Tidig morgon

Dagen började tidigt. Inte för att Prinsen skulle upp tidigt utan att hans pappa i vanlig ordning inte kan stänga av sitt larm i tid.. Eller vara nåt vidare tyst. Så jag gick upp ur sängen vid 05,45 utan att jag egentligen behövde, då Prinsen tog sovmorgon till lite efter 8 :) Så idag fick han vara hemma från dagis. Ganska mys detta! Han har hjälpt mej att vika tvätt och grejjat.. Haha. Jag lägger upp en bild senare om hur han hjälper mej :D

Idag tvättas det lite här. Får se hur mycket mer jag orkar med..
Om det är någon som har lust att komma och fika står dörren öppen här. (nej det gör den inte efter fredagens rymningsförsök av Lilleman! Haha!)

Mammas Hjärta!

Kaos

Idag passade vi på att ta en liten sovmorgon jag och Nicke. Får passa på när Prinsen är hos "mormödrarna" Lite kaffe landade i magen och sedan var dagen igång. Det har dammats, dammsugits, torkats golv, torkat av och röjt i köket! Vi har även vart in en sväng till stan för att köpa lite grejjer till badrummet. Så nu är kompis Martin här och fikar lite. Klockan 3 är det dax att hämta hem Prinsen som också tog sovmorgon fick jag höra! Till halv 9!! WTF! Varför kan han inte göra sånt hemma?

Det känns som att min ork kommer tillbaka till mej. Med tanke på vad jag har uträttat idag. Kanske var det bara så att jag någonstans kände att jag vill ha ordning mitt i kaoset?
Att jag fick 4 veckors sjukskrivning gör det hela lättare. Då behöver jag inte känna den där pressen varje morgon att "idag måste jag söka dom där jobben", "idag måste jag ringa dom där samtalen" jag kan ta allt det i min takt. Så som jag orkar och vill..
Ett slag som kom i ansiktet i fredags var att det kan hända att Nicke måste åka till Stockholm en vecka för att jobba. Det var ja inte så sugen på nu, jag har svårt att vara ensam nu. Samtidigt som folk säger till mej att nu måste du vara ensam och tänka på dej själv. Men det går bara inte. Jag blir lessen när jag bara tänker på att jag måste vara ensam. Det är fruktansvärt jobbigt..

mitt liv

Vad skulle jag göra utan dej?

Jobbigt

Varför ska allt vara så jobbigt för? Jag brukar tycka om att grejja och pilla hemma. Städa och bara plocka undan lite brukar jag tycka är skojj. Men allt det ger mej sån sjuk ångest nu. Alla dom små saker som att bara gå in på ICA och köpa lite mjölk är omöjligt för mej. Jag har tappat gnistan helt och hållet. Alla lätta saker blir väldigt svårt. Ingenting är roligt längre. Jag har inget som jag direkt ser fram emot längre. Och när jag inte gör nånting hemma så får jag hjärtklappning och dåligt samvete!
Att bara köra Prinsen till dagis är en hel vetenskap. Det är jobbigt att få på honom kläder och sätta han i bilen. Detta som brukar vara "a piece of cake" i normala fall!
Nej! Något måste hända nu! Måste fixa till detta, såhär kan man inte må!

...Det är dom här 2 som gör att jag kliver upp ur sängen på morgonen. Utan dom skulle det vara jobbigt! Älskar er till oändlighet!

Söndag

Söndagen har kommit! Den spenderas stort sett hemma, ska bar dra iväg o handla det jag skulle handlat igår men inte orkade.. Så det måste jag göra idag. Idag finns det inget annat att skylla på för det måste göras. Renoveringen flyter på för fullt. Just nu sätts det upp playwood på väggarna, sen ska det på gips och sen är det dax för grannen, aka, Kakelsättaren att komma :) Så det går fortare än jag någonsin kunde tro. Det är skönt..

Jag har dom senaste dagarna känt mej riktigt nere, har ångestkrypningar i hela kroppen och mycket svårt att andas. Kan detta bero på den förändring som sker i mitt liv just nu? Eller vad beror det på? Känner mej helt gråtfärdig hela tiden. Ingenting känns kul längre. Till och med saker som jag brukar göra hemma orkar/vill jag inte ta itu med. Allting känns fruktansvärt svårt. Men när jag inte har åstadkommit någonting som jag borde göra så mår jag dåligt över det och får världens ångest! Ingenting är som det ska vara..

Så får se om jag tar en liten paus nu bara eller lägger ner detta helt och hållet!

Veckan som gått

Grattis syster Jeanette och Helen på era födelsedagar! Hoppas era dagar blir bäst!

Då var det lördag igen! Nu hamras det för fullt uppe på ndra våning. Operation badrum fortsätter nu! Det som har hänt är rivning, golvläggning, golvärmeslang har blivit dragen, det har flytspacklats och grejjats! Det har gått fortare än vad jag kunde ana! Men det är ju skönt! Bilder på allt kommer vid ett senare tillfälle. Lite roligare och lägga upp bilder när det är klart tycker jag :)

Veckan som gått har vart allt annat än rolig.

Måndag: Börjar dagen med att får punktering på väg till Dagis, hade sån enorm tur att Nicke var hemma och kunde komma till undsättning! Vet inte vad jag hade gjort annars. När det var grejjat så bar det av vidare mot dagis! Lämna Prinsen, hoppa över i Fias bil och mot Söder Kontoret! Mycket blandade känslor var det inför detta. Väl på kontoret så var det ju inte riktigt klart för våra arbetsuppgifter.. Suck. Så vi fick sitta en bra stund innan vi kunde köra igång. Dagen knallade på sakta men säkert! När klockan slog 17,00 var vi därifrån!

Tisdag: Dagen började med ett sms från Fia som hade så ont av sitt knä så hon inte kunde komma. Neeeeej! Blev mitt svar. Suck.. Det var bara att bege sej mot stan ensam och övergiven! Det var den längsta dagen i mitt liv! Herregud!

Onsdag: VAB! Tihi!!

Torsdag: Åter på kontoret. Utan Fia. Men bästaste Johan räddade min dag och åt lunch med mej :D Tack!

Fredag:
Kontoret, sista dagen. Den gick ganska skapligt. Det bästa på hela dagen var när dom sa att jag fick vara hemma på måndag! :)

Annars, förutom denna kontorsvistelse har veckan varit mycket bra. Dock har det inte var lugnt och skönt hemma då det har grejjats massa på kvällarna i det som ska bli badrum :) Men det får vi väl ta. Det andra jobbiga var att Nicke krockade med en älg på väg hem i Tisdags. Tur var ju att han inte hade Prinsen med sen då han klämde älgen på passagerarsidan. Bilen är nu inne på verkstad! Får se om den lagas eller inte. Som lånebil har han fått en ny V70.. Nej! Jag är inte avundsjuk, inte det minsta! *ironi*

Idag ska vi åka iväg och köpa en liten present till syster som fyller år, sen ska vi göra ett besök på Coop för att kika på duschdörrar och köpa en förhöjningsring! Sen ska vi åka till Varnum och fika hos syster då! Ska bli skönt och komma hemifrån lite idag faktiskt. Slippa se detta hemskt smutsiga hus! Det hjälper ju inte att dammsuga heller. Jag fick byta sängkläder härom dagen för att det var massa sågspån i sängen. Inte så trevligt! Och Prinsens rum ska vi inte prata om hur det ser ut. Det ligger ju vägg i vägg där dom håller på. Och det förvaras lite saker i hans rum nu. Tack och lov att han inte leker på sitt rum så ofta :D haha!

Nä! Nu ska jag grejja frukost till de duktiga arbetarna!


Regn hos mej!

Sitter och väntar på att Jay Smiths skiva ska brännas klart. Sen ska jag ge mej ut på dom hala vägarna för att åka och handla. Behöver komma hemifrån och höra nåt annat än dunkande och brôtande. Är ju barnledig så jag får helt enkelt passa på innan Prinsen kommer hem nån gång idag. Sen ska det göras frukost till grabbarna och sen lite städning och middagslagning. Fullt upp idag kan man säga.
Känns så skönt att det äntligen dragit igång med renoveringen. Inte för att jag gör så mycket där, men jag grejjar ju mat och andra viktiga grejjer :D

Idag regnar det och jag är inte alls sugen på att gå ut, men vad ska man göra när man måste handla. Man får helt enkelt köra med huvudet! Om man vet att det är halt får man köra därefter. Synd bara att inte alla tänker så. Det är fortfarande en tävling om vem som kommer först. Bättre att komma fram då tycker jag och lättar på gaspedalen :D

Nu är skivan klar. Mot affären!

Puss.

Sedär ja!

Då va Prinsen stoppad i säng, nu ska jag strax knalla över till grannarna för tt låna deras dusch då våran röris va här och har kopplat från vattnet i våran. Så nu står vi utan dusch i nån månad eller så.. Så kul så! Märker ni att ironin flödar?! Så nu blir det att besöka släkt och vänner för att duscha.. Kan bli enna knasigt detta här, men det får allt gå..

Dagen idag på jobbet var ganska bra. Nu börjar folk förstå att vi inte kommer att vara kvar mycket längre. Och dom tycker att det är tråkigt. Känns skönt att höra dom säga det faktiskt.. Man känner sej så omtyckt :) Jag kommer allt att sakna allihopa! Det är en sån gemenskap där tycker jag som jag inte har känt på mycket länge. Visst finns det sura och tvära människor, men långt ifrån många! Men idag pratade vi med den fackliga förtroende mannen så nu jävlar ska vi se om vi kan göra nåt åt idioterna :) Hoppas hoppas hoppas!

Nä, nu ropar duschen.

Höres!

Katastrof!

Jag visste att denna dagen skulle komma men inte så snart!
Idag fick vi besked på jebbet att dom behöver dra in på bemanningen, vilket betyder att 1 av 3 plockare skulle få vara kvar men att Marcus (lagerchefen) inte ville ta det beslutet då han tycker om oss alla 3 för mycket för att överhuvudtaget kunna ta ett sådant beslut. Han mådde nog inte så bra när han kom med dessa nyheter imorse. Han beklagade det hela ett flertal gånger. Men det är ju inget som han kan rå över. Går det ner i order så gör det. Vi hade bara hoppats på att det skulle ligga såpass jämt som det gjort dom senaste veckorna. Men nej det gick inte. Så Anna (chef på Söder) kom ut i eftermiddags och hade fattat ett beslut. Och jag kan säga att jag är inte den som fick stanna :( Så på måndag är det jag som kan stanna i sängen hela dagen om jag vill :/ Jag och min Fia var dom som fick gå. Vi frågade hur dom hade fattat beslutet och det var så lätt att dom hade kollat närvaro vs frånvaro och då var det Marika som hade vart duktigast på den delen.. Så sjukt tråkigt för jag trivs verkligen som fisken i vattnet där. Men det är ju alltid så, när man trivs som mest, det är då man får sluta.
Så nu hoppas jag att alla håller sina tummar på att det kommer att gå upp i order på Blåkläder så att vi snart är tillbaka där vi hör hemma :)

Och över till något positivt!
Till helgen drar badrumsrenoveringen här igång! :D Underbart! Nackdelen är att vi inte kommer att ha någon dusch alls. Så det blir väl att springa över till grannarna eller åka till någon snäll vän som kan tänkas låna ut sin dusch :)
Så nu ska här rivas till helgen. Prinsen åker till sin plastmormor i Länghem efter Dagis på fredag och stannar där hela helgen. Så att vi kan få grejja här ifred. Eller jag kommer väl kanske inte grejja så mycket mer än mat och sånt kanske. Men det är ju att grejja med kanske. Haha! Så nu längtar jag massa till det ska inredas och grejjas :D Hello IKEA!

Nu ska jag nog kasta mej i soffan, äta jordnötter och vänta på duschvatten!

So long suckers!

Jämställdhet!

Det gör mej så ont att höra ett ganska så stort företag i västra sverige säga att dom har begått ett misstag när dom anställde en småbarns mamma! Att denna mamman är hemma och vabar ganska ofta gör dom så upprörda att dom står beredda att sparka henne! Ett litet misstag och hon är ute ur leken! Alla snackar om jämställdhet! Men i dagens samhälle där männen inte kan vara hemma från jobbet med sina sjuka barn gör att mamman får dra det tunga lasset med frånvaro på jobbet och diverse andra saker! Männen idag är så behövda på sina arbetsplatser att dom inte kan vaba! För att arbetet kanske står still då eller av andra olika anledningar.. Jag blir upprörd av att höra sånt här!!

Piggelin!

Känner mej mycket piggare idag. Det kan bero på att jag är på bättre humör för att jag fick sova till klockan 7 idag kanske. Eller så är det nåt annat?! Jag har iaf hittills idag (nu är klockan 12) vikt tvätt, startat ny maskin med tvätt, kastat in ved, tänt i pannan, städat i köket och på toaletten nere! De ni! Det var längesen jag kände mej såhär duktig! Men nu kommer nog snart Prinsens Farmor och Farfar skulle jag tro så då blir det kanske lite vila iaf!

Jag har verkligen tokfastnat för den nya Idol-vinnaren Jay. Kan inte sluta lyssna på hans röst. Det är till och med sp att Nicke tycker att han är lite bra :D och det är lite ovanligt faktiskt.. Men det är lite roligt ändå!

 

Oj oj, nu ropar Prinsen på mej från sin säng. Dax att rusa.. Kommer med ett längre inlägg senare kanske om jag har tid då jag är så duktig idag :D


Lördag, regn och blåst!

Uscha vilket väder vi har idag. Det blåser och regnar massor.
Morgonen här var ganska lugn och skön. Efter Prinsens förmiddagsnap skulle vi åka och handla, men innan dess skulle han ju åka traktor med Pappa! :) Han såg väldigt skeptiskt ut till en början men det gick bra sen. Han höll i sej så duktigt så. Efter han åkt en stund och Pappa plogat av här hemma så jag kunde komma ut med bilen så åkte vi ner till Kinna en sväng för att handla lite granna. För idag kommer Farbror Johan och Tant Niina! Ska bli himla mysigt! Så vi ska äta kebabkyckling i tacobröd :D mumma!!

Jag har börjat röjja bland Prinsens kläder idag.. Puh! Vart kommer alla kläder ifrån? Jag vet att vi fått mycket av Nickes kusin men det är ju långt ifrån allt vi använder utav det. Så nu har jag nästan fått ihop en hel flyttkartong av det som han vuxit ur. Jag känner inte att jag har plats att förvara det bara. Sen har i fått en massa som är för stort för honom. Då ska vi hitta plats till detta med.. Hur ska detta sluta? Kommer ha kläder i varenda skåp här ju.. Är det någon som kanske behöver lite kläder får ni gärna komma och kika vad som finns :) Ska ju inte ge bort allt, om det nu ska komma en till någon gång. Men man kan ju inte spara på allt! Så det är bara att slå en plinga eller skriva här om det är nåt :)

Nu ska jag göra nåt vettigt... Kanske.. :)

Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin!

Jay! :)
Killen sjunger som en gud. Skit i hans bakgund. Säg någon stor kändis som inte knarkat?!

Fredag

Dagen igår var inte så händelserik faktiskt. Jag körde hem min mamma, handlade lite och åkte sedan hem igen. Körde in bilen i garaget så att den ska tina upp lite. Men både jag och Prinsen var väldigt rastlösa igår så vid lite efter 17 åkte vi in till stan en gång till för att göra ett besök hos Fröken Therese! Long time no see! Mycket trevligt att bara tjôta lite skit och bara va. Vid 20 tiden var det dax att styra bilen hemåt igen, och då visste vi att pppa Nicke var på väg hem med :D Prinsen var bra pigg när vi kom hem. Han fick busa av sej det sista han hade och sen var det dax för pyjamas och "lelle" Sen somnade han så gott i sin säng.

Idag har vi haft besök av Cissi och barnen nästan hela dagen och det har vart skönt med tanke på Prinsens trots och att pappa Nicke inte vart hemma idag heller. Så vi har fikat, busat och ätit luch.. Nu sover Prinsen som den Prins han är. Jag måste egentligen dammsuga. Men motivationen finns verkligen inte. Men jag måste! Det funkar inte med tankeöverföring heller. För jag har tänkt att jag ska dammsuga i flera dagar nu men det har nte blivit rent för det :s Fattar inte! Ingen som vill göra det åt mej? Igår städa jag undan julen med medans Prinsen tog sin eftermiddagsnap! Men jag hade ju valt att bara ta fram ljusstakar i år. Så det var inte massa tomtar och annan brôte som skulle bort. Utan det var snabbt och smidigt gjort :D

Jag har grejjat lite med min design idag..
Vad tycks? Bättre eller sämre än förut? Lämna gärna kommentar..

110106

Jag har inte varken orkat eller brytt mej om att blogga dom senaste dagarna. Just nu är jag fullkomligt less! Har en riktigt trotsig son som inte alls vill som jag vill. Utan bara ska göra allt han inte får.. Och just nu är jag utan min sambo då det bara snöar mer och mer hela tiden. Vet i sjutton när han kommer hem igen :( Så jag orkar faktiskt inte bry mej just nu om att blogga!
Funderar faktiskt på att sluta med det helt om jag ska vara ärlig!

.

Tisdag!

Andra arbetsdagen på detta året! Och imorn är sista för veckan! Ibland ska man ha de lite bra! Prinsen är fortfarande lite dålig. Vi har piggnat till tillräckligt iaf. Jag har åtminstone jobbat. Och idag är det nog dax för Nicke att ge sej ut och ploga snö. Så min underbara mamma är hos oss och agerar barnvakt när Nicke behöver ge sej iväg. Underbara lilla mamma! Även om hon inte är okejj i armen så försöker hon iaf. Men hon behöver ju inte varken bära eller lyfta Prinsen nåt vidare längre. Bara när han ska i och ur sängen och det grejjar hon tror jag! Bara hon ger sej sjutton på de.. Vi får bara hoppas att Nicke inte behöver vara borta allt för länge.. Efter jobbet så blir det till att åka och köpa en ny kaffebryggare, då min börjar säga upp sej. Mitt nybryggda kaffe imorse var KALLT! Mindre gott var de! Så kosta vad det kostar vill, ny kaffekokare måste jag ha! Sen måste jag hämta ut Bricanyl till Prinsen med, för nu har han börjat hosta fruktansvärt mycket! Stackarn! Så ser min dag ut! Först ska jag överleva denna långsamma dagen på jobbet. Har inte kommit igång och börjat jobba än för det finns inget och göra! Tråk!

110102

Dagen igår var mycket lugn. Hade en mycket gnällig liten kille hemma. Ingenting verkade roa honom. Inte ens när tant Helen och Frabror Henke kom på kaffe. När dom åkt så var det ännu mer lugnt kan man säga. Fick Pizza hemlevererat av dom snälla grannarna. Sen var det slapp i soffan som gällde när Prinsen somnat. Vi tittade på Bröderna Karlsson. Den var rätt okejj för att vara en svensk film. Men det var slutet jag inte riktigt gillade.

Idag vaknade vi illamående och sjuka allihopa. Prinsen har kraftig dirareé, men spyr inte. Nicke har feber och fryser som en jag-vet-inte-vad. Prinsen är inte riktigt sugen på att äta nånting alls. Men bara han dricker vätska så är jag nöjd. Han sitter just nu och tittar på Skrotnisse och hans vänner för 2:a gången idag. Är han nöjd så är jag nöjd! :D

Hur har eran helg varit?

110101

Konstigt det kändes att skriva rubriken idag! Undrar hur lång tid det kommer att ta innan man fått in i skallen att det är 2011?! Kanske lagom till det blir 2012?!

Vårat nyår var inte allt för glamoröst. Jag gick i mina mysisar heeela dagen. Till och med när våra kära vänner Johan och Elin kom. Men det gjorde ingenting att jag såg ut som f*n enligt dom, så jag behöll mysisarna på. Salladen fixades, vitlökssmöret grejjades och tzatzikin blandades så det stod härliga till. Sen var det dax att tända upp grillen. Vi hade glömt köpa tändvätska.. Så grillen tändes med hjälp av startgas och högtrycksluft! :D Haha.. Prinsen ville självklart vara ute med pappa och Johan. Så vi paltade på han kläder och ut sprang han som bara den! Busade med Johans hund och grejjade i snön. Efter maten var alla så mätta och belåtna så.. Men då började minsann strömmen att blinka och vips så var den borta! Inte så länge dock men ändå. Och den blinkade och försvann nån mer gån under kvällen. Prinsen gick och la sej runt 20 tiden. Då passade vi på att spela lite sällskapsspel och dricka kaffe. För vid den tiden hade till och me teven lagt av i busvädret som var ute. Vid 22-tiden vaknade Prinsen igen. Han hade fullt utav nässel-liknande utslag på ryggen och kunde inte riktigt komma till ro. Men efter en timme så låg han och sussade så gott i sin säng igen. Då var det ju bara en timme kvar på året så vi tjötade lite granna och helt plötsligt kom teven tillbaka lagom till dess.. Så vi fick se Jan Malmsjö ringa in det nya året som vanligt! Vid 1 tiden var jag så trött så jag var så otrevlig så jag gick och la mej :D haha..
Dagen idag började vid 6 ungefär. Då ville Prinsen komma upp och jag bad till gud att han skulle äta lite och det gjorde han. :D Vet inte om detta kan vara nån biverkning av MPR vaccinet han fick i onsdags eller vad det kan vara. Det återstår att se om det blir bättre..

Idag har vi inte gjort allt för mycket faktiskt. Tanken var att vi skulle åka en sväng till stan. Men efter mycket prat med mej själv om väglaget så valde jag att stanna hemma. Men måste ge mej ut lite senare ändå för att köpa lite cigg.. Det kan man ju inte vara utan! Så annars blir det lugnt här idag!

Hur var eran nyårsafton?