30:e December 2011

Näst sista dagen på 2011 är det idag.

Denna dagen ska vi åka och handla mat inför nyårsafton. Då vi ska grilla så blir det inte jättemycket att handla heller. Men måste dock få tag på grillkol! Vart hittar man det mitt i "vintern"? Det kanske finns på Willys, har aldrig tänkt på det då jag inte behövt köpa det vid den här årstiden. Har alltid haft kvar sen sommaren. Ja men det löser sej nog får vi hoppas. Vi ska iaf möta upp Fia-Lotta så hon ska följa med och handla. Sen i mån av tid åker vi nog på ett litet besök hoss mamma/mormor.

Igår va vi som sagt hos finaste Therese och fikade. Lillprinsen va så nöjd med tillvaron att han i stort sett sov hela tiden! Med filten över huvet! Haha! Man såg bara ett par ben sticka fram :)
Efter vi fikat där så hade jag ju lovat Storprinsen att vi skulle åka till pappas jobb, på vägen dit (vilket inte är så långt från Fritsla) så somnade han. Men det gick jättebra när pappa kom och hämtade honom och frågade om han ville åka grävmaskin.. Han är så duktig när han är med i maskinen. Han rör ongenting som han inte får, och han står mellan Nickes ben som ett ljus och kollar på skopan bara! Nicke sa att han lätt skulle kunna ha honom med en halv dag. Kanske får bli när han är lite äldre.
Igår kväll frågade vi honom om han skulle köra grävmaskin när han blir stor.. Svaret va ju givet, "Jaaaaaa"
Med tanke på att han bara sovit ca 15 minuter på hela dagen igår så gick kvällen över förväntan. Inga utbrott eller nånting. Vi va vänner hela dagen igår. Han var väldigt klängig och mammig innan vi åkte till Therese. Så trodde han hade feber men termometern visade inte det iaf. Han va fortfarande lite klängig och mammig under dagen men det avtog så småningom. Dom har ju sånna perioder men jag har aldrig märkt av dom så tydligt som igår. Får se hur han är idag när han vaknar.
För ja! Han sover fortfarande. Klockan är ni i skrivande stund 6,16, och han sover! Det har han inte gjort på flera veckor! Och anledningen till att jag är uppe är för att Lillprinsen vaknade 5,30 och ville ha mat. Då hör jag i Storprinsens babyvakt att han hostar, så jag tänkte att det kanske är lika bra att gå upp för han vaknar snart.. Än så länge så sover han :)

Jag hoppas att nästa år blir nåt utöver det vanliga, då vi haft ett riktigt pissår detta året. Finns väl saker som varit bra detta året men dom är ganska lätträknade. Det värsta är att vi i stort sett kommer starta det nya året med en begravning. Då är det Nickes mosters gubbe som vi ska ta farväl av. Den sista av de 4 som försvann under 2011! Så många begravningar jag varit på under detta året har jag inte varit på under hela mitt liv tror jag..
Usch vad ledsamt det blev nu då såhär på morgonen! Jag ber om utsäkt!

Nu ska jag dricka mitt kaffe och njuta av lignet innan yrvädret vaknar!


29:e December 2011

Goooood Morgon!

Idag är det faktiskt en god morgon! Sovit i stort sett hela natten. Bortsett från en halvtimme, typ. Då Storprinsen gastade från sitt rum vid 2,45. Jag "ignorerade" det en stund men han ville inte somna om. Så jag tog fram extra kudden han har hos oss och gick upp och hämtade honom. Vi sommade om ganska så direkt. Sen vaknade jag nån gång till då han ropade efter pappa. Efter att jag förklarat att pappa är och jobbar så la han sej på mej och skulle mysa och vi somnade om igen :) Ganska jobbigt att sova med en 12-kilos pinne på sej :D
Men sen vaknade vi 7,10 och då va det dags att gå upp. Så nu har vi myst ner oss i soffan och tittar på "Långbens galna gäng"

Det blåser lite ute idag. Och det är alltid roligt att logga in på Facebook och se alla statusar om att det blåser. Om man nån gång kanske tittade på väderleksrapporten så kanske man inte skulle bli så förvånad över vädret när man slår upp ögonen.
Alltid samma visa när det till exempel har snöat, eller när det regnar och blåser storm. Då min sambo alltid tittar på nyheterna mellan 19,30 och 20,00 så ser jag altid vädret och då är man lite förberedd iaf :) Tycker faktiskt att det är viktigt. För här har vi inga nergrävda el-ledningar så varje gång det är "storm" riskerar vi strömavbrott. Och det är inte så käckt att sitta här och vara oförberedd på det.. Allra helst när man är så beroende av elen som vi. Våran värmepanna går inte utan el, så då måste man försöka elda så mycket som möjligt innan den försvinner. Annars blir det väääldigt kallt inomhus. Tappa upp vatten. Ja massa förberedelser är det gaktiskt.
Men idag tror jag inte att det är nån risk för strömavbrott faktiskt. Sååååå mycke blåser det inte.

Idag ska vi åka till min fina Therese som fyller år! Sen om Storprinsen sköter sej så åker vi en sväng till pappas jobb så han får åka lite grävmaskin. Han är så rastlös och understimulerad min stora kille. Men tro fan det! Han har vart hemma från dagis nu sen i fredags, och dessutom va han bara där 3 dagar förra veckan. Anledningen till att han inte är där denna vecka är för att det bara var ett barn där denna veckan, en 5-åring. Och kag kände att dom kanske inte har så mycket utbyte av varandra. Och det ör ju inte tvunget att han ska åka dit heller. Jag bara hoppas att dom ska ändra reglerna för 15-timmars barn, nu när det har gått igenom i Borås kommun, att vi får ha dom 5 timmar, 3 dagar i veckan! Det underlättar lite. Minskar körningen lite. Och man hinner med lite mer innan man ska hämta han igen. Så jag hoppas Svenljunga kommun kommer på andra tankar!

Nää.. Nu får jag nog lyfta arslet från soffan och göra det som ska göras innan vi ska iväg!


Dagvild?!

Haha! Jag är inte lite dum jag! I och med att Nicke va ledig igår så fick jag det till att det var måndag idag. Så jag tänkte: -" Ja men det är ju långt kvar till lördag och nyårsafton" Men det är ju för guds skull onsdag idag! Fick lite smått panik kan man säga. Då vi ska ha hit folk på lördag. Det ska handlas och städas och grejjas. Hur ska jag hinna. Imorn ska vi nämligen iväg till Fritsla och fira min fina Therese som tydligen fyller år i år med! Ska det vara nödvändigt att fylla år varje år?! Själv hade jag helst valt att slippa fylla år!
I alla fall, sen ska det ju handlas på fredag och maten ska förberedas. Vi ska grilla, vilket blivit lite som en tradition på nyår. Men det ska ju ändå göras sallad, tzatsiki och vitlöksbröd! Det tar ju sin lilla tid det med..
Man kanske skulle ta och skaffa sej en hemhjälp?! Nån som ställer upp? Jag kan betala med mat :) Men du får laga den själv :D Haha!


28:e December 2011

Åh herre min gud! Idag är det ingen God Morgon iaf!
Lillprinsen vaknade klockan 4 och ville ha mat. Det hade jag nästan räknat med då han inte åt upp hela kvällsmålet, så det hade jag ju förberett mej på. Men lagom till jag lagt han i sin säng igen så började storprinsen hosta och vråla på mej. Och då man inte kan lura honom till att somna om var det bara att bita i det sura och gå upp!
Och jag kan inte förstå hur man kan ha sån energi direkt på morgonen, det tar ju flera timmar för en annan att hitta energi till att ens fundera på att göra nånting! Hade jag haft hälften av den energin han har så hade det blivit gjort en heeeeel del här hemma om dagarna. Men nu har hemmet hamnat på is under helgen så det är väl dags att ta tag i kaoset idag när Nicke är på jobbet. Han skulle efentligen åka och köpa ny tvättmaskin idag, men då vi gick upp så tidigt och han vet hur jag blir på kvällarna så ville han komma hem och hjälpa mej med barnen. Men dom kanske sköter sej under dagen så han kanske åker och köper den ändå :) Ska bli så skönt med ny tvättmaskin! Så har vi den gamla till Nickes arbetskläder. Då hans kläder blir så hemskt sketna så vill jag egentligen inte köra dom i tvättmaskinen alls! Men ibland finns det inte mycket att välja på!
Det var bättre när mamma bodde i den förra lägenheten, där fanns en sån matt-tvättmaskin. Stor, bra och tålig. Så då åkte jag alltid dit och tvättade hans kläder. Men nu har dom ingen sån..

Förutom att försöka få ordning på kaoset blir det nog en lugn dag. Hoppas att ungarna är relativt synkade så dom sover samtidigt i eftermiddag så jag kan få lägga mej en stund med. Men det kan jag nog bara glömma om jag känner dom rätt..

Min mamma och storasyster va och hälsade på min bror igår. Jag hade så gärna velat följa med, men då Nicke hade lite i sin syrras hus att göra och lite svårt att få tag på barnvakt till våra gangstrar så fick jag vackert stanna hemma. Men det verkar som att han ska flytta till ett hen utanför Jönköping. Så då blir det lite närmare, Örebro är ju inte direkt närmsta busken! Så då blir det förhoppningsvis lättare att åka och hälsa på.
Men mamma tyckte han såg ut att må bra, han har lagt på sej lite :) Och med all rätt! Och äter man typ 5 gånger om dan så kan man inte begära annat än att han går upp i vikt! :)
Men det var skönt att höra att han verkar må bra. Han verkar även ha förstått att det är detta som är bäst för honom. Att det inte fungerar att leva som han gjort tidigare. Och jag hoppas verkligen att dom tankarna sitter i!
Jag saknar honom så fruktansvärt mycket! Ibland vill man ringa till honom. Men då han har skött all kontakt hittills så har jag ju inget nummer till han. Men jag vill bara ringa honom och tjôta skit som man kunnat innan. Bara vill höra hans röst! Jag älskar dej, min kära lilla lillebror!


27:e December 2011

God Morgon!

Fått sova hela natten inatt! Och jag kunde få sova nu på morgonen då Nicke tog upp Storprinsen. Men då vaknar jag kl 6 av Lillprinsen som skriker till i sömnen. Sen ligger han och har konstiga ljud för sej så jag kunde inte somna om för det. Men låg och drog mej en stund iaf.

Igår bar vi som sagt hos Nickes farmor och farfar. Det blev lite julmiddag, efterrätt och på det kaffe och fika! Jisses! Kände mej som en boll när vi åkte hem igen. Men vi slapp ju laga mat iaf. Får se det så. Sen va grannarna över en sväng och drack lite kaffe och låmade kattmat :) Deras katt. Ville inte äta laxen han fick serverat haha! Knäppis! Vilken katt vill inte ha lax? Ja förutom Torsten nu då?! Hehe!
Sen kom bästaste Katrin på ett snabbbesök, köpte lite blöjor av henne som Kelly inte skulle ha. Smidigt!
Sen var det lugn kväll. Storprinsen gick och la sej vid 20,00. Sen var det den lilla som inte riktigt ville vara med. Väldigt onöjd kille. Men fick honom i säng runt 22,30 och sen sov han som sagt hela natten!

Idag är det inte många planer på schemat, jag ska på återbesök hos BMM. Nicke drog precis iväg till Hillared för att hjälpa grannen kakla i Nickes syrras kök. Annars väldigt lugnt! Imorn är det dags för Nicke att jobba igen, så då blir vi ensamma jag och grabbarna. Så om någon vill komma och fika lite så är det helt okej :) Storprinsen har "jullov" från dagis denna veckan så får kanske försöka hitta på nåt. Kanske åka till pappas jobb och åka grävmaskin :)


26:e December 2011

Julhelgen har snart gått förbi.. Det har varit en bra helg. Vi trodde kanske julafton skulle bli ganska känslosam med tanke på allt som hänt under året och då vi saknade 3 personer runt bordet i år. Men det gick bra allting. Julen är ju ändå för barnen!
Men julaftonsmorgon började ganska. Men vi tog det ganska lugnt ändå. Vi hade ju förberett såpass mycket dagen innan. Vi åt grötfrukost i lugn och ro. Sen bar det dax att börja med förberedelserna. Det skulle plockas fram extra bord och stolar, läggas på duk, dukas, steka köttbullar och prinskorv och grejja allt vi inte gjort. Folket började rulla in framåt 11-tiden. Och när alla barnen kommit lät det som om ett helt dagis var på besök :)
Tänk att man står i flera dagar och förbereder mat som man äter upp på mindre än en halvtimme. Helt sjukt egentligen. Och tur att det bara är en gång per år, för det är ju inte direkt billigt!
Sen var det dags för Kalle Anka! Alla satt som barn framför teven :) Dom som tittade längst va ju givetvis alla vuxna. Haha..
Sen började barnen tjata om Tomten :) Och rätt som det var så stod Tomten i dörren! Storprinsen var inte det minsta rädd för Tomten. Han gick snällt och hämtade sina klappar som han hade med sej :)
Men han kunde ju inte stanna och dela ut alla klapparna då han behövde ge sej iväg till andra barn, dom vinkade glatt hej då till Tomten och fortsatte att dela ut paket. Hela vardagsrummet var fyllt av papper och förpackningar :) Alla barn var glada och nöjda!
När alla hade åkt hem så hoppade jag i mina mysisar och myste ner mej i soffan och njöt av lugnet.
Lillprinsen skötte sej utmärkt hela dagen. Han somnade ute i sin vagn lagom till vi skulle äta, och vaknade till nån gång men det var bara att röra vagnen lite så sommade han om, sen tror jag att det var Tomten som råkade väcka honom när han kom strax efter klockan 17. Men vad gjorde det när han sovit ungefär 5 timmar då. Haha.. Då åt han lite och tog några powernaps och sommade sen för natten runt halv 10! Men han vaknade vid 3, men somnade om efter maten!

Juldagen bjöd bara på lugn och ro, då båda våra familjer firar jul tillsammans så behöver vi inte iväg på annat firande på juldagen utan vi kan bara ta det lugnt! Min brors tjej och hennes son var här en stund. Men annars gjorde vi inget vettigt alls! Visst kan jag erkänna att jag var rastlös men kände ändå inte att jag ville hitta på nåt!
Idag däremot ska vi iväg till Nickes farmor och farfar! Det blir nog bara fika hoppas jag. Ser jag mer julmat så spyr jag. Vi gjorde till och med så enkel mat igår som köttbullar och makaroner :) Det var mycket gott!

Nu tog fantasin och skrivämnena slut!
Hoppas ni haft en fantastisk jul! Det har vi iallafall haft!


God Jul

Vill önska er alla en riktigt God Jul. Hoppas ni varit riktigt snälla så ni får många paket av tomten!


22:a December 2011

Har inte hunnit blogga på ett par dagar. Har vart fullt upp denna veckan. Idag är första dagen då jag verkligen hinner unna mej att sitta ner lite.
I måndags var vi och hämtade min kära mamma! När vi ändå va i stan passade vi på att handla lite. Så då va vi ju knappt hemma på hela dan.
I tisdags var det julgodisbak, bakade snickers och kola. Kolan hade jag aldrig gjort tidigare. Och man ska kanske inte ge sej på saker som man inte kan! Den blev ju då inte så bra. Den smakade gott och så men var alldeles för klabbig och tunn för att ens försöka slå in i papper. Så den hamnade faktiskt i soporna. Delegerade istället ut det till min fantastiska lillasyster som gör denna kolan så himla bra :)
Handlade oxå all julmaten i tisdags med. Storprinsen var hemma med mormor medans jag, Nicke och Leo va iväg och handlade. Vi höll faktiskt sams hela vägen genom affären. Inte ens lite gnabb :) Det är stort för att vara oss kan man säga! Haha! Vi är experter på att gnabbas så fort det är nåt!
Igår var en ganska hektisk dag. Storprinsen skulle till dagis första dagen på en vecka nästan. Sen åkte jag hem och strartade en maskin tvätt, åt frukost, hängde tvätt och städade i sovrummet. Sen var det dags att hämta Storprinsen igen. Då skulle vi åka till brorsans tjej och fika lite :) Efter de åkte vi hem och fortsatte grejja. Tvättade lite till, skottade snö, saltade, kastade in ved och bara småplockade.
Så kag var ganska slut igår kan man säga.. Jag hade ju bestämt att jag skulle ha en lign dag. Men rastlös som jag är så funkade inte det så bra :s

Idag har vi skängt skinkan i en gryta och ska koka den. Den vägde "bara" 6,5 kilo. En ganska redig skinka :D annars är det lugnt idag, det unnar jag mej!

Nu är det snart dags att hämta hem Storprinsen igen..


You're the inspiration!

Ni är det bästa som hänt mig!
Jag älskar er till stjärnorna och tillbaka!
Mina guldklimpar!


19:e December

Vet inte vad det tagit åt Lillprinsen? Han vaknade nu vid halv 6 och ville ha mat. Kag bar ändå uppe med honom till halv 12 igår och då fick han en sista skvätt mat. Så då borde han sovit till åtminstone 8, men han är väl inne i nån tillväxtperiod. Det tror jag även om den stora killen, han äter som en häst. Innan så drog vi ner på vällingen på kvällen så han fick bara en halv flaska för han drack aldrig någonsin upp den. Men nu igår fick en full flaska igen och den slukade han ordentligt. Så nu hoppas jag han sover lite längre med.
Jag kunde givetvis inte somna om nu när Lillprinsen fått mat. Så nu sitter jag här och verkligen njuter av tystnaden. Jag är såååå trött, men kan ändå inte sova! Fattar inte! Är det övertröttheten som tagit över eller vad sjutton är det?! Har ju inte fått sova ordentligt på hela helgen.

Idag ska vi hämta världens bästa mamma/mormor! Äntligen ha nån vuxen att prata med på dagarna. Och då kanske jag kan få en chans att vila lite?! Pffff! Trodde du på den eller? Jag? Vila på dan?! Tsss! Har på tok för mycket som ska göras innan julafton är här. Och då är det ju oxå skönt att hon är här och kan hjälpa mej.
Imorn ska vi iväg och handla all julmaten, puh. Undrar var vi ska ställa allt bara, vi har bara ett halvt kylskåp. Så det går ju inte i så mycket. Och vi måste ju ha andra grejjer däri som vi ska ha under veckan. Äsch det löser la sej!

Nu ska jag dricka mitt kaffe och njuta av tystnaden!


4:e advent

Trots att vi gick upp kl 2,30 inatt så har dagen ändå inte gått så långsamt som jag trodde.. Men jag har däremot hällt i mej massa kaffe för att inte bara ett monster. Jag har städat hela övervåningen idag. Det nya rummet har äntligen blivit färdigt idag. Eller ah, nästan iaf. Saknas lite lister bara men de kommer nog upp i veckan skulle jag tro. Så nu får mormor flytta in där uppe :) Vi har haft en säng lite provisoriskt i vardagsrummet som hon legat i. Men nu äntligen är den borta. Den ersätts av en gran som Nicke vart och hämtat idag :) Den såg himla fin ut när han kom med den, hoppas bara den ser lika fin ut när den kommer in.
Städade hela badrummet och Storprinsens rum när jag ändå va uppe och grejjade, så nu är det rent och fint där uppe med. Skulle behöva ta glasdörrarna till våran dusch med, men till det behöver jag "klar sikt" och det har jag inget hemma.

Imorn ska vi iväg och hämta mormor. Jag tänkte att jag likaväl kan åka och hämta henne för jag måste ändå ut och handla lite smått.. Så på förmiddagen där nån gång drar vi. Annars blir det väldigt lugnt imorn. Känner jag mej själv rätt så kommer jag vara helt slut efter denna dagen.. Sen ska det bakas lite julgodis och fixas under veckan..
Så har nog att göra ändå :) Jag är allt värd en vilodag :)


18:e December 2011

Nä! Lyckades inte somna! När Pappa och Storprinsen kom upp dom med och han frågade efter sin välling insåg jag att det där med sömn var bara att glömma! Jag satte på kaffet och värmde hans välling!
Lillprinsen var onöjd med sin magknip. Men efter att få ur sej några rapar så somnade han gott på mitt bröst! Gick in och la han och bad en tyst bön att han skulle sova ett par timmar! Och nu har han sovit nästan 2 timmar :)
Storprinsen låg och myste med pappa en stund och helt plötsligt somnade han med! Nicke gick och la han i våran säng, och sen satt vi här som två klarvakna fån! Men Nicke har sovit en liten stund nu, nån timme kanske. Medans jag legat på soffan och blundat lite bara.. Känner mej rastlös men ändå inte!
Idag blir det inte mycket med tanke på nattens bravader. Får se vad vi orkar med. Nicke skulle nog försöka måla lite.. Får se va jag hittar på.. Kanske gå och kika ut en gran? :) Ja vi får se!

Ha en underbar 4:e advent!


Sleepless

Sitter här med en mycket vaken Lillprins. Han vaknade för en timme sen och hade ljud för sej. Men det var inte direkt att han ville ha mat. Men 20 minuter senare ville han de. Och i samma veva vaknar ju givetvis Storprinsen, säkert av nån dröm. Och han som har myror i brallan ser att mamma minsann inte sover trodde att det var dags att gå upp..
För att han och pappa nu kanske ska kunna sova nån timme till tog jag Lillprinsen och gick och satte mej framför teven! Nu ligger han i min famn och har inga som helst planer på att sova.
Han har fått jobbig hosta igen. Vet inte riktigt hur jag ska ställa mej till detta. Dom kan inte göra så mycket åt de känns det som. Men avvaktar nog ett par dagar och hoppas det försvinner av sej självt..

Nää vet inte riktigt varför kg ens började med ett inlägg. Men nu har jag fått gnälla lite.. Hoppas jag får sova snart igen!


16:e December 2011

Vaknade av Nickes alarm klockan 5! Då började Lillprinsen röra på sej och smaska som en galning. Trodde allt han skulle vakna då och ha mat. Men icke! I samma veva hör jag i barnvakten en skrattande kille :) Vet inte vad han skrattade åt men nåt kul va de. Men han gjorde det nog i sömnen för han har inte kommit upp än :) Kul barn jag har! Men iaf så gick jag upp, blev så irriterad av Lillprinsens smaskande och trodde verkligen att Storprinsen skulle upp då. Men här sitter jag nu helt ensam med mitt kaffe och njuter av tystnaden och egentiden! Finns ingen bättre tid att ha egentid på! Då jag kan ha ett riktigt uselt morgonhumör så är det skönt att ha skakat av sej det innan barnen vaknar!
Men tror allt att Storprinsen har ärvt mitt morgonhumör tyvärr, han kan vara en riktig tjurfis på morgonen!

Idag blir det en sväng in till mormor. Ska åka med henne och hämta Storprinsens julklapp hon har beställt. Sen blir det en sväng på City Gross för att handla lite nödvändigheter. Sen blir det troligtvis en kaffe hemma hos mormor innan vi beger oss hemåt..
Måste bara komma ihåg att kika in på Apoteket när jag är på City Gross och köpa Minifom till Lillprinsen. Eftermiddagarna/kvällarna här har varit lite jobbiga dom senaste dagarna. Men igår körde jag igång med Minifom på han igen och han blev en mycket nöjdare kille :)
Vet inte om det är så att det kliar mycket i hans mun med.. Så fort jag drar med mitt finger på hans tandkött så blir han hur lugn som helst. Men det kan som sagt börja nu och tänderna kan komma om 2-3 månader om inte längre.. Storprinsen fick sin första tand när han var runt 6,5 månad. Och han började klia sej i munnen när han va 3-4 månader.. Så ja det kan hålla på ett tag! Tyvärr!
Det är det som är jobbigast när dom är små! Att dom gnäller och skriker och man vet inte vad felet är. Hungrig? Trött? Varm? Ont i magen? Ny blöja? Ja man får ju testa allt. Men när man testat allt det där man kan tänka sej och dom fof gnäller så blir man ju lite frustrerad. Ofta handlar det om att dom bara vill ha lite närhet.

Imorn ska jag och Lillprinsen ha lite kvalitetstid med moster och kusinen! Ska kolla lite kläder till han samtidigt! Storprinsen får vara hemma med fantastiska Nina, Farfars tjej! Hennes son och barn. Så dom kommer hit och leker :) Superbra!
Annars vet jag inte om helgen har nåt direkt mer att erbjuda! Längtar till måndag då mamma/mormor kommer. Och Tisdag ska vi handla all julmat. Jag hade velat ta det som på Söndag men det tyckte inte farfar. Han kanske gillar att trängas med massa folk som gör som vi, handlar allt dom sista dagarna :) Haha! Men tror allt att den stora killen får vara hemma med mormor den kvällen. Vet inte om jag känner för att ha med han. Han är ganska tjurig på eftermiddagarna/kvällarna om nånting går honom emot.
Igår blev vi ovänner bara för att han inte fick en till pepparkaka när han redan hade ätit ett gäng. Men då får man distrahera honom med nåt annat. Han är inne i en sjukt jobbig period där han säger nej till allt och bara trotsar hela tiden. Det är sånna stunder man funderar på varför man skaffade ett barn till, när man vet att den där trotsperioden kommer. Meeeen så tittar man på det där
Lilla knytet som ligger på golvet och sprattlar och gurglar. Då vet man varför! Man tar den striden med trotset bara. Det blir lite vad man gör det till också..

Nää, nu hör jag att mina barn har vaknat!

Hörs sen!


Design

Som ni kanske ser så har jag fixat mej en ny design igen. Jag tröttnar som sagt på alla designer väldigt fort. Och som tur är har jag ett litet laget med designer liggandes på datorn, som jag har gjort om till mina egna :)
Nu känner jag mej ganska nöjd. Vad tycker nu? Ser den bra ut?
Allt jag skulle vilja ändra på är hedern. Men jag vill fortfarande ha blomman och texten kvar. Men då jag inte är nån expert på området så tänker jag inte ge mej på det, för då blir jag säkert frustrerad och förbannad när set inte blir som jag vill :) Är det någon som kanske kan sånna saker som vill hjälpa mej kanske? Vill lägga in några foton på barnen i hedern..

Nu vet jag inte om jag fått till den där kontaktgrejjen ordentligt. Men om ni vill nåt så är det säkrast att lämna en liten kommentar tror jag tills jag fått ordning på det helt :)


Bildbomb!



Mys framför teven ♥



Syskonkärlek ♥



Smajl! :)



Kusinkärlek ♥



Ännu mer kusinkärlek ♥



Glad Lillprins!



Storprinsen och hans tjej Inez!

15:e December 2011

Goooood Moooorgon!

Gårdagen va fylld med fikabesök. Först på förmiddagen var vi hos Helen och hennes lilla Elin. Syster Jeanette och hennes Bellis va med där också! Det var full rulle på kusinerna hela tiden. Härjade och gjorde sånt dom absolut inte fick göra :) Haha! Så nu har Storprinsen lärt kusinen lite hyss säkert :) Haha!
Efter vi vart där åkte vi till Anette och hennes Elvira!
Hon har ju varit med om det här med att hennes bror också suttit på behandlingshem. Kändes skönt att prata av sej lite.. Och BTW så ringde han häromdagen. Jag blev som i chock. Visste inte riktigt hur jag skulle vara. Jag kunde ju inte börja gråta (vilket jag egentligen ville) för då hade ju han tyckt att det va jobbigt! Så istället överröste jag honom med frågor om hur det går, hur han mår, hur han känner inför behandlingen och allt sånt. Vi pratade inte länge, men hans samtal förgyllde
Min dag. Att höra hans röst och höra att han mår bra gjorde mej så lugn!
Nog pratat om det för nu!
Efter vi varit hos Anette åkte vi hem. På hemvägen kom jag på att jag glömt köpa mjölk, skulle göra plättar och då går det åt lite mjölk. Så först tänkte jag att jag skiter i det men så kom jag på att jag ändå behövde cigg, så fick bli en sväng till Sexdrega! Väl hemma så ville lillkillen inte somna ordentligt så jag kunde sätta igång med vad som skulle göras.. Kasta in ved, tända i pannan och göra plättsmet.. Men han fick sitta en stund i sin gunga och titta på teven medans jag kastade in ved. Och det gick ju bra :)
När storprinsen vaknat från sin lur i bilen satte vi igång och steka lite plättar.
Kvällen med lillprinsen var ganska så bra, han brukar vara gnällig och kinkig på kvällarna men igår gick det ganska bra. Vi kom i säng runt 22 tiden. Han sover fortfarande och jag fick gå upp med storprinsen vid 6.
Idag ska vi ha en hemmadag, varit ute och flängt alldeles för mycket för vårat eget bästa denna veckan. Så idag har vi inget planerat och inga måsten. Kanske bara tvätta lite och elda. Men det är sånt jag gör varje dag ändå.
Meeeen är det någon som vill ta en kopp och tjôta lite bajs, så finns jag här! Bara att slå en plinga!


13:e december 2011

Idag gick vi upp über tidigt! Klockan 5 ringde min klocka.. Men det var inte mycket egentid jag fick, då Storprinsen vaknade bara 10 minuter efter mej. Han hostade så det gjorde att han vaknade till. Men tack och lov att jag tog upp honom då. För idag var inte hans morgonhumör på topp. Såååå tjurig!
Anledningen till så tidig uppgång idag var att det va lussefirande på dagis med start kl 7!
Lillprinsen väckte jag klockan 6, så han fick i sej lite mat med :)
Storprinsen va tomteklädd dagen till ära :) Men han ville inte ta på sej dräkten hemma utan det gjorde han när vi kom till dagis och han fick se dom andra barnen som också hade tomtekläder på sej! Han och Inez va så söta tillsammans. Hon va en liten Lucia.

Efter lussetåget så åkte jag och Lillprinsen hem en stund och gjorde ingenting. Nä! Jag gjorde verkligen ingenting! Jag låg faktiskt på soffan.
När vi hämtat Storprinsen så åkte vi till BVC för läkarkontroll på Lillkillen och 2,5 års kontroll på Storkillen.
Hon tyckte Storkillen va så duktig med talet och att han kunde sätta namn på saker och ting. Som en kossa, bil, boll, tallrik och lite sånna grejjer. Och vuxit hade han gjort med. 5 cm hade han vuxit minsann.
Och den andra hade minsann växt han med! 1120 gram upp i vikt, på 3 veckor då! Han hade dock inte växt nåt vidare på längden, bara 0,5 cm..

Efter det så åkte vi bara hem. Storkillen va så trött efter att ha vaknat så tidigt och varit på dagis och busat. Så han har sovit ett par timmar och vaknade för en stund sen. Nu sitter han och kollar på Pettson och Findus. Det är nog nya favoriten :)
Nu inväntar vi pappa så vi kan få lite kvällsmat i magen. Blir bara macka idag då jag överhuvudtaget inte vet vad jag ska laga för mat, och att Lillkillen inte velat sova på hela eftermiddagen så jag har inte hunnit laga till nånting! Så då får det bli så! Och gillas det inte så kan han va utan! Haha! Så sträng är jag!

Imorn blir det en sväng till Dalsjöfors för att besöka lite vänner. Denna veckan är en sån där flängvecka! Ut och åka varje dag nästan. Tycker nästan det är
Lite jobbigt då jag blitt så hemmakär.. Och dessutom är det inte bara att dra iväg, det kunde man när det bara va Max. Men nu ska det packas 2 sorters blöjor, varmt vatten, ersättningspulver, flaska och två barn ska kläs på. Nu kanske det låter som att jag tycker det är jobbigt att ha 2 barn, så är det inte alls! Det jag menar är att jag tycker det är bôkigt att åka iväg med 2 barn på impulsgrejjer. Jag måste planera min dag. Haha! Nu kommer mitt jävla tjat om mina rutiner igen!

Nä! Nu har jag inget mer att skriva så då ger jag fan it'!


12:e December 2011

God morgon!

Fått en lugn natt trots att Storprinsen fått tillbaka sin jädra hosta! Och Lillprinsen har sovit hela natten och sover fortfarande.. Jag är lite i valet och kvalet om jag ska skicka Storprinsen till dagis eller inte.. Han är ju pigg och så, men när han springer och grejjar så hostar han så det låter som han ska kräkas. Han behöver ju komma dit men känns som att han kanske inte klarar det.. Hmm, jaja får se hur jag gör..

Helgen den bara susade förbi! I lördags var vi hos killarnas moster och fikade och busade. Efter det tog vi en vända på Coop. Handlade lite nödvändigheter. Sen åkte vi till Killarnas faster där pappa är och hjälper henne att fixa hennes kök i huset dom köpt. När vi kom dit var Killarnas tredjedels kusiner där och det blev ett jäkla härjande med en gång.. Haha! Skönt att dom tycker om varandra iaf :) Isabell och Syster följde med dit me. Bellis var som vanligt lite blyg till en början, men när hon förstod att människorna inte va så farliga så släppte hon på blygheten och busade hon med :D Hon blev riktig bundis med mina killars farfar som åt en krbabtallrik till lunch och hon fick av hans pommes frites :) Haha! Sen sprang hon efter honom när han gick och sopa lite.. Så söt är hon! När hon väl släpper sin blyghet!
Vi hoppas bara hon lämnar den hemma när dom kommer hit på julafton. För då är det ju massa barn här hon kan busa med..
Ja julafton närmar sej med stormsteg nu. Och nej, jag känner fortfarande ingen stress över det. Allt jag känner stress över är att vi ska hinna färdigt rummet uppe så våra gäster kan sova där utan att bli störda. Men nu är det målat en gång och ska målas en gång till.. Sen kan vi täcka av golvet och städa! Yayy!
Så får se om jag hinner med att kanske måla en vända idag :)
Ska bara röja ur onödig skit som står i vägen där uppe. Får se vilket humör Lillprinsen är på när han vaknar.

Känner att jag för varje dag som går förstår Lillprinsen mer och mer. Och förstår vad det är han vill.. Nu under helgen har han vart en ängel. Vet inte om det beror på att jag haft folk runt mej som tagit han ibland eller vad det berott på. Men han har sovit jättebra på dagarna och ätit ordentligt. Men det är det däringa extramålet jag inte riktigt kan förstå varför han vill ha. Jag menar, han äter så mycket redan och borde bli nöjd med det han får första gången. Han får 210 ml och det suger han i sej med hull och hår. Sen efter en timme brukar han vilja ha 120 ml till! Jag har försökt att få han att ta nappen då han börjar bli onöjd där men han vill inte riktigt bli nöjd med nappen. Förslag på detta mottages varmt! Men nu ser jag det inte som ett problem längre, nu vet jag ju hur han vill ha det. Men tycker att det är lite mycket mat för han. Men hans mage klarar ju av det och han blir ju nöjd så jag kanske inte ska fundera mer på detta?! Detta har även underlättat på kvällarna, vi somnar betydligt mycket tidigare nu. Innan kunde det bli allt från 21-23,30 nånstans. Men nu somnar han runt 22 tiden oftast.. Och det är skönt för då är inte jag som en zombie dagen efter..

Nä! Nu ska jag förbereda Storprinsen för dagis. Han har kommit igång och leka här nu och hostan låter mycket bättre idag.. Så då får det bli dagis!


10:e December 2011

Underbar morgon! Lillprinsen vaknade kl 6, fick lite mat och ligger nu och sover i pappas säng. Lagom till jag var färdig med att mata honom så vaknar den Stora prinsen.
Nu dricker vi kaffe och lelle och tittar på "Den oändliga historien" Han är helt fascinerad av alla "knasiga" djur.. Den gigantiska nysande sköldpaddan tyckte han va hur rolig som helst. Jag älskar den filmen! Så himla mysig.

Vi får se hur planen blir idag. Det ska ju bli ganska tokigt väder idag med. Blåsa rejält idag med. Men vi kanske åker till syster/moster en stund. Storprinsen kändes febrig igår kväll men nu verkar det lugnt. Så det blir nog att åka dit en sväng. Sen blir det att åka hem och göra sina sysslor :) Haha! Det låter det! Sysslor! Hehe.. Nä, men jag är en rutinmänniska, och jag har lite svårt att få ihop en dag om mina rutiner bryts. Kanske låter lite knäppt men det är så det är. Se bara som igår när Nicke va hemma, en vardag. Då bröts alla morgonrutiner på en gång, och poff så blev jag på lite dåligt humör.. Haha, barnunge tänker ni säkert nu. Men jag tror på att ha bra rutiner när man har barn. Det var kanske inte så viktigt när vi bara hade Max, men nu är dom två som behöver uppmärksamhet, värme och kärlek..

Oj vad detta inlägget spårade ur och rakt in på mitt rutintjat! Haha!
Kommer inte ens ihåg varför jag nu satte mej och skulle göra ett inlägg :)
Men det var väl för den dagliga uppdateringen :D


9:e December 2011

Vart en ganska tuff natt inatt.. Vi fick inte Lillprinsen i säng förrän strax efter 22 nån gång. Sen hade jag så sjukt svårt att somna. Läste lite men det hjälpte inte. Men till slut somnade jag allt.. Till 2,45 då Lillprinsen var hungrig och mammasugen. Kl 3 ljuder det andra larmet uppifrån: "Maaaaaaammaaaaaa! " Då fick ja säga till Nicke att gå o hämta honom. Trodde han skulle vara febrig när han kom ner men det var han inte, så han har väl bara drömt nåt. Men iom att jag satt och matafe Lillprinsen så trodde den stora att det var dax att gå upp. Så det tog sin lilla tid att få honom att förstå att det var mitt i natten och att man sover då. Men till slut somnade han!
Jag vaknade kl 7,20 av att jag hade en len kind mot min kind ochatt någon pillade mej i håret. Långt, långt, långt borta hörde jag Lillprinsens larm ljuda.. Knuffade lite lätt på Nicke som fick ta upp honom :) (ja han har faktiskt varit ledig idag) Så jag och Storprinsen myste lite grann! (med betoning på lite!) Sen gick vi upp allihopa och myste ner oss i soffan, lelle till Storprinsen, Ersättning till lillprinsen och kaffe till mamma o pappa..
Sen åkte vi till mamma/mormor en snabbis. Jag passade på att låna hennes dusch då jag trodde vi skulle vara strömlösa när vi kom hem igen. Och dessutom hade vi ju inte eldat nåt.. När vi kom hem igen hade vi ju faktuskt ström :) Jag började förbereda för om vi skulle få strömavbrott! Koka vatten till Ersättning och välling.. Kaffe för att hälla på termosen. Eldade lite.. Ja sånna där småsaker man inte klarar sej utan :)

Ikväll ska vi åka till min Fia-Lotta och mysa.. Ska bli mycke trevligt! Längesen nu!


8:e December 2011

16 dagar kvar till Julafton! Aldrig någonsinn har jag känt mej så lugn som nu. Jag är färdig med julklapparna och tomtarna är framtagna. Det enda som finns kvar att göra är julgodiset och fixa en gran. Men granen är ju Nickes ansvar så jag behöver bara bry mej om julgodiset. Kanske finns någon som vill komma och baka julgodis med mej? Hade ju varit mysigt! Så om det är nån som är sugen så är det bara att höra av sej!

Idag ville Leo ha mat kl 5 igen! Han har vänt igen. Gick nästan en hel vecka då vi fick sova hela nätterna. Men han har väl en period där han växer lite så behöver lite extra mat :) Haha.. Det tycker kanske inte jag då han ser ut som en liten mini-buddha redan :) Men det är mysigt.
Sen när Max skulle upp (6,15) då passade jag på att ringa Nicke och fråga om det är halt ute. Och det sa han att det va, så idag får Storprinsen vara hemma med oss då det inte är värt att riskera att köra i diket för att han ska till dagis i 3 timmar. Nä! Då har vi mysdag hemma istället!
Lillprinsen sov till 8,40 :) Nu ligger han här på soffan och sprattlar och gurglar lite :)

Näe nu ska vi mysa!


Lika som bär

Helt sjukt att man kan få 2 söner som är så otroligt lika varandra.. Inte bara till utseende.. Visst det finns massa saker som skiljer dom åt med.. Men dom är ganska lätträknade.
Ska bli spännande att se om dom är likadana i utvecklingen. Max rullade runt på magen när han va 3,5 månader, satt upp själv innan han va 6 månader, gick när han va 10,5 månader.. Så får vi se hur Leo blir. Jag hoppas bara inte han blir som Max med maten. Han har alltid krånglat (ätit sjukt långsamt) med maten och gör fortfarande. Men om man ser till hur Leo äter nu så kanske han inte blir sån :)


7:e December 2011

I måndas kom den efterlängtade snön hit och jag blev som ett barn på julafton. Och igår morse när jag vaknade så hade det kommit ännu mer :) Och att se Storprinsens min, när han fick syn på snön utanför fönstret, var obetalbar. Sååå underbart att se han så glad. Visst han kanske inte riktigt fattar vad grejjen är med snö men han såg så lycklig ut. Och när jag hämtade honom på dagis så sa dom att han vart som en helt annan kille. Han hade vart jätteglad och kastat snö och åkte pulka :)
Jag känner så många som inte tycker om snö. Men oftast gäller set bog för att det är svårare stt ta sej fram på vägarna. Men det är då man måste köra med huvudet och, om det behövs, åka en halvtimme tidigare. När det är snö och halt ute får man verkligen inte vara en tidsoptimist. Antingen åka tidigare eller komma försent. Ingen idé att stressa för det är då det händer olyckor. Jag gillar inte heller att köra bil när det är snö och halt. Men med tungan rätt i mun och en näve extra tålamod så går det bra. Man har inte så mycket annat val många gånger. Det finns inget värre än folk som kör som om det skulle vara barmark! Det är ju lixom inte bara deras egna liv dom riskerar när dom kör så..

Idag ska det uppsökas en glasmästare. Har en ljuslykta där glaset gått sönder, så jag ska se om jag kan få någon till att göra en ny till mej :)

Annars tror jag inte att det blir så mycket. Är ensam med barnen heeeela dagen och heeela kvällen. Nicke ska iväg till sin syrra som precis köpt hus och håller på att byta kök.
Det enda tråkiga med detta är att jag får ha detta jobbiga med Leo helt ensam. Att han är en kvällspigg kille är fruktansvärt jobbigt. Ni kanske tycker att det inte låter som ett stort problem. Men när han vaknar runt 18-tiden och ska äta och håller på att småäta och gnälla fram till 21-21,30 så blir det ganska jobbigt.. Och det är inte mycket annat som hjälper. Jag har ingen bra idé på hur man kan få ur honom det här att vara vaken på kvällen.. Hellre på dagen då isf om han promt ska vara vaken.. Så är det nån som har nått bra förslag på hur man kan göra så mottages dom gärna. Jag är ingen kvällsmänniska då jag går upp så tidigt varje dag. Och Nicke är definitivt ingen kvällsmänniska!

Näää, nu tror jag att jag har gnällt färdig för denna gången. Nu ska jag strax väcka storprinsen :)


2:a advent!

Ingen snö inom räckhåll! :( Jag är fruktansvärt trött på detta ständiga mötker.. Det är verkligen inte konstigt att man blir deprimerad under denna årstiden.. Aldrig få se riktigt ljus på flera månader. Jag kan tycka att det är mysigt ibland. Då får man ju tända massa ljus och dra Teddyfilten över sej och mysa ner i soffan. Men nu har det bannemej regnat i flera dagar och man vill ju gärna inte hitta på nånting.. Jag vill ha snö nu! Lite ljus i detta dystra! Det kom ytte pytte lite snö härom kvällen men det va så lite så det kan man kanske inte ens kalla för snö..
Idag har vi firat 2:a advent med att tvätta, torka, elda, tömma/fylla diskmaskin och plock! Detta eviga plock.. Den som inte gillar att plocka, den ska inte skaffa några barn kan jag säga.. Men det är värt allt plock i världen! :)

Nää nu ska jag göra oss nåt sånär klara så vi bara kan åka sen. Ska på söndags/advents middag hos killarnas farfar och hans tjej :)



2:a December 2011

Vi tog lite sovmorgon idag! Det va riktigt gott, nackdelen med sovmorgnar på veckan är att det inte blir nåt dagis för storprinsen. Men vi tyckte att det va skönt att sova idag. Framför allt lillprinsen som somnade kl 21,15 igår och vaknade klockan 8 idag! Wiee! Jag ska inte ropa hej än, men man kan alltid hoppas att han tänker lägga av med nattmålet. Men i och med att han bara äter en gång på natten och det är oftas runt 4-5 tiden så gör det inte mej så mycket om han vill äta. Då har jag inte jättesvårt att somna om heller. Och jag har då fått sammanhängande sömn på ungefär 6 timmar :) Så jag är nöjd!

Idag visste jag inte riktigt om jag skulle orka mej ut eller inte. Har haft sån sjuk huvudvärk sen jag vaknade fram till för en liten stund sen.
Men jag gav med mej och gjorde barnen klara och åkte till Svenljunga för att hämta ett litet paket som Nicke fått på posten. Sen åkte vi faktiskt in till stan för att ta rn kaffe hos mamma/mormor! Sen handlade vi lite på City Gross innan vi åkte hem.
Väl hemma så gjorde jag sysslorna som inte blev gjorda innan vi åkte. Plocka ur diskmaskinen, plocka i diakmaskinen, ladda kaffe x2, ladda vällingflaskor och ersättning. Och det viktigaste av allt, tända i pannan. Jag och storprinsen åt middag för en stund sen. Vi fick göra det själva idag då Nicke hade lite o göra efter jobbet idag.. Så idag blev det spagetti o köttfärsås som jag hittade i frysen..

Nu hör jag att lillprinsen vaknat med.. Så nu ska la han ha mat med :)

Tjingeling!


1:a December 2011

Ja då går vi in i December månad! Snart har vi ett helt nytt år framför oss. Och det här skitåret lägger vi bakom oss helt och hållet.. Finns tyvärr inte mycket positiva saker att säga om 2011! Det är så mycket ledsna saker som har hänt. Så jag tror inte att 2012 kan bli sämre. Eller ah, jag hoppas inte i vart fall..

Då får vi nog allt titta på julkalendern idag med och se vad det kan vara. Måste ju säga som vanligt "det va bättre förr" Men ska kanske inte dömma ut den innan jag sett den. Men tacka vet jag "Trolltider"

Annars händer inte så mycket. Vi har varit lite sjuka nu i omgångar.. Det blrjade med storprinsen, sen hoppa de över på mej, lillprinsen har hosta och Nicke känner sej krasslig.. Men man är ju som sagt inte sjukare än vad man gör sej. Så i måndags fick jag ett jävla städryck, trots feber, och dammade, dammsög, strök gardiner, tvättade ich småpillade.. Jag var helt slut på kvällen men det var det bannemej värt.
Tomtarna har inte kommit upp här
Än, men lådan är nedtagen från vinden iaf. Får se när det hinns med..

Nu ska jag hå och mysa med mina killar som tyckte det va morgon tidigt idag :s