Mat

Åhhh! Jag känner mej så värdelös och uppgiven på samma gång. Vi har hållt på med smakportioner i snart 1 månad. Han har den senaste veckan spottat ut ALLT i fast matväg! Jag förstår inte. Även gröten som det gick så bra med. Han vill bara inte. Ska jag sluta? Eller ska jag fortsätta hålla på att krångla? Såhär gjorde ju aldrig Storprinsen! Aldrig så det fick mej att känna såhär! Idag provade vi ren majspuré, han tyckte ju om majs och potatis purén så då tänkte jag att han borde gilla den! Icke! Han spottade ut allt! Och då menar jag ALLT! Tack och lov äter han ersättningen iaf! Så frågan är: Fortsätta eller sluta?


Skottdagen!

Jaha! Då var det onsdag idag! Pigga och glada är vi :) Njae kanske inte så glada än, klockan är ju bara 5,46!
Lillprinsen ligger i sin säng och jollrar. Väntar på att han ska somna om efter sitt lilla tidiga morgon mål! Idag verkar det dock som att han kommer somna om, hoppas jag. Känner att jag behöver vara lite ensam just nu. Nicke har åkt till jobbet idag. Han hade lite ångest över det igår, han vill ju inte riktigt vara där med tanke på den arbetsledaren som är där. Men tyvärr är det ingen som lyssnar på honom när han säger att det imte fungerar med honom som arbetsledare! Tråkigt!

Igår var jag och granbarna iväg och hämtade moster/syster på flygplatsen som kom hem från Norge ett par dagar nu :) Storprinsen blev dock lite ledsen när det inte var den mostern som han trodde. När vi stod utanför flygplatsen så började han fråga efter Belle! Försökte förklara för honom att det är den andra mostern vi ska hämta, men det fungerade inte riktigt. Så han blev ledsen men det gick givetvis över. Som tur va! Vi åkte hem till moster och åt en "slemma" som Storprinsen säger, även kallat Semla i folkmun :) När det va dags att åka hem ville Storprinse inte riktigt vara med på det. Men när jag sa att vi skulle åka hem till pappa så gick det ganska bra.
Pappa hade varit himla duktig medans vi vart iväg. Han flytspacklade färdigt golvet på lilla toaletten, gipsade väggen där det ska upp nytt kakel och som jag chansade på så hade han faktiskt lagt både kakel och klinker :) Så nu ska han bara sätta några plattor till idag sen är det klart för att fogas! Sen ska toaletten på plats och handfatet likaså. Sen får vi ringa "röris" så han kommer och kopplar på vattnet sen så är det klart! :)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Min rygg säger mej att jag ska ta det lugnt. Men om man tittar på mina golv så berättar dom en annan historia! Jag måste verkligen ta fram snabeldraken. Men frågan är hur min rygg kommer vara efter det?! Gaahh! Jag hatar att ha ont i ryggen. Kan ju inte alls göra som ja vill. Knappt jag kan lyfta Storprinsen med en flugvikt på 12 kg!

Men annars blir det nog som sagt lugnt!
Vad hittar ni på idag?


120228

Hujedamej säger jag bara!
Nicke vart ju dålig i söndags med ont i magen och illamående. Igår eftermiddag så började jag känna mej illamående och spyfärdig. Trodde till en början att det bara var psykiskt. Men efter att vi ätit så började jag frysa som en tok, jag gick och tog mej en varm dusch vilket gjorde att jag bara mådde sämre. Jag gick och la mej på soffan en stund. Sen ville Lillprinsen ha sin kvällsmat :) Han somnade runt 17,30 tiden. Och sov för natten. Sen var det bara den stora kvar uppe som tur va, för han klarar sej ju hyfsat bra själv och Nicke han va ju hemma med. Sen somnade jag i soffan runt 19,30 tiden och klockan 20 väckte Nicke mej så då gick jag och la mej. Haft feber och frossa hela natten. Vaknade runt 1,30 och hade så sjukt ont i ryggen. Och sen vaknade Lillprinsen 5,15 och den stora lilaså. Och den lilla ville ju absolut inte somna om "/ Så det va ju bara att acceptera och gå upp. Men så ont i ryggen jag har! Gahh! Men men.. Blir till o ta några alvedon och försöka överleva dagen!
Ska ju hämta moster/syster klockan 13 på flygplatsen! Sen blir det fika hemma hos henne.
Blir nog inte överdrivet långvarigt om jag ska må såhär! Kanske får planera in en dejt i helgen om hon hinner!

Igår tog jag med mej grabbarna och åkte till stan en sväng! Handlade lite nödvändigheter och flytspackel till lilla toaletten! Så det ska Nicke göra idag när han ändå är hemma. Annars va gårdagen som sagt jättelugn!

Har då inte så mycket att skriva idag! Kanske skriver senare, annars imorn!


Monday morning! Again!

Måndag! Ny vecka nya möjligheter!

Har inga direkta planer för veckan som det ser ur. Bara imorn då vi ska hämta moster på flygplatsen. Hoppas bara jag kommer ihåg detta med "/ Haha! Ja har ju minne som en guldfisk typ! Nästan värre än Doris i "Hitta Nemo" :)
Dom säger att man får dåligt minne när man ammar, men vad kan jag skylla på? Rent allmänt dåligt minne..?
Jag har lagt in en påminnelse på telefonen så jag hoppas jag ska komma ihåg.

Iaf! Gårdagen blev det inte så mycket av. På eftermiddagen var jag så uttråkad att jag bestämde mej för att gå ner och städa bilen. Men precis då så vaknade Lillprinsen, men vi drog på honom hans nya fina oberall och packade ner honom i vagnen. Han sov lite till och från så jag hann iaf röjja ur bilen men inte dammsuga den. Fick på nya torkare med :) Så nu ser jag lite mer när jag kör :D
Sen slog en möjlig magsjuka till hos Sambon! Jätteont i magen, spydde, feber och feberfrossa. Han gick och la sej lite medans jag försökte få i Storprinsen lite mat. Han ska inte till dagis idag heller då han va jättelös i magen igår igen. Så måste ringa dagis och kolla läget, om det gått magsjuka eller liknande. Nu är det ju inte säkert att det är det. För han håller på o få sina sista tänder så det kan bero på det. Men vi chansar inte på det så han får vara hemma några dagar till. Likadant med Nicke. Inte heller säkert det är nåt men han får med vara hemma. Så här blir det VASS (Vård Av Sjuk Sambo) nån dag :)

Inatt har Lillprinsen sovit jättebra. Men nu beror det nog mestadels på att vi fick klartecken från BVC att blanda i 6 månaders ersättning :) och sen vi började med det (i torsdags eftermiddag) har han varit nöjd igen. Och framstegen med smakisarna (burkmaten) går hyfsat. Just nu får han palsternacka och potatis. Det verkar som han tycker det är någorlunda gott. Nästa smakis blir nog ren majspuré. Han har ju smakat majs och potatis. Så nu blir det majspuré. Måste göra ett försök med morotspurén igen. Han ratade den totalt förra gången. Bara spottade ut det.

Idag blir det nog inte så mycket annat än en hemmadag igen. Måste åka till affären bara. Suck! Se om jag kan passa in det när Storprinsen sover i eftermiddag. Så tar jag med mej Lillprinsen bara :) Ska bara handla lite mjölk och grönsaker så det går ju fort :)

Se om jag kanske finner lite överbliven energi i veckan till att baka lite. Det är visst någon som fyller år på torsdag :D Haha! Då är den som vill hjärtligt välkommna att komma och fika lite :) Blir inget stort men lite fika finns :)


Sol, sol strålande sol

Då va det söndag igen. Tycker inte de e annat än söndagar!
Och denna söndagen är lika tråkig som alla andra söndagar! Jag är verkligen skit uttråkad! Känner att jag behöver komma hemifrån! Men vad sjutton hittar man på?

Igår va det ju dags för dop i stugan :) Haha! Dagen började tidigt då lillprinsen inte ville ta sovmorgon så vi va vakna från halv 6! Men det va skönt kände jag. Kände ingen som helst stress alls! Det mesta var ju förberett dagen innan. Det va tårtorna som skulle göras helt klara. Och skära lite grönsaker och annat småfix.
Världens bästa syster stod för leverans av frallorna och garneringen till den ena tårtan som jag totalt glömt att köpa "/ Tack för hjälpen! <3
Sen började allt folk att drôsa in :)
Lillprinsen va jätteduktig under dopakten. Sa inte ett knyst. Han knorrade bara lite när han fick vatten på huvet men annars va han hur snäll som helst! Han avslutade allt med att somna i morbrors/gudfars famn. Så vi fick krångla av dopklänningen, som förresten passade utmärkt trots att jag inte trodde det, och lägga honom i sin säng där han sov jättegott trotts allt liv i övriga huset!
Min kusin och hans familj, som jag säkert inte träffat på 20 år va här igår. Så superroligt att dom ville komma. Vi har inte så bra kontakt med kusiner, fastrar, morbror och moster i våran familj. Så därför va det extra kul att dom kom!
Vi har nog satt nytt rekord på hur många vi har varit i huset nu iaf vi va 23 vuxna och 9 barn! Så det va fullt ös kan man säga!
När dom flesta åkt hem blev det så lugnt och skönt :)
Kvällen blev lugn och skön trots att vi kände att vi ville hitta på nåt. Men vi lagade lite mat och sedan slängde vi oss på soffan. Storprinsen han sov inget på dagen så han somnade liggandes i mitt knä med vällingen. Jag blev inte så långvarig uppe jag heller. Fast Lillprinsen va den som gick och la sej allra först. Han somnade runt 18-tiden redan. Sem vaknade han 2,15 men somnade inte förren lite innan 4! Uff! Vet inte riktigt vad det var som störde honom heller "/ Han brukar ha lätt för att somna om på natten men det märktes tydligt att det va nåt som störde honom. Så fort jag beslöt mej för att ta upp honom igen och satte mej i sängen med honom så somnade han på en gång. Med nappen! :) Han har nog fattat att den faktiskt är ganska god ändå :)

Idag kom min bror och hans tjej för att hämta min mamma. Dom skulle ändå åka till stan så dom plockade med sej henne. Men när han åkte blev det så verkligt att jag inte kommer få se honom på bra länge igen. Tårarna bara rann på mej. Det va jättejobbigt verkligen. Men det va så skönt att se att han mår bra. Men jag önskar han kan må bra hemma, och slippa det där stället. Men det gör honom gott!

Idag är som sagt en tråkdag! Jag är fruktansvärt uttråkad och det blir inte bättre av att veta att jag verkligen inte har nåt att göra. Känner inte direkt för att fixa hemma idag heller. Jag har tvättat en maskin tvätt och kastat in ved. Det är allt jag gjort idag. Just de tömt diskmaskinen och fyllt den igen med!

Äsch! Nu ska jag fortsätta tråka!


Friday!

Idag tog vi lite sovmorgon. Till skillnad från förra veckan och i början på veckan iaf :) Idag vaknade jag till mitt alarm 6,15 och undrade vad det var som lät. Snoozade lite men insåg sen att jag behövde gå upp för att få lite egentid. Strax innan 7 kommer mormor ner och strax efter det vaknade Lillprinsen. Mormor berättade att Storprinsen vart vaken inatt vid 3 och trott att det var morgon. Mormor hade gått in och förklarat för honom att det var mitt i natten och att han skulle somna om :) Vilket han gjorde till 7,15 ungefär :)

Idag ska vi åka en sväng till stan och fixa lite saker. Har fått lite bra rabatter på blöjor som jag tänkte utnyttja :) Får ju passa på när man har två blöjbarn!
Ska även se om jag kan hitta lite kläder till barnen för deras presentkort dom fick i julklapp! Lillprinsen växer ju så det knakar :) Ja Storprinsen med för den delen. Såg igår när han hade ett par mysisar i stlk 86 att dom va lite korta "/ Hmm, tycke precis jag rensade ut hans 80 kläder och ersatte dom med 86:or. Som tur är har vi fått massor av kläder från Nickes kusin som har 2 pojkar. Så vi får deras urvuxna kläder :) Perfekt :)

Efter stan blir det hem och rasta snebeldraken vilket jag inte gjorde igår. Sen ska vi torka golven och sen är det klart. Ja just det, ska ju göra mellanlägget till tårtorna med! Det hade jag glömt.. Så får gå upp i hyfsad tid imorn och färdigställa dom. Det är lite nu man ångrar att dopet börjar kl 11 :) Haha! Äsch, får sparka på gubben så han kommer upp han med!

Häpp! Dags att göra sej vacker och göra barnen klara för avfärd om en dryg timme :)
Ha en underbar fredag allihopa! ❤


Fingerfärg

Storprinsen fick fingerfärg i julklapp Av sin gudmor :) Idag testade vi, och då kan det se ut såhär :)


Smakis nummer 4!

Idag provade vi på palsternacka och potatis! :) Det gick ganska bra efter några skedar men bland de första såg det ut såhär :)


Sikken natt!

Oj vad veckan flyger iväg! Torsdag idag redan.
Idag ska vi till BVC med Lillprinsen. Ska bli kul och se hur mycket han gått upp på en månad :) han har ju vuxit p längde med har jag ju märkt :) Han har fått gå upp till storlek 74 nu. Men det är väl nu som han kommer plana ut i vikten. Jag vet att Storprinsen va tjock som en julegris och rätt som det var så "stannade" han. Han gick inte upp så mycket i vikt som han gjorde i början. Och sen när ha började krypa så förbrände han ju fettet :) Och nu är han ju smal som en sticka! Men han äter som en häst numera :) Och det är så skönt!

Igår gjorde vi ett besök hos pojkarnas moster och kusin. Men först va vi tvugna att plocka upp mormor.
Jag frågade Storprinsen på morgonen om vi skulle åka till moster. Varpå han svarade: "Måste hämta mojmoj först! Sen åka moster!" Så då fick vi allt göra det! :)
Hos moster bjöds det på nybakad Silviakaka. Tog mej även friheten att äta frukost :) Sen bjöds det även på lunch. Efter det fick Lillprinsen sin lunchflaska och srn begav vi oss hemåt. Va hemma runt 14 tiden och jag va helt slut. Orkade inte göra nånting vettigt alls. Så snabeldraken fick en extra vilodag. Vi gjorde Storprinsens favoritmat till kvällsmat, ankpaka! Ja ni kanske kan räkna ut själva vad det är..? Det tycker han är så gott. Nicke får ju dock inte äta det men han tog en liten fuskdag igår.

Idag är det som sagt dax för BVC och efter det så är det mammagrupp. Jag och grannen Johanna sa att vi kunde ge det en chans iaf, så får vi se sen vad vi tycker. Efter mammagruppen blir det hemfärd direkt för att få i Storprinsen litte mat då han ska åka till Pappas jobb i eftermiddag. Åh vad han har pratat om detta hela veckan. Kul att han kan ha nåt att se fram emot :) Och om man frågar honom vad han ska göra på Torsdag så säger han att han ska åka till pappas jobb :) Efter att jag kört dit honom så blir det att åka hem och fortsätta fixa lite. Rasta snabeldraken blir det nog.

Vet inte vad det vart med Lillprinsen inatt. Han vaknade först 00,30 och då fick han lite mat, han åt bara en halv flaska så sedan var det dax igen 02,30 då åt han en halv flaska till. Och sen vaknade han igen 5,30 då ville han ha ännu mer mat, men återigen bara en halv flaska. Tror att det kan vara hans mun som är problemet. Han hade lite feber igår kväll med :( Lille gubben!
Så man kan säga att jag är lite trött idag! Men men. Bara att bita ihop och hoppas att nästa natt blir bättre!
Imorn bär det av till stan för några ärenden. Och imorn får jag även träffa min älskade bror!! Åh som jag längtat! Är lite som ett barn på julafton! Pratade med honom igår och han lät väldigt glad och positiv :)

Nää nu går det andra larmet från vårat sovrum!


4 månader

Det är lite obegripligt att du för 4 månader sen låg i min mage. Att du va så liten när du tittade ut den där lördagen. Man kan nu säga att du är ingen liten skrutt längre.
Mammas lilla hjärta!


120222

Man kan inget annat än att älska milda nätter. Att få vakna och komma upp i ett relativt varmt hus. Inte känna paniken över att man snart måste tända i pannan för att få upp värmen till kvällen. Sååå underbart!

Gårdagen bestod av ett mycket gnälligt barn. Ont i munnen! Men med lite alvedon i kroppen har han sovit som en Prins inatt. Och då har alltså jag sovit som en Prinsessa :) Men som vanligt vaknar jag till Nickes larm. Och likaså Lillprinsen! Men han sover ju nu igen och jag sotter med min första kopp kaffe och lyssnar på min hostande Storprins genom "barnvakten" oj vad det låter jobbigt.

Jag gav badrummet lite kärlek igår med, det var änna lite behövligt nu. Så det blev avtorkat, dammsuget och torkat där inne.
Efter det gav jag mej på att tvätta/torka av fläktkåpan! Hujedamej vad flôtig den va. Sen Nicke började med LCHF dieten så har allt i köket börjat bli så sjukt flôtigt. Men det e la inte konstigt när jag förbereder hela veckans alla frukostar på en och samma gång.
Så jag torkade av skåpsluckor och allt när jag ändå höll på :) Känner mej ganska duktig faktiskt!
Sen gick vi upp för att bada och duscha. Lillprinsen fick bara titta på igår. Han får vänta till på fredag med att bada så att han är relativt nybadad tills Prästen ska tvätta hans hår :) Haha!

Idag blir det istället en ganska lugn dag! Vi åker en sväng till syster och fikar. Plockar upp mamma/mormor på vägen då hon ska komma hit idag. Men det blir en snabbis då jag fortfarande känner att jag har lite kvar att göra hemma. Men vi åker dit så kusinerna får härja av sej lite med varandra :) Så kul att dom leker så bra ihop. Det skiljer ju nästan 1 år på dom :) Undrar bara hur det låter när Lillprinsen ska vara med och leka! Haha! Dom kommer låta som 50 ungar! :)

Åh, det är nästan så att jag längtar till på lördag! Min kusin (som jag inte träffat på säkert 20 år) och hans familj kommer :) Och så det nog alla ser fram emot mest! Min älskade bror kommer! Guuuud vad det ska bli kul att se honom. Ibland kan jag sakna honom så det bara värker i mitt hjärta! Jag kan se hans välmående ansikte framför mej! Då kan jag känna en tår rullande nerför min kind. Åh vad jag saknar honom!!

Nu verkar det som att min stora lilla kille vill komma upp! Så jag får väl allt gå och hämta honom då :)

Ha en trevlig dag i regnet gott folk!


Hujedamej!

Kan inte påstå att jag saknat det här med tänder. Visst har Storprinsen 4 till som ska komma. Men han blir ju inte alls så gnällig som Lillprinsen blir. Idag har han riktigt ont i munnen. Han ville inte ens äta..? Men han fick lite alvedon och han återgick till den normala glada Leo han brukar vara. Sen ville han allt ha lite mat. Så nu sover han gott i sin säng :)
Storprinsen har sovit sen 12 tror jag det va. Han fick inte som han ville och då ville han helt plötsligt gå och nana. Det är inte första gången han gör så. Men vill han så får han givetvis. Så nu sitter jag med en kopp kaffe och njuter av lugnet.
Gick en vända med dammvippan och "dammhandsken" innan så nu är det gjort. Nu ska bara snabeldraken fram, men tror jag ska ge badrummet lite kärlek först.
Har vart himla svårstartad idag, men jag har ändå tvättat en maskin tvätt, kastat in ved, tänt i pannan och dammat :) Men nu är jag helt slut. Men jag mååååååste städa badrummet! Så kanske vi kan åka till syster en sväng imorn om vi får..? :) Haha! Jag vet att du läser detta! :)

Blev så sugen på att slänga ihop en Silviakaka innan men kom på att jag inte har så mycket kokos hemma så det räcker säkert inte. Men det kanske slutar med att jag gör en ändå så får det bli som det blir :) Det är ju så gott med Silviakaka! Dumma syster som ens nämnde det!

Nä nu dka jag återgå till mitt kaffe!


120221

Igår var vi hemifrån hela dagen. Vi åkte runt 9,30 tiden nånting och kom hem 16,00. Längesen jag var iväg så länge :) Och jag var helt slut när vi kom hem igen. Vi började lite lätt med fika hos fina Fia! Skulle hämta en fotogenlampa jag köpt av henne så vi passade givetvis på att dricka kaffe och tjöta skit med :) Haha!
Sen åkte vi för att plocka upp mormor för att sen bege oss till City Gross och handla :) Handlade det mesta inför dopet, men givetvis glömde jag lite granna men ska in på fredag till stan så får väl handla det sista då :)
Efter handlingen åkte vi med hem till mormor för lite fika :) Lillprinsen ville ju såååå gärna ha sin morotspuré :D
Storprinsen blev såååååå glad när han fick syn på sin mormor. Han skrek rakt ut "mojmoj" "titta mamma, mojmoj" Det är kärlek det!
Men å andra sidan blev han ledsen när vi skulle åka hem. Han sa att han ville stanna och nana hos mojmoj! Guuud vad det gjorde ont i hjärtat när jag sa till honom att det inte gick "/ Så vi fick försöka att få honom att förstå att motmor kommer till honom om 2 dagar. Och det gick ju bra. Han pratade massa om mormor i bilen innan han slocknade. Så utan tvekan älskar han verkligen sin mormor.

Väl hemma så skulle alla kassar bäras in, maten skulle packas upp, köttet skulle läggas i påsar och frysas, Lillprinsen ville ha mat, pannan skulle tändas igen "/ Puh säger jag bara. Kan det bara inte bli varmare ute så jag slipper elda så mycket! Gaahh!
När Nicke kom hem så åt vi lite och sen tog vi kvällen.
Lillprinsen har sovit hyfsat inatt. Han har väl skrikit till några gånger men inte så jag har behövt gå till han. Men jag har ju likt förbannat vaknat! Men jag har sovit bra mycket bättre än natten till igår.
Och jag kan inte förstå varför jag har så svårt att somna om efter det att Nicke åkt. Så återigen så gick jag upp innan han ens åkt idag. Men det är ganska skönt och komma upp i tid iofs. Finns inget värre än att vakna och få panik lver att man sovit för länge. Jag är hellre uppe tidigt och får massa gjort än och ligger och drar mej och inte få nånting gjort alls. För hur det än är, ligger man och drar sej för länge så blir man automatiskt mycket tröttare än om man går upp nästan direkt när man slagit upp ögonen.

Idag är det hemmadag som gäller. Tänkte jag skulle försöka dammtorka överallt och sen dammsuga. Om barnen tillåter det dvs :) Haha! Storprinsen hjälper ju dock gärna till :) Bara o ge han en trasa så torkar han där han tycker det behövs :D Sen får vi se hur ryggen mår, om den mår bra så tar vi och städar badrummet med så har jag absolut inga som helst måsten imorn. Utan kan ta det helt lugnt! Just det! Har inte tvättat på några dagar nu så det måste jag ju göra med "/ Nicke hade lagt dom sketnaste arbetsbyxorna jag sett i tvättstugan nu på morgonen! Vet inte hur jag ska göra med dom faktiskt! Men får väl försöka skaka av det värsta och sen köra dom i maskinen.

Ska försöka njuta av solen idag med :) Ska bli upp till +5 grader och massa soooooool :) Det gillar vi massor. Bara att hoppa i bikinin och sätta sej på altanen :) Eller..?
Nu hoppas vi att det är massa snö som tänkt försvinna under dagen :) Och imorn ska det regna så då försvinner en hel massa förhoppningsvis :)

Nä men ni får ha en wonderful dag! Och om nån är sugen på en kaffe så slå en plinga bara! :)


Äventyr

Tidig morgon idag. Vaknade lite efter 5 för att Lillprinsen gnydde, rörde sej, och började bli höggljud. Gick upp för att kissa och fixa mat till han. Men när jag kommer in i sovrummet så stensov han igen. Så då gick jag upp och satte på kaffe. Ska iväg idag vid 9-tiden så måste tända i pannan innan vi åker. Så är det inte svinkallt när vi kommer hem.
Vi ska först till min vän Fia och fika och sen ska vi åka och handla med min mamma. Vi skulle träffat Helen och hennes Elin men hon var lite snorig och hängig så dom ville vara hemma. Så får boka in det en annan dag :) Se om vi hittar en dag som passar.

Denna veckan kan bli tuff. Med städning och fix och don. Torsdag är det BVC och efter det så ska jag och grannen på mammagrupp och se hur det är. Jag personligen kan tycka att det blir mycket jämförelse på sånna träffar. Vilken unge som är bättre än den andra. Men vi ska ge det en chans och se om det är nåt o ha..

På fredag gäller det! Då kommer min älskade bror hem för att närvara vid dopet! Det blir även han som blir Lillprinsens Gudfar! Ska bli så roligt att se honom igen. Jag har inte sett honom sen den 3:e december! Det kommer kanske bli lite jobbigt när han ska åka "hem" igen på söndagen. Men han mår ju bra där han är. Får se det så! Men jag saknar honom så det gör ont i hjärtat många gånger!

Vette schôven vad det tog åt Lillprinsen igår kväll. Han somnar alltid vid 19 och sover sen hela natten. Men igår vaknade han vid 20,45 och han gallskrek. Jag fixade lite mat, han fick ny blöja. Han ville inte ha nån mat alls. Då trodde jag att jag skulle få vara uppe länge, men vi myste lite och rätt var det var så rapade han och la en praktspya, och somnade! Så han hade nog minsann lite ont i magen. MEN! Detta har fortsatt heeeela natten. Han vaknar, gallskriker, jag vaknar, går dit och han sover. Nån gång har jag tagit upp honom men då har han rapat lite och somnat om direkt. Så jag är trött som en jag-vet-inte-vad idag! Men vad gör det om 100 år?! Sova och vila kan jag göra nästa vecka :)

Igår röjde vi faktiskt i Lillprinsens rum. Så idag säger vi goddag till träningsvärken i benen! Inte riktigt van att springa upp och ner i trapporna sådär 10 gånger på en dag :) Men nu är det fint där inne. Och en dörr har kommit i till det som ska bli "Walk in closet" Så nu saknas det bara en dörr till själva rummet sen kan han flytta in där. Jag vet att barnens farfar kanske hade en dörr hemma så han kanske kan fixa det när han kommit hem från Thailand :) Får fjäska lite tror jag :) Hihi! Känner att det nog kan vara bra för alla parter om han får sova i sitt egna rum snart. Jag är ju så rädd att väcka honom om jag vaknar på natten till exempel. Så då försöker man gå extra försiktigt och alla vet ju att det är då man blir klumpig :) Haha!

Storprinsen har fått nån jobbig hosta, så jag hör honom i "barnvakten" nu när han hostar och det låter jättejobbigt. Men nu har vi hittat en receptfri hostmedicin som fungerar för honom "Bromhex" eller vad heter den. Den där jäkla "Bisolvon" funkar ju inte alls och dessutom smakar den ju f****n. Så får se om han går till dagis i veckan. Tycker ju att det är lite onödigt att jag ska skicka dit honom för 3 timmar och vara den som ansvarar för att andra barn blir sjuka. Nä! Då får han hellre vara hemma! Jag menar jag är ju ändå hemma!

Nu hoppas vi att våren är på väg på riktigt! Det ska bli massa plusgrader i veckan och regn, så nu kanske snön försvinner :) Jag vet att jag ville ha massa snö på vintern men man blir ju faktiskt lite trött på det efter ett tag. Men vi får ju iaf räkna med MINST en månad till med vinterväder och kallt! Det är ju ändå bara 20:e februari idag. Men hoppas kan man ju alltid :) Det värsta är ju allt sladk och gegga som blir, men det tar jag gärna om det betyder att snön försvinner då :) Slippa palta på barnen alla dessa kläder och slippa stor bylsig vinterjacka på sej själv! Guuuud vad skönt. Sätta sej på altanen med en koppa kaffe i solen :) Åhh vad jag längtar till dess!

Nu ska jag drömma vidare om våren och dricka mitt kaffe. Och mysa med Storprinsen som kom upp för en stund sen.


3:e smakisen

Idag har vi provat morotspuré och bilden talar sitt tydliga språk :)


Sunday bloody sunday

En dag kvar på helgen. Den tråkigaste dagen av dom alla. Söndag!
Igår va faktiskt en ganska lugn dag. Jag kunde inte göra allt för mycket med min rygg. Men jag plockade lite och bar ut lite skräp från pannrummet som skulle eldas.
Min Svägerska Jannike och hennes son Oliver va här en sväng och fikade lite. Efter dom åkt skulle jag lägga Storprinsen så han fick sova middag, men det ville inte han "/ Så han fick följa med mej till affären istället och Lillebror fick stanna hemma med pappa! Trodde verkligen han skulle somna i bilen men icke! Men när vi kommit hem så ville han gå och lägga sej en stund. Och det va ju skönt att få lite egentid. Visst va Lillprinsen vaken men han gör inte så mycket väsen av sej.
Vi förberedde för maten, grillat! Igen! Min underbara vän Johan och hans Fina tjej Elise kom och grillade med oss. Har aldrig träffat nån lättsammare människa än hon förut. Kändes som att vi känt varandra hur länge som helst.. Underbart!
Storprinsen fick en ny favorit kan man säga. Han lät inte henne vara många minuter :) Så skönt att se! Han är en riktig människokännare :)
Han kom i säng väldigt sent, men vad gör det? Han går ju alltid och lägger sej i tid alla andra dagar. Så iom att han la sej så sen trodde jag han skulle sova till åtmistonde klockan 8! Men 6,50 gick BÅDA alarmen samtidigt.
Storprinsen ville inte att pappa skulle sova mera så han knallade minsann in till honom och tjatade på att han skulle upp :) Haha!

Dagen idag är ännu oplanerad, men får väl ta och göra det där som inte blev gjort igår. Ryggen känns lite bättre idag. Men frågan är ju då, om jag gör det som skulle göras igår, idag, hur är ryggen imorn? :) Men det måste ju göras. Och lika bra och passa på när Nicke är hemma, annars får jag ju göra det heeeeelt själv.

Nä! Nu ska jag peta i Lillprinsen lite gröt. Sen är väl dagen igång!


Sova

Undrar jag när den här tjejen kommer somna idag.. Efter gårdagen med bullbak, sovvägrande barn (båda 2) och lite städning så satt jag och sov i soffan lite efter 20! Idag har jag hittills tvättat en maskin tvätt (en till på gång), kastat in ved, bakat hallongrottor, matat och busat med barnen och nu dammsugit! Nu har jag slagit ner arslet i soffan för att ge Lillprinsen lite lunch. Sen ska jag ha mej en kopp kaffe :) Sen är det väl dax att laga lunch med! Uff! Ingen ro ingen vila! Den där handlingen får vi se om vi utför idag eller inte. Det beror lite på hur Lillprinsen sover eller inte. Men just nu ser det ut som att han vill sova lite.

Samtalet till BVC gick väl inte riktigt som jag hoppats. Dock kunde jag inte prata med "min" BVC-sköterska. Så jag fick istället prata med en som aldrig träffat Lillprinsen "/ Men hon tyckte väl att jag skulle öka hans grötintag istället i första hand! Kan ju inte ge honom mer än "full" portion väl..? Han får ju inte smakportion med gröt längre utan vanlig portion.
Gahh, varför ska han vara svårare än Storprinsen va? Han kunde väl vara liiiiite som han? Haha! Nää men det är ju så. Inget barn är det andra likt! Och tur är väl det. För då hade föräldrar inte haft nåt att prata om vad gäller deras barn :) Haha!


2012-02-17

Blev inte så mycket röjande i Lillprinsens rum igår. Gjorde nåt mycket roligare, bakade bullar :) Så nu har vi fika hemma om nån kommer. Och det ska väl räcka ett tag då det blev över 80 stycken. Men jag har ju ett riktigt bullmonster här hemma som vräkte i sej 3 stycken efter maten :) Omtyckta skulle jag tro :) Gjorde dom med 3 olika "innehåll" några med Nutellakräm, några med vanilj och några hederliga kanelbullar :) Förra gången var det dom med Nutella i som var mest uppskattade :) Som vanligt fick Storprinsen slicka av slickepotten efter jag lagt ut Nutellan. Och han hade givetvis Nutella i hela ansiktet :) Sötnos.
Lillprinsen ville inte alls vara med på mina noter i går som sagt. När jag gett han mat efter jag satt degen på jäsning så somnade han i min famn (13,00), men han vaknade igen när jag la honom i sin säng. Typiskt när jag skulle baka ut degen. Men han fick allt sitta i gåstolen en stund och Storprinsen var där och busade med honom. När alla bullar låg under tävket för svalning så gav jag Lillprinsen lite mer mat (14,45) och hoppades han skulle sova iaf 2 timmar! Nä! 45 minuter! Summa sumarum, han sov 45 minuter från det att vi hämtade Storprinsen på dagis 11,45! Sen fick han sej ett bad och mat kl 19 sen sov han fram till klockan 6!
Nu är det ju så att Nestlé har bestämt sej för att göra om sina NAN-produkter! NAN 1 har alltid varit från nyfödd till 4 månader och NAN 2 från 4 månader och uppåt. Men nu är NAN 1 från nyfödd till 6 månader! Vilket då betyder att maten inte är lika tjock längre. Så jag undrar nu, kan det vara så att han inte är nöjd med maten..? För det var igår morse som vi började om med NAN 1! Och det var hela dan igår som han var onöjd! Så det får nog bli ett samtal till min BVC sköterska och fråga om jag kan blanda i lite 6-månaders mat. För detta klarar inte jag av kan jag säga. Jag hade ju fått in så bra rutin på hans sovning. Och det är sovandet som är det viktigaste just nu känner jag. Då Storprinsen behöver ha sin del av uppmärksamhet från sin mamma med :) Och givetvis får han det!

Och vad gäller 5 minutersmetoden som jag skrev om i förra inlägget så lägger jag det på hyllan ett tag. Han förstår nog inte innebörden av det hela och då är det ingen idé att fortsätta! Men det skumma med det hela är ju att efter han fått sin kvällsmat så är det bara att lägga honom även om han är vaken, och han somnar. Likadant är det på natten om han vaknar. Jag fattar inte alls! Vad är skillnaden? Vi har ju mörklagt vårat sovrum så gott det går.

Idag ska vi baka hallongrottor :) Förberedde degen igår så den har legat i kylen under natten :) Första gången jag gör de. Men de e ju samma som när jag gör dumlekakor :)
Måste iväg och handla för helgen med. Men iom att de regnade lite igår och det frusit under natten är jag rädd at de e snorhalt ute! Får ringa Nicke om en rapport :)

Annars blir det lugnt här! Har åter en maskin tvätt att tvätta och ett hus att värma. Så jag är inte sysslolös :) Men har alltid tid för en fika :P


5 minuters metoden

Har försökt med 5 minuters metoden på Lillprinsen nu i 2 veckor nästan. Då jag inte behövt göra det varje gång, då han oftast somnar till maten, så har det gått jättebra. Men nu dom senaste 2 dagarna har han inte varit med på mina notor alls. Han blir lite smått hysterisk när jag ska få han att somna. Och då kryper ju "mammasamvetet" fram och givetvis vinner han! Återigen denna gången. Man ska ju inte fortsätta om dom blir hysteriska väl. Ni vet jag börjar ju bli gammal och senil så jag kommer ju inte ihåg från det att Storprinsen va liten!
Vad tycker ni jag ska göra? Ska jag lägga det på hyllan ett tag och "vagga" honom till sömns eller ska jag fortsätta? "Mammasamvetet" säger NEJ! Du ska INTE fortsätta. Men mitt psyke säger JA, FORTSÄTT!

Kluven kan man säga!!


Ceperyck!

Lite bilder från gårdagens bad :)


Torsdag 16/2-2012

Torsdag idag då ja! Vad hittar vi på idag? Jo, jag ska nog ta och röja ur Lillprinsens blivande rum. Står lite skräp där som ska ut och eldas. Så det får jag nog allt fixa med idag. Så han kan flytta in där snart. Han vaknar ju av pappas alarm varenda morgon. Vilket alltså betyder att jag med vaknar då, och oftast somnar jag inte om utan det slutar med att jag går upp. Så varje dag denna veckan har jag gått upp klockan 5. Vet inte varför jag har så svårt att somna om "/
Måste tvätta lite (igen). Var kommer all tvätt ifrån?? Herregud vad jag har tvättat denna veckan. Iofs skönt att ha det gjort så man inte hamnar efter med det för det är svårt att komma i kapp med det har jag märkt :)
I helgen blir det städning till 100% så jag slipper göra allt i nästa vecka inför det kommande dopet nästa helg. Har tillräckligt att göra inför det känner jag! Men som tur är så dyker väl mamma/mormor upp i början på veckan.

Hon var ju här igår :) Jag hade inte sagt nånting till Storprinsen om att hon skulle komma. Så jag sa bara till honom: "Du får inte somna i bilen hem från dagis för jag har en överraskning hemma till dej!" Då trodde han att jag hade bakat och sa "Kaka?" "Nej, nej det är nåt bättre än en kaka" Såg att han började fundera på vad det kunde vara. Men han sa inget mer om det. När vi kom hem så tog jag av han ytterkläderna och sa: "Gå du in till teven" Och när han fick syn på mormor skrek han: "Mojmoj!!!" Och sprang fram till henne och kramade och pussade på henne :) Det är kärlek det!
Sen var det bara mormor som gällde resten av dagen fram till dess att hon åkte hem. Då blev han ledsen. Han ville inte ens säga hej då till henne :( Men vi fick honom iaf att ge henne en kram. Och som tur är höll det ledsna inte i sej så jättelänge. Pappa kom ju hem en stund senare :)
Men pappa va ju inte hemma så länge heller. Han sitter med i styrelsen för Bygdegårdsföreningen. Och igår var det dax för möte.

Storprinsen åkte i ett bad innan han skulle gå och sova. Han cepade loss ordentligt i badkaret kan man säga :) Jag fick några roliga kort, se om jag lyckas lägga upp dom sen :) Om den häringa appen vill fungera då :) Men har nog listat ut hur man ska göra för att det ska gå och kommentera nu iaf. Tror jag.. Hoppas bara dom löser buggarna snart!
Iaf! Efter hans bad så var det dax för Lillprinsen att få sin kvällsmat och gå och nana. Sen fick Storprinsen sin välling, och den har han ju börjat dricka jättefort nu så den tog slut på några minuter. Sen var det dax att borsta tänderna och hopp i säng :) Sen var det såååå tyst och lugnt här! Så jag tog fram den nya chokladen från Marabou - saltlakrits! Ingen direkt höjdare. Ätbar, men inte mycket mer. Och det var då jag började fundera på varför jag inte köpte några chips då jag visste att jag skulle va ensam hemma. Ibland är det lättare att vara efterklok "/

Nä men såatteee! Vad hittar ni på idag?


Kontrollen

Vad är det som gör att mannen i huset automatiskt tror att dom är härskare över fjärrkontrollen? Så fort man slår ner arslet i soffan efter en rökpaus, i ett program man tittar på, så nog fan har han bytt kanal! Och bryr sej absolut inte om att man kanske tittade på just det där programmet som var på! Men en annan ska behöva rätta sej när han vill titta på nåt tråkigt dokumentärprogram! Kan inte tänka mej att jag är den enda som har detta problemet..? Eller? varför gör dom så? Och bara "viftar" bort det om man råkar säga: "Jag tittade faktiskt på det" Och får alltid som svar: "Men det här är bättre!"

Ikväll är jag härskarinnan över soffan och fjärrkontrollen! Gubben är på möte och här ska tittas på "jessica-program" (om det går några sånna dvs)


Mitt grötmonster

Så här ser det ut varje dag när vi äter gröt! Händerna verkar ibland godare än gröten!


Onsdag!

Igår hade vi som sagt Anna-Karin och Mike och deras barn här på besök. Blev inget långt besök men det är det lilla som gör det :)
Men hoppas vi ses snart igen!

Efter dom åkt så åkte jag för att hämta Storprinsen på dagis. Sen åkte vi till Ica för att köpa mat till Lillebror. Men då hade dom inte den maten "/ Jag vill minnas att jag köpt den där förut! Så Nicke skulle köpt mat innan han åkte hem men det glömde han av, och jag glömde påminna honom med för den delen. Så får fixa det idag istället!
Idag kommer min mamma hit och myser med oss hela dagen. Hon tar en fördtjänst ut och kommer runt 9 tiden. Sen åker hon hem i eftermiddag igen.

Igår flytspacklades det på lilla toaletten. Tyvärr räckte inte spacklet så vi får köpa lite till. Men nu händer det grejjer iaf :) Så nu blir det klinker på golvet istället för det tråkiga betonggolvet som va innan.

Och som ni ser! Jag har bytt design igen. Fick ett meddelande igår om att det inte gick att kommentera mina inlägg så jag trodde att det berodde på designen. Men så va inte fallet. Det är Blogg.se's app som har lite buggar. Även om man har "klickat" i kommenterbar så går det inte att kommentera dom! Såååå tråkigt att det krånglar! Man vill ju ändå ha några kommentarer.
Så om någon vill vara gullig och försöka kommentera detta inlägget vore det himla snällt.
Jag är inte 100% nöjd med designen nu kan jag säga. Men får fixa till lite smågrejjer så kanske jag blir nöjd sen. Och jag tycker ju faktiskt att det är ganska kul och sitta och fixa med designen :)

Hittar ni på idag?

Nu ska jag gå ut och starta min bil som fått stå ute och frysa under natten :(


Kommentarer

Är det bara min blogg som krånglar? Nu bytte jag ju till och med design (igen) bara för att det inte går att kommentera mina inlägg. Men det går fortfarande inte! Blir ju lessen i ögat nu! Frustrerande? Eller är det nån mer som har problem med blogg.se??


Verkligheten

När jag körde Storprinsen till dagis idag så ploppade lite funderingar upp i mitt huvud.

I dagens läge finns minst en dator i varje hem. Vad används datorn till? För dom flesta är nog det självklara svaret: Surfa på nätet, Facebook, Blocket, H&M... You name it! Kanske ladda ner nån film då och då. Den största tidsboven idag är nog just Facebook! Jag säger inte att jag inte är aktiv på Facebook varje dag. Me det är ju inte heller varje dag jag uppdaterar min starus, men oftast! Men man lessnar ju lite. Jag har 280 vänner på FB! Hur många tror ni jag har daglig kontakt med på annat sätt än FB? Ungefär 2! Det är min syster och min sambo! Men annars sker allting via FB. Jag blir ju gladare av att få ett sms/telefonsamtal på min födelsedag, eller att få ett sms/telefonsamtal där någon frågar om vi ska fika. Än ett inlägg på min FB-sida.
Ja FB är bra på många sätt. Att hålla kontakten med släktingar som kanske bor långt bort eller rent utav inte ens bor i Sverige.
Men i de flesta fall väljer folk att slänga ut sina problem på FB. Jag har tagit bort så många "vänner" pga att den/de gnäller titt som tätt. Ja man kan välja att inte läsa det, men när det sker varje dag, flera gånger om dagen så tröttnar man ganska fort!
Så att ta bort mitt FB-konto ligger ganska nära till hands nu kan man säga.

Hur många FB-"vänner" har du kontakt med på normalt sätt så som att träffas ofta, prata i telefon med eller rent utav bara skickar ett sms till??


Valentines day!

Alla hjärtans dag!
Vi "firar" inte det så värst mycket om jag ska vara ärlig. Vi tycker att det är en dag som ska vara som alla andra dagar. Vi behöver inte visa för varandra att vi älskar varandra med preseneter. Man kan väl visa det varje dag istället?

Lillprinsen vaknade när pappa gick upp. Trodde allt han skulle ge med sej och somna om. Men icke! Så det var ny blöja och mat. Han fjantade så när han åt så jag trodde inte han skulle somna om. Men det gjorde han tack och lov. Så nu får jag min egentid jag behöver på morgonen innan det är dax att ta upp den stora!
Han var ganska slutkörd efter dagis igår kan man säga. Han somnade i bilen på väg hem. Det har inte han gjort på säkert 1 år! Så jag hade 2 sovande stjärnor när jag parkerade bilen i garaget. Så jag sprang upp för att hämta Storprinsens babyvakt, som är trådlös, och gick ner och ställde den i bilen. Lillprinsen gillar ju inte att sova i bilen när den står still och det inte är nån radio på, så han vaknade ju ganska snabbt. Men jag såg ju direkt att han inte sovit klart så jag fick han att somna om och la han i sin säng, där han sov ytterligare 2 timmar.
Storprinsen sov till runt 13-tiden. Då ställde jag mej och gjorde hans favoritmat "Ankpaka" Haha!
Tänk vad en dag på dagis kan göra mycket egentligen. Han hade kanske 2 utbrott på hela dagen (eftermiddagen) Och han va så kramgo och pussig. Tror allt han saknade sin mamma! :)
När vi igår satt och åt lunch så härmade han mej till punkt och pricka! När jag blir sådär uppgiven och trött på nåt brukar jag vända bort huvet och avlägga en suck! Det började han med att göra för nån vecka sen.. Sen brukar jag alltid säga "Måste du ropa så, du kan väl vara lite tyst?" Varpå jag frågar honom om maten var god "Mamma, du kan väl vara lite tyst?" Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag brast ut i asgarv givetvis! Finns nog inte så mycket att göra vid det tillfället skulle jag tro. Haha!

Idag får vi besök av Anna-Karin och Mike och deras barn. Var så längesen vi träffades nu! Dom har inte sett Lillprinsen mer än på kort så nu är det väl dax :) Dom kommer medans Storprinsen är på dagis, så honom hinner dom inte träffa tyvärr. Men det blir la väl :)
Annars händer det nog inte mycke idag. Ikväll kommer grabbarnas farbror och hjälper Nicke att flytspackla golvet på lilla toaletten. Så det dröjer kanske inte så länge till innan den är tillbaka i funktion :) Men igår pratade vi om hur vi ska göra med väggarna. Om vi ska göra om dom med eller inte. Och om vi ska sänka ner taket lite. För det är onödigt högt i tak på toaletten. Vi får se. Det viktigaste är att golvet blir klart.

Nä! Nu lite mer kaffe innan det är dax att väcka Storprinsen!


Dagisbaciller

När jag kom för att hämta Storprinsen idag på dagis så träffade jag den dagisfröken vi har bäst kontakt med. Hon var inte där när jag lämnade honom imorse. Men hon frågade iaf vad det varit med honom, och jag sa att han haft öroninflammation och att han varit pigg men att jag haft honom hemma för medecineringens skull då. Det tyckte hon var så himla bra. Att jag höll honom hemma till han var fullt frisk. Då sträckte jag allt lite på mej :) Att få höra sånt gör mej så himla glad. Då känner man sej lite som en bättre mamma.
Hon berättade då att dom har haft mycket sjuka barn på dagis som dom har fått skicka hem flera gånger bara för att dom inte varit fullt friska när dom skickat tillbaka dom till dagis. Nu undrar jag bara: Vad är det för fel på dessa föräldrar som inte tar sej tid att se till att barnet/barnen är fullt friska innan dom skickar dom tillbaka till dagis? Är jobbet så viktigt att dom inte kan se till barnets bästa? Jag menar, inte konstigt att dom haft massa sjuka barn när det kommer nya baciller HELA tiden! Ja det kanske är en annan sak för mej som ändå går hemma och det gör inte mej nånting att han är hemma några extra dagar. Men i dom flesta fall kanske pappa eller rent av någon mor-far förälder kanske ställa upp någon dag? För det kan inte bara va jag som har den "lyxen" att min mamma ställer upp när jag behöver hjälp. Eller?! Hon var till enorm hjälp när jag jobbade innan Lillprinsen kom. Både när jag var på Blåkläder och på Ericsson. Och hon ställer upp i den mån hon orkar och kan. Och det är jag väldigt tacksam över!


Full rulle

Har inte hunnit blogga alls i helgen. Vart full upp hela tiden känns det som.

I lördags fortsatte Nicke bila upp golvet på lilla toaletten som han började med i fredags. Och på förmiddagen där kom min syster och Bellis för fika/lunch bus. Här såg ju ut som kriget men det brydde dim sej inte om :) Haha! Syrran fick ställa sej och laga lunchen och det va ju inte riktigt meningen :) Men det blev himla gott!
Efter lunchen kom Nickes brorsa på en titt. Hjälpte Nicke att fixa till det sista med avloppet till köket och så. När alla åkt så var det hög tid för att städa upp röran. Nicke fick uppdraget att moppa golven. Jag gick före med dammsugaren. Nickes pappa och hans tjej skulle ju komma och grilla med oss. Sen slängde vi oss i dusch och bad.
När dom kom så hade dom Maximilian med sej så dom härjade väl ordentligt här dom två vildarna! Haha! Dom åkte hem ganska tidigt, så vi fick i säng ungarna ganska tidigt. Storprinsen satt jämte mej och somnade rakt upp och ner bara. Haha! Sötejöte!

Igår så bestämde vi oss för att åka till Nickes farmor och farfar! Farmor fyller nämligen år på tisdag. Så då åkte vi dit och tog en fika. Efter det åkte vi till Svenljunga och jag sprang in och handlade lite snabbt. Och sen åkte vi till Nickes syrra i Hillared en sväng med. Jag hade ju inte sett hur köket blev efter renoveringen. Och sen var det ju så längesen vi träffade dom nu. Sen fick vi allt åka hem och tända upp i pannan. Jag grejjade Nickes frukostar för hela veckan och fixade med diverse saker jag brukar fixa med.
Sen var det nattedax för den lilla killen. Den stora fick gå och bada med pappa under tiden. Han älskar att bada! Så skönt. Nån gång har han fått duscha men det är lite otäckt då det rinner vatten i ansiktet på honom. Men det kommer nog!

Idag är det äntligen dagisdax för Storprinsen. Ska med glädje köra honom om 1,5 timme. Haha! Sen ska jag och Lillprinsen bara hem och mysa! Inte göra något alls (tror jag) haha. Så jag vet en kille som kommer vara trött i eftermiddag :)
Så skönt att slippa bråka med honom om den satans penicilinen. Usch! Så nu hoppas jag det dröjer länge tills nästa penicilinkur!

Så! Det var en kort sammanfattning av våran helg! Hoppas ni haft en bra helg!


Varför?

Dagen med Storkillen kanske kunde börjat lite bättre. Påväg nerför trappan säger jag till honom: -"Nu ropar vi inte så för Lillebror sover fortfarande" Varpå han ger mej en smäll med öppen hand rakt över kinden. Samtidigt som jag blev chockad så blev jag naturligtvis ledsen och arg. Vänder mej om och går upp på hans rum igen. Sätter ner honom och frågar "Varför slog du mamma?" "Där" säger han och pekar på kinden. Då förstod jag att han inte förstår vad "varför" betyder. Hur förklarar man vad det betyder på bästa sätt? Finns det nåt annant ord man kan använda istället.
Jag blev alltså riktigt ledsen av det här. Han har aldrig, aldrig, aldrig gjort något liknande! Visst han har väl sparkat mot mej, men det har han ju gjort när han inte velat byta blöja och jag vart tvungen och "brotta" ner honom. Och nej, det är inte heller okej. Men detta slaget tog mycket hårdare på mina känslor än det gjort när han sparkade mot mej.
Vad ska jag göra? Dagen har inte börjat än och jag känner mej redan uppgiven.


Torsdagskvällen

Se om jag kan få till ett lite längre inlägg nu då :)

På förmiddagen idag var Kicki och hennes Ida här en stund och drack kaffe och tjôta lite skit :) Efter dom åkt så passade jag på att tända i pannan, hänga en maskin tvätt och slänga i en ny maskin. Storprinsen åt lite mellis, macka och mjölk ville han ha idag. När lillebror vaknat så fick han på sej lite kläder och lite mat. Sen packade vi in oss i bilen och åkte till Skene. Lämnade Storprinsen hos sin pappa och jag o lilleman åkte till Willys för att handla dom där nödvändiga sakerna. Sen åkte vi hem. Fortsatte elda och tvätta. Drack kaffe och busade med Lillprinsen innan dammsugaren kom fram! Sen ville han ha lite mat. För andra gången idag somnade han inte till maten. Det slår aldrig fel att han gör det. Men han somnade efter en liten stund.
Så då passade jag på att snåplocka lite innan grabbarna kom hem. Det första Storprinsen frågade va om han fick mat. Kollade på Nicke och frågade om han inte ätit lunchen jag skickat med. Men de hade han. Skönt att han börjat äta mycket bättre nu. Det där eviga tjatet vid matbordet är slut (för tillfället)
Så efter maten var det badtajm för alla grabbarna och det blev en dusch för min del :) Så nu luktar vi gott allihopa :)
Nu sover Lillprinsen för natten och jag och Storprinsen myser framför teven, ja pappa med :) Skulle vilja plocka fram min godispåse jag köpte idag men Nicke vill nog inte gå och lägga sej tidigt idag :P

Imorn blir det åter en hemmadag. Fanns lite mer tvätt än jag tänkt. Inte sååå mycket mer men det är iaf en maskin till. Skönt när allt är tvättat. Så jobbigt då jag inte kan klra tvättmaskin och tummlaren samtidigt. Då går det massa proppar :( Måste fixa till det med.

Men det kanske finns nån vänlig själ som vill komma och ta en fika med mej? Hade varit trevligt med ett litet avbrott i tvätten :)

Är så sugen på att baka. Men har inga ägg hemma, vet inte vad man kan baka för nåt utan ägg "/ Nån som vet nåt får gärna komma med ideér! Så trött på att baka dom där vanliga sakerna som Sylviakaka, kärleksmums, muffins, sockerkaka och vanliga kanelbullar. Skulle dock behöva baka lite bullar innan dopet. Men det ska vi nog hinna med inom 2 veckor... Eller?! Känns som att jag tagit på mej lite mycket med det här dopet. Men jag grejjar nog det. Hoppas jag. Måste bara komma ihåg att beställa frallor den veckan. Undrar hur många dagar innan man måste göra det?

Nu fick jag allt till ett lite längre inlägg :) Så håll till godo tills vi hörs igen!


Morgonpigga barn!

Torsdag!

Idag blir en hemmadag. Har lite tvätt och dylikt att pilla med. Dock ska Storprinsen få åka till sin pappas jobb i eftermiddag. Så då passar jag på att handla hem helgens nödvändigheter när vi ändå är ute och åker. Pojkarnas farfar och hans tjej kommer hit på lördag och grillar lite med oss. Dom åker till Thailand på söndag och kan tyvärr inte närvara på dopet :( Så då får vi göra så istället.
Och grillat är ju alltid gott! :)

Vet inte vad det är idag, men båda barnen är uppe innan klockan är 7! Storprinsen har ju sovit till 8 varje dag i nästan en vecka nu ju. Hmm! Jaja! Det e la nåt som spökar. Lillprinsen kom upp för en liten stund sen och nu sitter han och gungar sej själv i babysittern :)

Usch vilken dålig fanatsi jag hade idag. Jaja! Får bli ett kort inlägg nu. Kanske blir ett längre sen. Vem vet! :)


Vilka är ni?

Jag har inte så många läsare, några få! Men det hade vart treligt och veta vilka ni är :)



Lämna gärna en hälsning nästa gång ni är på besök :)

Promenix

Har varit ute på en kort promenix. Har varit hos Johanna och Olle. Jag tänkte, innan vi gick, att detta kommer bli den längsta promenade jag någonsin gått. Då Max inte kan lyssna som kag vill när vi är ute på nåt. Men han var jätteduktig och körde Leos vagn hela vägen ner och hem. Utan att vi behövde bli ovänner en enda gång. Men det vägde ju ifrån då han inte lyssnade en enda gång när vi va hos dom. Det är så tråkigt att va nånstans med honom när han beter sej så! Alla tycker väl att han är fruktansvärt ouppfostrad. Det hade jag tyck iaf. Men då hör det ju till att han bara är 2,5 år med. Men man tycker ju samtidigt att han ska lyssna lite granna iaf! Men han lyssnar verkligen inte ett ord på vad jag säger. Det är rent ut sagt pinsamt! Så hädanefter tänker jag inte åka nånstans alls!!
Ni kanske tycker jag är fjantig nu men då får ni tycka så. Jag ser detta varje dag inte ni!


Once again! :)

Åhhh vad less man blir.. Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg, så låser sej min dator och allt försvinner.. ! Gahhh! Men jag ska försöka igen!

Idag är det Onsdag - även kallat lillördag hos många! Idag ska vi knalla ner till Johanna och Olle som bor en liten bit härifrån. Hennes lilla Olle är 3 veckor (ca) yngre än min lilla Leo. Så vi ska gå ner och ta en liten fika. Tur det inte är så kallt idag då :) Så slipper näshåren frysa fast i näsan :D

Igår begav vi oss som sagt till den stora staden för att inhandla en ny bilbarnstol till Storkillen. Då jag tycker Lillkillen är så tung att bära i babyskyddet, javisst är det bra många gånger men det blir alldeles för otympligt att bära. Så då får han ta över Storkillens stol nu. Ska bli spännande och se hur han reagerar på att sitta i den :)
Efter stolen var hämtad så åkte vi till fina Fia. Så härligt att komma dit och få tjôta av sej om precis allt! Och jag vet att allt som sägs stannar inom hennes 4 väggar! Så härligt!

Det blev en ganska tidig morgon idag igen, Lillkillen började röra på sej efter det att Nicke gått upp. Och jag gick upp strax efter det att han åkt för att ge han en chans att kanske somna om, men klockan 6 så ville han inte ligga i sin säng er. Så han fick komma upp till mamma och vi myste i soffan innan han skulle ha mat. Han är ju inte direkt som Storkillen som vill ha mat direkt när han vaknar, utan han väntar gärna en stund.
Efter maten så fick han sitta lite i sin gåstol, och han förvånar mej verkligen. Så liten och så duktig. Han kan verkligen detta. Han knallar både bakåt, framåt och i sidled :) Haha! Han kommer nog vara ganska tidig med att gå skulle jag tro. Staig i kroppen redan och går i gåstolen. Men det är klart, han ser ju sin storebror hoppa runt och härja och dom säger ju att småsyskon lär sej snabbare tack vare storasyskon. Men vi får se, han kan likagärna stanna upp..
Storkillen kom upp strax efter klockan 8. Han har blitt en riktig sjusovare den :) Det hade väl vart skönt om jag med kunde sova då :) Men jag har blivit en sån riktig morronmänniska. Men det är skönt med egentid på morgonen.

Och som ni ser! Jag har gjort det igen, ny design.. Och jag klappar mej själv på axeln för den fina headern jag har fått till alldeles själv. Börjar så sakteliga lära mej det häringa nu. Och det är faktiskt ganska kul :) Vad tycker ni?


Puss & Kram

Andra smakisen - Morot och potatis!

Igår testade vi nästa smakis! Morot och potatis, men att döma av hans ansiktsuttryck känns det inte som att det kommer bli nån storfavorit :)

Ja ni får se själva :)


7:e Februari 2012

Blev tidig morgon idag. Vaknade 5,20 av att Lillprinsen rörde sej och började gny. Trodde det va dax för mat, men icke. Gick upp och satte på mitt kaffe och tog min morroncigg. Nu sitter jag nermyst i soffan och tittar på "pantertanter" haha!

Lite skumt är det allt att Lillprinsen inte velat ha mat inatt. Han brukar få sista målet runt 8 på kvällen. Men igår va han så gungrig vid 7 så jag kunde inte göra annat än att ge han mat. Så han somnade då vid halv 8 ungefär. Sen har han sovit hela natten och sover fortfarande. Hmmm. Får nog fundera lite på detta.
Och Storprinsen han är nog väldigt nöjd på sin 3-års välling. Han har sovit till runt 8 på morgonen nu sen vi började med den :) Och det är ju trevligt :)

Idag ska vi iväg och hämta en ny bilbarnstol till Storprinsen! Äntligen slut på letandet! Så då passar vi på att göra lite mer ärenden i stan. Och tar den där fikan hos Fia som vi skulle gjort igår :)

Och sen är det ju alltid nåt som saknas i det j***a kylskåpet! Även om jag var och storhandlade förra veckan så är det alltid nåt som saknas. Denna gången är det korv och grönsaker. Det dumma med att småhandla är att det alltid ramlar ner andra "bra-och-ha-saker" i kassen. Så då blir det ju lite extra dyrt. Men idag ska inget sånt hända!

Nää! Mer kaffe innan barnen vaknar!

Puss o kram


6:e februari 2012

Ny dag, ny vecka, nya möjligheter!

Idag var tanken att vi skulle åka till stan till min fina vän Fia! Som jag inte träffat sen gud vet när. Det var innan Lillprinsen kom till världen iaf. Så det är ju 3 månader sen iaf.
Men igår när vi var på väg hem efter fika i Olsfors så var det snorhalt på vägarna och vi såg flera bilar som låg i dikena. Så jag vet ännu inte hur vi ska göra. Är det värt det?

Måste iaf försöka få tag på min bilmekaniker idag. Mina bromsar har börjat skava, så då vill jag ännu mindre köra med bilen. Åhhh! Allt på en gång!

Nä får ta en funderare på hur dagen ska se ut. Har hittat en ny bilbarnstol till Storprinsen med som jag måste åka o kika på.

Yee yee..


Gåstolen

Idag har vi provsuttit i gåstolen. Ja givetvis provade vi att gå lite med. Och det gick först bakåt och sedan framåt lite granna. Blir ju lite rädd faktiskt. Han är ju bara 3,5 månader! Vart ska detta sluta? Jo, men det är klart! Han ser ju hur Storprinsen springer runt och härjar och vill ju givetvis göra likadant!

Just nu sover båda barnen så jag passar på att dricka lite kaffe i min ensamhet i lugn och ro!
Vi känner för att kanske hitta på nåt ikväll, men i o med att Nicke inte vet när han e klar så är det dumt att kanske boka upp nåt då. Ye ye! Det får väl bli väl! Ingen som känner för o komma o mysa ikväll? :) Slå en signal isf :)


4:e Februari 2012

Morrn! Eller vad ska man säga. Klockan är 5,10 i skrivande stund. Jag sitter i soffan och tittar på reprisen av "Adam live"

Lillprinsen vaknade 4,30 och ville ha mat. Men sen kunde ja inte somna. Hur pigg som helst. Så nu ska jag dricka ett glas kaffe och sen gå ner och tända i pannan och vänta på att värmen kommer. Kikade på termometern nu för en stund sen härligt friska -19,4 grader! Härligt härligt!

Igår eftermiddag packade jag in barnen i bilen och åkte och lämnade in min matta. Sen åkte vi hem till mormor en snabbis. Då ångrade jag mej med mattan då det skulle kosta 850:- att tvätta den! Då kan jag likaväl köpa en ny! Så jag ringde dom och sa att jag ångrade mej och frågade om jag va besvärlig. Nej du är inte den försya svarade han då! Haha! Sen åkte vi en sväng till Willys då mjölken tröt hemma. Och givetvis blev det lite annat med! Som vanligt! Att jag aldrig lär mej. Sen lämnade vi av mormor som vart med och handlat och sen åkte vi hem! Nicke hade redan kommit hem och stod och höll på med maten när vi kom in! Duktig sambo jag har!

Maten hamnade i magen och som vanligt föll "disklotten" på mej! Hellre att jag gör drt annars får jag göra om det ändå ;P
Sen intog vi soffläget bara! Gjorde inget direkt! Barnen kom i säng efter 20 nånting! Sen va det egentid! Godisskålen kom fram då kan jag säga! Nicke syndade massor igår! Han åt potatiskluftor till maten OCH godis! Men då får hannonte äta nåt sånt idag alls. Börjar man slarva så vill det gärna fortsätta så. Men han har gått ner 10-12 kg nu så nu får han inte ge upp!

Idag är en oplanerad dag. Och så förblir det nog. Vill inte förvärra Storprinsens hälsa. Han har det tillräckligt nu. Även om han inte smittar så är det inte nån man kan åka till heller. Alla är ju rädda för o bli sjuka givetvis!
Nicke ska ju givetvis jobba. Önskar skiten kunde va färdig snart så vi kan få ha han hemma. Men imorn eftermiddag ska vi iväg till Olsfors till Ari och Veronica och spana in deras nya hus :)
Yayy!

Nää nu ska ja gå o tända i pannan för jag fryser arslet av mej!

Puss hej!


3:e Februari 2012

Freeeeeedag!

Idag fick jag lite sovmorgon och det va ju uppskattat! 7,15 hörde jag Lillprinsen ligga och jollra i sängen. Trodde inte vi hade somnat om alls efter hans nattmål. Men det hade vi minsann! Och Storprinsen han sussade fram till för en liten stund sen! Han fick nämligen 3-års välling igår. Visste inte att det fanns ens. Har aldrig sett det innan. Och det verkar kanske som att han sov bättre på det kanske. Får se hur länge vi får sova imorn :)

Igår var en ganska jobbig dag för mitt lilla huvud! I Torsdags när jag var och handlade och kom närmre kassan så skulle jag ringa över pengar från Nickes konto. Som jag VISSTE det fanns pengar på. Men det fanns bara 270 kronor kvar! Jag visste att det fanns betydligt mycket mer än så. Själv hade jag 300 på mitt konto. Men jag stog där med en kundvagn med mat för 1200! Och pengarna va puts väck! Kollade via mobilbanken på telefonen vad som hänt, och då har det dragits pengar till huslånen och inte en krona fanns kvar! Ringde mamma i ren panik och frågade om hon hade pengar! Hon förde över 500 till mej och sen fick jag åka ner till henne och hämta ytterligare 400 och detta betyder ju att jag kunde lösa maten. Men fy fan vilken panik jag fick! Svettades som en gris och va helt gråtfärdig! Så igår fick Nicke åka till banken och fixa till detta! För vi kunde ju inte leva på 45 kronor som jag hade kvar på mitt konto.
Så igår var det inte mycket som gick rätt här kan man säga. Lillprinsen skulle få en ny blöja, tog av den gamla och satte på han kläder. UTAN blöja. La i en maskin tvätt, satte på rätt tvättprogram hällde i tvättmedel och sköljmedel och gick därifrån UTAN att starta maskinen! Och sen startade jag diskmaskinen UTAN disktablett i! Snacka om snurrig!

Idag är det riktigt kallt ute och jag är glad över att inte behöva gå ut. Inte mer än att gå ut o kasta in lite ved. För idag ska vi inte göra nånting. Heller :)

Åh, jag fick ett sånt fantastiskt besked igår kväll. Ett besked som fick mej att börja gråta! Men jag tror inte jag tänker ta upp det nu. Det kommer vid ett senare tillfälle. Känns inte rätt att skriva vad det är ännu! Haha! Gud vad ni blir nyfikna nu va?! Det är meningen!

Men ni får ha en fantastisk dag i kylan. Det ska jag ha!

Puss och kraaaam


2:a Februari 2012

Trött, tröttare, tröttast!
Lillprinsen vaknade och var helt hysterisk inatt vid 1-tiden. Skrek som en stucken gris. Vet inte vad det berodde på. Men ny blöja och lite mat och han somnade om som den Prins han är.
Sen vaknade jag igen nu vid 6 av att han gnydde, satte på hans radio och gick upp och kolade kaffe i hopp om att han skulle somma om. Samtidigt hör jag Storprinsen gasta från övervåningen. Och Lillprinsen ville inte somna om inte. Så nu har vi mysstund i soffan.

Igår vid lunchtid såg jag att Storprinsen tog sej för örat och höll på att greja med det. Jag frågade om han hade ont. Varpå han säger ja. Men man kan ju inte lite riktigt på vad en 2,5 åring säger alla gånger. Men jag tryckte iaf vid örat och han rykte bort huvudet. Så då fick det bli ett samtal till VC. Fick en tid 2 timmar senare. Och javisst! Öroninflammation var det här! Kåvepenin i 10 dagar! Sen frågade jag om det fanns nån bra salva för hans kliande utslag. Då skrev han ut en klåd-dämpande meducin som han ska få 2 gånger om dagen.
Så här är det sjukstuga. Tack och lov smittar han ju inte! Men känner mej inte tvungen att hitta på nåt ändå. Han orkar ju inte leka i samma mån som han brukar ändå. Så det är ju inte schysst att dra iväg honom på nånting ändå.

Kom iväg oc handlade igår efter det att Nicke kommit hem från jobbet. Tog med mej Lillprinsen som ändå behövde sova. Så åkte vi till City Gross och handlade. Det värsta att ha med Lillprinsen är att man inte får stå still med kundvagnen nån längre tid för då blir han otålig. Så vihann inte långt in i affären innan han började gnälla.
Men nu har jag fått handla upp det mesta som behövdes :) Känns bra! Skulle tro att vi bara behöver köpa hem lite mjölk men annars finns allt :) Lovley!

Idag ska vi fortsätta med smakisarna. Ska fortsätta med gröt ett par dagar för att sen hoppa på att ge han lite burkmat!
Jag stod och funderade på majskrokar i affären igår, men det är väl ändå lite för tidigt att ge han? Eller?! Jag kommer inte ihåg hur gammal Storprinsen var när han fick det första gången. Men jag avvaktar nog lite med det ändå!

Idag kommer Nickes kusins man och stänger av vattnet på lilla toaletten. Har fått en liten vattenläcka/skada där. Så nu måste vi bryta upp golvet där och fixa till det. Det är väl lite tur i oturen. Har ju länge velat göra om det men det har inte riktigt varit prio 1!
Näst i tur stod egentligen tvättstugan som är i behov av renovering. Vi har klinkerplattor kvar sen renoveringen av badrummet uppe. Dom tänkte vi ta dit, men nu får vi tänka om och ta dom till den lilla toaletten istället.

Så! Vad hittar ni på idag? :)


Första smakisen! Gröt!

Då var det igång! Smakisarna! Idag var första smakisen gröt! Tunga den fladdrade ut och in och vissa stunder såg han hemsk förundrad ut! Ja bilderna beskriver mer än jag kan skriva..



Hmm, konstig konsistens



Mamma! Vad är det för nåt du ger mej?



Ja händerna kan man fortfarande ha i munnen :)



Åh! Nu kommer det mera! :)

1:a Februari 2012

Veckan susar på i rask takt! Onsdag idag redan! Vart ska detta sluta?
Har sovit som en kratta inatt, vaknade kl 00 och va jättekissenödig och sen hade jag jättesvårt att somma. Vaknade igen vid 3 då Lillprinsen började röra på sej. Då trodde jag det var kört, att han ville ha mat. Men han ville bara ha bort filten han dragit över ansiktet :) När Nickes klocka ringde så fattade jag inte ett smack. Men Lillprinsen började åter igen röra sej. Jag ignorerade det en stund, men in kommer Nicke med den stora killen som var varm som en kamin. Vilket resulterade i att Lillprinsen vaknade. Men ny blöja och lite mat gör susen och han sover så gott i sin säng nu :) Jag och Storprinsen gick upp iaf, han fick lite alvedon och lelle och jag fick mitt kaffe. Nu sitter vi och tittar på "Piratisar" på Disney Channel. Det är Storprinsens favorit program. Allt runt omkring bara stannar upp när dom kommer på teven :) Synd bara att det inte finns att få tag på, på typ dvd eller liknande. Men det kanske kommer till slut.

Idag var det tänkt att vi skulle ge oss iväg för en veckohandling men vette sjutton om Storprinsen fortsätter med feber.
Egentligen skulle vi göra det imorn, men då vi fått en vattenläcka och röris kommer imorn, så måste vi vara hemma. Har ju ingen direkt som kan komma och passa Storprinsen en stund heller. Jaja! Får se hur vi gör! Febern kanske släpper, men vill ändå inte dra iväg honom. Man vet ju själv hur man är när man har feber. Inte schysst!

Annars blir det nog lite fix och don hemma idag. Såg igår, när solen sken, att mina fönster är sketnare än sketnast. Så får nog bli att plocka fram fönsterputsgrejjer idag om lusten trillar på! Måste göra det innan dopet iaf så varför inte passa på nu? Haha! Jag vet hur det kommer bli, jag står dan innan och gör allt! :)
Undrar om jag har nån T-röd hemma "/

Jaja! Ha en bra onsdag gott folk!