedan åka till stan och köra hem mormor som kom hit igår, beredd på att ta hand om Prinsen idag så jag kunde jobba. Men med tanke på febern så ville jag inte lägga det på henne! Så jag fick allt vara hemma med. Så det blev en kopp kaffe där och sen vidare till Maxi för att köpa Pommes. Och sen hem.. Prinsen sover just nu, jag har dammsugit och plockat undan lite. Väntar på min kära vän Elin som kommer hit och myser med oss ikväll :)
Helst av allt hade jag velat åka till Grand och gå med alla jobbarkompisar ikväll. Men det funkar lite dåligt kan jag säga :( Såååå tråkigt! Men jag hoppas att det kommer fler chanser i framtiden. Känns verkligen som man har många framtida kompisar där! Stormtrivs verkligen!

Så! Nu vet ni vad vi har hittat på idag?

Sleepless!

Vid 18,30 tiden igår kväll la sej Prinsen, somnade med en gång. Men vid 22 tiden vaknade han och var jätte ledsen. Gick upp för att titta till honom. Plockade upp honom för han var näst intill otröstlig. Han nästan kokade så varm var han. Gick ner, la honom i min säng, tog av honom pyjamasen och tog tempen 40,9!! Det blev en dos Ipren och en dos alvedon sedan ett samtal till 1177 fick prata med bästa sköterskan Britt! Mycket lugnande person. Jag sa att han haft mycket feber det senaste men precis avslutat en Penicillin kur för en vecka sedan. Hon gav mej goda råd som vi tur va inte behövde använda. Hon var rädd att han skulle få feberkramper och då sa hon att man skulle lägga kalla omlägg runt handleder, ljumskar och i knävecken. Men han somnade så gott tätt intill sin mamma med armarna om hennes hals. Det kom en och annan tår måste jag säga. För han va ju så söt när han kastade sej runt halsen! Kramade så hårt, så hårt! Så det har inte blivit allt för mycket sömn här inatt. Dels för att jag så orolig för hans feber och dels för att det blir så trångt och varmt när det ligger 2 kaminer i samma säng!

Sen vaknade vi när pappas klocka ringde och det var dax för honom att gå upp. En mycket gnällig liten kille låg det i sängen då. Mycket hungrig och jätteupprörd. Vällingen ställdes i micron och sen var det dax att äta. Men det var ju inte gott det heller. Men lite åt han allt. Men nu ligger han faktiskt och sover i sin säng sedan en halvtimme tillbaka.
Jag ska ringa till Vårdcentralen om 45 minuter, för sköterskan Britt tyckte jag skulle kräva ett urinprovstest på honom. Så jag ska plocka fram den elaka mamman i mej och se till att jag får det. Wish me luck! Nu ska vi få ett slut på detta!

Hoppas ni sovit bättre och att ni får en bättre dag än mej!


Snö va de här! :)

dsc01370 (MMS)

Tyvärr blev bilden felvriden men lägg huvet lite på sne så ser ni :)


Ärligt talat?!

Tyckte Prinsen kändes lite varm så jag tog tempen på han..... 40,6 stannade den på... Va fan tänker man då.. Han är ju pigg som en jag vet inte vad. Han äter och dricker. Kan det vara fel på min termometer? För jag menar har en annan så hög feber så vill man ju bara ligga ner och inte sitta upp på golvet och titta på film. Eller?! Det kanske bara är jag om tycker så.. Vad ska jag göra. Börja med att köpa en ny termometer kanske?
Läste på Apotekets hemsida att barn över 1 år får ofta hög feber men att man inte bara skolla på termometern utan kolla på barnets allmäntillstånd. Ja, och ska jag det så har han absolut ingen feber alls! Men vad ska man tro?

Snöoväder och 8 dagar kvar till jul!

Gårdagen var den värsta på länge. Jag vaknade på natten av att jag mådde illa, den enda lösningen var att gå och prata lite med "Ulrik" Sedan spenderade jag dagen i soffan. Pappa Nicke körde Prinsen till dagis, men vid 8 tiden ringde dom och sa att han hade feber. Hua tänkte jag, hur i all världen ska detta gå? Ringde till Prinsens farmor i hopp om att hon kunde ta honom, men hon vågade inte om det var magsjuka! Så det var bara att hämta honom och hoppas på att han hade en bra dag ändå. Och det hade han. Massa mys i soffan blev det!

Kan dom kollat hans feber av rädsla bara för att jag var hemma och hade spytt? Bara för att han inte skulle smitta dom andra barnen med nånting han inte har??! För han har bara sktit löst en gång och han har inte spytt. Och jag har inte heller spytt nåt mer så jag tror inte på magsjuka. Men gårdagen spenderades mestadels i soffan. Somnade lit av och till medans  Prinsen tog sin "lilla" nap på 4 timmar :D

Vågade inte äta nånting på hela dagen av rädsla för att spy igen, då jag tycker att det är fruktansvärt äckligt. Det räckte med dom 7 månaderna jag gjorde det under min graviditet! Så det blev massa vatten och alvdon istället.

Idag är Pappa Nicke hemma med oss, då jag känner mej såpass dålig att inte kunna ta hand om Prinsen själv.

Min underbara arbetskompis Fia ringde för att kolla hur det var med mej och sa att dom saknade mej. Underbart med sånna kolleger! Finns inga bättre än dom på Blåkläder! Saknar dom redan!

Idag har jag lite mera ork faktiskt, även om det kanske är fruktansvärt jobbigt att ta tag i saker som måste göras. Men jag har iaf tvättat en maskin tvätt och tömt och plockat i diskmaskinen. Men jag vart helt slut efter det iaf. Nicke är i skrivande stund iväg o hämtar en traktor så vi får plogat undan ordentligt på gården. Lite svårt att ta sej fram med bilarna nu. Ska bli skönt faktiskt..

Nääe, detta känns också som ett meningslöst inlägg ingen ordning på det hela. Känns som om jag bara svamlar massa skit! :(

Jaja, ha en underbar dag iaf!!

Penicillin is the shit!

Ny dag, nya tag. Somnade ganska tidigt igår och jag har sovit hela natten. Så jag är ganska utvilad idag :) Nicke gick över till grannarna igår efter vi ätit kvällsmat. Jag och prinsen tittade på Skrotnisse som är hans nya favorit. Sen var det dax för honom att sova och jag blev helt ensam. Men det är faktiskt fruktansvärt skönt emellanåt. Helt tyst och lugnt. Så jag gick och la mej och läste lite och till slut somnade jag, hörde inte nånting när Nicke kom hem alls. Men han hade kommit strax efter jag somnat. Prinsen hade en sån bra dag igår att det inte va sant. Han brukar alltid bli lite gnällig när vi kommer hem, men inte igår inte. Han grejjade och fixade med sina saker. Så jag fick undanröjjt i köket och det var himla skönt och få det gjort. Avskyr när mitt kök är stökigt! Och en liten uppdatering på Prinsen! Han har som sagt blivit mycket bättre sedan han fick en penicillin kur. Och alla går märkt en stor skillnad på honom. Han sover bättre, äter bättre, leker mer både hemma och på dagis. Så jag säger bara det till er mammor som har sjuka barn ofta, stå på er! Hade jag inte tjatat på läkaren att vi skulle få Penicillin hade vi fortfarande haft VAB dagar varje vecka. Men nu har vi inte haft en enda redan vi började med medicinen. Så är era barn sjuka ofta. Kräv penicillin!

Hemresa!

Sitter i taxin på väg till Arlanda! Egentligen skulle vi ner till Stockholm city och ta en flygbuss, men tid närmare eftertanke och snabbt räknat blir det samma pengar att åka taxi hela vägen. Så nu kommer vi iaf i tid till flygplatsen. Och skönt är väl det. Blev lite stressigt på Landvetter i fredags, så det kan vara skönt! Så snart är jag hemma och kan pussa massor på min Prins! Som jag har saknat honom. Men man behöver verkligen komma hemifrån och bara få vara Jessica och Nicke för ett tag också! Festen igår var mycket lyckad. Jag hade mycket trevligt! Även om jag inte drack nånting. Det överlät jag till alla andra, då jag alltid blir så fruktansvärt dålig! Det sjöngs karaoke, skrattades, barnen höll tal för sin pappa där dom berättade att han är världens bästa pappa och bästa vän! Det var så man fick tårar i ögonen varje gång! Vi kom i säng runt 1 tiden inatt, ganska skönt för att vi var tvungna att komma upp i hyfsad tid för att göra oss i ordning för hemfärd. 3 koppar kaffe och en dusch senare är vi på väg! Nu längtar jag hem!

101211

Igår kl 10,25 anlände vi till Arlanda. Kallt som tusan var det när vi kom ut genom dörrarna för att röka i väntan på syster som skulle dyka upp och hämta oss. När vi väl kom fram till Bagarmossen så var vi så hungriga så vi åkte raka vägen till grillen och åt en burgare som visste var den skulle :) sen åkte vi hem och drack kaffe. Lite senare begav vi oss till Farsta centrum för att kika efter lite kläder. Men ingen lycka där inte. Kom därifrån minst sagt tomhänt. Kvällen blev ganska lugn. Lite middag och tårta för att fira födelsedagsbarnet lite granna. Sen blev det att blondera håret och titta på idolfinalen! Efter en dusch så var det dax för sängen! Vaknade ganska tidigt men det va inte dumt för jag o Jenny skulle en tur till Solna centrum för att träffa Jessica :) Och där hittade jag minsann lite kläder. Så nu är jag lite nöjd iaf. Så nu är vi klädda för festen ikväll. Blir nog ganska lugnt för min del, känner att jag kanske inte vill flyga när jag är bakfull. Men ha en trevlig kväll allihopa!

Trött så trött

Men nu har jag bara en dag kvar och jobba, och till råga på allt så blir det en lång dag. Men jag har valt det själv! Det blir goa pengar i Januari :) Och på onsdag blir det en ännu längre dag, då vi ska ha inventering på jobbet och alla ska jobba till kl 20,30. Kan bli tufft, men om man bara gör något annat på övertiden än det man gör hela dagarna så går det ju ganska fort. Nu gäller det att visa framfötterna vad gäller jobbet då vi inte vet hur länge söder & co ska vara kvar på blåkläder. Så man kanske kan snika till sej en anställning :p

Jag har sovit så ruskidunder-dåligt inatt. Jag vet inte varför.. Mina grisar har sovit som... Ja, grisar! Så när jag ändå inte har sovit har jag passat på att elda ordentligt. Så det som vi tände upp igår har inte slocknat än :D Duktigt va? Sova kan jag (förhoppningsvis) göra i helgen.. Haha! Det kan ju jag tro..

Nää, nu kanske jag skulle gå och väcka Prinsen så vi inte blir sena..

Ha en underbar dag allihopa!

Wiee!

Åh, nu jobbar jag bara en dag till denna veckan. Sen är det minsann helg för min del. Dock ska vi jobba över på torsdag kväll. Så roligt har jag det sista dagen innan ledigheten :-D Men sen ska jag njuta av att vara hemifrån och barnledig. Känns hemskt att säga så men man behöver verkligen vara lite barnledig för att vara en bra mamma till 1000% Och självklart kommer jag att längta ihjäl mej efter Prinsen medans vi är borta. Hoppas ingen trodde nåt annat! Det ska bli så kul att träffa syster och hela familjen. Även om det inte är jättelängesen vi träffades så hinner man sakna dom en hel massa förstås! Usch! Jag har sån dålig bloggfantasi! Känns inte som att jag skriver något som helst vettigt! Jag vet inte vad jag ska skriva om, om jag inte ska skriva vad som händer här om dagarna. Har ni några förslag? Kommentera gärna, det har vart tomt med de nu ett tag.. :(

Julstämning!

Nu börjar jag känna lite julstämning. Med all snö utanför fönstrena kan man inget annat!

Bjuder på lite julmusik såhär på morgonkvisten :)



Herre min jävla.......

Klockan 03,20 vaknar jag av ett mycket konstigt ljud, detta ljud kom från Nickes mobil.. Vilket jag inte förstod innan han knallade iväg och började prata för att inte väcka mej.. Too late :( Det var hans chef som ville att han skulle ut och ploga snö. Yrvaken och jävlig tänkte jag, Mäh, det har väl fan inte snöat :s haha.. Hur skulle jag veta det när jag har sovit :s Knallade upp och kikade ut.. Jisses vad snö det har kommit.
Har sovit kasst ändå inatt så jag tänkte att det inte var någon mening med att gå o lägga sej. Satte igång mitt kaffe och gick ner och rökade. Drack den första koppen och tänkte, Äsch, jag kan ju lika gärna tända i pannan med då.. Sagt och gjort! Nu sitter jag här dricker den andra koppen kaffe.... i arbetskläder!

Uj vad Prinsen har sovit konstigt inatt. Tycker jag har hört honom hela tiden. Undra om han drömt nåt skojjigt :D Han har väl drömt om sin elaka mamma som tvingar i honom den äckliga Pencillinen! Haha! Läkaren frågade om han gillar Banan! Ja sa jag det gör han. Bra för det är banansmak på pencillinen.. Bra tänkte jag för när han hade öroninflammation så fick han en med "Tutti Frutti" smak och den gillade han inte alls. Men i helvete att denna kan smaka banan. Fy ..... vad den luktar. Och han grimaserar så roligt varje gång han får den.. Men han tar den så snällt ändå. Och fröknarna på dagis har märkt en stor skillnad på honom, så han måste ha haft nån skit i kroppen. Och det är så kul att höra att dom tycker han har förändrats. Och det märkte jag redan andra dagen att han blev mycket piggare och gladare. Så det var skönt att jag fick rätt i den här frågan!

Häpp! Nu är det snart dax för Prinsen att komma upp och jag ska göra mej helt klar!
Puss hej!

Lussefirande!

Måndag! Känns rätt gött faktiskt! Helgen har vart så lugnt och fin så det var riktigt skönt att få göra något vettigt idag. Vi var nere i Bygdegården igår och tittade på lucia som var där. Även tomten tittade förbi med en liten present till alla barnen. Prinsen blev helt förstelnad. Han såg ut som en fågelholk när tomten kom in. Men det gick ju över förväntningarna, han skrek inte och det var ju positivt. Men vad trött han var efter detta lussefirande. Det tar ungefär 2 minuter i bilen hem och han hann nästan somna på den lilla stunden. Så det var bara på med jamis och få han och äta lite och bums i säng! Så va det dax för lite egentid, det blev inte mycke av det då jag halvsov i soffan. Och det var skönt att få gå och lägga sej!


Sean Banan



Vad ska man säga? :D

Mysdag!

Vi fick lite sovmorgon av våran prins idag. Med betoning på lite! Han ville upp 05,50 idag :D
Vi gick upp och åt "lelle" och drack kaffe. Kikade lite på teve, efter ett  tag skulle vi minsann titta på "bilar", det är en film jag verkligen gillar och kan se om o om o om igen. Jag älskar bärgarn! Han är så underbar! Efter filmen knallade vi ut och åt frulle och tände det andra ljuset :)
Under tiden jag var nere och tände i pannan passade Prinsen på att somna i pappas knä, jag blev så förvånad när jag kom upp igen och Prinsen inte var där. Han passade på att sova i 2 timmar :) jag hoppades på att han skulle sova lite längre för då hade vi sluppit en andra sovning idag. Men han sover nu så han var ju tröttis! Vi har vart inne hos grannarna och kikat på deras golv dom lagt i köket. Skitsnyggt! Så det blev lite kaffe där, sen hem och köra igång Lussekattsbaket. Nu står dom på jäsning men ska snart i ugnen. Mums! Så det får nog allt bli en kopp kaffe med nybakta Lussekatter till lite senare. kanske skulle bege oss ner till Bygdegården för o titta på Lucia som kommer dit idag. Och självklart får Prinsen träffa tomten :D Hoppas han inte blir rädd bara. det kan bli himla dumt, med tanke på att vi har tomte på Julafton.
Åhh, jag längtar nästan lite till julafton nu.. Gör du?

Snöjour!

Dagen började 05,20 här hemma. Prinsen har varty mycket trött och tjurig liten kille idag. Han gick och la sej igen vid halv 8. Men sov knappt en timme. Sen har han vart en mycket gosig liten krabat. Vi satteoss i soffan och tittade på "cars" en stund. Men plötsligt ville han inte kolla på det mera. Utan nu har han återgått till "Mora Träsk" igen. ja det va som vi sa, han tröttnar väl på allt annat vi sätter på till han på morgonen när inte vanliga teven hjälper. Han låg i min famn och helt plötsligt hör jag att det snarkas för fulla muggar och att han rycker sådär man gör precis när man somnar. Och mycket riktigt, då sov han. En knapp timme efter han kommit upp. Han vaknade inte ens när jag krånglade mej upp ur soffan för att gå upp och lägga honom i sin säng. Så nu får vi se hur länge han sover. Tanken var att vi kanske skulle åkt en sväng till mormor för att se hur hon mår. Men kanske ska flytta den tanken till imorn istället. Får se om det kanske blir så att Pappa Nicke får ge sej iväg och ploga snö idag, då himlen öppnat sej nu och det vräker ner snö, då han fick gå på snöjouren igår :(
Ja, det är mycket goa pengar han tjänar extra på att ploga snö. Men det är inte så himla skojjigt att inte träffa honom på flera dagar då vi går om varandra hela tiden.

Åh, jag fick ett så gött besked igår. Tyvärr kan jag inte prata om det riktigt ännu, men jag lovar att jag kommer berätta om det så snart jag bara kan :) Flög på moln efter de hela tiden :) Kunde inte sluta le! Haha, hoppas ni är riktigt nyfnikna nu :p den som väntar på nåt gott....

Sitter och kikar på en 50-års present till min svåger som fyller år om en vecka. Jag vet att han inte läser detta.. Eller?! Haha! Men jag kikar på lite upplevelsegrejjer. Hade vart kul och ge honom nåt sånt. Men tyvärr så är det nog så att hans vikti kommer sätta stopp för vissa saker jag tycker e skojj, som han antagligen kommer att uppskatta. Sen kanske det hade vart trvligt att syrran kunde få följa med också. Men då springer tyvärr kostnaden iväg. Men kanske en spa-grejj eller så. Nu kanske hon iaf läser detta, men nu vet ju inte hon vad jag bestämmer i slutändan :p smart va.. Haha!

Hepp.. Dax att göra nåt vettigt!

Hej så länge!

Helg!

Snart är det helg för min del. Eller ah, snart o snart.. Om 5 timmar ungefär tar jag helg. Denna helgen är ingenting planerat. Förutom att jag ska brottas med tvätten! Det har kommit lite på andra plats nu när Prinsen vart sjuk och Pappa Nicke har varit över och hjälpt grannarna så mycket på kvällarna. Men nu så! Inget bestämt mer än detta! Och det är faktiskt ganska skönt, då nästa helg är uppbokad till fullo från fredag förmiddag till söndag eftermiddag då vi kommer hem igen. Det ska bli så skönt att komma iväg bara jag och Nicke. Så Längesen vi gjorde de. Visst vi har väl haft barnlediga helger men då har vi bara varit hemma. Men nu ska det bli skönt och åka iväg och träffa familj och vänner i en helt annan stad. Självklart kommer jag sakna Prinsen en hel massa, men jag vet att han har det bra hemma med mormor och Kicki! Men! Nu ska vi avverka denna helgen först.. Om någon är sugen på att hitta på nåt så är det bara att höra av sej. Vi är öppna för förslag!

Härligt!

Tillbaka på jobbet idag! Underbart! Det märks att man vart lite saknad ändå :) Prinsen är tillbaka på dagis och jag hoppas och ber till gud att vi slipper många fler VAB dagar på länge.. Vaknade hyfsat pigg och glad.. Men ändå sådär så man ville gå och lägga sej igen. Pappa Nicke hämtade Prinsen medans jag gjorde mej i ordning. Och Prinsen bröt sina morgonrutiner för första gången på hur länge som helst. Han ville inte ha sin morgonvälling! Så då fick jag bara vackert säga till på dagis att han inte ätit. När jag kommer till jobbet får jag en positiv överraskning! Det är inte måndag! Haha! Snacka om dagvild! Jag trodde bestämt att det tar måndag när jag slog upp ögonen idag.. Har totalt glömt hur dagvild man blir av att gå hemma.. Men det va ju positivt!

1 december!

Då var det onsdag idag! Halva veckan har nästan gått. Och idag är det den 1a december.. Fattar ni?! Jisses! Vart tar tiden vägen. Dom säger ju att tiden går fort när man har roligt, vi har haft mycket roliga dagar, men inte visste jag att vi har haft såååå roligt??

 

Idag ska vi bege oss till stora staden för att inhandla lite julklappar. Tänkte hinna med detta idag, för imorn ska Prinsen tillbaka till dagis igen. Så tänkte passa på så man slipper det till helgen så alla andra ska göra det. Nästa helg kan jag ju ändå inte då vi åker till Hufvudstaden på fredag förmiddag :D Och sen är det ju bara 2 veckor kvar till Julafton och då ser jag gärna till att det är klart. Men då var det ju det vad man kan köpa till en liten kille på 18 månader! Jag har funderat på en rutschkana, men jag vet inte. Då han inte är på sitt rum och leker (då det ligger på övervåningen) så blir ju den ståendes i vardagsrummet. Vill jag verkligen det? Annars har jag ju köpt saccosäcken, men vad mer? Kläder behöver han verkligen inte. Tips mottages med öppna armar :D

När vi ändå är i stan ska vi träffa Farbror Johan, strosa runt i knalleland och bara mysa. Sen kanske det blir en lunch på min favvo thai restaurang Young Thai! Och om vi hinner blir det nog en kaffe hos mormor. Så ser dagen ut så länge.

 

Vad ska ni hitta på? Mycket nyfiken!