Beslutet

Idag kom beslutet från CSN :)
Så nu jäklar. Och det gör så himla mycket att min skuld inte blir så hög som jag hade väntat mej.
Den blir typ en tredjedel så liten :)

Just nu sitter jag och försöker tagga för föräldramöte ikväll. Känner inte alls för det, men jag måste. Nicke kan ju inte gå i mitt ställe då han måste jobba. Så jag får dra mitt strå till stacken. Vad gör man inte liksom ;) Haha!
Så vi inväntar grabbarnas farfar som kommer vid 17-17,30 nånting. Jag har förberett det mesta som man kan förbereda :)

Häpp, dags för lite mellis till grabbarna :)


Onsdag 31/10

God Onsdag folket!
 
Sovit riktigt gott inatt faktiskt. Trots månens fylla :) Haha! Men nu har den haft sin fylleperiod för den här gången och ingen Storprins är vaken än :) Så ja, jag tar det som att det var månens fel att han vaknade så tidigt..
 
 
Gårdagen va väldigt lugn. Va hemma och hade en "latdag" gjorde inget mer än nödvändigt :)
Ringde till CSN då jag va lite osäker på att jag fyllt i ansökan om mitt studiemedel rätt. Men allt hade blivit rätt. Bara det att jag glömt fylla i att jag har barn. Men det fixade sej :)
Så de har redan tagit ett beslut om att jag kommer få studiemedel från dom :D Och det bästa i det hela är att jag får det höga bidraget istället för det höga lånet. Det blir samma pengar i slutändan bara att det mesta är bidrag istället. Och det gillar vi ju :)
Jag har under hela tiden jag planerat mia studier vart emot att ta lån. Men man får se det som en investering för framtiden istället. Och iom att det inte är så långa studietider så blir det inte så högt lån heller..
 
Lite innan 15 tiden igår packade jag in barnen i bilen och åkte mot Fristad för att hämta en skrivare. Då våran inte riktigt vill som jag vill. Så då hittade jag en snorbillig på Blocket som jag beslutade mej för att köpa.
Efter vi vart i Fristad så mötte vi upp Finaste Therese på en cigg och sen åkte vi vidare mot Willys för lite handling. Så nu är det överstökat (hoppas jag) för denna veckan.
Sen köpte vi med oss pizza och åkte hem till pappa Nicke som faktiskt redan var hemma. Vi åt då och sen installerade jag den nya skrivaren som fungerade perfekt och sen gick jag och tog mej en dusch.
Jag tror att min Storprins blev utbytt i affären.
Han va på ett fantastiskt humör hela kvällen. Han var med mej medans jag duschade. Satt på toastolen och pratade med mej hela tiden. Han va så gullig. Så förstående. Han visade en sida som jag aldrig sett förut (tror jag)
Det gick att skoja med honom genom att skvätta vatten på honom, vilket aldrig gått innan då han inte riktigt är förtjust i det.Men igår gick det jättebra.
 Och han åt som en häst hela dagen. Först på morgonen va det den obligatoriska vällingen. Sen ville han ha en muffin. Lite senare efter det ville han ha en clementin.
Sen åt han lunchen och bara 30 minuter efter det bad han om en clementin till.
Han fick givetvis det han bad om ,han äter ju asdåligt i vanliga fall så när han väl ber om att få nåt att äta så får han det.
 
Uscha vad jag babblar..
 
Idag då.. Vi ska för första gången på riktigt länge åka till Fina Fia och fika. Såååååå längesen vi va där nu. Men det har vart så himla mycket hela tiden det sista. Men nu så. Får passa på när båda barnen kan följa med :)
Sen klockan 13 ska vi möta upp Bästaste Therese för en lunch. Även det är sjukt längesen vi gjorde. Tog en riktig lunch!
Sen blir det att åka hem.
Pappa Nicke ska jobba på såget ikväll och jag själv ska på föräldramöte på det nya dagiset. Nu undrar ni: Men barnen då? Jo! Barnens farfar kommer hit och passar dom medans vi är iväg. Ska bli intressant :) Han har aldrig passat dom själv innan, men det ska nog gå bra. Jag får väl förbereda det mesta innan jag åker :D Han förstår väl instruktioner :D Haha!
 
Igår anlände de första julklapparna i brevlådan. Nää inga klappar till barnen utan till övriga familjen :) Men det får bli en tripp till Gekås nästa månad så alla klappar kan handlas.
Vet fortfarande inte vad barnen kan tänkas behöva. Sååå svårt. Till Storprinsen kan man ju kanske komma på vettiga saker men Lillprinsen han har ju allt efter sin storebror. Så han är lite svårare. Och jag mitt pucko, så fort jag kommer på nåt bra så ger jag bort den idén till någon annan. Så då står jag där helt tom igen.

Så julklappsförslag till en 3,5 åring och en 1 åring mottages varmt :)
 
Nää, nu blev det ett sånt där långt inlägg idag med. Men det kompenserar väl de korta jag gett er de senaste dagarna :)
 
Hoppas ni får en fin dag! Och snälla kör försiktigt! Vägbanorna har frusit på under natten så det lär va blankis på de flesta ställena.
 
 
Såhär ser det ut framåt lunch när man ska gå upp klockan 5 ")
 
 

Tisdag 30/10

Goooood Mooooorgon!
 
För tredje morgonen i rad kommer Storprinsen ner klockan 5! Alldeles för tidig i mitt tycke. Men idag har jag nog listat ut vad felet är! Fullmåne! Liksom vuxna kan barn sova dåligt när det är fullmåne! Så jag hoppas det går över snart!
 
Gårdagen va ganska stressig om jag får säga det själv. Jag packade barnen i bilen runt 9,15 för att åka till stan. Först lämnade vi ett par hörselskydd på min brors jobb. Sen vidare för att hämta upp mamma/mormor, vidare för at springa in på skopunkten för att hitta ett par skor till Lillprinsen. Det blev likadana som Storebror har :)
Sen åkte vi hem igen. Cissi med hela familj kom på kaffe och lunch!
Vid 13,30 satte jag mej i bilen för att åka till Svenljunga för ett möte med studievägledaren Pia. Lämnade in en ansökan till en Ekonomi Asisstent utbildning. Och nu är det klappat och klart. Den 19/11 kan man kalla mej för student! Tihi!
Utbildningen är på 40 veckor så jag är klar i September 2013. Känns inte så långt bort faktiskt.
 
När jag kom hem igen så var det lite plock och pill. Matlagning osv. Mamma/mormor åkte hem med sin "taxi" vid 17,30 snåret.
Pappa Nicke kom hem runt 19 tiden efter ha kört en grävmaskin från Fristad till Viared. Han var ganska trött då kan man säga så han blev inte uppe så länge. Jag då å andra sidan va pigg som en mört. Men det va väl lite lyckorus antar jag :) Men vid 21 knödde jag mej ner jämte min tjockiskatt som tog upp halva min sida av sängen och vägrade flytta på sej så jag fick plats.

Men jag har sovit riktigt gott inatt iaf :)
 
Idag vet jag inte riktigt va som står på schemat. Hade tänkt att vi kanske bara skulle vara hemma. Men med tanke på Storprinsen tidiga uppgång så kanske det inte blir så. Han kan bli en total "plåga" (om man får säga så) när han går upp tidigt. Så vi får se. Pappa Nicke ringde för en stund sen för att tala om att det var total blankis på vägarna idag. Det had etagit honom typ 30 minuter till Aplared. Vilket normalt tar 10-15 minuter. Men som sagt så får vi se.
Vet inte riktigt vad man skulle kunna hitta på heller då de flesta jobbar.
 
Vad hittar ni på en dag som denna?
 
Jag bjuder på¨dagens väder då jag inte hittade nån annan kul bild idag :)
 

Måndag 29/10

Good Morning peeps!
 
Då vart det måndag igen. Ny dag, ny vecka och nya möjligheter!
 
Igår hade vi sagt att vi skulle försöka hitta på nånting. Vi tog en tur till Nickes Farmor & Farfar. Först fick vi lite kaffe och fika och sen lite lunch på det.
Efter besöket där så svängde vi förbi affären för att köpa lite mjölk och annat. Sen åkte vi hem.
Pannan skulle tändas upp igen. Tvätt skulle tas om hand..
Till kvällsamat blev det korv i bröd. Så underskattat verkligen!
 
Idag är det full rulle. Så blir det när jag inte tänker mej för. Men det ska nog lösa sej det med. Först ska vi åka in till stan för att köpa ett par skor Till Lillprinsen. Sen plocka upp mamma/mormor som ska följa med hem för att passa grabbarna i eftermiddag en stund. Sen ska vi vidare till Dalsjöfors för att hämta upp en lampa jag köpt av Cissi på Loppisen och det blir även lite kaffe och lunch där. Men vi blir inte så länge där då jag ska vara på ett möte klockan 14 i Svenljunga och jag ska då hinna köra hem mamma/mormor och grabbarna hit innan dess med. Hua! Dumma mej som inte tänker mej för! Men det ska nog gå bra. Lite stressigt men det får man la tåla :)
 
Denna veckan kommer det bli sena kvällar för Pappa Nicke. Han måste nämligen vara på såget och gräva lite på kvällarna. Tur han inte är så långt bort iaf. Tar inte så lång tid innan han kommer hem efter det att han har slutat.
 
Nää jag hade inte så mycktet att säga idag heller..
 
 
 
 
 

Söndag 28/10

God Morgon!

Eller njae, vill inte påstå att den är så god kanske. Klockan 5 hör jag Storprinsen trippa nerför trappan. Han kommer in i sovrummet. Säger "Pappa, jag älskar dej" haha. Underbart att han väckte pappa och inte mej, jagva ju dock vaken. Men ändå..

Igår var det en mycket stillsam dag. Gjorde inte nåt ditekt av värde. Dammsög, tvättade och eldade va väl det jag gjorde.
Kände mej mest uttråkad om jag ska vara ärlig.
Nicke bytte mina däck och grejjade med nåt i garaget.
Barnens farfar va här en sväng med och fikade lite. Ingen lång stund. Men han kommer ju på onsdag igen och ska passa grabbarna lite.
Men annars va gårdagen lugn. Blev ingen sen sänggång heller. Men däremot vaknade jag klockan 2,45 inatt och kunde inte somna om. Suck.. Somnade nog efter en timme eller nåt..

Idag har vi satt att vi ska hitta på nånting. Iaf lämna hemmet. Men vad man ska hitta på är ju lite oklart. Frågade Storprinsen vad han ville hitta på, "Pärla" blev svaret "/ haha!
Vi får väl se vad vi ska göra.
Förslag någon? Helst kostnadsfritt ;) haha!

Blit ett kort inlägg idag. Men det är det lilla som gör det vet ni väl :P


Åhhh..

Känner så ruggigt uttråkad. Men samtidigt känner jag inte för att göra ett smack!
Dagens I-landsproblem!

Om man nu skulle göra nåt, vad skulle det tänkas vara.
Har väl iofs saker att göra hemma men inget jag inte kan skjuta upp. Det mesta är redan gjort. Tvätten och eldningen. Lunchen blir rester idag så det behöver jag inte heller göra.

Gahhhh!

Har ingen motivation what so ever idag!


Lördag 27/10

God morgon gott folk!
 
Då var det lördag idag.. Uppe med tuppen som vanligt! Kan ju inte sova bort hela livet :)
 
Gårdagen va ganska jobbig fast ändå inte. Det va med vemod som jag packade ihop Storprinsen kläder på dagis. Fast på nåt sätt vet jag att han kommer tillbaka dit. Inte om ett år kanske men nån gång.
Hans kompis Devin blev jätteledsen när han skulle säga hej då vid våran bil. Han kanske förstod att han aldrig mer skulle få se min Storprins. För Devin och hans mamma ska flytta till Bollnäs.
Och när jag såg Storprinsen och Inez säga hej då till varandra fick jag nästan tårar i ögonen. Dom pussades och kramades och pussades igen. Herregud.. Dom två har ju ändå haft varandra under hela dagistiden. Jag och Inez mamma Frida skolade in samtidigt. Och Storprinsen har pratat om Inez i 2 år. Så det va lite jobbigt. Men han är ett barn, han glömmer fort.
Det kommer bli så bra på det nya dagiset!
 
När vi kom hem så va det som vanligt dags för lunch. Sen lite bus innan Lillprinsen tog sin eftermiddagsnap.
När pappa Nicke kom hem så var det dags för bad för alla 3 :) Sen kvällsmat som igår blev varma mackor efter tips från fina Linda :) 'Sen va det mys hela kvällen.. Storprinsen somnade ganska tidigt så vid 19,45 va båda ungarna nerbäddade och sov så gott :)
Själv så gick jag och la mej efter Dobidoo!
 
Idag har vi inga som helst planer. Eller ah, Emma kommer för att titta på Storprinsens vagn som hon eventuellt vill köpa. Jag känner att vi inte har nåt behov av den längre och har inte haft det på ett tag heller. Så då kan någon annan ha nytta av den istället. Så vi får se. Men annars blir det nog lite hemmafix och så.
 
Hade en fundering igår kväll.. Jag ser på både Facebook och Instagram, folk som pyntar inför Haloween. När är Halloween? Är det denna eller nästa helg?
Tänkte göra en pumpalykta eller 2. Tycker jag är lite mysigt faktiskt..
Synda bara att innehållet i en pumpa luktar fruktansvärt vidrigt..
Undra om pumpapaj är gott... Nån som vet?
 
Nää nu ska jag inte babbla bort eran lördagsmorgon.
 
God morgon!
 

Fredag 26/10

God Morgon people!
 
Fredag. Äntligen. Kallt.
 
Kan inte påstå att jag gjorde nåt direkt vettigt igår alls. Förutom att jag och Lillprinsen va iväg och handlade medans Storprinsen va på dagis. Vi hann med en snabbkopp hemma hos mormor innan vi åkte för att hämta honom igen. Sen åkte vi hem och gjorde pannkakor :D Det va ju Torsdag! Fint med rutiner :) Haha!
Efter lunchen gick jag ut för att kasta in ved och tände upp i pannan. Det va lite rôset inne igår.
Lillprinsen la sej för eftermiddagsnapen runt 14 och jag och Storprinsen myste lite i soffan till "Elias" Men han tyckte nog inte den va så jättebra igår då han somnade efter en liten stund. Jag lät han sova en stund, tills maten va klar.
 
"Farbror" Johan va här igår och bytte däck på sin bil. Då det till synes snöade lite igår. Här kom det ytte pytte lite :( Och man kunde ju inte undgå att märka att det snöade på vissa delar i trakten då det mest använda ordet på Facebook igår eftermiddag va snö! Jag vill ha snö. Snö är mysigt. Det ger lite ljus i detta mörka dystra. Och hellre snö än det blöta regnet!
Men det verkar inte som att folk kan acceptera att det faktiskt blir vinter varje år. Och att det åtminstone kommer lite snö (som igår) innan det riktiga snöfallet kommer. Det som faktiskt lägger sej.

Nog pratat om snö :)
 
Idag är det Storprinsen sista dag på Ängagården. Sista dagen för resor till och från Sexdrega. Känns både bra och dåligt. Mest bra!
Idag firar dom "nallens dag" på dagis. Så dom ska ha med varsin nalle dit. Så idag bjuds det på "nallefika" som Bästa Alexandra bakade igår. Det luktade så gott när vi kom in på dagis när Storprinsen skulle hem. Mumsigt värre. Men tyvärr får ju inte föräldrarna vara med :( Haha! Får la slänga ihop nåt här hemma annars :)
När vi hämtar Storprinsen så ska vi ju även packa med oss alla hans saker hem. Dom ska hem för att bli tvättade för att sedan flytta ner till bygdegården.
Ska även börja packa ihop till Lillprinsen. Men jag kan inte för mitt liv förstå vart jag la alla 80 byxor när jag rensade ur Storprinsens garderob. Jag vet att det ska finnas massor. 74 är för korta för Lillprinsen nu. Men jag har bara hittat några få byxor "/ Fattar ingenting. Får kika vidare.
Allt ska ju märkas upp med namn med. Tur jag har klisterlappar :) Haha!
 
Nä men annars blir dagen lugn idag.
Vad ska ni hitta på i helgen. <nåt kul ni vill dela med er? :D
Våran helg är ganska oplanerad faktiskt. Så vet inte riktigt..
 
 

Det går bra nu...

Känner att humöret är på topp. Känner mej otroligt taggad, mer än jag trodde!
Dags för lite förändring i livet. Ska bli jättespännande!
Framtiden ser ljus ut! Känns bra!

Hoppas det blir så bra som jag tror och hoppas på!
Det blir det! Har otroligt fina vänner och familj som stöttar mej i mina val.
Jag älskar er otroligt mycket!


Torsdag 25/10

God Torsdag!
 
Löningsdag och allt idag. Fast här har vi redan betalat räkningar och allt igår. Så är det när sambons chef fixar in lönen nån dag tidigare :D Och det är ju aldrig fel :D
 
Storprinsen va på dagis igår, och medans han var där så va vi hemma bara. Lillprinsen sov och jag passade på att ringa lite samtal. Och tiden bara rann iväg och det va snabbt dags att hämta Storprinsen igen.
Handlade lite lunch på Larssons och åkte hem och fixade till det. Nån kycklinghistoria med pasta som man fräser på i stekpannan i 10 minuter sen är det klart :D Snabbt smidigt enkelt och gott! Tyckte det smakade ytte pytte lite vitlök men brydde mej inte så mycket. Men när vi kom hem till mormor, efter vi vart och hämta grinden mitt i urskogen, så tyckte hon vi alla tre stank vitlök :D haha!
Blev en snabbvisit hos mormor eftersom klockan va såpass mýcket när vi kom dit. Så vi åkte hem och åt lite och bara va.
Kidsen va hemskt tjuriga och gnälliga :( Och pappa va givetvis iväg och fixade nånting.
 
Idag ska jag och Lillprinsbus åka och handla med mamma/mormor medans Storprinsen är på dagis och busar av sej.
Och i eftermiddag är det lugna gatan. Bara det däringa vanliga som jag inte ens tänker nämna :D Haha! Ni kan la det nu :)
 
Det va allt för mej, tack och hej!

Bild

Länken blev ju inte så bra i förra inlägget. Så här kommer en (ganska dålig) bild på vad jag hittade :D


Google Maps!

Satt för skojs skull och kikade runt lite på Google maps. Hittade vårat hus! --->Kolla här!<--- Och det blåa som skymtas vid ena gaveln är bara Nicke som målar! :D Och jag själv verkar storstäda då kattens (dåvarande) kattlåda står på utsidan och det hänger nån matta över altanräcket. Haha! Lite kul faktiskt!
 
 

Onsdag 24/10

God Onsdag!
 
Halva veckan har redan gått.. Jisses!
 
Storprinsen va på dagis igår. Medans han va där så tog Lillprinsen sin vanliga förmiddagsnap och jag fixade lite. Plockade fram vinterdäcken, kastade in ved, tände upp i pannan och hängde tvätt. Och sen va ju mina s.k "fritimmar" slut och det va dags att ta upp Lillprinsen och bege oss till dagis. De 3 timmarna går alldeles för fort. Men vissa dagar vet jag ju inte ens vad jag ska göra, hur ska det då bli när båda två är på dagis?! Haha! Jag kommer ju klättra på väggarna!

Nä det kommer jag nog alldeles säkert inte göra om det nu blir som jag vill :D Och det blir det förhoppningsvis.
 
Efter lunchen va det som vanligt lite mys- och lektajm. Vid 15 tiden packade jag kidsen i bilen och åkte till Blomsterlandet för att inhandla en blomma till min fina mamma som fyllde 60 år igår. Sen åkte vi mot stan. Med en extra sväng så Lillprinsen (som inte är förtjust i att sova i bilen) skulle somna lite. Det tog en bra stund innan han somnade och det slutade med att han sov endast 10 minuter innan vi kom fram till mamma! Men han var på ett himla gott humör hela tiden vi var där ändå.
Det serverades smörgåstårta och massa kakor och bullar (vissa av dom hade ju jag bakat då)
Vi begav oss hemåt runt 19 tiden. Då va ungarna rejält trötta. Så det blev ju sänggång med en gång när vi kom hem. Och vid 21 var det min tur att skalla kudden :)
 
Idag har vi inte mycket planerat heller. Storprinsen ska till dagis. Jag och Lillprinsen åker hem som vanligt. Ska ringa några samtal bara.
Annars säkert det där vanliga. Lite tvätt och eldning.
 
Jag, rent ut sagt, glömde hämta den där trappgrinden igår. Jag kom på det när jag nästan va hemma. Så jag mailade henne och bad tusen gånger om ursäkt och ska förhoppningsvis hämta den i eftermiddag.
Så retligt tycker jag. När jag mailat henne och sagt att jag verkligen vill ha den och att jag kommer på Tisdag. Men men.. Har man "Doris-minne" så har man :)
Men ska ringa henne efter klockan 13 så får vi se.
 
Ha en fantastisk dag!
 
Dagens väder :D
 

Tisdag 23/10

God Tisdag!
 
Grattis älskade mamma på din 60:e födelsedag! Hipp hipp HURRA!!
Älskar dej!!
 
Ja, så var det ny dag, nya tag och nya möjligheter!
Gårdagen va faktiskt ganska lugn. Jag röjde väl i stort sett bara bort det extra bordet i köket.
När Storprinsen kommit hem från dagis och vi ätit lite så rann luften ur mej. Jag orkade bara inte göra nånting. Arslet satt liksom fast i soffan "/
Men det kan berott på att jag sov ganska dåligt natten till igår. Lillprinsen vaknade och skrek, då fick jag gå upp till han en stund. Jag ajälv vaknade flera gånger utan anledning. Storprinsen va uppe och gick och pratade i sömnen. Sover barnen oroligt sover jag oroligt
Men men.. Bara att gilla läget anatar jag och ta nya tag idag.
 
Idag ska Storprinsen till dagis. Medans han är där så ska jag ta fram mina vinterdäck så Nicke får slänga på dom innan snön kommer på Torsdag "/
Lika bra att va förberedd så man slipper sitta här som ett fån när det kommit lite vitt ute.
När Storprinsen kommit hem så är det de vanliga. Lite lunch och sen lite bus. I eftermiddag så ska vi ju då till min mamma och äta lite smörgåstårta. Mums!
 
Ska hämta en trappgrind idag med. Kanske jag kan sova lite bättre trots att Storprinsen är uppe och går på nätterna.
Han ramlade ur sängen igår, första gången sen han fick sin stora säng.
Jag låg i min säng och läste och plötsligt hörde jag en duns. Och innan jag kommit på vad det var så rusade hjärtat iväg. Men jag gick upp till honom och där satt han jämte sängen helt sömndrucken. Jag lyfte upp honom och bäddade om honom, lite längre in i sängen :)
 
Måste fixa i ordning lite papper idag med :D Wieee! Vad det är jag ska göra får ni snart reda på :)
 
Ha en fantastiskt fin dag allihopa!
 

Westerfield, Matador, Blackstone...

Snälla, lova mej en sak!
Om ni blir uppringda från ett företag som heter Divine, Westerfield, Matador eller liknade och erbjuder er "gratissaker" så gå inte på det! Det går inte att bli kvitt dom! De svarar aldrig på deras s.k kundtjänst och det finns ingen hemsida att avsluta nån prenumeration på. Googlar man de olika "företagsnamnen" så hittar man inga direkt trevliga kommentarer från andra som har råkat ut för samma sak.

Idag fick jag tag på en mailadress till dom. Jag skickade iväg ett mail där jag tydligt beskrev vad jag ville! Så nu hoppas jag dom tar bort mej och aldrig mer skickar nånting till mej! Jag blir galen!


Rabatter

Det är ju alltid trevligt med rabatter! Allra helst när det gäller julklappar :)
 

1 år!

Idag, i skrivande stund, för ett år sedan låg vi i en förlossningsal på Borås Lasarett och väntade på att få bli igångsatta. Klockan 10,05 tog det vattnet. Sedan var det bara att vänta på att den lille killen ville komma ut. De satte in värkstimulerande dropp vid 12 tiden. Lustgasen var min bästa vän ända fram till 14,25 då den fina killen, som kom att heta Leo, tittade ut till världen med sina 2995 gram och 49 cm.
Ingen stor kille, men det ändrade han snabbt på och idag firar han sin första födelsedag!
 
Grattis mammas och pappas älskling på din dag! ♥ ♥ ♥ ♥
 

Måndag 22/10

God Måndag!
 
Kalas tar allt på kroppen. Uffa! Trött i kroppen!
 
Ja, igår va det kalas för Lillprinsen. Kändes som jag inte satt still en minut på hela morgonen. Bara grejjade och donade hela tiden. Gjorde frostingen till Cupcakesen på förmiddagen innan vi åt luch. Sen ställde vi i ordning ett extra bord för att alla ska få plats. Men vi fick ändå inte plats. Vi va så många så en del fick sitta i vardagsrummet. Lite tråkigt tycker jag att man inte kan sitta alla ihop. Men men..
Lillprinsen fick så mycket fina kläder. Och lite nya leksaker. Han verkade dock mer intresserad av pappret :) Men det är väl så :)
 
När alla hade åkte hem så tog jag med Lillprinsen i bilen, så han fick sova lite, och körde hem mamma och finaste Therese!
Sen köpte jag med mej kinamat hem till Pappa och Storprinsen. Vem orkar laga mat efter kalas egentligen?!
Storprinsen hade somnat på soffan medans jag var iväg. Det hade jag nästan räknat med, han va ju helt slut han med stackarn.
Vi stoppade i oss lite mat och sen blev det uppröjning i köket medans pappa Nicke la Lillprinsen. SAen blev det soffläge. Men flyttade snabbt till sängen när Storprinsen lagt sej.
Vet inte vad klockan va när jag stängde av teven, men jag vet att den inte va så mycket iaf!
Så idag är jag trött för att jag sovit för mycket! Aldrig är man nöjd ;)
 
Idag är det dags för Storprinsen att åka till dagis igen. Sista veckan med körning till sexdrega. Sista veckan på Ängagården. För nästa vecka är han ledig Måndag-Onsdag för det är höstlov och sen börjar inskolningen på det nya dagiset på Torsdagen.
 
Idag blir det väl det gammla vanliga. Fix och plock. Måste springa ett varv med dammsugaren med. Blir ju så efter kalas. Smulor och annat på golvet som fastnar i strumporna och irriterar!
 
Hoppas ni andra haft en fantastisk helg!
 
Den fantastiskt fina tårtan :)
 
 
 
Trött kille efter kalas
 
Ytterligare en trött kille :)
 
 

Söndag 21/10

God Söndag!

Mmm... Trött.. Sovit lite för lite...

Igår bakades det massa. Eller ah, jag gjorde tre satser med muffins. Som idag ska få frosting på sej :)
Sen va det de gammla vanliga, fix och trix, plock och grejj!
Jag har äntligen fixat till det där collaget som jag har tänkt på. Vi gjorde en almanacka med Storprinsens första år. Och dom bilderna sparade jag och nu har jag limmat upp dom på en skiva som jag sedan satte upp i hans rum :) Blev himla mysigt faktiskt.

Finaste Therese kom igår eftermiddag med :) Då va det lite fika, kaffe tjöt och bus med barnen. Hon färgade mitt hår. Så nu ser jag lite bättre ut i hôvvet iaf :D
Barnen fick bada så de är fina till kalaset. Sen åt vi lite kvällsmat och sedan myste i soffan.

Vi tittade på filmen "Jag saknar dig"
Filmen i sej va ganska dålig tycker jag. Och med det menar jag att jag tyckte det va dåliga skådespelare. Handlingen i sej va väldigt gripande.
Sen är jag väl inget större fan av just svenska filmer.
När den va slut satte vi igång " Sex and the City 2" Men jag orkarde inte se hela den så jag gick och la mej.

Idag är det kalasdax! Förmiddagen går väl åt att städa upp lite och sen lägga frostingen på muffinsarna. Kl 13 kommer folket :)

Mer än så tror jag inte det blir idag. Kommer vara helt slut efter kalaset!

Hoppas ni får en kanonersfin dag!


Lördag 20/10

God Lördag!
 
Sovit som en gris inatt! Välbehövligt då kanske!
 
Gårdagen va allt annat än lugn! Vi åkte hemifrån runt 10 tiden, efter att jag säkert hundra gånger fått springa in igen då jag glömt massa saker. Men men! Vi kom iväg iaf. Hämtade upp mamma/mormor för att åka till BT och sätta in en anonns.
Vi åkte upp till City Gross för att handla. Och innan vi åkte ner till knalleland så åkte vi upp till volvo för att prova om en fälg passade på min bil, men det gjorde den ju givetvis inte. Inget ska ju gå som jag vill nån gång :D
Sen åkte vi ner till Knalleland. Gick en sväng på EKO och sen mötte vi upp Bästa Therese för lite lunchmys!
Jag hittade inte det jag sökte på EKO så det fick bli en sväng in på BR med. Och där hittade jag presenten till min Lillprins!
Sen kom vi på att han skulle ju ha nåt fint på sej med. Så fick bli en tur till H&M med. Hittade  en fin skjorta med sleepover. Så den fick det bli. Han kommer bli så fin så :)
Sen va det dags för hemfäd. Jag va så trött och kaffesugen! Uscha.
Hemma så va det uppackning av varor, mellis till barnen och annat plock och fix som gällde.
Sen va det kvälsmatsdags. Och igår fick det bli pizza till fredagsmyset! Men jag var inte så vörst hungrig men fick allt i mej lite grann.
Sen fick det bli soffläge. Slut va jag kan man säga!
 
Idag är det bakning, bakning, bakning på schemat. Pappa Nicke ska till Rångedala och grejja med nåt. Kanske lika bra att han inte är hemma :D Synd bara att Storprinsen inte kan följa med honom. Det hade underlättat lite och dessutom hade han fått va med sin pappa lite. Har inte blitt mycket me det de sista tyvärr.
Men men. Han brukar va så duktig när han ska hjälpa mej att baka så det går nog bra.
Innan pappa Nicke åker hem ska han hämta upp min finaste Therese. Hon erbjöd sej att komma idag så hon kanske kan bistå med lite hjälp imorn innan allt folk kommer. Snälla finaste Therese! ♥
 
Nä men jag hoppas ni alla får en fin Lördag!
 Vad ni än ska hitta på eller inte :)
 
 
 
 
 
 
 

Fredag 19/10

God Fredag!
 
Jahaa...
 
Idag är jag en riktigt trött tjej, eller ah, jag är trött i kroppen efter gårdagen. Man kan säga att jag höll igång ordentligt. Jag grejjade fixade och donade här hemma. Tvättade lite som vanligt :) Gav badrummet uppe en ordentlig skrubbning. Städade grabbarnas rum (Lillprinsens rum är ju inte mycket att städa då han bara sover där)  Dammsög och skurade hela huset och bytte sängkläder i våran säng. Så nu är städbiten klar till på söndag iaf. Men känner jag mina barn rätt (även sambon) så får jag dammsuga på söndag förmiddag innan alla kommer :)
Så mer än så gjorde vi inte igår ;) Kicki och Ida va här en stund efter lunch och fikade. Jag hjälpte henne att scanna in sina betyg med.
Pappa Nicke blev inte så sen som jag trodde så han kom hem och åt kvällsmat med oss.
 
Idag har vi mycket på tapeten.
Vi ska till EKO för att hitta present till födelsedagsbarnet. Sen vidare till H&M då mamma/mormor ska köpa nåt fint han kan ha på sej :) Det blir hennes present till honom. Tyckte hon kunde köpa det då han inte har nåt fint att ha på sej.
Sen ska vi vidare till City Gross för att handla. Sen ska jag eventuellt till Volvo, då det inte blev av igår eftersom han hade häcken full. Men ska ringa han nu på morgononen och se hur hans dag ser ut. Sen hoppas jag att jag ska hämta en barngrind. Måste ha en grind i trappan uppe då Storprinsen uppenbarligen går i sömnen, och jag vill ju inte att han ramlar ner för trappan. Sen är det bra om jag ska grejje uppe så jag inte behöver oroa mej för Lillprins bus som försvinner i ett nafs. Då vet jag att han inte kan ramla ner för trappan iaf :D
 
Idag blir det ett lite kortare inlägg än igår. Vill inte slösa bort er tid ;) Haha!
 
Ha en fantastiskt fin Fredag allihopa!
 
 
 

Torsdag 18/10

God Torsdag Sverige!
 
Ny dag och en dag närmre helgen!
 
Igår fick jag nog över att vara hemma med en trotsig Storprins. Så jag packade barnen i bilen och åkte till mamma/mormor. Inte för att han inte trotsade när vi var där men det va lite bättre. Och jag va inte ensam!
Vi åt lite lunch och drack kaffe. Innan vi åkte hem så va vi tvugna att handla lite (som vanligt) och eftersom jag redan bestämt med Kicki att vi fick skjuta upp till idag så tog vi en tur till Rångedala för att återlämna overheaden som stått i bilen i 2 veckor nu.
Sen åkte vi hem! Det va nog den lugnaste bilresan på mycket länge. 2 snarkande barn! Ljudet av radion! Helt fantastiskt! Det va längesen jag fick uppleva nåt sånt.
Väl hemma så gav jag barnen lite mellis och passade på att gå och tända i pannan. Sen va det matlagning. Ja, det där gamla vanliga ni vet :D
 
Efter jag luftat Lillprinsens element och sedan lagt honom för natten så parkerade jag arslet i soffan. Teven hade väl inget större utbud mer än "Bonde söker fru" Jag kanske kan tycka att det gått för måna säsonger utav det med nu. Så det kan kvitta känner jag. Men Nicke ville se det så då fick jag väl bara gilla läget.
 
Har sovit sjukt oroligt inatt, kan bero på att jag hört Storprinsen prata mycket i sömnen. Snarare gapat i sömnen. Han har skrikit "NEEEEEEJ!" flera gångar.
Så när han sover oroligt sover jag oroligt.
Jag gick upp vid 4,30 då jag hörde honom. Då trodde jag han skulle komma ner vilken sekund som helst. Men det gjorde han inte som tur va. Han kom nu lite innan 6.
 
Idag... Jaa vad ska jag säga. Dagen vet jag inte hur den kommer se ut faktiskt. Behöver åka till Volvo en sväng. Men våran mekaniker visste inte riktigt hur hans dag idag skulle se ut.Så vi skulle höras nu på morgonen. Annars kommer då Kicki ner en sväng. Men sen är det nog lugnt. Pappa Nicke behövde svetsa nån skopa som hade gått sönder så det ska han göra ikväll. Så han blir sen..
 
Måste köpa muffinsformar! Jag totalglömde det igår "/ Kom på det när jag kom hem! Typiskt! Och att be Nicke köpa det är lika med att han kommer hem tomhänt. Men känns la sådär att packa barnen i bilen för att åka till Sexdrega för att bara köpa det. Likadant häromdagen när vi åkte dit för att köpa mjölk.
Mina barn gillar liksom inte att ha kläder på sej. Så ska vi bara va hemma så är de i regel oftast "nakenfisar" :)
Så att kränga på dom kläder för typ 45 minuter känns la sådär.. Men men! Bara att gilla läget när man inte har huvudet med sej jämt!
 
Ska försöka att dammsuga av hela huset en sväng idag. För att sen behöva göra det igen på söndag förmiddag innan allt folk kommer "/ Men här blir sååå sketet så fort. Blir ju knäpp!
Men det är la så när man har en lite som kryper runt och gräver fram alla dammråttor och dylikt som han hittar.
Ni kanske vill ha en uppdate på hur det går med hans "gångträning" Den går framåt :) Haha! Det är la allt jag kan säga. Han är lite feg och vill inte riktigt släppa det som håller honom stadig. Dvs bordet eller stolen. Men igår så släppte han och skulle gå till mej utan att jag var beredd. Och han blir så exalterad (stavning?) när han ska gå till mej så då stressar han och då ramlar han. Men när han ska gå till pappa t.ex så går han hur lugnt och fint som helst. Han är lite mammig den där gossen :)
 
Och idag är det 2 veckor kvar till inskolning på dagis. Fick deras scheman igår :) Ingen förändring som helst mot vad Storprinsen går nu. Men nu har vi det svart på vitt iaf :)
Drömde natten till igår att vi fick ett besked om att det ändå inte blir ett dagis i Roasjö "/ Vaknade helt panikslagen och genomsvettig. Men lugnade mej ganska snabbt när jag insåg att det bara va en dröm.
Pappa Nicke, som sitter med i styrelsen för Bygdegårdsföreningen, var nere i Tisdags och satte upp lite hjälpmedel för dagiset. Skötbord och lite sånna saker. Skönt att det går framåt.
De hade även ett styrelsemöte där det togs upp så onödiga frågor så det liknar ingenting. Det är de här gamla stofilerna som är så oroliga över vem som betalar vad och vad kommunen står för osv. Klart de är oroliga över Bygdegårdens ekonomi, men allt som rör dagiset står ju kommunen för och det är inget att diskutera. Punkt Slut!
 
Nej, här sitter jag och babblar. Ska genast sluta med det!
 
Ha en fin dag allihopa!
 
Mina finaste ♥

Onsdag 17/10

God Onsdag gott folk!
 
Uff sikket väder vi vaknade till här idag. Ösregn.
 
Gårdagen va väldigt lugn den med! Bara gjort de där viktigaste man gör varje dag!
Ungarna va hemskt gnälliga och va mej i arslet hela dagen. Den enda stunden jag fick för mej själv va när jag gick ut med soporna och hämtade posten. Och det tar ju inte direkt lång tid. Så det va lite jobbigt. Och dom bara bråkade hela tiden.
Vissa stunder är dom hur goa som helst mot varandra men ibland vill Storprinsen busa på en nivå där Lillprinsen inte hänger med och då blir han frustrerad och arg.
Vi bakade iaf lite muffins när vi vart iväg och köpt lite mjölk. Men mina muffinsformar tog slut så jag får köpa lite till. Sen på söndag förmiddag ska det på frosting på dessa :D Mums!
Tårta beställde jag igår av bästa Annelie! Så den ska hämtas på söndag förmiddag.
Så nu ska det beställas lite frallor med sen så är allt klart!
 
Vet inte riktigt vad man ska hitta på idag. Barnen är väldigt understimulerade och jag känner inte för en likadan dag till hemma. Så vi får se vad vi kan hitta på. Kicki kommer iaf en sväng och ska låna min scanner. Men vi hinner nog iaf hitta på nåt. Men vad? Får fundera lite på det..
 
Haha! Nu står det verkligen helt still i skallen på mej, vad ska jag skriva mer..?
Nää men de senaste dagarns har varit så lugna så jag har ju egentligen inget att berätta.
 
Fick bilderna från Bästa Maria igår med. Så jag bjuder på några :)
 
Hoppas alla får en fin dag, trots regn och rusk.
 
Myspys
 
 
Den här är så skön på Max :)
 
 
 

Hmm... Märkligt!

Jag har fått lite märkliga kommentarer på min blogg idag.
Ja ni ser här neranför "/
 
 
Vet inte riktigt hur jag ska tolka det "/

Stackarn

Kicki Danielsson är ute i blåsväder igen. Är det inte alkohol så är det droger. Men att skylla på att åklagaren överklagade domen för att hon är känd va det värsta.

Tullen hittade ett paket adresserat till henne med 240 tabletter Diazepam, vilket är en narkotikaklassad tablett. Dom behandlar nog inte henne sämre än en "vanlig Svensson" bara för att hon är känd.

 

Tisdag 16/10

God Tisdag gott folk!
 
Vaknar med den värsta huvudvärken idag :( Känns inge vidare. Men tror att det är pga att jag sovit konstigt för jag har grymt ont i nacken med.
 
Gårdagen va jättelugn. Va hemma hela dagen. Kände verkligen inte för att göra nånting alls. Skulle behövt åkt och handlat mjölk, men inte ens det kände jag för. Så jag bad Nicke köpa mjölken ist. Men det glömde han som vanligt! Så han fick gå över och låna mjölk av grannarna! Men gårdagen va hemskt lång. Kanske för att jag inte gjorde nåt direkt vettigt. Bara det där jag brukar. Laga lite mat, tömma/fylla diskmaskinen och plocka lite. Men min energi i kroppen är som bortblåst. Fattart inte "/
 
Idag blir nog dagen minst lika lugn. Bara det att vi måste åka och handla mjölk. Nicke har problem med att komma ihåg saker och ting så det är sällan jag ber han köpa med nåt hem.
Glömde ringa det där samtalet igår, så det måste jag göra idag. Jag har kommit en bit i mina planer nu. Nu ska allt bara klaffa med!
Hoppas hoppas!
 
Måste komma till och baka lite i veckan med, för på söndag så är det kalas för Lillprinsen! Fattar ni att det har gått ett år redan?! Jag kan inte förstå att jag för ett år sen satt här med gravidmage, foglossningar och allt vad en graviditet innebär. Detta året har gått otroligt fort. Det gick inte alls lika fort med Storprinsen. Men det är väl just det. Man har honom att tänka på med. Man hinner liksom inte med.
 
Storprinsens öga ser mycket, mycket bättre ut idag. Så imorn kan han nog gå tillbaka till dagis. Tråkigt att han ska va sjuk nu innan han ska sluta där. För nästa vecka är det ju höstlov för skolorna. Och eftersom han är "allmänt förskolebarn" så ska han ju vara hemma då med. Sen veckan därpå går han bara 3 dagar och sen börjar han i Roasjö. Så nu hoppas vi att han kan hålla ej frisk.
Men ögoninflammation måste ju va bra psykiskt, hela gårdagen kliade det i mina ögon, samma med Nicke. Men det gäller att hålla supergod handhygien.
Så vi hoppas att vi andra slipper det däringa. Det sprider sej ju som en löpeld.
 
Nää, nu har jag babblat färdigt för idag. Nu ska jag kolla på "Diego" med Storprinsen och försöka få bort min usla huvudvärk!
 
 

Ofattbart!

Jag satt och kikade runt lite på nätet och snubblade in på en väldigt gripande artikel på Aftonbladet.
Det handlar om 15-åriga Amanda från Kanada.
Hon berättar i en video, som hon la upp på Youtube, om sitt liv som mobboffer och där hon visar upp handskrivna lappar framför kameran.
I slutet av videon håller hon upp en lapp där det står: "Varje dag tänker jag varför är jag fortfarande här? ..."
 
Läs själv artikeln här!
 
Sånt här får bara inte hända. Aldrig någonsin. Tänk om det var ditt barn som ropade på den här hjälpen. Nu i efterhand är det över 700 000 personer som "gillat" hennes minnesida på FB. Många av dessa 700 000 fanns säkert i hennes närhet. Men vad gjorde dom? Uppenbarligen ingenting.

Jag blir förbannad på sånt här. Vart är världen påväg? Hur kan man trycka ner och mobba en person tills den väljer att lämna jordelivet. Hennes liv hade inte ens börjat!
 
Vila i frid Amanda Todd ♥

Ingen som missat va?!

 Finns inga ord för hur fantastisk denna mannen är! Mer sånt här!
 
 
 
 

Måndag 15/10

God Måndag!

New week, new posibilites!

Trött tjej! Jag är en jättegrött tjej!
Uscha!
Igår kom Maria runt 10 tiden. Hon tog lite lekkort på Storprinsen medans Lillprinsen sov en stund. Efter lunchen försökte vi med kort på dom tillsammans. Det kanske va lite lättare sagt än gjort.
Lillprinsen va kanske med på notorna men Storprinsen ville absolut inte ha brorsan jämte sej :) Haha! Men några bra blev det nog :) Förhoppningsvis. 2 vet vi ju att de blev bra, se förra inlägget om du missat dom :)

Vid 14,45 begav vi oss till Farfar Anders och Nina för lite middag.
Storprinsen kändes lite däven/hängig. Det visade sej att han möjligtvis åkt på nån ögoninflammation tror vi. Han va röd och ögat rann lite. Han kliade dessutom i det. Så får se hur det ser ut idag om vi ska till VC under dagen.
Nåt dagis blir det ju inte..

När vi kom hem från Farfar och Nina va det bums i säng med Lillprinsen. Själv hade jag så ont i magen att jag knappt orkade röra mej.
Vi tittade lite teve, men gick och la oss tidigt..

Idag blir det ju ett samtal till VC. Hoppas på att vi får en tid. Men det tror jag.
Annars blir det nog lugnt. Mys på högsta nivå.
Måste ringa ett annat samtal idag med. Icke att glömma!

Hoppas ni haft en fantastisk helg och att eran vecka bli jättebra!

~ Puss & Kram


Smakprov!

Här kommer smakprov från dagens fotografering på grabbarna!
Mer kommer säkert senare men dessa två är de jag fått tillgång till just nu :)


Söndag 14/10

God Söndag!

Upp och hoppa lilla loppa!

Igår pysslade jag lite med den bärbara datorn som tillkommit i hemmet.
Jag får inte skiten till att hitta ett trådlöst nätverk! Blir knäpp! Hur svårt ska det vara? Får nog ta svansen mellan benen och kolla med våran "IT-tekniker" om han har tid och kolla på den.
Vid 10 tiden tog jag grabbarna och åkte till finaste Therese. Vi drack lite kaffe och tjöta skit. Storprinsen va kanske inte på sitt bästaste humör. Som vanligt. Hemma blir han aldrig sån som han blir när vi åker iväg "/
Så tråkigt!
Vi åkte en sväng till affären och handlade lite grejjer till kvällens mat. Grabbarnas Farbror Marcus och hans Emma skulle komma!
Efter handlingen åkte vi hem. Jag grejjade lite. Plockade & pillade.

Farbror Markus och Emma kom runt 18 tiden. Då hade dom paket med sej till grabbarna. Lillprinsen fick två jättefina tröjor. Och Storprinsen fick en godispåse :)
Efter maten så pratades det lite om allt möjligt. Vet inte vad klockan va när dom åkte men det va inte så sent.
Kändes som vi allihopa va lite trötta :)


Söndag... Veckans allra tråkigaste dag.
Men idag blir den nog inte så tråkig. Det kommer en gammal jobbarkompis idag som ska ta lite foton på grabbarna. Hoppas dom är lite medgörliga iaf :) Lillprinsen är det väl inga problem med. Men Storprinsen däremot ska alltid smajla upp sitt allra största smajl och det ser ju inte naturligt ut alls. Hoppas vädret kanske är med oss med så vi kan få lite fina utebilder med.

Och jag blev jätteglad nu på morgonen. Storprinsen vaknade som vanligt tidigt. Och när jag tog av honom blöjan så va den torr. Och han gick och satte sej på pottan direkt :) Yayy!
Så det går verkligen framåt. Vi är inte där än. Men framåt går det :)

Vad ska ni hitta på idag gott folk?

~ Puss & Kram



Lördag 13/10

God Lördag!

Lite seg idag kan man säga. Men nu är jag igång :)

Gårdagen va väldigt lugn! Storprinsen va på dagis som vanligt.
När han kommit hem igen så sov han en stund. Väldigt trött kille med tanke på tiden han gick upp igår!
Sen pt vi lite pannkakor och begav oss senare till Länghem och hälsade på mon extramamma.
Jag har fått/köpt en dator av henne som hade lite problem. Men nu tycks den vara igång efter lite ominstalleringar och annat pill.
Har bara lite problem med att ansluta till det trådlösa internettet "/
Får se om jag löser det eller om våran egen IT-tekniker Johan får kika på den :) Haha!
Han va till mycket stor hjälp igår, när den skulle ominstalleras, trots att han inte va här och såg den :) Thank god for mms! Haha!

Idag ska vi åka till Finaste Therese. Har gått på tok för lång tid sen vi träffades!
Storprinsen blev så glad när jag berättade för honom att vi skulle åka dit idag :)

Annars blir det en ganska så lugn dag! Inga direkta planer alls..

Uppdate på Storprinsens potträning: Det går SKITBRA! Han har nu även börjat göra nr 2 på pottan :D Mycket stolt mamma är jag.
Och han går även utan blöja på dagis när dom är ute och leker! Och han är fof torr när jag kommer och hämtar honom.
Nattetid får han ha blöja iaf än så länge.
Men det kommer det med. Ingen stress!

Vad ska ni hitta på idag?

~ Puss & Kram


Fredag 12/10

Gooood Fredag!

Up up and away!
It's friday today!

Igår så va det en ganska lugn dag ändå. Jag körde Storprinsen till dagis. Kommer hem och inser att Lillprinsen fortfarande inte vaknat. Jag grejjade lite, kollade lite jobb och så.
Vid 9,45 så gick jag faktiskt upp och väckte Lillprinsen. Och han vaknade nog faktiskt av att jag öppnade dörren.

Jag åkte lite tidigare för att hämta Storprinsen då jag skulle lämna in dagispapper och springa in på Ica en snabbis.
Så nu är papprena inlämnade och grabbarna börjar på dagis i Roasjö den 1/11 :)

Sen åkte vi hem och fixade lite lunch. Storprinsen sov en stund. Välbehövligt eftersom han gick upp 5,15 igår.
Men vi åt iaf och sen städade vi lite. Dammsög och plockade undan lite.
Sen gick jag och duschade medans Lillprinsen sov sin eftermiddagsnap!
Sen kom grabbarnas moster och då blev det lite fika och mys/bus!

När pappa Nicke kom hem så åt vi lite och sen gav vi oss iväg för föräldramöte på dagis.


Idag... Hmm..
Dagiskörning! Som vanligt!
Sen ska det ringas några samtal.
Smider lite planer som jag hoppas går i lås. Säger inget mer förrän något är klart :D
Men några samtal ska det bli och några besök på ett ställe ska det bli! Sen får vi se!

Idag ska mormor åka hem efter en vecka hos oss. Men hon kommer ju om en vecka igen då vi firar Lillprinsens födelsedag nästa helg.

Måste ringa VC idag.
Storprinsen hostar så. Vet inte riktigt vad jag ska ta mej till. Känns inte som att nåt hjälper. Han får flytande Bricanyl vid behov. Men det varvas ju även med Bisolvon. Men vet inte om jag tycker det blir bättre.
Måste iaf få nytt recept på Bricanylen. Och sen rådfråga lite om hostan.

Nähäpp! Hoppas ni får en bra dag, vad ni nu än ska göra!

~ Puss & Kram


Torsdag 11/10

God Torsdag!

Ännu en dag närmre helgen.

Gårdagen va full fart kan man säga.
Först körde vi Storprinsen till dagis. Och medans han va där åkte vi till stan för att handla.
Sen åkte vi hem med det och då va det nästan dags att hämta hem Storprinsen igen.
Vi åkte hem och åt lite lunch för att sen packa oss i bilen igen och åka och hälsa på fina Cissi! Storprinsen och Anton lekte för fullt på Antons rum så vi fick en stund ifred. Förutom Lillprinsen då :)

När vi väl kom hem så va det lite sysslor att uträtta som vanligt. Och fundera ut vad sjutton vi skulle äta. Är så tom på idéer vad gäller mat.
Men jag rotade iaf fram lite korv och pommes frites.
Och det va barnen nöjda med iaf! Och det är ju huvudsaken.

Sen satte jag mej framför datorn för att söka lite jobb. Några ansökningar fick jag väl iväg.
Det är ju så dumt, när man tex skriver in sej på nåt bemanningsföretag, så ska man först skriva in alla arbetslivserfarenheter. Och sen ladda upp sitt CV, men på CV:t så står ju alla sånna uppgifter.. Varför behöva det två gånger? Så allt tar ju sån tid. Att söka ett jobb tar ju en evighet. Dom har ju hunnit tillsätta platsen innan man ens hunnit skicka ansökan.
Men men.. Några till har jag sökt nu iaf!

Idag blir en relativt lugn dag. Storprinsen ska till dagis. Trots att han kom upp innan f*n fått tofflorna på sej. Han hostar så, så tidigt på morgonen. Stackarn!
Medans han är på dagis så får vi se om jag tar en svängom på bordet eller om jag struntar i det idag med. För sen kommer grabbarnas moster Jenny framåt dagen.
Sen ikväll är det föräldramöte på dagis som gäller..

Måste åka ner till Svenljunga idag med dagispapprena med ju! Ahhhh! Varför ska man alltid vara ute i sista sekund med det! Dom ska vara inlämnade imorn.. Jaja! Bara jag kommer ihåg det idag så!

Nää det va nog allt för mej!

~ Puss & Kram


Onsdag 10/10

God Onsdag!

Rise and shine people!

Gårdagen spenderades hemma. Jag körde Storprinsen till dagis. Medans han va där så gjorde jag inte så mycket faktiskt.
När han kommit hem så åt vi lite lunch och sen bakade vi dumlekakor :)
Jag drack lite kaffe och väntade på att Lillprinsen skulle somna så jag kunde gå ner och slipa på bordet.
Tror inte jag spenderat såhär mycket tid i garaget sen vi flyttat hit som jag gjort dessa senaste dagarna :) Detta bordet va lite jobbigare än det andra. Men blir nog jäkligt bra när det blir klart..
Jag och Storprinsen grejjade lite i garaget och gick sen upp för att grejja uppe.
Laga lite mat, tömma diskmaskinen och det där andra vanliga. Grannen kom över och åt med oss. Han är själv hemma med lillkillen denna veckan då Frida är iväg på kurs, eller vad det var, med jobbet.

Efter att disken och allt var bortgjort så parkerade jag arslet i soffan. Helt slut som människa. Träningsvärken i armarna ska vi inte prata om. Uscha buscha!

Onsdag... Idag är det dagiskörning och medans han är på dagis åker vi och handlar. Sen hem med det. Hämta Storprinsen och hem och äta lunch och i eftermiddag ska vi till Cissi och busa lite.
Så idag tar jag semester från bordsslipning.. Men imorn är det dags igen :)

Tror det är riktigt kallt ute idag. Har inte vågat kolla termometern, men Nickes rutor va nog isiga såg det ut som "/ Usch! Nu börjar det helvetet!
Ja snart är det dags för däckbyte och ställa om klockan!

Hittas på idag då?

~ Puss & Kram


Tisdag 9/10

God Tisdag!


Igår va Storprinsen tillbaka på dagis. Han tyckte det va jättekul att få komma dit så han sprang långt före mej in :) Härligt!
Jag berättade hur duktig han va med potta osv.
Han hade sprungit till Christina och sagt att han va kissenödig men dom hann inte ända fram till pottan. Men men. Det är sånt som händer..

Han har ätit en banan i bilen på väg hem nu hur länge som helst. Men igår ville han inte ha. Konstigt att det kan gå från dagtill dag. Kanske bättre om han inte äter det mer för han åt super duper bra hemma på lunchen.
Efter lunchen och när Lillprinsen lagt sej så tog jag med mej Storprinsen ner i garaget och påbörjade slipningen av bordet. Det va riktigt tråkigt, för det tog ingenting. Men sen kom jag på den briljanta idén att använda slipmaskinen :D Då hände det grejjer! Så får jag bara slipat det sista idag så kan jag vaxa idag med :) Ska bli kul och se resultatet!

När vi hade slipat en stund igår så va det dags att gå upp och sköta hushållssysslorna. Tömma diskmaskinen och laga lite mat.

Idag blir det nog en ganska lugn dag. Dagiskörning. Det är nog typ allt.
Just nu känner jag faktiskt helt ärligt inte för att göra nåt direkt. Men det hinner väl ändra sej flera gånger skulle jag tro.

Vad ska ni hitta på idag?

~ Puss & Kram


Måndag 8/10

God Måndag!

Ny dag, nya möjligheter! Upp och hoppa och ta vara på dagen!

Gårdagen spenderades hemma, i garaget för det mesta :) Jag gjorde färdigt med den sista slipningen och sen strök jag på vaxet som sedan skulle stå och dra i några timmar.
Mellan där va det lite smågrejs och pill som vanligt.
När jag sedan gick ner för att putsa upp ytan så upptäckte jag att det va några fläckar där det inte vax. La på lite där och skruvade sedan på benen medans Nicke satte dit alla detaljer!
Det fick stå och dra några timmar till.
Medans det stod några timmar till så passade vi på att bada och duscha allihopa och sedan va jag iväg och hämtade pizza till kvällsmat.
Sen tog vi kvällen ihop med bingolotto. Ingen vinst alls på någon av våra 3 (!?) lotter.

Idag ska Storprins tillbaka till dagis! Ska bli kul att komma dit och få berätta hur duktig han har varit med potträningen. Och hur bra det har gått!
Medans han är där så får jag se om jag ger mej på det gamla bordet vi hade.
Tänkte se hur det blir om jag slipar upp det och lägger på vax på det med. Det kan nog bli ganska häftigt.
Men det bordet ska vi inte ha kvar ändå. Så får se om man kanske kan sälja det elle ge bort det. Får se!
Annars blir det ganska lugnt här hemma idag.

Vad ska ni hitta på idag?

~ Puss & Kram


Söndag 7/10

God Söndag!

Riktigt höstmulen grå dag vaknar man till idag. Hoppas det blir bättre under dagen.

Gårdagen spenderades mestadels i garaget faktiskt. Slipade ner det nyinköpta bordet. Fick skruva isär det totalt, ta bort alla detaljer på det. Men jäklarns så bra det blir. Så dagen idag är räddad! Då det ska vaxas! Sen får det stå och "vila" i 2-4 timmar och sen är det klart :)
Så får vi se om jag tar mej ann det gamla bordet nu i veckan.. Slipa och måla det.

Igår va det ju lite fest i bygdegården. Själv var jag som vanligt inte nåt sugen. Men det va ganska trevligt ändå. Men trött som jag var så åkte jag hem strax innan 00. Nicke stannade kvar, han sa att han kunde gå hem. Ja, det är ju inte långt :)
Jag somnade så gott framför teven och vaknade 8,15 idag :)

Förutom bordvaxning idag kommer kanske herr Brobeck hit och dricker lite kaffe :) Längesen nu tycker jag!
Så det ska bli kul. Hoppas han tar sin fina Elise med sej!

Nää, det blev ett kort inlägg idag. Men vi gjorde ju inte jättemycket igår så då blir det så :)

Vad ska ni hutta på idag?

~ Puss & Kram


Lördag 6/10

God Lördag!

Kall morgon idag! Brr!

Gårdagen var det full fart på.
När Storprinsen kom ner på morgonen såg jag på honom att det va nåt fel, han va helt skakig i kroppen och feberröd. Japp! 39,6 grader. Alvedon, välling och soffläge!
Men trots det va vi ju tvugna och ge oss ut. Jag hade planerat att vi skulle åka runt 9 tiden för att hämta bordet.
Men det sket sej stort när Lillprinsen tog sovmorgon till 8,15!
Men vi kom iaf iväg runt 9,30 tiden iaf. Vi hämtade upp bordet och åkte till Bloms måleri för att köpa antikvax. Sen hem och lämnade av bordet.
Tanken va att vi skulle ätit lunchen hemma. Men Lillprinsen somnade i bilen så jag sprang bara in och hämtade väskan med blöjor och fixade till Lillprinsens lunch och sen åkte vi mot mormor.
Vi fikade lite hos mormor. Storprinsen va inte mycket för fika, han frågade inte ens efter glass vilket han ALLTID gör när han är hos mormor.
När Lillprinsen fått i sej sin lunch så åkte vi för att handla. Och sen hem.
Hemma va det uppackning av varor, inkastning av ved, eldning i pannan och diverse andra husshållsysslor!

Eftersom det va fredag igår så va det ju fredagsmyyyyys!
Vi fixade till lite tacos. Det va jättelängesen vi åt det. Sen va det nattning av Lillprinsen och sen plockade vi fram lite godis och annat mys. Men då märkte vi just hur sjuk Storprinsen va. Han ville inte ha godis eller dricka.
Han fick medecin av alla dess slag innan han gick och la sej och har sovit gott hela natten. Han kom dessvärre upp klockan 5,30 "/

Idag så ska jag försöka fixa till bordet. Hoppas det blir bra resultat.
Annars har vi inte mycket på schemat.
Ikväll är det ju fest i bygdegården.
Känns la sådär att gå på fest när man har en sjuk Storprins hemma. Men min mamma är ju här och tar god hand om honom.
Och dessutom är det inte så långt hem om det skulle vara nånting.

Vad ska ni hitta på idag gott folk?
Hoppas ni får en fin dag isf

~ Puss & Kram


Fredag 5/10

God Fredag!

Up up and away, it's fucking Friday! Wiee!

Igår spenderade vi förmiddagen och halva eftermiddagen hemma.
Jag grejjade lite i kaos-kontoret. Så nu är det rent och fint igen. Sorterade bland papper och torkade av och donade lite. Satte upp en tavellist och flyttade lite kort och satte upp andra foton :) Skönt med förnyelse :)
Efter det va det dags för lunch. I och med att det va Torsdag så vankades det pannkakor :)
Det är mycket uppskattat av mina grabbar! Lillprinsen åt till och med 2 (!) Sen busade vi lite och gjorde oss i ordning. Vid 14,30 åkte vi mot Svenljunga för att kika på ett bord jag vill ha. Och det lutar åt att jag köper det. Det är ju 150:-. Inget att snacka om egentligen. Men (!) jag måste köpa antikvax och polera upp det igen. Bordet är trots allt 14 år gammalt men det syns faktiskt inte. Det är lite ringar från glas och dylikt. Men som sagt, det är 14 år gammalt.

Anyway! Efter vi kikat på bordet så åkte vi mot Rångedala. Men insåg efter halva vägen att vi va grymt tidiga. Så vi åkte vägen genom stan och tog en cigg med Finaste Therese!
När vi kom till Rångedala så va inte Lennart och Susanne hemma. Vi skulle egentligen bara ha en påskrift på dagispappret så det va inte hela världen. Men vi tog en kaffe med Susannes mamma som var där och passade Hanna!
Sen åkte vi hem och åt kvällsmat och nattade Lillprinsen.

Idag då! Ska åka och hämta bordet nu på förmiddagen tror jag. Sen så efter lunchen åker vi till stan för att hämta min fantastiska mamma. Vi ska på fest i bygdegården i morgon så hon ska passa barnen.
När vi hämtat henne blir det, som alltid på fredagar, helghandling. Och sen ska vi hem!
Måste springa in på Indiska och köpa antikvax med! Just det! Inte glömma!

Nä gott folk! Det va nog allt från mej idag. Tror min stora kille kommer ner snart, tyckte jag hörde honom nyss.

~ Puss & Kram


Värt att fira!

Ni har väl inte glömt att den här smaskiga godbiten har en alldeles egen dag? Och den är idag!
Kanelbullens dag!
Så iväg med er och köp ingredienser och baka lite bullar nu :) Eller om ni är som min bror, köp sånna frysta man värmer på i Micron! Haha!


Torsdag 4/10

God Torsdag!

Rise and shine peps! It's thursday!

Oj så glad min mamma blev igår när vi kom dit med blomma igår. Hittade en jättefin på Blomsterlandet i Lockryd. Köpte även till ett hjärta i sten som det stod "världens bästa mormor" på.
Och den placerades även i planteringen. Så den blev ännu finare :)

Klickan 13 va det dags för lunch med Finaste Therese.
Är så dumt nu när hon fått ändrade arbetstider och vi inte kan träffas riktigt på veckorna :(
Efter vi ätit så gick hon tillbaka till jobbet och vi hoppade i bilen och åkte mot Sexdrega för att möta upp en tjej som köpt en overall av mej på Svenljunga Loppisen. Köpte pommes frites till kvällens mat och sen åkte vi hem.

Jag gav mej på den satans förstärkaren! Jag visste inom mej att det inte va nåt större fel på den. Jag började med att skruva isär den och kollade så säkringen va hel. Och det va den!
Sen kopplade jag in den, och den startade (det gjorde den inte innan) sen va det bara att koppla in den rätt och få ljud. Det krånglade lite, men med lite experthjälp på sms av Herr Brobeck så fick jag till det och nu funkar det! Jag är GRYM!! :)

Kicki och lilla Ida va nere en sväng på fika.
Vi smakade på den smaskiga halloncheesecaken jag gjorde härom dagen. Och den va fantastiskt god :) Inte sista gången jag gjorde den :) Tack Tarja för receptet :)

När Pappa Nicke kommit hem så fixade vi lite mat och sen tog vi kvällen.
Är så trött på kvällsrna numer. Fattar inte riktigt. Tänkte jag skulle titta på Efterlyst igår. Men jag orkade inte sitta uppe.. Och jag fick inte titta på det i sängen heller :( Hmm..
Nån som vet hur det häringa "on demand" på Telias digital TV fungerar? Är det nåt jag måste ringa in för att beställa?

Idag vet jag inte hur dagen ser ut. Storprinsen har hostat massa inatt med :( Stackarn. Kanske bäst om han blir hemma resten av veckan så den hemska hostan kanske kan försvinna.
Man vet ju själv hur det är att försöka göra nåt när man bara hostar när man anstränger sej.
Hemma är ju en sak, här är det ju inte lika full fart som på dagis.. Men han hostar när han anstränger sej :(

Och potträningen går fantastiskt bra! En liten olycka igår när vi var iväg bara. Men annars så går det jättebra. Men att göra "nr 2" på pottan vill han inte riktigt.
Men det kommer väl det med..

Nä gott folk! Det va nog allt för mej idag. Glöm inte snorkeln, cyklopet, gummistövlarna och paraplyet idag när ni går ut!

~ Puss & Kram!


Onsdag 3/10

God Onsdag!

Idag börjar jag mitt inlägg med en hyllning till min älskade mamma som idag firar sin 10 årsdag som nykter!
Finns inga ord som beskriver hur stolt jag är över henne!
Jag älskar dej till stjärnorna och tillbaka!

Ja, igår så var det en ganska lugn dag. Storprinsen va hemma igår med. Får se om han ska gå idag. Han är väldigt hostig och känns inte rätt mot honom attskicka honom dit när han hostar så.
Men vi får se som sagt.

Vi va iväg en sväng hos mamma/mormor igår. Kände att jag behövde komma ut från dessa väggar lite.
Behövde dessutom köpa creme fraiche till kakan jag påbörjade igår morse..
Så då gjorde vi två flugor på smällen och gjorde så.
När vi sen kom hem så gjorde jag färdigt kakan och påbörjade maten. Medans maten stod i ugnen så passade vi på att bada och duscha allihopa.

När maten va i magen och disken undanplockad så intog vi soffläge :) Kände mej lite matt i kroppen igår. Vetbinte riktigt vad det kan bero på. Vädret gör ju givetvis sitt.. Men nåt knas är det..

Idag så ska vi åka och hälsa på mamma med en jätteblomma på hennes 10 årsdag! Sen ska vi träffa Finaste Therese för att äta lite lunch.. Annars blir det en väldigt lugn dag.

Vad ska ni hitta på idag?

~ Puss & Kram


Tisdag 2/10

God Tisdag!

Det blev inget dagis för Storprinsen igår.. När han vaknat och kommit ner så visade det sej att han hade feber. Men både jag och Nicke misstänkte det redan i söndags kväll.
Han blev så hemskt hängig och så.
Och vi hade rätt. Så då fick han vara hemma..
Men han piggnade till ganska fort, dock hade ha lite feber på eftermiddagen. Så han får va hemma idag med.

Igår va en såndär dag då jag absolut inte hade lust till att göra nånting. Men jag hade ändå svårt att sitta still. Men jag gjorde ingenting vettigt direkt..

Potträningen går över förväntan faktuskt. Han va jätteduktig igår. Han kissade på pottan varje gång. Efter lunch fick han på sej en blöja för han sa att han ville sova. Men han sov aldrig. Lät han ha på blöjan nån timme, tänkte han ville göra nummer 2 :) Men icke! Så jag tog av blöjan, och den va helt torr :D
Så detta går långt över förväntan. Idag tänkte jag vi skulle prova sitta och kissa på toaletten :) Se om han vill det :)

Annars blir det nog väldans lugnt idag. Iaf som drt känns nu. Har en sån hemsk huvudvärk. Hoppas den försvinner snart!

Thats all folks!

~ Puss & Kram


1 månad..

.. tills det är inskolning av min lille prins.. Kan inte förstå vart tiden tar vägen.. Att han om 3 veckor fyller 1 år.. Jisses! Tänk att det är ett år sedan jag gick här med foglossningar och förvärkar utan dess like!

Och man kan ju inte sluta att grubbla på det här med jobb. Jag har lite beslutsångest.

På de flesta företag har man ju en innestående lön. Dvs det du jobbar i september får du i oktober osv. Så har ju inte FK! De mammadagar jag tar ut i september får jag i september!
Så rent ekonomiskt sett så blir det katastrof när jag ska börja jobba..
Så vet inte om jag ska börja jobba i januari så man inte får den där pengaångesten över julen. Det vill jag ju absolut inte ha..

Det är jobbigt det här..


Måndag 1/10

God Måndag!

Jaha! Oktober! Kliver rakt in i den officiella höstmånaden! Uscha!

Igår va vi inne i stan hela familjen. Handlade lite och våldgästade en mycket bakfull Therese :) Haha!
När vi kom hem så svängde barnens farfar in på gården samtidigt, det blev lite utefix, fika och middag. Tog bort mina blommor nu :( Dom stog sej hela sommaren så jag är nöjd. Annars brukar mina uteblommor typ dö på en vecka. Men i år har dom klarat sej finfint :)
Plockade undan uteleksakerna i väntan på snön.. Uff!
Sen gick vi in för lite soffmys.

Potträningen går (peppar peppar) jättebra. Inga olyckor på golvet igår alls. Däremot så kissade han en gång i skurhinken :) Haha! Jag stod en bit bort och tyckte det lät konstigt, när jag kom fram så säger han med ett bautaleende: "Jag kissade där i!" Haha! Jaja, han kissade iaf inte på golvet! Och igår kväll så satt han en stund på pottan. Inget hände och han ställde sej upp. Rätt som det va så började det "skvala" och då STÅR han upp jämte pottan och prickar rätt i och det hamnar kanske 2-3 droppar utanför :) Haha!
Så idag ska dom på dagis få ta över detta för en stund.. Men när han kommer hem igen så är det kalsonger på som gäller.

Idag då ja, dagiskörning!
Inget mer planerat än så faktiskt. Och tror inte att det blir något annat heller.. Känner mej konstig i kroppen. Helt matt.. Vet inte vad det beror på faktiskt. Men pappa Nicke kände sej lite så igår med.. Säkert nåt nytt jävla virus som kommit hit och hälsar på..

Men om någon kanske känner för att ta en kaffe så ät ni hjärtligt välkommna ändå :)

~ Puss & Kram