13:e Januari 2012

Gårdagen va lite dryg kan man säga..
Efter jag hämta storprinsen på dagis så åkte vi hem och fixade lite lunch. När jag senare ska plocka undan efter lunchen tittar jag ut och tänker "shit vad det blåser! Kanske ska värma på vattnet till barnen!" Går och trycker på knappen till vattenkokaren och DÅ försvinner strömmen.
Jag som hade pannan full med ved.. Bara att gå ner och öppna luckan lite så löser det sej :)
Det värsta var ju att Storprinsen, som jag lagt bara 30 minuter tidigare, inte ville sova. Han ropade och ropade. Och till slut gav jag med mej och gick och hämtade upp honom. Förklarade för honom att vi inte hade någon ström. Han verkade förstå tyckte jag. Men det första han gör är att försöker tända lamporna i vardagsrummet :) Sötegöte! När vi inte kunde titta på Nicke Nyfike filmen tyckte han att vi skulle gå ut och köra grävmaskinen! Inte lätt att förklara för honom att mamma kan inte köra den, du får vänta till pappa kommer hem. Nicke tycker ju dock jag ska lära mej. Det är ju faktiskt ganska lockande :) Jaaa, kanske skulle bli grävmaskinist :) Haha! Tåls att tänkas på!

Idag blir det att tvätta den tvätten jag inte hann med igår pga strömlösheten. Ja visst är det jobbigt att vara utan ström. Men ibland kan det vara så otroligt skönt när det bara är tyst. Teven går ju här hemma från morgon till kväll. Inte för att vi sitter där hela tiden. Men det är en sällskapsgrejj.. Och i köket har jag för det mesta på radion. Också som sällskap. Folk frågar, "du som alltid lyssnar på radion, hörde du om det där på nyheterna idag?" Alltså jag LYSSNAR inte i den bemärkelsen. Jag vill bara ha ljudet..

Uscha! Måste snart börja leta efter ny bilbarnstol till Storprinsen. För när Lillprinsen vuxit ur babyskyddet får han ta över Storprinsens nuvarande stol.. Och då vill jag givetvis ha en som jag kan vända på sen. Då han ska åka framåt. När säger dom att man kan vända på dom? Runt 4 år va? Men jag vet inte om jag kan ha honom bakåt så länge för han har så långa ben. Är det jättefarligt att vända innan 4 år? Jag vet att det är för nacken om man mot förmodan skulle krocka. Men om han inte får plats är det inte mycket att göra åt.. Eller..?

Nää nu ska jag dricka mitt kaffe och njuta av lugnet tills Storprinsen ska upp och åka till dagis :)


Kommentarer
Kicki

Har varit på föreläsning om just bilbarnstolar mm, ett råd från mig - vänd inte på honom förrän han är kring 4 år, det är först då nacken är såpass stark för att klara en krock. Man kan tycka att det ser bökigt ut när benen liksom är "för långa" men barn har inte ont av att sitta så som vi vuxna skulle fått. Och vid en eventuell krock skadas inte benen. Satsa sen på en bra bakåtvänd stol och när det är dags att åka framlänges är en bältesstol mycket bättre, iaf enl mitt tycke :). Och stolen du köper nu kan du ju använda till Leo sen med. Kram

2012-01-13 08:42:26




Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0