NY

God morgon världen. Jag bärjar ed att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Samtidigt som jag inte direkr har hunnit har jag inte haft lust att blogga nånting det senaste. Det har krånglat massor för mej med både FK och A-kassa. Men nu kände jag att jag ville göra ett litet ynka inlägg iaf :D Dagen D börjar närma sej med stormsteg! Igår satt jag på altanen hur lugn som helst och sa till min kompis att "om 4 veckor så åker vi till New York! Så jävla skönt ska det bli" men jag har ju räknat helt galet. Det blir det ju inte. Det e ju bara 2 och en halv vecka kvar. Jisses, då fick jag lite resfeber med en gång :) Massor att fixa innan man ska åka, maten till mina barnvaktande mammor ska inhandlas och det var inte lite mat dom krävde :p haha! Det är dom värda som ställer upp som barnvakter en hel vecka.. Idag ska vi åka till syster/moster en stund på förmiddagen. Fika och tjöta lite skit. Sen ska vi åka till knalleland och inhandla nya skor till Lilleman och lite nya kläder till mej :D Goaste Fia ska följa med. Till helgen är drt ju påsk! På påskafton kommer hela familjen Vuorela-Hall hit och grillar och myser med oss.. Ska bli så mysigt så. Annars blir det väldigt lugnt för våran del i påsk då Nicke jobbar ganska mycket nu då dom ligger efter massor på hans jobb. Och För att cheferna är lite puckade så blir andras familjer drabbade.. Tänk på lönen när den kommer Är det många som säger.. Nu är det så att jag inte bara bryr mej om det, jag har hellre min sambo hemma! Prinsen är just nu inne i en pappa-period och då är det ganska jobbigt att vara ensam med honom hela dagarna och kvällarna då han absolut inte lyssnar på mej. Men det är ju övergående de med som tur är.. Nääää nu ska jag dricka Mitt kaffe och njuta av tystnaden så länge den varar!

110412

Nu vet jag att jag kommer att får mycket kritik av några människor, men detta är mina egna tankar och jag står fast vid detta. Jag måste bara få dom ur mej nån gång. Så! Here it comes!

Som många vet så krånglade det för mej när Prinsen kom, med ammningen! Jag fick mjölkstockning, hög feber och kunde inte ta hand om mitt egna barn. Vilket gjorde att jag kände mej som en urkass mamma! Men jag kan ju inte rå för att Prinsen inte kunde ta bröstet ordentligt och att han inte greppade sugtekniken. Det var ju absolut inte hans fel heller. Jag vet inte riktigt vem man kan skylla detta på heller faktiskt om jag ska vara ärlig.
Och nu är det såhär att jag inte tänker ens försöka att amma mitt nästa barn, av rädsla för att det ska bli samma sak igen. För det var en mycket psykisk påfrestning. Många har reagerat när jag har sagt detta men det är mitt egna val och vad andra tycker om just detta det skiter jag i. Det är min hälsa det handlar om. Och dessutom vet jag hur mycket barnet får i sej. Det är det som är det viktiga för mej. Jag har sett en del bäbisar som inte är riktigt nöjda av bröstmjölk och har därför gett dom rådet att försöka ge ersättning. Jag tvingar absolut ingen utan jag ger råd (2 skillda saker) För mej är det de bästa jag har gjort. Gett min son ersättning. Han gick upp klockrent i vikt, sov jättebra och mådde jättebra. Han var en helt nöjd bäbis. Och det är viktigast för mej som mamma.

Min kompis bäbis gick inte upp i vikt, hon besökte sjukhuset och fick rådet att börja med ersättning direkt efter ammning. "Amma 10 minuter och ge 50 ml ersättning." Hon gjorde detta, bäbisen åt all ersättningen i flaskan och gick upp nästan 300 gram på 3 dagar. DET gott folk det är en mätt och nöjd bäbis nu! Jag menar det finns inga mätstickor på tuttarna, hur i helvete rent ut sagt vet du hur mycket barnet får i sej?

Sen är inte jag sån som tycker det är idiotiskt att amma, helt tvärtom.. Det är underbart om det fungerar.. Slippa den packning som behövs när man ska iväg. Känna närheten av sitt barn när man ammar är det bästa givetvis.. Men man kan få den närheten på så många andra sätt..

Så nu är jag klar! Ni får som sagt tycka vad ni vill.. Jag står för vad jag tycker..

7 år idag!

Idag har jag och min älskade Nicklas varit tillsammans i 7 år! ♥ ♥ ♥
Grattis på oss älskling!

Vad har hänt sen sist då?
  • Jag har varit på en arbetsintervju på Lernia bemanning.. Det kändes jätte, jätte bra. Så nu håller jag alla tummar och tår på att det går vägen där.
  • Jag har sökt hundra jobb känns det som.
  • Jag har varit på AF för inskrivning.
  • Fixat ett pass till mej själv för den 11/5 lyfter flyget till New York! Underbart! Ska bli så härligt!
  • Jag håller på och bråkar med FK för dom har inte betalat ut mina pengar (eller ah, jag och jag är det kanske inte.. Men älskade Fia hjälper mej!)
Det var väl lite om vad som hänt här under denna veckan som gått, eller sen sist jag skrev.

Prinsen har kommit in i nån slags trotsperiod där han bara tjurar, slåss, gapar o skriker om han inte får som han vill.. Ibland orkar man verkligen inte ta tag i honom och då känner jag mej så fruktansvärt dålig. Jag vet att jag inte är det men man kan inte låta bli att känna sej så ändå.. Men oftast får han sitt straff för att han antingen slår på mej eller gör något han absolut inte får göra.
Är det för tidigt att börja med straff? När började ni? Och hur gör ni?
Jag menar han är ändå snart 22 månader! Klart han ska lära sej vad rätt och fel är nån gång så varför inte börja nu... Eller..?
Han har även börjat visa intresse för att han vill "issa" på toaletten, detta värmer så i mitt lilla mammahjärta då jag har tänkt börja potträna honom till sommaren. Och den som tycker att detta är för tidigt får tycka det. Det är jag som är hans mamma. När han pekar på toaletten och säger "issa" sätter jag honom där i väntan på att det ska hända nånting, än så länge har det inte gjort det, men det kommer komma tids nog.
Han har börjat prata mer och mer och försöker verkligen göra sej förstådd. Jag tycker det är så roligt.. Jag förstår honom bättre än Pappa givetvis eftersom jag är hemma med honom mest.. Men han får bara upprepa sej så förstår han efter hand.

Nää nu är det snart dax att hämta honom från dagis och bege oss till Leos Lekland med mostrarna och Fia-Lotta!


110401

Nu kanske jag kan göra ett litet inlägg iaf så ni vet att jag lever :) Sitter i soffan med min andra kopp kaffe och tittar på Mora Träsk. Liksom alla andra mornar. Vet inte hur jag ska summera veckorna som gått. Men det har vart ganska lugna veckor ändå. Jag har inte mått så bra iaf, inget med depressionen att göra dock. Utan vi har vart lite hängiga till och från både jag och Prinsen. Och nu är det dax igen, han e super duper förkyld och jag känner att det sakteliga kryper på mej med. Men vi får se huruvida jag blir sjuk eller inte. Jag har dock dom senaste gångerna klarat mej undan han förkylningar. Den 27/3 var vi i Boråsparken och tittade på Prinsens största idoler, Mora Träsk. Och den minen han fick i ansiktet när han upptäckte att det var den där gubben, som hoppar och tjoar på teven hemma, stod framför honom.. Den minen kommer jag aldrig att glömma. Han såg mer eller mindre ut som en fågelholk :) Det var jättemysigt där. Mormor och Farfar, Fia och Wille och Jeanette och Isabell var med oxå. Isabell tyckte nog att det var roligt oxå med tanke på att hon blev så lugn så fort dom körde igång och spela. och heöt plötsligt somnade hon i mammas famn. Mysigt.. Sen bar det av hem till farfar för lite middag. Även Farbror Marcus var där.. Veckan som gått nu har vart väldigt lugn, med tanke på att Försäkringskassan schablat med mina pengar så har vi enbart Nickes lön att leva på nu, det ska jag säga er att det är tufft! Men har inte mycket val, och det hjälper inte att gnälla över det heller för det är så det är bara. Jag har även sökt några jobb med som jag hoppas någon nappar på och vill ha mej. Givetvis hoppas jag på det bästa att jag får komma tillbaka till Blåkläder men jag kan ju inte gå och vänta på det.. Så på måndag har jag ett bokat möte iaf :D Ska bli intressant! Håller alla tummar för att han vill ha mej :) Nä, det var väl allt jag hade denna gången.. På återseende..